![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
hej dzien dobry
![]() ja od kilku dni budze sie o 5. uaooo kupilam brzoskwiniowa i niebieska ![]() wczoraj chcialam rozek kupic ale nie wiem jaki ![]() ![]() ja biore zelazo sorbifer durules ale dlatego ze mialam slaba krew na pocz. ciazy. Teraz mialam hemogl 13. A kosmetyki bede zamawiac na podstawie blogu srokao.pl tam jest troche o emolientach |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Wodę mam zawsze przy łóżku/ kanapie. Jak mam wybór: iść do kuchni czy sięgnąć po wodę, wybieram wodę
![]() Co myślicie o wkladkach laktacyjnych wielo? Bo zastanawiam się, czy nie zainwestować w 2 pary, kosztują po 11zł. Nie mam nawału siary, ale ciągle mam brudny biustonosz przy jednej piersi... pranie mi nie przeszkadza, bo rajstopy przeciwżylakowe też piorę co drugi dzień ręcznie
#123 |
Zakorzenienie
|
norma hemoglobiny jest od 12, ja mam 12.1, lekarz powiedział że pewnie będę musiała coś brać ale decyzję pozostawia ginekologowi....a wizyta za ponad 2 tygodnie. żelazo?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie można "szaleć" przy posiłkach, jeść za dużych, albo bardzo udziwnionych. Udziwniać sobie można warzywami ![]() no i jest ok wtedy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam bardzo często w nocy zgagę (ogólnie mam ją bardzo często), ale dla mnie najlepszym wyjściem jest ją przespać ![]() ![]() ![]() i Tobie dzisiaj tez ![]() i wszystkim za nowe tygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Baby, ale na razie nic nie bierz, bo się jeszcze nic nie dzieje. Ja mam hemoglobinę 11,7, a norma od 12 i na razie nic nie brałam. Teraz zrobie morfologię przed kolejną wizyte i jak znowu spadnie, to pewnie wtedy mi da żelazo (tardyferon zapewne).
Miałam zakisić barszcz z buraków i pić na tą hemoglobinę ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Ewusia, ja mam zgagę codziennie, kilka razy dziennie. U mnie niestety musze brac Gaviscon, bo jak nie wezmę, to potem ona przechodzi w fazę turbo-zgagi, aż boli mnie głowa, szczęka, zęby i czuję się wtedy tragicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Casaa obstawiam zły chleb, spróbuj jeszcze raz z nim jak będzie to samo to musisz zmienić. Albo jajecznica bo przecież smażona i z żółtkiem, no ale z drugiej strony tylko łyżka.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-21 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Z chlebem jest najciężej, kupując warto zapytać czy nadaje się dla cukrzyca ten razowy i wtedy często okazuje się ze razowy tylko z nazwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem za bo ostatnio zauważyłam że chyba za mało piję Cytat:
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na początku ciąży wyszła mi hemoglobina 10.9 i dostałam tardyferon, ale do 20 tyg. karmiłam piersią także to dodatkowo osłabiało mi organizm. Teraz wyniki trzymają mi się na poziomie 11.5 i ginekolog nic mi nie mówił żeby coś zażywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
No to mamy 12 wiec szklaneczka wody rusza
![]() Ja palilam w okresie glupkowatego buntu, schodzilo mi 2 paczki fajek dziennie i rzucilam z dnia na dzien. TZ nigdy nie palil i zawsze mowil mi ze gdybym papierosa wziela to sie ze mna rozwiedzie :P Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale turbo-zgagi jeszcze nie zaliczyłam wiec daję rade bez leków ![]() brałam tyle leków na początku ciąży więc teraz nie chcę brać póki nie są koniecznie potrzebne... Cytat:
pewnie wina chleba. Ja kupuje wyłącznie pakowany na którym jest wypisany skład i skład ten ma się ograniczać do mąki i ziaren żytnich, wody soli i drożdży. Przy takim chlebie jest ok, ale i tak najlepiej 1 kromka bo po 2 kromkach ostatnio mi tez cukier szaleje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Biorę się za prasowanie, rzeczy do szpitala i po przelewam płyny w małe pojemniczki, i zostanie mi dołożyć tą koszulę co wczoraj kupiłam jak się upierze. Ubranka dla małego na wyjście później bo jego rzeczy jeszcze nie zaczęłam prać. Ale moja torba już będzie prawie cała zapakowana, o ile to dziś zrobię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, mam nadzieje, ze skoki do takich wartosci nie zaszkodza malemu...
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, ale Gaviscon to nie 'leki', to po prostu mleczko zobojętniające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam zamówienie na allegro u tego polecanego sprzedawcy r77 czy jakoś tam i teraz czekam. Muszę jeszcze ogarnąć temat koszul, coś poszukam dzisiaj na allegro.
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Niebieską i mi się nie podoba, wydaje mi się, że wygląda tak"męsko".
Cytat:
![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Jezu, nie pakujcie sie jeszcze, bo ja nawet nie mam pokupionych tych wszystkich rzeczy, a co dopiero pranie i pakowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja będę prać i prasować w listopadzie. Dużo rzeczy też mi brakuje z kosmetycznych rzeczy. Jest jeszcze czas
![]()
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
mi jeszcze nie przyszly te koszule wiec nie wiem. Na zdjeciu ta niebieska ladnie wygladala i wzielam.. ehh no trudno, moze ta brzoskwiniowa bedzie lepsza,
w weekend jedziemy z tz obejrzec wozki do sklepu. Mam zamiar max godzine ogladac bo duzo lezec mam w lozku. Mam nadzieje ze bedzie dobrze i dam rade. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Wczoraj Tz zabral mnie na Usg 4d ![]() ![]() Bylam dzis w labie i czekam na wyniki - mam nadzieję ze beda ok ![]()
![]() |
#148 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też popijam właśnie wodę ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jest do mnie podobna,wszyscy to powiedzieli,nawet rodzina meza :-D taka pucolowata haha. Biore z was przyklad i też wode pije,spokojnie lezac na tarasien za jakas godzinke sie zbiore i bede dalej ogarniac rzeczy do przeprowadzki,cale szczescie ze w koncu maz placi za wypozyczenie duzego auta bo tak to z 10 razy musialabym jechac :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Do tego dochodza Trzy walizki,duzy puf kulkowy,rower,dwa foteliki samochodowe,dwie komody,szafka na buty....hahahaha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.