Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholika - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-20, 14:58   #121
green_witch
Raczkowanie

Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Dla mnie osoba,która wiedząc moje pochodzenie,skreslila by mnie z powodu z jakiego miejsca pochodze oraz jakie mialam dziecinstwo, jest...płytka, powierzchowna i (nie obrażam nikogo,żeby nie było) śmieszna,żeby nie powiedzieć żałosna.
Ludzie mają różne kryteria, jedna osoba ma wymagania odnośnie wzrostu, inna nie chce mieć za męża grabarza/rzeźnika/górnika dołowego/elektryka/himalaisty/wstaw cokolwiek, jeszcze ktoś nie chce mieć partnera z wykształceniem poniżej jego, jeszcze ktoś nie chce mieć partnera z nadwagą, ktoś jeszcze nie chce mieć partnera o danym wyznaniu, ludzie mają do tego prawo i nie wiem co w tym jest płytkiego.

Cytat:
To jaka jestem,jakie mam relacje,jakie aspiracje,hobby, prace itd. - to wszystko to mój wybór, za to można mnie "rozliczać",bo mam na to wpływ, jest to świadome bycie i działanie.
To, z jakimi problemami się mierzysz i jak sobie z nimi radzisz, to jest w ogromnej części kwestia tego, jak, przez kogo zostałaś wychowana. Mnóstwo DDA ma problemy większego i mniejszego kalibru, nie każdy człowiek je zrozumie, nie każdy je wytrzyma, nie każdy da radę być wsparciem. Serio uważasz za płytkie to, że się człowiek z takiego związku chce wycofać?

I dlaczego słowo "patologia" rozumiecie jako obrażanie DDA? Przecież "patologia", "patologiczny" to nie ubliżenie, tylko nazwanie rzeczy po imieniu. Tak, rodziny alkoholików są rodzinami patologicznymi.
Stary 2016-05-20, 15:16   #122
Olcia0401
Raczkowanie

Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi

Cytat:
Dla mnie osoba,która wiedząc moje pochodzenie,skreslila by mnie z powodu z jakiego miejsca pochodze oraz jakie mialam dziecinstwo, jest...płytka, powierzchowna i (nie obrażam nikogo,żeby nie było) śmieszna,żeby nie powiedzieć żałosna.

Nigdy nie zatajam informacji o mojej rodzinie. Wszystkie bliskie mi osoby oraz ex partnerzy wiedzieli o mojej prze szlosci. Skupili się na tym jaka JA jestem, a nie moja rodzina.
Rodziny się nie wybiera, tak samo jak koloru skóry.
To jaka jestem,jakie mam relacje,jakie aspiracje,hobby, prace itd. - to wszystko to mój wybór, za to można mnie "rozliczać",bo mam na to wpływ, jest to świadome bycie i działanie.

Przeszłości człowiek nie zmieni,ale może budować teraźniejszość i przyszłość - i to one są najważniejsze.

Kennedy, nie nie przesadzam. Mówię swoje zdanie, możesz się z nim nie zgadzać, i okej,szanuje to
No i fajnie. Mogę być śmieszna i żałosna, dobrze mi z tym.
Pytanie do Ciebie: czy nie miałabyś nic przeciwko temu, żeby Twoim partnerem był np. Muzułmanin mieszkający w Europie? Bo wie, że Europa bardziej cywilizowana, bo chce się odciąć od swojej kultury, ale całe życie mieszkał w swoim kraju. Nie ma wpływu na to, gdzie się urodził, ale nie zmienia to faktu, że tam żył. Wiążąc się z partnerem wiążę się z jego rodziną. Dla mnie jest ważne pochodzenie partnera i jego rodzina.

My również wyrażamy swoje zdanie.

green_witch, pełna zgoda, co do słowa.
Olcia0401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 15:21   #123
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez to_panna_migotka Pokaż wiadomość
Każdy dorosły może sam kształtować swoje życie i każdy odpowiada za siebie. Nie trzeba powielać błędów rodziców. Jeśli ktoś ma troche rozsądku, widząc że ma jakieś predyspozycje idzie na terapie im wcześniej tym lepiej. W trosce o siebie i swoją rodzinę.
Ja też jestem DDA i ciesze się, że mój narzeczony jest tego samego zdania co ja
Nie chciałabym być sama przez błędy rodziców
tak przy okazji przeszlas terapie?
odpowiadasz tak gornolotnie a w swoim topiku widac ze chyba sama nie stosujesz sie do swoich rozsadnych rad

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post55517306

przepracowalas swoje problemy?
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 18:53   #124
Zilka
Rozeznanie

Jak dla mnie to nie ma zadnego problemu z tym zeby kazdy mial okreslone kryteria dla swojego teoretycznego partnera. Np. z dziecmi xfridy tez nie kazdy bedzie chcial byc, skoro wychowuja sie bez ojca. Dla niektorych niepelne rodziny to tez patologia i brak dobrych wzorow do nasladowania. Xfrida na pewno sie ze mna zgodzi w tym temacie
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 19:58   #125
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 20:09   #126
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia0401 Pokaż wiadomość
No i fajnie. Mogę być śmieszna i żałosna, dobrze mi z tym.
Pytanie do Ciebie: czy nie miałabyś nic przeciwko temu, żeby Twoim partnerem był np. Muzułmanin mieszkający w Europie? Bo wie, że Europa bardziej cywilizowana, bo chce się odciąć od swojej kultury, ale całe życie mieszkał w swoim kraju. Nie ma wpływu na to, gdzie się urodził, ale nie zmienia to faktu, że tam żył. Wiążąc się z partnerem wiążę się z jego rodziną. Dla mnie jest ważne pochodzenie partnera i jego rodzina.

My również wyrażamy swoje zdanie.

green_witch, pełna zgoda, co do słowa.
1. Ja nie miałabym nic przeciwko... ale ja nie jestem rasistką.
2. Nie, za wszelką cenę stawiacie znak równości między patologią a DDA, co jest błędne (a dodatkowo obraźliwe).

Cytat:
Napisane przez green_witch Pokaż wiadomość
I dlaczego słowo "patologia" rozumiecie jako obrażanie DDA? Przecież "patologia", "patologiczny" to nie ubliżenie, tylko nazwanie rzeczy po imieniu. Tak, rodziny alkoholików są rodzinami patologicznymi.
Bo jest obraźliwe - to nie są synonimy. Jak sama napisałaś patologiczna jest rodzina DDA, ale nie oznacza to, że każdy DDA jest patologiczny i tylko takie związki buduje. To jak twierdzenie, że każda osoba o rudych włosach jest wredna - bzdura mająca na celu poniżenie i wymierzenie policzka innej grupie ludzi.

PS: Na prawdę uważasz, że określenie "patologiczny" nie jest obraźliwe? Jaki według Ciebie ma wydźwięk jeśli nie pogardliwy?

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2016-05-20 o 20:14
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 20:20   #127
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
Bo jest obraźliwe - to nie są synonimy.
Jeśli dla kogoś partner, to jest on+jego środowisko, jego rodzina, jego "korzenie", to to są dla niego synonimy. Nie chce wchodzić w patologię, a świat, z którego pochodzi dany człowiek, patologią jest. Patologia to nieprawidłowe zjawisko występujące w życiu społecznym i tyle, co tu obraźliwego?
Ogromna ilość DDA ma problemy, które mają źródło w takim a nie innym środowisku, w jakim dorastały, temu się nie da zaprzeczyć, tego się nie przeskoczy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 20:26   #128
Zilka
Rozeznanie

green witch, ale to tak jakby mowic, ze czlowiek z katolickiej rodziny jest na sto procent katolikiem.
Stary 2016-05-20, 20:26   #129
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
PS: Na prawdę uważasz, że określenie "patologiczny" nie jest obraźliwe? Jaki według Ciebie ma wydźwięk jeśli nie pogardliwy?
A jaki ma wydźwięk skrót "DDA"? Co określa zwrot "Dorosłe Dzieci Alkoholików", jeśli nie zjawisko patologiczne, nieprawidłowe, niewłaściwe, jakim są rodziny alkoholików, krzywdzące dzieci?
Stary 2016-05-20, 20:32   #130
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli dla kogoś partner, to jest on+jego środowisko, jego rodzina, jego "korzenie", to to są dla niego synonimy. Nie chce wchodzić w patologię, a świat, z którego pochodzi dany człowiek, patologią jest. Patologia to nieprawidłowe zjawisko występujące w życiu społecznym i tyle, co tu obraźliwego?
Ogromna ilość DDA ma problemy, które mają źródło w takim a nie innym środowisku, w jakim dorastały, temu się nie da zaprzeczyć, tego się nie przeskoczy.
Czy osobę z depresją też nazwiesz "patusem"? Bo według takich wyjaśnień powinnaś - mylisz problemy natury psychicznej z patologią.
Stary 2016-05-20, 20:33   #131
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
green witch, ale to tak jakby mowic, ze czlowiek z katolickiej rodziny jest na sto procent katolikiem.
Nie, to tak jakby napisać rozważając kandydaturę osoby pochodzącej z konserwatywnie katolickiej rodziny, że się w środowisko konserwatywnie katolickie wżeniać nie zamierza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 20:34   #132
victorion
Rozeznanie

Cytat:
A jaki ma wydźwięk skrót "DDA"? Co określa zwrot "Dorosłe Dzieci Alkoholików", jeśli nie zjawisko patologiczne, nieprawidłowe, niewłaściwe, jakim są rodziny alkoholików, krzywdzące dzieci?
rodziny alkoholików są patologiczne, DDA nie musi być patologiczne. DDA to osoba która posiada problemy natury psychologicznej (postawiłabym to na poziomie introwertyzmu lub depresji - DDA mają problemy takie jak i ludzie ze szczęśliwych domów, tylko jest ich mniej więcej określony zestaw).
Stary 2016-05-20, 20:35   #133
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Czy osobę z depresją też nazwiesz "patusem"? Bo według takich wyjaśnień powinnaś - mylisz problemy natury psychicznej z patologią.
Depresja też jest zjawiskiem patologicznym.

Mam wrażenie, że to raczej Ty mylisz pojęcia i z góry zakładasz, że określenie "patologia" jest obraźliwe i wulgarne. A ono sobie spokojnie funkcjonuje w polszczyźnie i wcale obraźliwe nie jest.
Stary 2016-05-20, 20:40   #134
victorion
Rozeznanie

Cytat:

Mam wrażenie, że to raczej Ty mylisz pojęcia i z góry zakładasz, że określenie "patologia" jest obraźliwe i wulgarne. A ono sobie spokojnie funkcjonuje w polszczyźnie i wcale obraźliwe nie jest.
Czy uważasz, że określenie "patologia" jest komplementem? To słowo o negatywnym ładunku bez względu na to co będziesz wmawiać.

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2016-05-20 o 20:42
Stary 2016-05-20, 20:46   #135
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Czy uważasz, że określenie "patologia" jest komplementem? To słowo o negatywnym ładunku bez względu na to co będziesz wmawiać.
Nie jest komplementem, jest określeniem nieprawidłowego zjawiska, występującego w życiu społecznym, jest też określeniem stanu chorobowego. Trudno żeby "wychowywanie się w rodzinie alkoholików" było nacechowane pozytywnie Nazwanie takiego środowiska patologicznym to stwierdzenie faktu.
Stary 2016-05-20, 20:50   #136
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

moje dzieci wychowywały się z ojcem w dzieciństwie a od 9 lat wychowują się z moim mężem więc nie mają żadnej traumy typu życie bez mężczyzny w domu
ale oczywiście zgadzam się jeśli komuś to nie odpowiada nie będą z moimi dziećmi i mi to nie przeszkadza
moim zdaniem porównywanie nie mieszkania z ojcem(normalnym bez nalogiw) do życia w rodzinie alkoholików jest dosyć marne ale każdy wybiera sobie takiego partnera jaki mu pasuje i nie obraza mnie fakt że ktoś preferuje kogoś kto mieszka z biologicznym alkoholikiem niż kogoś z normalnym ojczymem
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 20:51   #137
Zilka
Rozeznanie

green witch, gdzies Ci te dzwony bija, ale jeszcze musisz doczytac
Nazywanie srodowiska lub zachowania patologicznym jest okej bo nie niesie ze soba negatywnego nacechowania w stosunku do jednostki, mowienie Tomek, to patola, bo jego tata pil, jest nie okej, bo jest nacechowane negatywnie w stosunku do Tomka.
Stary 2016-05-20, 20:57   #138
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
green witch, gdzies Ci te dzwony bija, ale jeszcze musisz doczytac
Nie muszę, pisałam wyżej, że dla kogoś, kto uważa że wchodzi w związek nie tylko z daną osobą tu i teraz, ale też z jego środowiskiem, z jego wychowaniem, z jego przeszłością, to są synonimy. Jeśli ktoś nie chce mieć nic wspólnego z alkoholizmem i całym syfem jaki alkoholizm ze sobą niesie, to możliwe że będzie spierniczał od dziecka alkoholika, bo nie chce w tym siedzieć i już. W alkoholizmie, w skutkach, jakie odczuwają dzieci alkoholików. I ma do tego prawo.
Stary 2016-05-20, 21:08   #139
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:

Depresja jako patologia?
Co Ty za farmazony gadasz ?

Okreslasz patologią wszystko co jest "be", co nie mieści się w Twoim cudownym,kolorowym,popraw nym świecie.

Zaznajom się z definicja patologia, dowiedz się konkretnie co to jest DDA,DDD, depresja itd.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 21:12   #140
green_witch
Raczkowanie

Cytat:
Zaznajom się z definicja patologia
I vice versa
Stary 2016-05-20, 21:15   #141
Barbarella05
Wtajemniczenie

Patologia, jako zjawisko, występuje w
różnych grupach ludzkich i jest ściśle związana z rozwojem społeczeństw.

Proszę bardzo. Gdzie Ty widzisz depresję jako patologie?
Patogia to zjawisko społeczne, nie oparte na zaburzeniach emocjonalnych i psychicznych jednostki.
Stary 2016-05-20, 21:26   #142
green_witch
Raczkowanie

Ech.

Służę, słownik PWN:
patologia
1. nauka o chorobach
2. stan chorobowy organizmu
3. oddział w szpitalu ginekologicznym przeznaczony dla kobiet z powikłaniami w przebiegu ciąży
4. nieprawidłowe zjawiska występujące w życiu społecznym

Depresja to stan patologiczny, czytaj CHOROBOWY. Dziękuję, dobranoc.
Stary 2016-05-20, 21:44   #143
Barbarella05
Wtajemniczenie

Chorobowy ORGANIZMU.
czytaj ze zrozumieniem.

Depresja na podłoże psychiczne,nie fizyczne.

Patologia o której mowa w tym wątku, jest punkt 4.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 22:14   #144
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Nie muszę, pisałam wyżej, że dla kogoś, kto uważa że wchodzi w związek nie tylko z daną osobą tu i teraz, ale też z jego środowiskiem, z jego wychowaniem, z jego przeszłością, to są synonimy. Jeśli ktoś nie chce mieć nic wspólnego z alkoholizmem i całym syfem jaki alkoholizm ze sobą niesie, to możliwe że będzie spierniczał od dziecka alkoholika, bo nie chce w tym siedzieć i już. W alkoholizmie, w skutkach, jakie odczuwają dzieci alkoholików. I ma do tego prawo.
Idąc Twoim tokiem myślenia każdy DDA jest alkoholikiem?

Coś tam kminisz i kminisz, ale móżdż dalej, może dojdziesz do jakichś bardziej sensownych wniosków.

Już pomijając to, że w społeczeństwie słowo "patologia" jest traktowane jako obelżywe, nie mówimy o nazewnictwie stricte medycznym.
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 22:34   #145
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość

Coś tam kminisz i kminisz, ale móżdż dalej, może dojdziesz do jakichś bardziej sensownych wniosków.

Już pomijając to, że w społeczeństwie słowo "patologia" jest traktowane jako obelżywe, nie mówimy o nazewnictwie stricte medycznym.
Właśnie, jest duża różnica w odbiorze słowa ''patologiczny'' w kontekście medycznym/socjologicznym, a słowa ''patologia'', które wiadomo jaki obraz wywołuje. Mnie na przykład ono ukłuło - nie dlatego, że nie uznaję, że moja rodzina nie była patologiczna, bo była, ale dlatego, że dużą część życia spedziłam ukrywając przed światem, że mam w rodzinie alkoholika. Bo nie chciałam być kojarzona z ''patolą'' właśnie.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 09:09   #146
Olcia0401
Raczkowanie

Cytat:
1. Ja nie miałabym nic przeciwko... ale ja nie jestem rasistką.
2. Nie, za wszelką cenę stawiacie znak równości między patologią a DDA, co jest błędne (a dodatkowo obraźliwe).

Bo jest obraźliwe - to nie są synonimy. Jak sama napisałaś patologiczna jest rodzina DDA, ale nie oznacza to, że każdy DDA jest patologiczny i tylko takie związki buduje. To jak twierdzenie, że każda osoba o rudych włosach jest wredna - bzdura mająca na celu poniżenie i wymierzenie policzka innej grupie ludzi.

Tez nie jestem rasistką, ale widzę, co się dzieje wśród nich. I nie chcę "próbować, bo może będzie inny".

Znam rudych ludzi i są bardo sympatyczni, jednak nie mogłabym z nimi tworzyć związku, ponieważ nie pociągają mnie fizycznie.

Dla mnie nie jest obraźliwe. Wg mnie (specjalnie podkreśliłam) opisuje jakiś stan, jakąś sytuację. Tak samo jak możesz powiedzieć o mnie, że jestem wieśniara, bo pochodzę ze wsi, albo że jestem psychicznie chora, bo zamknęli mnie w zakładzie. Pijak będzie pijakiem, jak przestał pić to i tak BYŁ kiedyś pijakiem, nie wymaże to jego przeszłości.

Powtórzę kolejny raz, że ja nie mam nic przeciwko DDA jako kumplom, ale jako partnerom. Nie chcę i już i nikt mnie nie przekona. I nie twierdzę, że DDA jest patologią, ale z patologii pochodzi.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Ale green_witch napisała, ze jednostka jako rodzina, a nie jedna osoba.

Widzisz, ja wchodząc w związek z partnerem, wchodzę w związek z jego rodziną. Bo rodzina jest dla mnie ważna, bo chcę. Spędzamy razem święta, uroczystości. Rodzina jest w moim życiu obecna. I nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Więc tym samym nie chcę wchodzić do rodziny patologicznej. ALE jeżeli dla kogoś rodzina nie jest ważna, wchodzi w związek TYLKO z partnerem, to kieruje się zupełnie innymi kryteriami doboru.

Wydaje mi się, że niektóre tutaj wyolbrzymiają. Każdy ma wolną wolę, możliwość wyboru, z którego korzysta. Jeden uważa i robi tak, drugi inaczej. Nie wiem, o co tu się oburzać. Ja robię w życiu tak, żeby mi było jak najlepiej, żebym żyła w zgodzie z sobą.
Stary 2016-05-21, 09:36   #147
kiciun
Rozeznanie

O ile po opisie nie mam żadnych zastrzeżeń do dziewczyny, to uważam, że autor ma beznadziejny charakter. Jest strasznie pazerny na kase (nie mógł przeżyć, że jego eks nie dostała domu w spadku i doprowadziło to do rozstania, boi się żeby czasem jego obecna kobieta nie wspierała finansowo swojej rodziny i z tego powodu też chce się z nią rozstać ) i w dodatku ma jakąś paranoje, boi się wszystkiego. Autorze każdy poważny związek niesie ze sobą jakieś problemy, z którymi trzeba się uporać, życie w ogóle nie jest bezproblemowe. Boisz się wyjść ze szklanej kuli w której trzymała Cie matka i nie jesteś w stanie sprostać żadnym problemom, uciekasz od problemów, bo popadłbyś w depresje Nie jesteś żadnym filarem do budowania wspólnego życia, jesteś tchórzem nad którym trzeba by było się trząść, zamiast liczyć na wsparcie. Moim zdaniem do związku nie nadajesz się Ty.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 11:16   #148
xenon88
Przepompownia Ścieków

Ledwo chłopie dziewczynę poznajesz, jesteście na etapie randek, a już rozkminiasz nad tym czy Ci rodziny na łeb nie ściągnie i czy będzie miała zdolność kredytową Przecież to absurd jest. Ciesz się tym, co masz i nie wydziwiaj na zapas, albo zerwij. Też pochodzę z domu alkoholowego i gdybym się dowiedziała na jej miejscu, co naprawdę siedzi Ci w głowie, to pierwsza kopnęłabym Cię w... nogę.

Zgłaszam się również - DDA bez psychoterapii Przestańcie wmawiać wszystkim, że terapia klasyczna jest niezbędna do normalnego życia, bo zaczynam mieć wrażenie, że niektórzy zarabiają na tym, żeby kogoś namówić na taką terapię

Sama miałabym pewnie dystans do faceta, który pochodzi z domu alkoholowego, bo wiem jak trudno jest zacząć zdrowo patrzeć na siebie i innych, zwłaszcza że mężczyźni z takich domów mogą mieć spore problemy z agresją. Ale wiem też, że życie w takiej rodzinie może nauczyć wielu rzeczy, w tym akceptacji swoich własnych niedoskonałości (nie chodzi o bycie niebezpiecznym, chorobliwe zazdrosnym itp., ale o takie ludzkie wady jak bałaganiarstwo, zdrowe lenistwo, lekkie roztargnienie itd. itp.).

Ogólnie zgadzam się w pełni z Venin i sztojabudu. I jakby ktoś mi powiedział, że pochodzę z patologii to podziękowałabym za szczerość i przestała się z taką osobą zadawać. Bo to nie jest konstruktywna szczerość, ale chęć przyp***dolenia drugiej osobie, pokazania jej, że jest gorsza. Wiem, jaka jest moja rodzina i nikomu nic do tego. Z takiej rodziny pochodzę, innej nie mam i mieć nie będę.
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 12:23   #149
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olcia0401 Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest obraźliwe. Wg mnie (specjalnie podkreśliłam) opisuje jakiś stan, jakąś sytuację. Tak samo jak możesz powiedzieć o mnie, że jestem wieśniara, bo pochodzę ze wsi, albo że jestem psychicznie chora, bo zamknęli mnie w zakładzie. Pijak będzie pijakiem, jak przestał pić to i tak BYŁ kiedyś pijakiem, nie wymaże to jego przeszłości.

Ale green_witch napisała, ze jednostka jako rodzina, a nie jedna osoba.
1) Ale kto normalny tak powie?

2) A, no to ok. Jeśli ktoś ma nadzieję ma rodzinne obiadki z familią DDA i dziwi się, że wujek Staszek już w połowie imprezy spadł pod stół, no to rzeczywiście powinien przemyśleć sprawę

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2016-05-21 o 12:24
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 13:20   #150
Olcia0401
Raczkowanie

Cytat:
1) Ale kto normalny tak powie?

2) A, no to ok. Jeśli ktoś ma nadzieję ma rodzinne obiadki z familią DDA i dziwi się, że wujek Staszek już w połowie imprezy spadł pod stół, no to rzeczywiście powinien przemyśleć sprawę
A ja wiem Przykład dałam, nie wiedziałam, co wymyślić (ale jak zamykają mnie w zakładzie, to mogą powiedzieć, że jestem wariatka? No nie wiem, nieważne) Inaczej: mojemu potencjalnemu facetowi może przeszkadzać to, że np. pochodzę z gospodarstwa. Teraz mieszkam w mieście, ale moja rodzina hoduje kury, krowy, świnie. Może mu to przeszkadzać, bo tak. Może się ze mną kumplować, ale związku tworzyć nie chce. Ma do tego prawo. I ok, ja to rozumiem. Nie ten to inny Tak samo ja - mogę kumplować z Muzułmaninem, z DDA, ale związku z nimi nie chcę. Bo tak. I ja nie mówię, że ci ludzie są źli, absolutnie tak nie jest. Znam jednych i drugich i są spoko
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości