![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
to bardzo czesto miałas, ja 2 razy dziennie, ja po leżeniu na boku przez 30 min nie mogłam potem wstać z łożka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Zadomowienie
|
Kasia ruda sliczny ten watek
Halinka ![]() ![]() Kasiuulad ![]() 32 stopnie w cieniu o rajuuuuuuu ale dzisiejsza czesc prasowania juz mam za soba i moge dogorywac na lozku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi ciocia powiedziala ze "trafilam jak kula w plot " z terminem i pogoda ale miala na mysli to ze ciezko jest w te upaly byc w koncowce ciazy z wiadomych przyczyn...raczej ze wspolczuciem i zrozumieniem niz o tak o. Moze kolezanka tez o tym myslala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi, ze straciłaś maleństwo, ale najważniejsze, ze teraz jest wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() He he, myślę że nie jest tak źle z tymi twoimi wypowiedziami ![]() ![]() ![]() pati a no właśnie, masz już jakieś symptomy? bo dwa dni ci zostały do tp ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widziałam, że pisałyście o rozstępach. Okazało się, że mi też brzuch rozorało, tylko że tego nie widziałam przez ten okropny brzuch ![]() Mąż mi któregoś dnia wieczorem powiedział, że mam jakieś małe, a rano zauważyłam, że one nie są takie małe. A on mi tylko powiedział, że chciał dać mi jeszcze jeden beztroski dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
może mi tak wizazowa wrozka przepowie porod bo moja amelka cos nie chce wyjść, nie mam boli, wody nie odchodzą i nawet słynnego czopa nie przywitalam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a do mnie ciągle urywają sie telefony z zapytaniem "Czy już urodziłam"? ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47497846]Mi za to wczoraj fryzjerka powiedziała, że podziwia mnie w ciąży, w tej temperaturze. A ja się teraz ciągle śmieję, że faktycznie się już kulam. Chwilę pochodzę i czuję, że biodra i miednica mnie bolą i potem drobię kaczym chodem
![]() Widziałam, że pisałyście o rozstępach. Okazało się, że mi też brzuch rozorało, tylko że tego nie widziałam przez ten okropny brzuch ![]() Mąż mi któregoś dnia wieczorem powiedział, że mam jakieś małe, a rano zauważyłam, że one nie są takie małe. A on mi tylko powiedział, że chciał dać mi jeszcze jeden beztroski dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ach te głupie rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
pozdrowienia od Amelki wizazowych mamusiek
![]() P1060024zftr.jpg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja cały czas patrzyłam na ten wykres czy mam jakieś skurcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- pati super pamiątka hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowym wątku.
Nie ma bata! W tym juz musze urodzić, bo chodze jak lunatyk. Dzis pobudka o 2.20, obejrzałam dwa odcinki porodówki.. o 4 zasnełam na kanapie, a o 5.30 juz nie spałam ![]() PATI dzieki za wyjasnienie, kupiłam pyszne ciasteczka, ale nie zjadła ani jednego, za to ja jak nigdy mam dzis ochote na slodkie. zVENUS ja robie tak samo, chodze po dywanie, tre stopami, czasem niezly dancing z tego wychodzi. Jakbym twista tanczyla ![]() Mamuska niezlą masz opieke dla Natalki, bajki w tym wieku ![]() Kasia trzymam kciuki za udaną cc ![]() Polozna dzis udzieliła mi wyczerpujacy wyklad na temat kp. Nowoscia dla mnie jest to, ze dziecko nalezy karmic min 20min, nawet jak zasnie to je budzic. Przez pierwsze minuty leci nam sama woda, dopiero po jakims czasie produkuje sie tluste mleko, wiec jezeli bedziemy karmic krocej to dziecko bedzie nam wisiec na piersi calymi dniami, ono oczywiscie bedzie zadowolone, bo nie ma dla niego nic przyjemniejszego jak kontakt z mamą, ale to moze nas wykonczyc. Tez nie nalezy sie poddawac,przez pierwsze 2 tyg nastawic sie na hardcore, ale jak przetrzymamy ten czas to bedzie jak na filmach ![]() Aaa i jeszcze sie dowiedziałam, ze jak bede musiala dokarmiac malego mm lub karmic odciagnietym mlekiem, bo nie bedzie potrafil ciągnąć sutkow to karmic z plastikowego kubka lub strzykawki, jak dam odrazu butelke ze smoczkiem to moze sie nigdy nie nauczyc ![]()
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
buziaczki dla Amelki od wizażowych cioć ![]() Niziutko już masz brzusio ![]() Dokładnie ja też tak zawsze powtarzam, że jak urodzę to wszystkich poinformuję , a jak nie dam rady to sie małżonkiem wyręczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do położnych to ja trafiłam na dwie zmiany, położne super babki ![]() mnie laktacja ruszyła w sumie dopiero wczoraj, wcześniej mały niby w dzień się najadał, ale w nocy musieliśmy dokarmiać mm. Próbuj może laktatorem ściągać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
angcyb witaj ![]()
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
ButterBear, dzięki za opis porodu. Ja bardzo lubię czytać te opisy, chociaż mnie trochę stresują
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam nową mamusię ![]() ![]() Do mnie dziś przyszły koszule do szpitala i mam dylemat. Te do karmienia wzięłam M-ki i są takie dość opięte. Wiem, że brzuszka trochę zgubię po porodzie, ale znowu biust to chyba jeszcze urośnie i nie wiem czy je wymienić czy zostawić... Nigdy się nie lubiłam bawić w odsyłanie, ale z drugiej strony jak mi się cycole nie zmieszczą to będzie nie za fajnie ![]()
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Pati ale fajne zdjęcie! ![]() ![]() Pogoda jest straszna..aż mi żal dziecka, że musi wychodzić na taki upał.. ![]()
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w M sie topie, mimo brzuszka, ale już tak zostawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak myślę sobie, ze nasze brzdące może chca pojawić sie punktualnie po prostu ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-29 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Staram się Was podczytywać, ale za bardzo mi to nie wychodzi i nie nadążam za Wami. Od kilku dni czuję się fatalnie, prawie co wieczór mam ataki tej nieszczęsnej mojej kolki i wtedy boli jak cholera. Nawet już nospę na tym etapie nie mogę zażywać, więc tylko wywoływanie wymiotów mnie ratuje ![]() Gratulację dla wszystkich szczęśliwych mamusiek, czyli: KAMILAST, KROOPKA, ZACZAROWANADLANIEGO, MAMAMARTA2010, 88NATKA, BUTTERBEAR. Bardzo Wam zazdroszczę, że macie już to za sobą i macie swoje pociechy już po tej stronie brzuszka ![]() ![]() Ja po wczorajszej wizycie dowiedziałam się tylko tyle, że zaczyna się robić rozwarcie ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i witam się w nowym wątku H4linka i kasia_ruda super robota...dziękujęmy ![]() I jutro zaczynam 40 tydzień, ale nie wiem czy się cieszyć czy się bać, bo jak czytam te opisy porodów to ryczę, ale też nie wiem czemu czy z przerażenia czy z zazdrości, że macie to już za sobą czy z Waszego szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Moni, to musimy się wypytać na wizycie co i jak. A przypomniało mi się, że dostałam wczoraj smsa od MamaMarty: Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
anius ja bym na Twoim miejscu wymieniła jak Ci niewygodnie, od razu tego brzucha nie stracisz a jednak komfort najważniejszy
![]() ![]() Ja znowu kupiłam M-ki ale wymieniłam na S-ki bo mi były luźne już teraz w brzuszku a co dopiero po porodzie ![]() A i ja mam takie koszule: http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...398920956.html Polecam baaaardzo ![]() ![]() ![]() No i jest bardzo ładna, wygląda jak sukienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko jest od wczoraj strasznie aktywne. A nuż coś wykombinuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie, a może zgłosić sie do szpitala w dniu porodu i juz od nich ciagnać zwolnienie???? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.