![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
![]() ![]() ja zaraz do pracy zmykam, jeszcze 2 dni i urlop !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już w pracy, od wczoraj oficjalnie w żadne ciuchy się nie mieszczę, oprócz małych wyjątków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja tez juz w pracy, ale tak mi sie nie chceeeee... Byle do piątku, w piatek mam połówkowe, wiec bede teraz odliczac dni ![]() nie chce mi sie pracowac, poszlabym najchetniej do domu i zaległa w łóżku z ciepłą herbatą i książką |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() No właśnie Mamuśki, a nie mogłybyście już iść na zwolnienia lekarskie? Czas byście odpoczęły, skupiły się na sobie, cieszyły się ciążą bez porannego wstawania do pracy i zagrzebywania się w tonie spraw w ciągu dnia.
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo jak w poprzedniej ciąży byłam i pracowałam w banku to niestety też musiałam kupić jakieś koszule i spodnie eleganckie ciążowe, bo mnie wszystko cisnęło.No ale długo się nie przydały, pracowałam tylko do 16 tc chociaż zamiar miałam inny...
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Hermi ja lubię pracować, nie chce iść jeszcze na L4
![]() Tylko teraz mam troche nudny projekt ale niedługo powinno sie to zmienić. No i dzis mam lenia, poniedziałkowego chyba ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Melduję się i ja w nowym wątku
![]() ![]() A co do starań, to wiem coś o tym. My staraliśmy się rok czasu. Każdy lekarz mówił co innego. Faszerowali mnie lekami, chociaż wyniki mialam dobre. A ja jak głupia żarłam te tabsy i tyłam, tyłam, tyłam aż dobiłam do 102 kg. Myślałam, że oszaleję, jak zobaczyłam 3 cyferki na wadze ale cóż ślepo wierzyłam lekarzom. Aż trafiłam do takiego który kazał mi schudnać możliwie najwięcej. i schudłam 25 kg, jadłam w miarę normalnie, więcej ćwiczyłam i powoli waga spadała. Oczywiście już żadnych leków, sama natura. Ale ciągle się nie udawało, niestety. Nawet mój TŻ postanowił się przebadać i wiecie, że po tym badaniu udało nam zajść się w ciążę ![]() ![]() ![]() ![]() wykalacka wg mnie to idealny powód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży chciałam pracować przynajmniej do 7 miesiąca, ale wyszło inaczej...jak wzięłam jedno L4 bo plamiłam,ale potem chciałam wrócić, to mi powiedzieli,żebym lepiej już została na L4 bo oni znajdą zastępstwo i nie będą mieli problemu (biorą pod uwagę,że ciężarne mogą raz na jakiś czas gorzej się czuć, a to im rozwala pracę). No i wtedy doceniłam uroki wolnego i odpoczynku, tym bardziej,że to jedyny taki czas w życiu,że można odpocząć. Przy następnych dzieciach już tak nie jest nawet na L4 ![]()
![]() |
#129 | |||
Przyczajenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() ![]() Cytat:
Ja np. zostałam nacięta po prawej stronie, a pękłam i tak jeszcze na lewej:/ I pęknięcie zagoiło mi się bezproblemowo, a rana po nacięciu mi się paprała, Moja córka chce Georga ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdzieś jeszcze mi mignęło, że była dyskusja o małych ciuszkach. U nas najlepiej sprawdzały się bodziaki i geterki albo rajstopki. Tylko na początku kiedy mała miała jeszcze niezagojony pępuszek zakładałam jej kaftanik i śpioszki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-09-14 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jedyne co to boli mnie krzyz i d*pa (zlamana kosc ogonowa) od dlugiego siedzenia przed kąpem, i z tego wzgledu mysle ze dluzej niz 2-3 miechy to juz w pracy nie dam rady wysiedziec (chyba ze zainstalują mi łóżko zamiast biurka ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Jezu wy tak na serio ??? 2 dni mnie nie było... 2 dni!!!!! A wy już wszystkie w następnym wątku
![]() Z tego co na szybko podczytałam. Kombinezon dla Michała miałam 62 i się w nim topił, więc tera szukam 56. Ja ![]() ![]() ![]() Mój poród do łatwych nie należał, ale rzadko się zdarza łatwy. Po tygodniu już nie pamiętałam, że rodziłam jak mały zaczął dawać w tyłek. U mnie oficjalny czas trwania 1 fazy to 7h, ale pierwsze bóle zaczęły się jakoś 16 h wcześniej- paskudne, krzyżowe które nie pisały się na KTG (leżałam na wywołaniu w szpitalu). Później oczekiwanie ze skurczami co 2 minuty na cesarkę przez parę godzin. Żeby było śmieszniej, bałam się cesarki bardziej niż porodu sn ![]() Motyl sto lat dla Tusi!!!! ![]() Na l4 jestem od samego początku ciąży, ale w poprzedniej pracowałam do końca stycznia, termin miałam na 26.02. Ja w weekend odnalazłam rzeczy po Młodym na strychu u rodziców. W przyszłym tygodniu biorę się za przebieranie ciuszków i odpranie wózka, póki jeszcze ciepło ![]() ![]() ![]() Teraz znikam bo mam po południu gości a mieszkanie wygląda jak po wybuchu bomby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie teraz to kazdy powod bylby dobry ![]() Cytat:
Wyjelas mi to z ust ![]() ![]() Cytat:
Ja nie moge bo w UK nie daja zwolnienia ciazowego. A jakby cos sie stalo zebym musiala isc to mi sie automatycznie macierzynskie zacznie wiec byloby strasznie szkoda ![]() ![]() Agaczilla boj sie Boga, gdziez tak rano wstawac. Jak nie pracujesz to wyspij sie chociaz za mnie a nie lazisz po nocy ![]() ![]() Mnie nacieli bo musieli mala wyjac ta przyssawka (nie wiem jak to sie nazywa po polsku) I tak mi sie papralo, ze hej ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- W pierwszej ciazy mialam piekne wlosy I cere, a teraz to mam jakas porazke. Wlosy siano, I pizzaface ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje, tez mam nadzieje, ze gorzej juz nie bedzie. No i przede wszystkim ze drugi raz sie nie zlamie ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() A Ty kiedy masz szanse poznać płeć? ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co szczerze to bardzo chętnie bym poszla do pracy żeby odetchnąć od dzieci, mieć kontakt z ludźmi itp...jeszcze nigdy nie pracowałam...najpierw studia, potem jedna ciąża, zaraz druga...jak Mikolaj miał 9 miesięcy zlozylam papiery na swiadzczenie pielęgnacyjne. Dostaliśmy do konca listopada. Potem znów skladalam. Powiatowa nie przyznala ale odwołałam się i na wojewódzkiej dostałam. I mamy teraz do stycznia 2017...możliwość pojscia do pracy to chyba dopiero będę miała jak wszystkie dziecka beda do szkoły chodzily...
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek
![]() Co do wyglądu to j wyglądam bardzo ładnie mniejszy trądzik włosy przestały wypadać aż postanowiłam zapuszczac ![]() ![]() ![]() Ciuszki póki co oglądam boje się zapeszyc al wczoraj w smyk wózki oglądałam i jeden w oko mi wpadł ;-) do sh tez się wybieram poluje na śpiworek czy kombinezon ik ![]() Od 2 tyg jestem na L4 w związku z poprzednimi przejściami lepiej nie ryzykować a od kiedy jestem w domku czuje się bardzo dobrze. Czy Wy dziewczyny tez łatanie siusiu? Tzn jak w domku odpoczywam leżę jest ok ale jak gdzieś pojadę i chodzę po sklepach itp to normalnie co pół godz ![]()
#140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No, jak to sie mowi, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#142 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() myślę, że wszystko zależy od samopoczucia jakbym miała mega mdłości to wiesz pewnie bym była zmuszona ![]() ![]() ![]() Witam ![]() ![]() Dzasti chyba będzie na styk bo do 22 tyg trzeba więc jeszcze 3tyg masz jak dobrze liczę ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-09-14 o 10:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Hmmm... wychodzi na styk... ale czy to tak do końca dobrze... teraz tym będę się martwiła.... hmm... może do niego zadzwonię i dopytam....
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Dokładnie to jest 18t1d, ale ginekolodzy chyba liczą ukończone tygodnie...czyli według niego może. być 18tc. Zawsze z tym się mieszam i nie wiem... żebym nie wyszła na histeryczke
![]()
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile to bedzie? Skoro dzis zaczynasz 19tc to jakos 19t 5dni? Ja tez dzis zaczynam 19tc (18t1dzien) i ide równy tydzien wczesniej niż Ty czyli 18t5dni. Usg połowkowe jest prawidłowo od 18t0dni do 22(albo23?)tyg6dni, takze masz jeszcze dużo zapasu. Ja mam dość wczesnie, ale moja gin uważa że najlepszy jest termin miedzy 18tyg0dni a 19tyg6dni bo wtedy jeszcze można jakies tam rzeczy genetycznie posprawdzać, a po 20tyg+ już tylko anatomicznie dziecko sie sprawdza. Ale nie wiem dokladnie o co chodzi, pierwszy raz to slyszalam. No i u niektorych lekarze wolą z kolei olowkowe robic po skonczonych 20 tygodniach. Wiec sama widzisz - co lekarz to opinia, najwazniejsze to badanie w tym przedziale 18-23 tygodnie, czyli miescisz sie idealnie ![]() kaaasi, super wygarana! 150 zł piechotą nie chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
połówkowe można już chyba od 18 tyg robić, ja idę w tą środę i będę miała 19t+3d (czyli niektórzy podaję że 20 tydz ale ja wolę podawać normalne tyg i jak ktoś chce to sobie to zaokrągli), tak mi pani ustaliła termin, więc u Ciebie tez jest ok
![]() ![]() Edytowane przez tygryszek Czas edycji: 2015-09-14 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dzieci z katarem ale poza tym nic im nie jest. Robię pranie...a na obiad jeszcze nie wiem
![]() Idę pranie powiesić ![]() Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-09-14 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.