|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak nie lubisz Ani Lewandowskiej to jesteś zaściankowym polaczkiem...
Cytat:
Kto jej co wylicza? Nikt, wspomniano tu jedynie o power śniadaniu za kasę większą niż Polacy na ogół sobie mogą pozwolić, fajnie to już wyjaśniły Jamestown, Fleur_D i Takasobie93, że ona swoich postów nie kieruje do Niemek gdzie standard życia jest wyższy. Jak żyje w Polsce to powinna rady dostosować do polskich realiów i tyle, a gadka o tym, że się nauczyła z godnością iść przez życia mając kupę kasy jak już mówiłam nie razi mnie, ale jest po prostu głupia. No i kto tu nie żyje swoim życiem? ![]() Nie musisz się tak bulwersować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
co do śniadań i żywności to sporo warzyw tanim kosztem można sobie uprawiać na balkonie, ja np paprykę uprawiam na balkonie w doniczkach i kosztuje mnie to tyle co nic, no może poza wodą do podlewania roślinek i dzięki temu codziennie mogę jeść świeżą paprykę w którą wiem co ładowałem.
ona sobie może mówić, a już są nazywani Polskimi Beckhamami i to nie dlatego bo ktoś sobie to wymyślił, tylko że sami swoimi czynami tak działają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
A wybacz brałam pod uwagę tą opcję z 4 osobową rodziną, no to faktycznie osoba ze średnią krajową może sobie pozwolić... przyznaję tutaj rację ale nadal osoba przeciętna w PL to osoba zarabiająca o połowę mniej niż średnia krajowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Jeszcze powiem, że rzeczywiście część internautów to złośliwcy chcący anonimowo wyładować swoją frustrację i rzeczywiście są tacy, których zazdrość zżera i będą hejtować dla zasady, ale na boga celebryta musi liczyć się z tym że jako osoba znana wywołuje rózne reakcje i nie zawsze są to brawa i oklaski. No życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Uważam, ze czepiane się śniadań za 10 zł jest słuszne i AL sama jest sobie winna. Gdyby była Anią Lewandowską i prowadziłą fit bloga i organizowałą swoje warsztaty to byłaby po prostu blogerką, kobietą i żoną, nie byłoby tej rozmowy. Ale jej się zamarzyło bycie idolką Polek, mimo że nie potrafi rozmawiać z ludźmi , jest zarozumiałą i sztywna- sztuczność ludzie wyczują łatwo. Pluje jadem na prawo i lewo, obraża Polaków. I osobiście uważam że dlatego mamy prawo komentować jej śniadania i każdy inny głupi wpis na blogu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
A ja się dziwię że nie rozumiesz że dla przeciętnego polskiego singla czy przeciętnej polskiej rodziny 10 zł za śniadanie dla 1 osoby to dużo. Skoro Cię to wkurza to świadczy o tym że najwyraźniej tak jak Lewandowska możesz być oderwana od rzeczywistości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Ja tam kompletnie nie rozumiem nagonki na tą kobietę. Zna się na tym co robi, nie jest jakąś utrzymanką która wyrwała bogatego faceta i ooo ślub (przecież oni są razem z 8 lat). Normalna fajna babka. Bardziej mnie drażni żona Boruca która ma pstro w głowie a uważa się za wielką damę :P
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jak nie żyje w Polsce to na jakiej zasadzie pragnie być idolką Polek? Jakoś Niemek nie próbuje oświecać, a one są mniej fit od nas ![]() Edytowane przez 201607111042 Czas edycji: 2014-09-21 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4822732 6]a Ty przepraszam kilogram pomidorów jesz na śniadanie?
![]() No właśnie o tym pisałam przy tych przykładach wcześniej, że taki zapas pomidorów, wędliny, cebuli, jabłek, winogrona itd. starczy na więcej niż jedno śniadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, ze ktoś kto zarabia 1200zł najniższej krajowej nie będzie wzorował się na śniadaniu Lewandowskiej za 10zł i nie będzie tak jadł codziennie. Ale co w związku z tym? Przecież ona ma na blogu mnóstwo przepisów i są tam także takie, które można wykonać mniejszym kosztem. To nie jest tak, że każdy jej przepis zawiera składniki, na które nie stać przeciętnego Polaka. Każdy tam znajdzie coś dla siebie moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4822732 6]a Ty przepraszam kilogram pomidorów jesz na śniadanie?
![]() ![]() Minimum 1zł za całego pomisora i zjadam go jednego na śniadanie. Przykładowo banan 1 sztuka to także koszt 1-2zł. Bułka wieloziarnista - 1zł. I już mamy 3zł, a gdzie wędlina, ogórek, cebula i jogurt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Bo dla Ciebie to nie jest dużo. A dla mnie tak. Na tej zasadzie nie czepiałyby się jej Niemki o to śniadanie zapewne - bo dla nich to też by nie było dużo. O tym właśnie mowa - dziewczę oderwane od realiów radzi, jak żyć, a potem foch, że tu jej nie lubią, a gdzie indziej to by pomnik postawili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ona Ci każę kupować to co ona je i pisze, ze jedynie jej menu jest słuszne i zdrowe? NIE. Tak samo jak Chodakowska, która wrzucała tańsze i droższe produkty podczas swoich wyzwań. To ma być inspiracja. Przecież oczywiste, że jak ktoś nie ma kasy to nie zrobi sobie takiego śniadania. Zapytam raz jeszcze, bo się nie doczekałam odpowiedzi - czy znasz inne przepisy z jej bloga, czy bazujesz tylko na tym jednym rozdmuchanym śniadaniu? Bo trochę niesprawidliwe jest takie osądzanie, ze ktoś jest oderwany od realiów, bo zaproponował śniadanie za 10zł ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-09-21 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sorry bardzo dziewczyny, ale zwykły serek wiejski który lubię kosztuje średnio 2 zł za 200gram, do tego dodać bułkę z ziarnami (70 gr) lub ciepłego rogala maslanego z francuskiego ciasta (1,2 zł) i już są 3 zolki a to tylko bułka i ser; i ze spożywczaka a nie w restauracji. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-09-21 o 18:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
W tym że tam masz takie właśnie ceny. I stąd może Twoje ''bez przesady'' przy 10 zł za śniadanie. Nie wiem po co sobie coś dopowiadasz. Nawet jeśli te 3 zł za śniadanie to mało to 10 zł to zdecydowanie dużo. Ja tak licząc sobie - banan 70 gr, bułka pełnoziarnista 80 gr, plaster sera czy szynki + plaster pomidora + plaster cebuli + pieprz - ja wiem z 60 gr? Do tego zwykły jogurt naturalny jakieś 90 gr. Nie chce mi się liczyć ale wychodzi około 3-4 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-21 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
potem daje rady i przepisy nieadekwatne do warunków w jakich ta przeciętna Polka żyje. A jak jej to ludzie wypomną, to zaczyna gadki, że w Niemczech to to i tamto. Serio tego nie dostrzegasz? Tak, przeglądałam jej bloga. Wypunktowałabym to co mi się nie podoba ale niestety teraz nie można na niego wejść, nie wiem czemu. Pozwól innym jej nie lubić, naprawdę nie każdy musi ją uwielbiać. Takie życie celebrytki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzeniona
|
Ale czy ktoś powiedział, że ona karze komukolwiek to śniadanie jeść? Albo co więcej - jeść codziennie? Ktoś podliczył codzienne śniadanie za 10 zł dla całej rodziny i oczywiście jest to dużo. Ale tak jak raz na jakiś czas mogę wyskoczyć na kawę z koleżanką za 14 zł (gdzie codziennie mnie nie byłoby stać), tak czasami ktoś może zje śniadanie za 10 zł za miseczkę. Tak samo jak nie chodzi się codziennie do kina czy do restauracji ani nie kupuje codziennie ciuchów. Ona zaproponowała śniadanie, które zapewne nie jest najtańsze, ale to jakaś tam jej propozycja i nikogo nie zmusza, żeby to czytał i sam tak jadł. Według niektórych to chyba najlepiej jakby położyła na talerzu suchy chleb z masłem i obok kubek z herbatą Sagą, bo wtedy by nie szastała kasą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.