![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. I
Sylwia tesciowa przychodzi najczesciej dwa razy dziennie- rano i wieczorem i zabiera mała na spacer.Jak wrócą to zwykle sobie idzie,ale czasami zdarza jej się zasiedziec
![]() Ale dzisiaj rano sama poszłam z dziećmi na spacer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
ANTERIA wydaje mi się, że musisz próbować walczyć o karmienie piersią, Twojemu maluszkowi jest to na prawdę potrzebne, ja też co chwilę waham się czy nie da butli, ale na razie jakoś te trudniejsze okresy przetrzymuję
![]() ![]() Ka rolina co za baba ![]() Bogini Bastet super, że Jerzyk Ci tak ładnie spał, jeszcze żeby w dzień dał Ci troszkę odetchnąć i będzie wzorowo ![]() Berenika_26 super, że troszkę pospałaś ![]() Ja zauważyłam, że jak kłuje mnie w piersiach, to mleko mi czasami wycieka, chyba się wtedy produkuje po prostu ![]() Sylwia super, że synek już tak ładnie sobie ustalił rytm ![]() ![]() Co do piersi to u mnie w ogóle jedna chyba więcej mleka produkuje, musiałam małego częściej przystawiać... Kacperek przeważnie je jedną, czasami coś drugiej pociuma, ale rzadko. Nie wiem czemu czasami się też bardzo denerwuje, possie parę razy puści popręży się i zaraz łapie znowu i tak w kółko... Nie wiem czy mu mleko za bardzo leci, czy tylko chciałby sobie sutek w buzi potrzymać, a mleko samo leci, czy nie jest głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() Ale skawrek, co? Ja tylko czekam na burze, bo moja Mała jest strasznie marudna przez temperaturę. No i znów bardzo mi ulewa, a już było dobrze. Strasznie współczuję... co w niego wstąpiło? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kp czy dopajacie swoje maluchy wodą/herbatą koperkową? Położna mi zaleciła, bo Mały cały czas dopomina się piersi, jest marudny, rośnie bardzo szybko i być może chce mu się pić
![]() czytałam, że nie dopaja się już dzieci kp, ale spróbuję. Jeżeli to miałoby pomóc w walce z jego płaczem ![]() muszę kupić delikol, bo kupa zbyt wodnista i żelowa ![]() ![]() Czy również macie takie zapotrzebowanie na słodkie? teraz dla mnie inny smak mógłby nie istnieć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy jakieś zaginione mamy nas jeszcze odwiedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Ale może faktycznie spróbuj, jakby miało pomóc to warto łapać się wszystkiego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
U nas też kupa wodnista, ale stękania przy niej co niemiara, dziś muszę spytać się o to, bo niby na pieluszce zostaje ale część zupełnie wsiąka jak woda....
Proszę o kciuki bo dziś o 16:10 mamy wizytę szczepienną. Boję się strasznie, żeby nie było jakiś marud, temperatur itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Pater bywają z teściową lepsze dni tzn takie,ze nie mam ochoty w nią czymś rzucić
![]() Radek ma tak samo z tym lapaniem i puszczaniem brodawki.U nas to bardzo często się zdarza i przez to maly zawsze nałyka się powietrza,a później ma problem z gazami ![]() Sylwia mój mały najczęściej najada się z jednej piersi i zasypia,ale ma też takie akcje,ze po pół godzinie znowu glodny to zwykle daje mu druga. Bogini ja na razie nie dopajalam niczym,bo nie było takiej potrzeby,ale położna mi mówiła,ze jak jest gorąco i dziecko co chwilę chce pić to można podać wodę,żeby nie wisiało na cycku... Ja mam tak samo ze słodkim.Na obiady i inne normalne posiłki w ogóle nie mam ochoty,tylko słodkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u nas znowu upał
![]() Mój pracodawca mnie załamał, dałam koleżance podanie o macierzyński a oni zamiast wysłać do ZUSu to mi oddali podpisane, żebym sama sobie zaniosła ![]() ![]() W weekend mam zapowiedziany nalot rodziny Tż-ta. Średnio pałamy do siebie sympatią ale co zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Dopajam i wodą i herbatką koperkową nawet do 4 razy dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słodkie jem w dużych ilościach. Jak nie chleb z dżemem porzeczkowym (bo słoski) to kasza jaglana z dżemem albo zamiast sera do makarnonu znowu dżem. I ciastka nie mogą przedemną leżeć bo zaraz znikają ![]() ![]() Cytat:
Mój do wczoraj się najadał z jednej. I co karmienie to zmiana piersi. Ale właśnie od wczoraj coś mu nie pasuje ta lewa i boje się zastoju. Ale przed tem mu ta jedna wystarczyła. Ja zauważyłam że mój się strasznie złości jak nie może sobie odbić. Nauczyłam się też już dawać go na ramię, wtedy nie raz beknie jak stary chłop. Może przez to się złości. Cytat:
![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poukładasz to sobie ![]() Cytat:
![]() My jeszcze musimy poćwiczyć schodzenie, bo zawsze sie patrzy co jest za oknem zamiast pod nogi ![]() My też byłyśmy dzisiaj na placu zabaw z dziewczynami. Jak wyszłyśmy to było tak fajnie, przyjemnie, a jak doszłyśmy na plac to po jakimś czasie zrobiła się patelnia i poszłyśmy pospacerować w cieniu. Cytat:
Ale ja zauważyłam ostatnio inną rzecz. Moja tak samo zaczynała jeść, przerywała, potem znowu, kilka razy. Dawałam raz z jednej, potem z drugiej. Potem już w ogóle nie chciała, ale była cały czas niespokojna. Dałam jej smoczek to chwilę potrzymała i wypluła. W końcu dałam jej butlę i całą wypiła. Powtórzyło się to kilka razy o podobnych porach w ciągu dnia i skojarzyłam, że to ma związek z upałami. Jej jest chyba gorąco, tak samo jak mnie. Jak jest przy mnie to za chwilę robi się zgrzana. Rano, wieczorem bez problemu, a także w dni kiedy było chłodniej. Także jak macie grubiej ubrane dzieci to spróbujcie je może rozebrać do karmienia, może w tym jest problem. Cytat:
![]() Ja też mam apetyt na słodkie, choć staram się ograniczać, bo Iza to widzi i też chce, a nie chcę żeby jadła za dużo także mam motywację ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Pradip Karolya kciuki za szczepienia!
![]() Dzięki za odpowiedzi! ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy u pediatry, wszystko jest dobrze, mówiła, że Mała wygląda jak dwumiesięczny niemowlak, waży już 5 kg ![]() Karmienie - u mnie podobnie: - przez dwa tygodnie najadała się z jednej piersi, teraz częściej już daję dwie przy jednym karmieniu - prawą mam ciągle większą od lewej, szybciej mi mleka w niej przybywa - nie dopajam, chociaż nie widzę nic złego w podawaniu wody i pewnie niedługo spróbujemy - przy cycku złości się tylko na początku jak ma problem żeby chwycić brodawkę - często puszcza już jedną pierś, bo pewnie za bardzo jej się nie chce ssać, a jak daję drugą i ścisnę tą pierwszą brodawkę to jeszcze leci mleko rana po cc - boleć nie boli, ale czucia ciągle brak w okolicy ANTERIA mi przy pierwszym dziecku laktacja do trzeciego miesiąca się normowała ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
U mnie też w prawej piersi jest więcej mleka
![]() ![]() Ramona tak biorę te tabletki od zeszłego piątku. Nie wiem po jakim czasie pojawiają się jakieś skutki uboczne, ale póki co wszystko bez zmian ![]() Mam dwa pytania: 1. Czy wasze dzieci do picia piją czystą wodę? Bo mój samą wodą pluje, musi być z glukozą... 2. Ile czasu utrzymuje się jakąś potrawa, którą zjem w moim mleku? Bo mam ogromną ochotę na kalafiora jutro na obiad i boję się, że jak małego nakarmie wieczorem piersią, to będzie go bolał brzuch... |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Mój czystą wodą pluje. Dwa łyki i koniec.. Koperek jako tako (mam z hippa ten w saszetkach). Mam wrażenie że po koprze gorsze kolki miał...
Kupiłam mu z hippa granulowaną herbatkę uspokajającą (skład glukoza, lipa, melisa i rumianek) od 1 miesiąca życia. Dzisiaj mu ją dałam i pił jak szalony. Cukier jak to cukier... Każdemu smakuje :p Mam obowiązek dopajania ze względu na zaparcia małego.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
my juz po szczepieniu bylo 5w1 wzw i pneumokoki, bidula nam popłaka troszke ale szybko sie uspokoila.wazy juz 5kg klusia i urosła 3 cm
![]() traz oby nie bylo marudy poszczepiennej, jakby co mamy altacet w zelu od obrzekow i pedicetamol na goraczke powyzej 38. pzepraszam za bledy pisze jedna reka ![]() Dziekuje za kciuki ![]() Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-07-17 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Berenika ja kalafiora jadłam w dużej ilości jak karmiłam...samego gotowanego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#140 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Czytam na bieżąco co u Was, to może napiszę troszkę co u nas. Mała ma już 5 tygodni, niestety zmagamy się z jakimiś dziwnymi krostkami na twarzy i kolkami (chyba). Piszę chyba, bo byliśmy z tym u lekarza i jest podejrzenie AZS i nietolerancji mleka. Mamy karmić Nutramigenem (fuj małej nie smakuje i męczy się przy jedzeniu i nie chce jeść takich ilości jak wcześniej przy poprzednim mleku) i smarować maścią i za dwa tyg kontrola i będziemy wprowadzać po kolei składniki żeby wykluczyć/ potwierdzić diagnozę. Poza tym daję jej Dicoflor i Espumisan. Dopajanie- my dajemy samą wodą. Generalnie córcia jej nie lubi ;-) pluje i mało pije, ale pije. Kiedyś próbowaliśmy herbatki koperkowej hippa ale źle ją tolerowała więc nie dajemy. Pomoc babć- podziwiam Was że dajecie radę same. Ja miałam ambicje ;-) ale spasowałam, od porodu jest z nami moja mama, bex niej nie dałabym rady, widać jakoś mało zorganizowana jestem. Rana po cc- mnie trochę ciągnie i pobolewa, poza tym we wtorek byłam u gin bo krwawię żywą krwią, coś tam się przypchało, ale ona mi pogmerała i już ma być podobno ok. Spacery- moja córka nie daje się wyprowadzać na spacery, urządza taaaaaakie sceny z zanoszeniem się płaczem włącznie. Czasem uda się na chwilę wyjść czasem jak dziś zamiast na spacerze uda się ją wystawić na balkon. Nie mam pojęcia co z tym robić. I jeszcze dużo chciałam napisać ale już zapomniałam. Ogólnie jako że nie miałam jeszcze okazji- wszystkim gratuluję dzieciaczków, piękne zdjęcia wklejałyście. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47345687] Mam dwa pytania: 1. Czy wasze dzieci do picia piją czystą wodę? Bo mój samą wodą pluje, musi być z glukozą... 2. Ile czasu utrzymuje się jakąś potrawa, którą zjem w moim mleku? Bo mam ogromną ochotę na kalafiora jutro na obiad i boję się, że jak małego nakarmie wieczorem piersią, to będzie go bolał brzuch...[/QUOTE] Pije czystą wodę. Nigdy nie próbowaliśmy z glukozą. Położna mówiła, że może się utrzymywać nawet do nocnego karmienia, w zależności od tego ile zjemy takiej możliwe że szkodliwej dla dziecka potrawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Sylvunia mi po urodzeniu Adasia też w szpitalu podali kalafiora i to co się działo po nim to koszmar... mały przeraźliwie płakał, strasznie się męczył z bólem brzuszka, przeszło mu dopiero nad ranem po wielu godzinach masażu, gdy w końcu kupa poszła..,
Rybka gratulacje! ! I odzywaj się częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Rybka super, że napisałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Berenika widocznie na każdego dziala inaczej to ja na prawde jadłam go duzooo i nic sie po nim nie działo.ale skoro u was nie podpasowal to bym nie ryzykowala.
My po 1 karmieniu. mała zasnela kolo 21.00 i wstała 2.30 teraz wierci sie łóżeczku i zasnac nie moze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie odezwe na dniach,tylko wiecznie czasu mi brak,a mam duzo do napisania i nie da sie tak z doskoku. Cytat:
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Bazile trzymam za słowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() nocka jak zwykle spokojna ![]() ![]() w nocy jestem nieprzytomna, jak karmię podsypiam - podziwiam Waszą trzeźwość umysłu i pisanie na forum ![]() Bazile, Rybka fajnie, że się odezwałyście ![]() Bazile mam smoczek, ale J nie jest smoczkowy ![]() http://www.nuk.pl/#path=products/soo...ty=m&lid=5&m=1 ) mój tżet bardzo ucieszył się, że mały ma być dopajany, powiedział, że w końcu on będzie miał swojego cyca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Bogini - jak tam poszukiwania leżaczka? W smyku jest promocja na produkty TinyLove.
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- U nas ciężka noc. Nie pamiętam ile razy wstawałam, co go przebrałam to ulał i ubranie zalał albo zapełnił pampersa albo zasnełam przy karmieniu i się nie najadł. Nieprzytomna byłam i stąd to wszystko.
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty masz TinyLove, prawda? Właśnie uśpiłam małego ![]() ![]() ![]() ![]() opryszczka jest w fazie zasuszania - jak tylko zejdzie zamęczę buziakami moją kluchę ![]() Piszecie o wyciekach pokarmu. Ja tak nie mam ![]() ![]() ale pokarmu mam sporo - skończyłam karmić małego tylko z 1piersi, odciągnęłam pokarm z drugiej, bo była twarda i bez problemu ściągnęłam 100 ml na zamrożenie ( plus 15 ml I frakcji pokarmu do wylania ![]() Ciekawe ile Wy produkujecie mleczka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Sylvunia ale ją pisałam o Adasiu, że tak było, a on kolki miał straszne od urodzenia, porównywalne z tym jak Kucyk opowiada. Z Olim nie próbowałam, stąd moje pytanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.