![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() ![]() To się nazywa bezstresowe wychowanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Witam sie w nowym wątku!
Jeden dzień, a tu już natrzepane 3 strony! Cytat:
![]() ![]() Wczoraj poszliśmy z mężem na spacer, a jak wróciliśmy to o 21 już padłam i poszłam spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko!ładne jaja...ale może jej się podoba choć pewnie mało co jeszcze widzi ![]() H4linka - gotowe masz wszystko?? Mam jakieś dziwne przeczucia odnośnie Twej osoby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- O! u mnie wizaż wyglada jak wcześniej...może to z moim kompem coś było nie tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Venus u mnie też przez jakiś czas było inaczej... Chyba im się coś poprzestawiało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem ![]() Szymcio już od paru dni mówi do brzuszka "Hania, wyjdź, ploseee!" Mnie się właśnie teraz przestawiło i mam małą czcionkę...
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
kasia_ruda - dopisz mi na liście zamiast dziewczynka - Iga...chyba sie juz nie zmieni...mam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Opis dosyć mocny, ale byłaś dzielna! ![]() ![]() Dobrze, że sesja była wczoraj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie widzę żadnych zmian na wizażu ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na ktg i zastanawiam się nad tym co ja tu robię trzeci tydzień z rzędu jak się nic nie dzieje.. ;-) jest chyba dwóch tatusiów, chyba jedna rodzi albo co a druga ma badanie a on czeka z torbami i zgrzewką wody ;-) ciekawe co powie na to że nie można pić...:-P o obaj tacy młodzi! I jestem już po pedicure więc jakbym miała zacząć rodzić to zawsze to mniejszy wstyd ;-) jeszcze tylko włosy i będę ogarnięta
![]() |
#100 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja tu ubolewam nad dorosłymi kobietami, a przecież te buedne dzieciateczka cały czas pupy maja w pampersach. Biedactwa. A co sądzicie, zeby takiego malenkiego dzieciaczka w upalne dni polozyc na jakas godzinke bez pieluszki? Moznaby hylo kilka pieluch tetrowych podlozyc zeby nie zabrudzic materaca. Czy to zly pomysl? Bo ja po takiej masakrze z podpaskami marzy abym zeby triche pooddychac. - LASKI, NIE JESTEM ANALFABRTKA, ALE GLOWNIE UZYWAM TABLETA DO PISANIA POSTÓW I I TAK FLUHO MI Z TYM SCHODZI, WIEC NIE COFAM SIĘ I NUE POPRAWIAM LITEROWEK BO MI SIĘ JUZ NUE CHCE PO PROSTU. MAM NADZIEJE ŻE DAJĘ SIĘ ODCZYTAĆ TO VO PISZE ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój wizaż też rano był dziwny ale już wrócił do normalności. Butter brawo! Dzielny pacjent! ![]() mamuska bajkę ![]() ![]() Nie nie! Potrzebuję więcej niż chwilę! Jeszcze Krychę muszę oporządzić! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
jestem tak zdrapana...dziś pół nocy drapałam stopy a potem wstałam i tarłam o dywan bo mnie podeszwy swędziały a paznokciami już nie mogłam, bo nie moge znieść tego dźwięku...BOŻE kiedy to minie??
wczoraj spotkałam znajomą i pyta mnie: ile Ci jeszcze zostało? ja mówię ponad 2 tygodnie a ona: współczuję <hahaha> nie wiem po co ten śmiech szyderczy(?) nie wiem o co jej chodziło, pewnie o to, że to moje pierwsze a ona ma dwójkę więc wie co to znaczy rodzić. No ale cóż z tego, może ją bolało bardzo a mnie nie będzie...przecież się nie można porównywać do wszystkich. A najbardziej mnie wkurzył ten śmiech na końcu, ja bym raczej powiedziała ciężarnej - no to powodzenia Ci życzę a nie współczuję...to najpiękniejszy czas w moim życiu! Pierwsze dziecko, taka radość a ona mi współczuje...to ja jej współczuję że tak traktuje życie i jego najpiękniejsze momenty!!!!!! wkurzyłam sie ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ciekawe kiedy będę mieć jakieś przeczucia odnośnie swojej osoby...na razie zima! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie rozumiem tej twojej znajomej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i może próbuj laktatorem pobudzać też w wolnej chwili. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |||||||||
Raczkowanie
|
Hej, witam się w nowym wątku
![]() h4linka - dzięki za poprzedni ![]() kasia_ruda - nowy wątek śliczny ![]() Cytat:
![]() Świetne macie tam warunki, mimo wszystko mam nadzieje,ze długo z nich nie pokorzystacie i szybko wrócicie do domku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwoscią na zdjęcia Olivki ![]() Co do siku i wypróżniania się - rozmawiałam w niedziele z dwoma znajomymi i mówiły własnie własnie o blokadzie psychicznej względem tych czynności - ze strachu przed pęknięciem wstrzymywały...masakra Cytat:
![]() ![]() Leżąc tam własnie poznałam dziewczyne, która tez urodziła wczesniaka, chyba w 35 tyg i mała 1.5 tygleżała pod lampami i była karmiona mm, po tym czasie ta dziewczyna bardzo chciała karmić piersią i opowiadała mi jakie to było trudne, że płakały obie, miała chęć się juz poddac, bo mała zdążyła przyzwyczaić się do butelki, ona miała malutko pokarmu, mała musiała "napracować sie" zanim coś poleciało, i też płakała, ale położne pomagały i udało się, pokarm się pojawił, dziecko nauczyło się ssac i karmiła juz tylko piersią. potrzeba dużo determinacji i cierpliwości - Tobie chyba tego nie brakuje ![]() A jak ogólnie oceniasz teraz opieke? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, używacie kremów do depilacji? Chciałabym jakis kupic do Krystyny własnie, bo mam juz straszne podrażnienia od maszynki i nie wiem który ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gosia, to możesz już rodzić ![]() Cytat:
![]() Tekst "współczuję" słyszę codziennie od dzieciatych sąsiadek. Raczej nie mają nic złego na myśli. Bardziej chodzi im o to, że musi być nam ciężko w tej końcówce podczas takich upałów.
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Witam się po cichutku...
Chyba będę ostatnią mamą ujawnioną na wątku. Od kilku dni Was podczytuję, podczytuję i w końcu postanowiłam dołączyć - czytanie i pisanie nie wymaga aktywności fizycznej. Tak więc nazywam się Angelika i wg. ptp 25 sierpnia przywitam się z synkiem ;-) Wszystkim, które porody mają już za sobą niezwykle zazdroszczę i gratuluję, a za pozostałe trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja nie wiem ze wy wszytkie bez zmieniczulebia rodzicie
![]() Butterbear nie podawaj sie z kp mi Natalke zabrali i zapychali jej na sile mm przez rurke w nosie to ja zaczelam ręcznie odciągać do strzykawki masowalam piersi i leciała najpierw siara gęsta żółta i klejąca ok 1ml co trzy godziny, było to bardzo męczące ale robiłam to i dawalam małej prosto do buzi a oprócz tego dawałam jej tez pierś zeby ssala.....po jednym dniu zaczelam używać oddciagcza ręcznego chociaz wszyscy sie śmiali ze to za wcześnie i co ja chce tym odciągać ale mi chodzilo wlasnie o stymulacje bardziej niz to ile odciagne takze za pierwszym razem odciagnelam 2ml pózniej 5ml pózniej 8ml, 17ml, 22ml, 29ml i pózniej juz nie wiem nawet poszło tak szybko ze odciagam 70ml i to tuż po karmieniu małej a ona tez widać sie najada bo spi po cycu dobrze takze warto sie pomeczyc pierwsze dni i powalczyć o to chociaz wiem ze wyciskanie 1ml mleka przez ok pol godziny jest frustrujace ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam takie w Rossmannie https://media.rossmann.de/product/43...0997_A_1_2.png Narazie nic nie mogę o nich powiedzieć, no bo jak ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
mamuska11 widzę, że Natalka grzecznie ogląda bajkę
![]() angcyb ![]() ![]() Butterbear jestem pewna, że u Ciebie laktacja się jeszcze rozkręci, życzę dużo siły i trzymam kciuki, ale tez nie mam najmniejszych wątpliwości co do tego ![]() ![]() ![]() ![]() zaczarowanadlaniego nie za ciężko będzie Ci na piechotę iść do domu? Niech te dolegliwości szybko Ci mijają biedna ![]() zVenus ja też tak myślę, że ta babka miała na myśli, że współczuje ci, bo masz jeszcze dwa tyg, a to są w sumie najcięższe tygodnie i jeszcze tak gorąco... U mnie dzisiaj laski już trochę mniejszy upał, właściwie to jest fajnie, 24 stopnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czuję się, jakbym wyskoczyła jak Filip z konopi ![]() Mam 24 lata, to moja druga ciąża - pierwsza niestety w zeszłym roku, w lipcu nie zakończyła się dobrze i musieliśmy się pożegnać z naszym Aniołkiem... Synuś jest zdrowy, spokojnie mi mija te dziewięć miesięcy, jedynie walczę z anemią bo od kiedy jestem w ciąży nie mogę patrzeć na mięso ![]() Raczej nie jestem stworzona do rodzenia dzieci - ciągle płaczę, marudzę i denerwuje siebie i wszystkich wokół - a to mnie tu boli a to tu... ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem z okolic Warszawy, mam zamiar urodzić w Szpitalu na Inflanckiej no i modlę się, żeby nie przeterminować ![]() Ciąża na mnie bardzo źle wpływa, nie potrafię sklecić normalnie żadnego zdania ani wypowiedzieć się w jakiś racjonalny sposób, wszyscy się ze mnie śmieją ![]() ![]() ![]() Imienia jeszcze nie wybraliśmy - chociaż płeć znamy od 13 tygodnia - może Alan ![]() ![]() ![]() .... dawno tyle słów nie napisałam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tak lekarz zalecił to widocznie uważał że tak trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
angcyb hej
![]() ![]() ![]() Już Cię lubię haha ![]() ![]() ![]() A mąż da radę, jeszcze trochę ![]() ![]() Gosia ciesz się, że masz to ktg, jesteś pod dobrą opieką, lekarz woli dmuchać na zimne ![]() Ja miałam w szpitalu ktg 4 razy dziennie i lubiłam to bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.