![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego nie macie dzieci?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52428571]Prawda :/ Trzymanie aż będzie większe rozwarcie mimo, że pacjentka już od dawna kwalifikuje się do cesarki to norma u nas... Albo podejście położnych do rodzącej.[/QUOTE] Moja koleżanka usłyszała klasyka - "było gówniaro nóg nie rozkładać buahahaha" - zawsze myślałam, że te wyzwiska to jakieś ekstremalne przypadki, a tu w wojewódzkim szpitalu ![]() Zmuszanie do sn nic nie kosztuje ginekologów, bo w razie W przecież nie oni ponoszą konsekwencje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
O RLY?
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52428679]Jaki argument na to podaje? "Kiedys rodzono bez znieczulenia i bylo dobrze?"
![]() ![]() tzn. generalnie ma byc tak, ze teraz o zzo decydowal bedzie tylko lekarz i kobieta moze (oczywiscie nie musi dostac znieczulenie). a wczesniej bylo tak (z relacji kuzynki), ze ona sobie wykupila podanie zzo i miala zapewnione, ze jak bedzie rodzic to anestozjolog przyjdzie i poda srodek (w przypadku braku przeciwskazan). teraz anestozjolog nie musi przychodzic i w z tego co mowi kolezanka-polozna tak jest. malo, ktora ma od zmiany przepisow znieczulenie. rozmowy z psychologiem maja lagodzic przyszle odczucie bolu i traume dla mnie to jest ograniczenie, bo jakbym miala wykupione opcje zzo bylabym spokojniejsza (znam siebie i u mnie bez jakiejs formy znieczulenia nie da rady - panicznie boje sie bolu)
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Mnie przeraza karmienie piersia nie porod
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A propos pomysłów na temat ograniczenia znieczulenia przy porodzie powstała ciekawa stronka na fejsie https://www.facebook.com/symulatorporodu
![]() Co jeszcze ciekawsze - pan wiceminister od tych pomysłów ma wykształcenie ekonomiczne (SGPiS, obecna SGH), nie zaś medyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52428421]Też tak uważam, ale to chyba pogląd znacznej cześci osób
![]() Polska pod tym względem dość dobrze wypada. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Mnie też ale jak sobie myślę wstawać, gotować, martwić się czy temperatura dobra to lenistwo wygrywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Moja mama też, a urodziła trojkę dzieci
![]() Ja nawet nigdy w szpitalu jednego dnia nie spędziłam i nigdy kroplówki nawet nie miałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Mojej mamy kolezanka po porodzie pomyslala "jak dobrze wreszcie zlozyc nogi" hahahah.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Mnie jedno i drugie. No ale karmić na szczęście nie ma obowiązku, gorzej ze przez poród jakos trzeba przejść
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Narkozy nie chce, zastrzyk wole, ale mam realne szanse umrzec przy porodzie, albo zemdlec, zaslabnac i nie urodzic, a dziecko umrze. Ale jak sie tylko sprobuje odezwac, ze chce cesarke to leca na mnie meteoryty z nieba. Boje sie, ze w szpitalu mi to samo powiedza, da pani raaade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
- brak pieniędzy i własnego mieszkania
- ogólnie czuję się niespełniona w życiu - chciałabym coś osiągnąć jeśli chodzi o karierę zawodową, zrobić coś dla siebie, spełniać swoje marzenia, podróżować, wyszaleć się - i ja i tż jesteśmy dość leniwi, niezorganizowani i towarzyscy - lubimy pospać do późna, obijać się w weekendy, spędzać czas na graniu w gry, oglądaniu ulubionych seriali, lubimy spotykać się ze znajomymi i spontanicznie gdzieś wychodzić i bardzo nam z tym dobrze, po prostu nie ma w naszym życiu miejsca dla dziecka - nienawidzę być uziemiona w domu i robić za kurę domową, dopada mnie wtedy depresja, dlatego przerażają mnie te pierwsze miesiące po urodzeniu dziecka, kiedy musiałabym siedzieć zamknięta z nim w czterech ścianach, zanim wróciłabym do pracy - mnie również przeraża poród i karmienie piersią albo sytuacja gdy dziecko płacze, a ja nie wiem co mu jest i jak mu pomóc - jestem trochę panikarą - mam sporo maluchów w rodzinie - ja lubie ich, oni lubią mnie, czasami lubię do nich wpaść, pobawić się i powygłupiać, ale tak tylko na kilka godzin - po zabawach z nimi czuję się styrana jak koń po westernie, opieka nad dziećmi męczy mnie niemiłosiernie - minusy posiadania dzieci zdecydowanie przysłaniają mi plusy - dla mnie zdecydowanie się na dziecko to jak narazie świadome skomplikowanie sobie życia, dołożenie trosk, odpowiedzialności i obowiązków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
ja zawsze lubilam powtarzac, ze niechec do dzieci wyssalam z mlekiem matki a instynkt macierzynski jest nieznanym mi tworem natury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czekam na ślub, tak kiedyś sobie postanowiłam, że wszystko będzie po kolei. Mam dobrą pracę, mój narzeczony również. Mamy gdzie mieszkać i chociaż nie raz chciałam zmienić plany i mieć dzidziusia przed ślubem to jak zaplanowaliśmy tak zrobimy. Do ślubu kilka miesięcy więc i jednego i drugiego nie mogę się doczekać.. Myślę i u wielu kobiet widzę, że macierzyństwo czy czas ciąży to bardzo wspaniały okres.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Dla mnie temat nie istnieje. Nigdy tego nie brałam pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
- bo lubię swoje uporządkowane życie, gdzie nie ma miejsca na zbędny chaos
- bo podoba mi się możliwość np.spania do południa gdy mam na to ochotę i czas, bez opcji włączenia jakiegoś wyjca o 6 rano, brr... - bo nie mam ochoty brać dobrowolnie odpowiedzialność za dodatkową istotę na minimum 18 lat - bo obrzydza mnie fizjologia ciąży i porodu, poza tym panicznie boję się szpitali - bo po prostu i zwyczajnie dzieci mnie nie interesują, nie mam ochoty na spędzanie z nimi czasu ani zajmowanie się nimi - i tak było odkąd pamiętam A, jako, że mój mąż również nie ma zapędów na bycie tatusiem...to dobrze nam tak, jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
To znaczy nie jest to dziwne, ale jak przeczytałam ten wątek to stwierdziłam, że jestem w mniejszości - w tym sensie. W sumie to posiadanie dzieci w przyszłości jest dla mnie tak oczywiste jak to, że kiedyś umrę. Rzecz jasna może się zdarzyć, że nie będę mogła ich mieć, ale wtedy rozważę adopcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Ja nie chcę powielać moich kiepskich genów
![]() A serio, tak jak stewardesa, nigdy tego nawet nie brałam pod uwagę. Dzieci wydają mi się potwornie męczące i nudne. Wychowywanie dziecka to ciężka orka 24 h/dobę i w życiu nie chciałoby mi się tak poświęcać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
- mam predyspozycje do OZM, wiem to, boję się, ze skończyłabym jak niektóre przykłady na wizążu XD
- nie mam odpowiedniej sytuacji ekonomicznej, mieszkaniowej itd - w ogóle dzieci są dla mnie po prostu wyrzucaniem pieniędzy w błoto ![]() - dzieci są obrzydliwe, lepkie toto, obślinione wiecznie, w ogóle ma na sobie pełno jakieś bliżej nieokreślonych cieczy z organizmu ludzkiego, nienawidzę wydzielin typu ślina, brzydzą mnie niemiłosiernie, nie zniosłabym psychicznie oglądania zaślinionych zabawek itd. - dzieci bardzo ograniczają, choćby w kwestii takiej jak grafik dnia - jestem zbyt niezależna, leniwa i egoistyczna, nie lubię jak mi się ktoś wiecznie kręci koło dupy i na mnie polega - w ogóle dbanie o rozwój dziecka jest strasznie męczące, nie mam cierpliwości, denerwowałaby mnie nauka pisania, czytania itd boże, dzieci nic nie wiedzą o świecie, wszystko trzeba im pokazać, nieeee, za dużo roboty - poród jest jednym wielkim NIE, nie nie nie nie nie nie, ciąża też jest obrzydliwa, mówienie o pasożytnictwie może się wydawać szokujące, ale tak właśnie czuję, maly obcy organizm zagnieżdża się we mnie i żywi się mna od zewnątrz, i to dziecko się rusza i ma paznokcie, fuj fuj fuj, NIGDY - w ogóle ludzie to takie betony jak chodzi o poród, tyle jest debilnych nauczycieli, wszelakich fobów i anty-wszystkowców, nie chciałoby mi się z tym użerać skoro nie chcę jakoś wybitnie mieć dziecka, mało już tego mam na codzień, po co sobie utrudniać niepotrzebnie - dziecko z moimi genami, to dziecko skazane na samozagładę, taka prawda ja generalnie chyba jestem bardziej stworzona na bycie ciocią, nie matką, mogę się pobawić z dzieckiem, poprzytulać, zabrać do kina czy do wesołego miasteczka, kupić jakąś wypasioną zabawkę, ale długoterminowo to nie dla mnie. nie wiem, może kiedyś zauważę więcej plusów niż minusów, ale wątpię Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2015-08-16 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Właśnie to dziwne bo mam z mężem stała prace umowy na czas nieokreślony ,swoje mieszkanie , odpowiedni wiek 26 i 30 lat, ale tak jakoś nie spieszy nam się... nawet nigdy na poważnie o tym nie rozmawialiśmy. .. boje się ze za.wygodni jesteśmy już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na dziecko się jeszcze nie zdecydowałam z 3 powodów: -bardzo niestabilna sytuacja życiowa- jestem mocno uzależniona od mojego TŻ który sporo podróżuje a ja razem z nim. Chciałabym żebyśmy osiedli w jednym miejscu na chociaż 2-3 lata i wtedy postarali się o dziecko -strach przed porodem- chcę rodzić za granicą, nie ma mowy żebym rodziła w Polsce -czuję się jeszcze za młoda na dzieciaka ![]() Ale dzieci chcę mieć bardzo, i to najlepiej 3-4 ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
+ pękają sutki
![]() |
![]() |
#147 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() ![]() I coraz częściej toczymy z koleżankami dyskusje o tym, że może kiedyś staniemy przed takim wyborem: albo wcale, albo samotnie.
![]() |
![]() |
#148 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Słabo im idzie ta polityka prorodzinna. Mnie nie przeraża karmienie piersią, ale powiedziałam wszystkim wszem i wobec że mają mnie mocno stuknąć w główkę jakby przyszło mi na myśl karmić dłużej niż rok. Za to płacz malutkiego dziecka jakoś tak mnie wzrusza ostatnio, chciałabym je przytulić i jakoś uspokoić. Wkurzające są natomiast takie 2- letnie wyjce(starsze też), które próbują w ten sposób wymusić coś na rodzicach.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2015-08-16 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
stać mnie
mam warunki lokalowe na wyrost praca zawodowa w domu I nie chcę dzieci. Za to poleciałabym sobie do Tokio.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Mnie to ogólnie ciekawi. Bo dopiero na forum widać szczerze, ile kobiet nie chce, ja też nie. Ciekawi mnie czy zawsze tak było, czy teraz dopiero możemy o tym szczerze mówić, czy coś się ogólnie zmieniło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.