![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
No niestety takie byla zalecenia zeby tyle nie jadl dla mnie tez to bylo niepojete ale jak trzeba bylo to trzeba
![]() ![]()
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, chociaż on mnie rozumie ![]() Cytat:
To nic, kto ma się domyślić o co chodzi ten się domyśli, a to mogło się każdemu przytrafić ![]() Cytat:
Moja mama tez marzyła o wnuczce ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem podjarana bo przyjechało moje łóżeczko dla Bartoszka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko jest do przezycia w takich sytuacjach nie mozna sie poddawac i zalamywac w takiej chwili dziecko jest najwazniejsze , a czego sie nie robi dla naszych skarbow
![]() ![]()
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- No to koniecznie się pochwal jak je złożycie. Miłego dnia życzę, spadam do zajęc domowych ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Matka Smoka
|
Ale miałam fatalną noc
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Coś mi wcięło cytowania....... Wyniki badań Nie pamiętam która to wklejała? Nie wiem jak hematokryt - mój gin przy takim nie panikuje, ale dziewczyny chyba biorą żelazo przy takich wynikach? Pozostałe są ok. Leukocyty ważne, ale w ciąży często są trochę podwyższone - ja mam podobny wynik cały czas. BLW Też wcześniej o tym nie słyszałam. Zastanawia mnie czy dziecko jednak przez to nie stanie się zbyt grymaśne? I trzeba będzie cudować z karmieniem? Np. pójdziemy w gości a jemu nic nie będzie pasowało. Piszę to z takiej perspektywy, że u mnie w domu jak byłam dzieckiem to jadłam wszystko - pewnie nie wszystko chętnie, ale nie mam żadnej traumy, że mnie zmuszano. Jedyna rzecz - gotowane pory w zupie - do dziś tego nie zjem, ale tata mi przecierał. Myślę, że dzięki temu jem wszystko i w ogóle mam szacunek do jedzenia i włożonej pracy w przygotowanie go. Szlag mnie trafia jak widzę od lat różne rodzinne dzieciaki, które wydziwiają przy stołach, robią afery, a babcia leci i gotuje trzecią zupę z kolei. Nie chciałabym, żeby moje dziecko tak miało ![]() Druga rzecz - finansowa ![]() ![]() Buty w domu Bynajmniej nie chcę tu robić zamieszania, ale nie wiem czy wiecie, ale zgodnie z wytycznymi savoir vivre to własnie wymóg ściągania jest brakiem kultury i szacunku. Tak samo proponowanie kapci, w których ktoś już chodził ![]() Ale savoir vivre to dla bufonów co mają służbę do sprzątania ![]() Ja nawet ściągam u kogoś, jak jestem proszona żeby wejść w butach, nawet latem. Nie lubię chodzić w butach po domu, tym bardziej że ja mam takie odruchy podwijania stopy na krzesło, opierania gdzieś. I mnie zawsze działa wyobraźnia - od razu widzę co i kto wniósł na podeszwach ![]() ![]() Jak bym miała problem z jakimś częstym gościem, który włazi w butach, zwłaszcza w zimie to też bym w końcu bezpardonowo zaproponowała kapcie - ale kupiłabym specjalnie dla tej osoby, żeby i nie miała obaw że coś złapie, i zrozumiała, że skoro specjalnie dla niej kupiłam to jest to problem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
W Mysłowicach, tam pracuje mój gin.
Może nie jest to najnowocześniejszy szpital, nie ma wyglądu. Ale lezalam już tam w ciąży i byłam bardzo zadowolona. Opieka super. Poza tym mają gaz i zzo, no i aktywna porodowke z wanna. ☺ Słyszałaś coś o tym szpitalu? |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamietam czy masz juz dziecko czy nie...ale wnioskuje, ze nie. Uwierz mi, jak ci dzieciak nie bedzie chciał jeść to będziesz na głowie stawać zeby zjadł chocbys miała i 5 zup gotowac... Łatwo jest mowić i oceniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Patulinka pochwal sie lozeczkiem jak zlozycie
To moje swędzenie to raczej nie rozstępy bo wieczorem.zaczelo swędzieć mnie wszystko i jak się obudzilam to nadal swedzi-masakra. Biore od 3 dni globulki clotrimazolum -mysle ze moze od tego, oby to nie byla jakas cholestaza czy cos:/
#131 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny do kogo pisac w sprawe zamkiecia starego watku??
![]() ![]() ![]() Patryska masakra co za tesciowa ![]() madziara Twoi tesciowie nie lepsi... Przykro ze tak sie zachowuja, oby po narodzinach Ewci zmadrzeli ![]() Za dwie godziny mam to spotkanie odnosnie porodu... Bosz jak sie boje ![]()
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi przyszło ![]() ![]() Cytat:
Brzmi bardzo dobrze. U mnie jest tylko gaz, nie ma znieczulenia, bo brak anestezjologa, dlatego jak zdązę to jade do innego szpitala... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale może Ty piszesz o jakiejś innej, skrajnej sytuacji. Jeżeli dziecko je słodycze, podjada chipsy ze stołu - to wg mnie grymasi a nie ma problemy z jedzeniem. To o czym pisałam to właśnie takie przypadki - rodzice się zgadzają na ,,kilka chipsów" na to, na siamto z wytłumaczeniem, że dziecko musi wszystko popróbować a potem nie dziwne, że jak mu niezbyt zupa pasuje to grymasi - bo nie jest głodne, więc może sobie pozwolić. Szczerze, to nie słyszałam w najbliższym otoczeniu o prawdziwym przypadku problemów z jedzeniem, więc faktycznie z mojego punktu widzenia to nie jest to zbyt powszechny problem. Mam jedną koleżankę z dzieckiem, które jest ciągle mocno poniżej centylów - ale to też wygląda tak, że karmi go bezwartościowymi danonkami i kilkoma rodzajami słodyczy, które on zawsze chętnie zje. Hubiworld W końcu ktoś mi odpisał w sprawie tych pokrowców na przewijak - że nie będą pasować na żaden inny ![]() Napisałam też w sprawie przesyłki, bo mi przy zamówieniu za ponad 200zł wyszło 18zł, uważam że to sporo. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Oj przepraszam za pomyłkę, wybaczcie dziewczyny
![]()
![]() |
#136 |
Winter is coming
|
kurcze justyna sprawdziłam i ja do Moony pisałam... więc nie wiem do kogo jak nie do niej
![]() ja jestem dziwak jedzeniowy, chłop jeszcze gorszy, więc obstawiam cyrki przy jedzeniu ![]() ![]()
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może któraś powie ile wyszło za przesyłkę przy jakiej kwocie zamówienia? ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() info z pierwszego wyszukiwania google: » Leukocyty, krwinki białe (L, WBC) Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym. Patologiczny wzrost leukocytów występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych. Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych.
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie musi, to może być od zęba czy coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
nie, nic nie słyszałam. Znajoma z Mysłowic rodziła w Katowicach u Bonifratrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ineso na poczatku czyli gdzie? Ja jestem ciemna z tym forum...
#142 |
Wtajemniczenie
|
Justyna nastaw sie pozytywnie
![]() ![]() ![]() Maz mi wlasnie napisal ze zle sie czuje ![]() ![]()
#143 |
Zadomowienie
|
Justyna pisalas ze neta sie odnalazla? Cos przeoczylam? Wyslalam jej wczoraj wiadomość prywatna, ale nic nie dostałam od niej.
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Ahh i jeszcze proszę o podsuniecie mi wieku do przodu na 1 stronie ![]()
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietam jakie wały z Hanka mieliśmy z jedzeniem, o matko... Jakie durne rzeczy trzeba było robić aby kaszkę zjadła... A np brokuły uwielbiała... I jadła ze słoiczków, a mojego nie chciała. Ulubione jej było z hippa risotto z brokułami i królikiem. Wiec kiedy kupiłam wszystkie składniki, załatwiałam specjalnie krolika dla niej. Ja tedy kompletnie nie umiałam gotować... I robiłam jej to risotto jakies 2 godziny, chciałam zeby było takie jak to ze słoika... I jak pluła tym dalej niz widziała to myślałam, ze zwariuje... Wypierdzielilam wszystko do kosza wściekła jak nie wiem :/ ![]() ![]() Z Kuba juz lepiej było, ale teraz ma jakaś fazę i wybrzydza troche. Wiem, ze to przejściowe... No i jakiś wychodzimy nie jest, wiec nie robię tragedii. To BLW mi sie wydaje ze pozwala dzieciakowi poznać rożne smaki i wybrać te co mu odpowiadają. Jednak tez uważam, ze jak matka karmiąca ma jałowa dietę to jak dziecko ma potem lubić inne produkty... Nie zna smaku po prostu. Nie wiem jeszcze jak będę karmić bo do tegosporo czasu ![]() Pierwsza strona: JA TEZ JESTEM JUZ ROK STARSZA, MAM 31 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim zaszłam w ciążę to non stop się dopytywali jak długo jeszcze mają czekać. Cytat:
Witam się po ciężkiej nocy. Około 3 obudziłam się z silnymi mdłościami i mocną zgagą. Niestety nie wymiotowałam i do tej pory czuję, że mi ciężko na żoładku, czuję gulę w gardle i brzuch mnie pobolewa. Już bym wolała zwymiotować niż się tak męczyć ale nie potrafię się zmusić. Miałam jechać do miasta ale jak tak dalej będę się czuła to nigdzie się nie ruszam. Współczuje Wam konieczności głodzenia maluszków, to musi być straszne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Matko jak sie dopominaja zeby je postarzyc ![]() ![]()
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście u nas w przedszkolu tego nie ma ![]() mam koleżankę przedszkolankę i ona dumna z siebie, że u niej dzieci MUSZĄ zjeść nawet jesli nie lubią (swoich dzieci nie ma) Nie podoba mi się to, trochę się pokłóciłam z nią ostatnio o to ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Mama Land
|
Cytat:
![]() ![]() Przez to Mąż ma przechlapane, bo ograniczam go bardzo kulinarnie. Gdy idziemy zjeść cos na mieście to zawsze jest farsa, gdyż mi zależy, żeby on zjadł coś, co lubi, bo ma bardziej wyszukany gust i ciężko go zadowolić, natomiast mu jest szkoda mnie, bo nic nie jem (nie dość, że niejadek, to jeszcze ciąża mnie bardzo ogranicza, odruch wymiotny na niektóre lubiane przeze mnie pozycje ![]() Niestety dziecko bierze przykład z rodziców. Więc będę musiała się ostro starać jeść więcej rzeczy i mniej słodyczy. W idealnym świecie wraz z porodem wprowadziłabym sobie zakaz czekoladowy, ale próbowałam już tyle razy,że i tym nie będę nawet próbować ![]() Swędzący brzuch: Ja miałam! Cały czas musiałam się drapać, głównie w okolicach pępka. Smarowanie, zmiana kosmetyków nic nie dały, więc zaczęłam brać wapno i po tygodniu miałam to z głowy. Dodam, że miałam ledwie widoczną wysypkę na brzuszku. Hihi witam się z rana ![]() Mąż mnie zbałamucił po obudzeniu i teraz Mała i się wypycha ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry w nowym wątku! Piękny jest
![]() Czytam sobie stary wątek i się cieszę, że tak mało do nadrobienia, klikam w nowy i tu już 5 stron! Ale już opanowane ![]() Wczoraj bylam z tż na spacerze w miejscu gdzie mieliśmy sesje plenerową ślubną ![]() ![]() Dzis mam wizytę, musze sobie spisać wszystkie uwagi i obawy, be∂ę molestować swojego gina ![]() ![]() ![]() Lece sie ogarnąć i na miasto! Milego dnia dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Wczoraj zrobiliśmy sobie z synkiem dzień bez internetu- tylko zabawa i piosenki w tv. Strasznie ciężki dzień miałam, bo tęskniłam za TŻtem bardziej niż zwykle, tym bardziej, że spalił im się router i w sobotę już nie gadaliśmy. Wieczorem zadzwoniła mama, żebyśmy na chwilę przyjechali bo ma sprawę. Zaczęłam już coś podejrzewać, ale nie chciałam się nastawiać, żeby się nie rozczarować. I co? Zajechaliśmy, a tam.... TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Ja rodziłam w październiku i dla mnie chodzenie latem to była masakra. Teraz chciałam urodzić na wiosnę, żeby zaraz ciepło było chodzić z dzieckiem na spacery, tylko trochę przerażała mnie zima w ciąży, zakładanie butów, wbicie się w kurtkę i żebym się nie poślizgnęła na lodzie. Ale jestem zadowolona, że tak zdecydowaliśmy i jeżeli kiedyś zdecydowalibyśmy się na 3 dziecko, to też bym chciała na wiosnę rodzić- najlepiej w maju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.