![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: rzeczy do zrobienia w 2016
1. Schudnąć do 65kg (w tym zawiera się: jedzenie mniejszej ilości niezdrowego jedzenia, dbanie o regularne posiłki, ćwiczenia, samodyscyplina)
2. Podciągnąć angielski na jeszcze lepszy poziom 3. Zacząć się uczyć drugiego języka (trudny wybór między rosyjskim, niemieckim i hiszpańskim) 4. Poświęcać więcej czasu na rysowanie, bo ostatnio odpuściłam 5. Kontynuować pisanie 6. Przejść minimum 24 gry przygodowe point-n-click - bo mam ich pełno i leżą i wołają o uwagę ![]() 7. Zostać narzeczoną (no ok, to nie ode mnie zależy ![]() 8. Znaleźć dobrą pracę jak na moje warunki, zmienić mieszkanie w trakcie roku 9. Zdecydowanie bardziej się ogarnąć życiowo i zdrowotnie 10. Po uporządkowaniu wszystkiego na cacy przejść się w końcu do schroniska i być wolontariuszką - o ile to proste do "wejścia" tam, bo póki co są tylko chęci, a brak orientacji w temacie
![]() |
#122 |
Czerwcowa PM
|
w tym to mogę pomóc!
No to teraz ja: - wrócić na angielski - wrócić na jazdę konną lub jakikolwiek inny sport - jeszcze więcej czytać - częściej gotować - dzielić się swoimi umiejętnościami z innymi - wspierać cały rok wybraną fundację - sprawić, by czyjeś życie było lepsze - rozwijać się zawodowo tak, aby za rok być gotowa na awans - częściej medytować i modlić się - regularnie chodzić do spowiedzi i kościoła - robić sobie maseczki, manicure i inne drobne przyjemności - pomalować mieszkanie - uśmiechać się do siebie i do innych - lubić siebie! ... i może pomyśleć o powiększeniu rodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam za bardzo jako takich postanowień, ale chcialabym:
- zajść w ciążę - kupić z mężem mieszkanie - zdobyć awans zawodowy nauczycielski (w maju mam egzamin) - mieć przedłużona umowę w pracy -poprawić swoją relację z mezem Takie moje top5, reszta jest naprawdę mało ważna 2015 to był naprawdę wielki czas, jeśli chodzi o rozwój osobisty (książki, książki po niemiecku, tworzenie poezji, nauka tańca, nauka hiszpańskiego, zumba, pole dance, wlasny mini biznes, w pracy w koncu bardzo korzystna umowa), ale co z tego skoro ten rok i tak glownie zapamietam jako rok zaloby po dziadku, ciaglych chorob, samotnosci, kryzysu w malzenstwie. Dlatego teraz naprawdę nie skupiam się na książkach, nauce języków obcych i na ciaglych zajęciach sportowych, bo trochę to swoje życie przewartosciowalam.
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
- znaleźć pracę, bo właśnie ją straciłam
- nazbierać szybko pieniądze na operację dla mojego kotka - zdrowiej się odżywiać i więcej ćwiczyć - zrobić kurs kadr i płac - żyć bardziej minimalistycznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
-prawo jazdy
-zapisać się na jogę/ pole dance -podnosić kwalifikacje. Zmienić miejsce pracy, jeśli aktualne się nie rozwinie. -poprawić angielski, przypomnieć sobie niemiecki -czytać więcej książek -utrzymać kontakt z przyjaciółkami ze studiów -nauczyć się grać na jakimś instrumencie lub pogodzić się z faktem, że słoń mi na ucho nadepnął ![]() -zacząć w końcu oszczędzać -nie szukać miłości, ale też nie zamykać się na nią, jeśli sama mnie znajdzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
W 2016 roku chciałabym przede wszystkim mniej się zamartwiać i czerpać więcej radości z życia. Pozostałe postanowienia to sprawa drugorzędna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
-zacząć oszczędzać,
-pić mniej alkoholu, -znaleźć prawdziwą miłość, -zacząć ćwiczyć i wyrzezbic ciało, -dobrze zdać maturę i dostać się na wymarzone studia, -mniej kłócić się z mamą, -zacząć lubić siebie, -zacząć czytać książki i więcej się uczyć, -zdrowo i racjonalnie się odżywiać, -nauczyć się angielskiego aby po maturze móc wyjechać na wakacje za granicę, aby zarobić pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
1. Wyleczyć trądzik oraz pozbyć się przebarwień
2. Codziennie ćwiczyć 3. Zrobić nowy kolczyk (no ewentualnie 2 ![]() 4. Wybielić zęby (możliwe dopiero po ściągnięciu aparatu ![]() 5. Znaleźć prace w wakacje 6. Przestać się tak stresować 7. Przestać przejmować się ludźmi i się ich bać 8. Zapuścić włosy
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie zastanawiałam się nad tym, dlatego napiszę na szybko co przyszło mi do glowy. Rok 2015 był dla mnie mega przełomowy, zaszlam w ciążę i urodzilam coreczke
![]() W 2016: - znaleźć inną pracę, bo po macierzynskim nie będę chciała wracać do poprzedniej - spędzać czas z moim dzieckiem i uczyć je nowych rzeczy ![]() - wreszcie zrobić zabiegi z medycyny estetycznej, które planowałam przed ciaza, choć odlozona kasa dawno się rozeszla ![]() - w czerwcu odwiesic karnet i wrócić na siłownię - postawić na minimalizm w ciuchach i kosmetykach (m.in. zrobić ostateczny remanent w garderobie, pozbyć się sentymentów i części ubrań, w ktorych nie chodzę i nie będę chodzić) Chyba tyle...o wznowieniu prawka nawet nie pisze bo już się pogodzilam z tym ze to nierealne w moim przypadku ![]()
Kiedy kobieta ma na sobie uśmiech, cała reszta to tylko dodatki do stylizacji ![]() Kocham i jestem kochana ![]() ![]() ♥14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście ![]() Edytowane przez kleo_4 Czas edycji: 2016-01-03 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
ReklaMO(D)żerca.
|
do listy mogę dopisać, że chciałabym przestać zastępować normalne posiłki słodyczami.
Umrę za 3-5 lat na zaczekoladowienie organizmu jak tak dalej pójdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
- Zmniejszyć ilość słodyczy do minimum niezbędnego do przeżycia i nie zamordowania z odstawienia jakiejś niewinnej ofiary (np. męża).
![]() - Zmniejszyć porcje, nie jeść "oczami", nie jeść na zapas. - Regularnie ćwiczyć - nie rzucać się nie wiadomo na co, ale po prostu codziennie dostarczać mięśniom dawki ruchu i napięcia. - Więcej czytać (nie mam ambicji większych, niż jedna długa książka miesięcznie). - Wyjść poza czytanie wyłącznie S. Kinga. ![]() - Mniej wydawać na drobnostki, z których potem robi się spora sumka. - Częściej myć podłogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja mam w zasadzie kilka głównych planów:
- zrobić prawo jazdy - zajść w ciążę - poprawić angielski - bardziej zdrowo się odżywiać -więcej czasu spędzać z bliskimi osobami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
-Kupić mieszkanie
-Pozbyć się tłuszczyku z ud, brzucha i boczków, ładne wyrzeźbić sobie ciało -Ćwiczyć co najmniej po 1,5 godziny 3-4 razy w tygodniu -Zmienić na stałe swoje nawyki żywieniowe- wyeliminować cukier z codziennej diety, wyrobić sobie nawyk picia wody -Całkowicie rzucić palenie (łącznie z e-papierosem) -Pozbyć się cellulitu -Zapuścić włosy i doprowadzić je do dobrego stanu, a następnie wybrać się do fryzjera, żeby wyczarował na nich nieżółty blond -Nie robić sobie zaległości na studiach -Nie marudzić mojemu facetowi bez powodu -Wydawać mniej kasy na pierdoły -Oszczędzić pieniądze i pojechać na wakacje w jakieś upalne miejsce -Zacząć się wysypiać -Pić mniej alkoholu
![]() |
#135 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Modyfikuje moje plany, wprowadzam tylko plany na styczen:
-zapisac sie do dentysty -isc do fryzjera -nie pic ani grama alkoholu w styczniu -rzucic slodycze ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Cele na 2016 rok- żyć tak, żeby być szczęśliwą i nie żałować niczego, co się wydarzyło. Chciałabym też w końcu odciąć się od przeszłości, zapomnieć o tym co było
![]()
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
zrobiłam pierwszy krok ku poprawie.
Dzwoniłam żeby się umówić na terapię. Gorzej,że nikt nie odebrał. Zostawiłam wiadomość,zobaczymy czy oddzwonia. Życzę wszystkim powodzenia!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
1. Zadbać o zdrowie: ginekolog, dermatolog, dentysta--> obecnie jestem chora, więc wizyta u innych specjalistów musi jeszcze poczekać. Jak tylko przejdzie mi zapalenie gardła rezerwuję wizytę u dermatologa.
2. Zmienić pielęgnację twarzy na kosmetyki do cery atopowej, naczynkowej--> już czekam na pierwsze zamówienie odpowiednich kosmetyków z apteki. 3.Języki obce- regularna nauka: legal english, szwedzki, włoski, hiszpański.--> właśnie przygotowuję sobie książki do nauki i robię rozpiskę materiału. Muszę zrobić tygodniowy plan nauki. I zlokalizować jeszcze jedną książkę do szwedzkiego. Możliwe, że TŻ zabrał ją do siebie. Muszę to sprawdzić. Najwyższy priorytet do maja ma Legal English. Potem hiszpański- do jesieni. Dopiero potem włoski i szwedzki. 4.Obrona+ na prawie nie oblać logiki i konsty. Regularnie robić w domu kazusy z karnego.--> priorytet jak tylko wyzdrowieję 5. Przeczytać nie mniej niż 34 książki dla przyjemności.--> właśnie zaczęłam 2 książkę 6. Minimalizować- ciuchy, kosmetyki. 7. Wrócić do ćwiczeń, najlepiej wrócić na siłownię. To cele ogólne na ten rok. Będę je sobie rozbijać na cele szczegółowe, krótkoterminowe.
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
środkowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Musze kupić naprawdę wygodny materac do łóżka <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
![]() Edytowane przez OrdynatMichorowski Czas edycji: 2016-01-05 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem już umowiona,także zostało tylko pójść ![]() Też mam taką nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
1. Dentysta (już się zapisałem). 2. Schudnąć do ślubu. 3. Zadbać o cerę. 4. Mniej się denerwować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
1. Ograniczyć wymiotowanie (bulimia),
2. Camp USA w wakacje, 3. Wolontariat w Mam Marzenie, 4. Polepszyć angielski, 5. Uniwersytecka Poradnia Prawna, 6. Pocałować kogoś i zobaczyć, jak to jest, 7. Spędzić noc na plaży, 8. Izrael/Rosja/Islandia (jakiś wypad) 9. Znowu- Szlachetna Paczka!!!, 10. Codziennie mówić 1 miłą rzecz komuś! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Moje plany, ogólnikowo.
1. Ćwiczyć regularnie jogę (od stycznia). 2. Wrócić do ćwiczeń szybkiego czytania (jak się zbiorę, do końca stycznia, to określę, ile słów na minutę mnie interesuje). 3. Więcej czytać dla przyjemności (znów zacząć regularnie odwiedzać LC). 4. Przygotowywać się do matury z matematyki (nie zdaję w tym roku, więc to cel mocno długoterminowy). Zaplanować naukę, kupić książki. 5. Skończyć studia (cel od października). Napisać pracę dyplomową. 6. Skończyć szkołę z dobrym wynikiem i szukać praktyki w zawodzie (kończę w czerwcu). Znaleźć specjalizację. 7. Podejść na poważnie do terapii. (na jedną czekam, próbuje się dostać na inną) 8. Jeść normalnie. 9. Przestrzegać diety lekkostrawnej z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego (refluks). 10. Schudnąć (cel: 50 kg). 11. Bardziej dbać o siebie niż o innych (czyli ograniczyć działanie na rzecz innych, choć może brzmi egoistycznie). 12. Wyjechać na wakacje w wymarzone miejsce. ![]() 13. Oszczędzać. 14. Skończyć to, co zaczęłam (hgycmkstyz)-maj. 15. Odchudzić koty. 16. Rozpocząć trening sztuki walki (od października). A marzę o tym, żeby dostać umowę o pracę (i podwyżkę ![]() Najtrudniejsze będzie dochodzenie do zdrowia. Nie wszystko ode mnie zależy. I wszystko, co związane z jedzeniem. No to się rozpisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
1. Nauczyć się języka angielskiego
![]() 2. Zdobyć lepiej płatna pracę ![]() 3. Zapisać się na siłownie i chodzić tam regularnie 4. Zrobić porządek w szafie - zostawić tylko to w czym chodzę i dobrze wyglądam ![]() 5. Wyjechać gdzieś na wakacje (lata nie miałam prawdziwych wakacji) 6. Zacząć być miłym dla ludzi, tak jakbym chciała, żeby byli mili dla mnie ![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2016-01-06 o 14:38 Powód: 7. Nauczyć się czytać z zrozumieniem - nie spamujemy reklamami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Jak spiszę publicznie może lepiej pójdzie
![]() 1. Marnować mniej czasu, lepiej się organizować i mniej czasu spędzać przed kompem. 2. Zdać zaległy egzamin, napisać pracę i obronić się. 3. Rzucić palenie 4. Angielski na B2 5. Niemiecki A2 6. Zacząć hiszpański (pod koniec roku) 7. Czytać ustawy 8. Dentysta - wszystkie zęby 9. Nie wydawać kasy na bzdury -> więcej oszczędzać->nadpłacić kredyt na minimum X-> odłozyć coś na czarną godzinę(duże coś ![]() 10. Mniej się denerwować i przejmować innymi 11. Schudnąć 5 kg i regularnie (3-4 razy w tygodniu) chodzić na siłownię. 12. Zrobić 50 bransoletek
Edytowane przez muszynianka26 Czas edycji: 2016-01-08 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam robić plany noworoczne. Akurat własnie spisałam wszystkie na blogu, więc i tu się podzielę, zawsze to większa motywacja!
1. Zdać prawko. 2. Lekarz 3. Poprawa Angielskiego. 4. Wolontariat typu EVS 5. Praca za granicą w Norwegii. 6. Szukanie pracy na statku wycieczkowym. 7. Dbanie o figurę i ćwiczenia na siłowni. 8. Napisanie magisterki i obrona jej. 9. Znaleźć prace żeby dorobić i odłożyć więcej pieniędzy. 10. Odkładać miesięcznie 500 zł. 11. Odłożyć do końca czerwca 5 tysięcy. 12. Wycieczka w góry i pierwszy couchsurfing. 13. Korona Gór Polski. Kupić książkę i zdobyć choć jeden szczyt. 14. Autostop race. 15. DIY - zdjęcia 16. Zrobić kurs przedłużania rzęs. 17. Zapisać się na masaż 18. Pojechać na kajaki. 19. Sprzedać ciuchy. 20. Wspinaczka. 21. Założyć kanał na youtube. 22. Lot paralotnią. W 2016 będzie się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
1.Podjąć wreszcie studia i je kontynuować.
2.Znaleźć pracę. 3.Kontynuować naukę gry na keyboardzie. 4.Ćwiczyć rysowanie. 5.Czytać więcej i dokończyć wszystkie zaczęte i niedokończone książki. 6.Schudnąć. 7.Lepiej się odżywiać. 8.Zamówić b12 na iherb i przestać to odkładać od paru miesięcy. 9.Nie tracić czasu na bzdury w internecie. 10.Zakochać się. 11. Odłożyć kasę na prezent dla rodziców. 12.Wymyśleć coś super na prezent dla rodziców ![]() 13.Doprowadzić trawienie do porządku. 14.Obejrzeć zaplanowane seriale. 15.Być szczęśliwą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że wypisanie swojej check-listy na forum sprawi, że wszystko uda mi się wcieli w życie
![]() ![]() 1. Napisać pracę magisterską do końca marca i obronić ją ![]() 2. Zdać ważny egzamin związany z obraną ścieżką kariery i dobrze się odnaleźć na rynku pracy. 3. Podszkolić angielski, ideałem byłoby osiągnięcie poziomu C1, zacząć wreszcie naukę niemieckiego i dobrnąć do poziomu A2. 4. Wstawać najpóźniej o 8:00 (i poprawić organizację czasu). 5. Przeczytać minimum 24 książki i obejrzeć 50 filmów. 6. Dbać o relacje z przyjaciółmi + poznawać nowych ludzi. 7. Zakochać się w cudownym facecie z wzajemnością. 8. Zadbać o cerę. 9. Iść wreszcie na depilację laserową. 10. Wyjechać na super wakacje po egzaminie. 11. Oszczędzać 800 złotych miesięcznie. 12. Wprowadzić minimalizm w kosmetykach i ciuchach. 13. Marnować mniej czasu w internecie. 14. Znaleźć przyjaciółkę od serca. 15. Wyrzeźbić delikatnie sylwetkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.