Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-04, 13:34   #1471
isiaczekk
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

No właśnie też tak z tej deklaracji wywnioskowałam... Ale mimo to porozmawiaj z nauczycielem
No a tak poza tym gratuluję wygranej olimpiady
Stary 2008-09-04, 13:40   #1472
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Nie. Drugi język można zdawać, ale jako przedmiot dodatkowy. Jako obowiązkowy - coś innego.

ale Wam fajnie - finalistki.

Napisałam ładna krótką pracę na pol, z ang zadanka maturalne; mat wczoraj i mam spokój na dziś. Jeszcze tylko powtórzę mat wieczorem, bo wydaję mi się, że nowa baba może zrobić spr; a w pt za tydzień mam pr kl ze statystyki...

Idę zjeść obiad, bo jestem już strasznie głodna.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 13:57   #1473
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Jeja Dziewczyny.... umieram.... Mam taki katar, tak mnie łamie... i ledwo mówię...
Widzę ,że niektóre z was już ostro zaczynają się uczyć:P też chcę wkońcu wpaść w ten tok nauki... ale narazie mi nie wychodzi:P
Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
ekonomia
a gdzie? a gdzie? :P
Cytat:
Napisane przez Karola903 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny zgłasza się kolejna maturzyska
Ciągle jeszcze zastanawiam się co bede zdawać (zastanawiam sie pomiędzy matmą a wosem)
Jakie możliwości w wybraniu kierunku daje matura z WOSu? wiem ze socjologia a jakie jeszcze?
Jeżeli zdasz matematykę na poziomie podstawowym to wg mnie da ci to dużo większe możliwości niż wos. Ja miałam podobny problem, jestem na spol-prawie ale uświadomiłam sobie ze jakieś politologie czy filologie to nie to co chce w zyciu robic. Zdecydowałam sie na matmę podstawę i chyba jeszcze wezmę hista na dodatkowym...
W dzisiejszych czasach z podstawa matmy to cie nawet na politechnikę przyjmą tak tam malo chectnych xD [ale nie na jakis ekstra oblegany kierunek;p] a pozatym na wiele ciekawych kierunków wymagają matematykę, nawet jeżeli chodzi o jakiś handel czy menadżerów :P
co do wosu, to bynajmnie w moich rejonach wos jest wymagany na niewielu kierunkach, dlatego w moim wypadku nie opłaca się go zdawać :P ale się rozpisalam! hehe
Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
paranoja w tej szkole! wszędzie ta matura, nie daje rady.
miałam zdawać historię i wos, by pójść na prawo, a teraz się zastanawiam nad geografia, a nawet matmą! i dalej nie wiem.
jedyny plus tego wszystkiego to plan lekcji
I kolejny przypadek podobny do mojego xD też kiedyś chciałam iść na prawo a teraz odwróciło sie we mnie wszyskto o 180 stopni i jestem z tym szczęśliwa Tobie również życzę powodzenia
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 14:00   #1474
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga2890 Pokaż wiadomość
Jeja Dziewczyny.... umieram.... Mam taki katar, tak mnie łamie... i ledwo mówię...
Widzę ,że niektóre z was już ostro zaczynają się uczyć:P też chcę wkońcu wpaść w ten tok nauki... ale narazie mi nie wychodzi:P

a gdzie? a gdzie? :P
uniwersytet ekonomiczny we Wrocławiu - oczywiście jak sie dostane :PP .. a ty co planujesz ?

ehh mam remont w domu i tonę w kurzu ;// ..

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 14:20   #1475
moooniaaaa
Zakorzenienie

Robiliśmy dzisiaj zadania maturalne z biologii podstawowej i kurde, ale to wszystko łatwe Chodzi mi o poziom podstawowy. Nie miałam żadnego problemu z zadaniami,a kujonem biologicznym nie jestem
Aż mi się zachciało biologię zdawać :P jeszcze jak się dowiedziałam,że na podstawie jest tylko człowiek, genetyka i ekologia. Roślinki dopiero na R.
W ogóle mam mętlik w głowie bo mamy fajną babkę od Wosu i czuję,że dobrze by przygotowała do matury ...
Idę jeszcze raz przejrzeć oferty uczelni bo już sama nie wiem - historia,wos,biologia i czy polski R? Boooże co ja się ze sobą mam :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 14:40   #1476
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
tak się zaczytałam, że nawet nie słyszałam jak Mi telefon dzwonił
Dziś dowiedziałam się od kolegi, że wos i geo na maturze to są przedmioty ratunkowe, bo zdają je ludzie, bo nie mają co zdawać.
Fakt czasem tak jest, że się zapycha z braku laku i w większości techników wybierają wos czy geo. No ale nie generalizujmy!
Wkurzył mnie troche...
Dziwnie gada, mnóstwo osób zdaje te przedmioty bo już od dawna upatrzyły sobie kierunki gdzie to biorą. Przedmioty jak każde inne pachnie to przekonaniem o wyższości matematyki nad historią i vice versa

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Robiliśmy dzisiaj zadania maturalne z biologii podstawowej i kurde, ale to wszystko łatwe Chodzi mi o poziom podstawowy. Nie miałam żadnego problemu z zadaniami,a kujonem biologicznym nie jestem
Aż mi się zachciało biologię zdawać :P jeszcze jak się dowiedziałam,że na podstawie jest tylko człowiek, genetyka i ekologia. Roślinki dopiero na R.
W ogóle mam mętlik w głowie bo mamy fajną babkę od Wosu i czuję,że dobrze by przygotowała do matury ...
Idę jeszcze raz przejrzeć oferty uczelni bo już sama nie wiem - historia,wos,biologia i czy polski R? Boooże co ja się ze sobą mam :P
Dokładnie nawet nie trzeba wiele wiedzieć. Na rozszerzonej już jest gorzej bo jak mówisz-rośliny;/

Dziewczyny kocham moją szkołe we wtorek mam na 7:30 do 17:20 zaczynam fakultetami z biologii, kończę F z chemii. Dziś poprosilismy wychowawcę o nocleg i wyżywienie PARANOJA.
Stary 2008-09-04, 14:43   #1477
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

cześć wam.... ja posz koe... nawet nie wie co od wczoraj cpisałście bo nie czyatłam... nie mam siły...d zień w szkole totalnie do ... ;/ Tż wkurza na maxa... totalnie mnie dzisiaj unikał.... sory! po 3 lekcji spytał co tam u mnie i poszedł... i tak mnei gardło boli... czuje sie jakby mnie ktos walcem rpzejechał;/ zaraz sie tu poryzce bo nie mam sił heh a jeszcze msuze dygać do fryzjera na próbne ułozenie włosów na wesele;/
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 14:56   #1478
beoneself
Zakorzenienie

A ja podjęłam nową decyzję: JEDNAK zdaję maturę podstawową z matematyki
Bez matematyki nie dostanę się na żaden z kierunków, które mnie interesują

Nie chcę jej zdawać, narazie nawet nie czuję się na siłach... ale muszę
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:00   #1479
moooniaaaa
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8884285]cześć wam.... ja posz koe... nawet nie wie co od wczoraj cpisałście bo nie czyatłam... nie mam siły...d zień w szkole totalnie do ... ;/ Tż wkurza na maxa... totalnie mnie dzisiaj unikał.... sory! po 3 lekcji spytał co tam u mnie i poszedł... i tak mnei gardło boli... czuje sie jakby mnie ktos walcem rpzejechał;/ zaraz sie tu poryzce bo nie mam sił heh a jeszcze msuze dygać do fryzjera na próbne ułozenie włosów na wesele;/[/quote]

Włącz optymizm, puść ulubioną piosenkę, uśmiechnij się do lustra - może pomoże na lepszy humor
Stary 2008-09-04, 15:02   #1480
sydunia
Zakorzenienie

Hej. Padam. Nie mam jutro sprawdzianu z matmy. Mam w pon i we wtorek. Ale przynajmniej zdążę się przygotować do nich. Dzisiejsze zadania dane takie żebyśmy ich nie rozwiązali no cóż, nie przejmuję się już tym. to tylko jeden sprawdzian. dzisiaj można troszkę odsapnąć, chociaż trochę do roboty mimo to jest

be a jakie to kierunki? podstawowa matura z matmy naprawdę nei jest trudna. przez rok moim zdaniem można się do niej spokojnie przygotować także dasz radę
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:06   #1481
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaczekk Pokaż wiadomość
Ja na szczesie problemu z partnerem na studniówkę nie będę miala Idę rzecz jasna z moim TŻ My już od początku zaczynamy organizację studniówki. Sala już wybrana, orkiestra też. Radzę sie pospieszyc bo czas studniówek, to również okres karnawału i na osttnią chwilę może wyjść drożej, albo ciężko będzie znaleźć dogodny lokal
U mnie akurat największym studniówkowym problemem jest polonez. W klasie mamy tylko 2 chlopakow i 15 dziewczyn....... Ale rozmawiałyśmy z kobieta, która zawsze ucxzy tańczyć naszych licealistów i wymyśli uklad dla samych dziewczyn....... Oryginalnie bynajmniej bedzie
u nas w klasie jest 13 dziewczyn i 2 chłopaków
I zazwyczaj jest tak, że tańczymy poloneza z nauczycielami, a później walca z partnerami

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedź a w której książce opisywał właśnie tą bitwę? muszę ją wypożyczyć

Jakby któraś jeszcze miała pomysły na jakąś bitwę (poza Troją i tym Borodino, myślałam też o Soplicowie (ale nie wiem czy moge fikcyjną ) lub Grunwaldzie) to proszę o pomoc

a ja jutro mam urodziny i pierwszy fakultet z hist ;| świetnie
proszę Nie jestem pewna, ale chyba w "Empirowym pasjansie". Ogólnie ciekawa ksiażka, jak lubisz Napoleona, polecam, polecam

Lirangel - Odpocznij, uspokoisz się
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 15:10   #1482
Keira90
Raczkowanie

U mnie w szkole na razie nie ma tragedii. Fakultety zaczynają się dopiero od przyszłego tygodnia, więc na razie do domu wracam dość wcześnie... Teraz zastanawiam się nad tematem ustnej z polskiego, bo jak zawsze obudziłam się w ostatniej chwili, a temat trzeba dać do końca września przecież... Miłego dnia wszystkim, idę czytać Przedwiośnie na szczęście książka ciekawa (moim skromnym zdaniem:PP)
Keira90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:25   #1483
ewelina090
Raczkowanie

no i ja juz wrocilam ze szkoly
dostalam dzisiaj pierwsza ocene w tym roku i to 5 spytala mnie z angielskiego.
no u mnie tez narazie nie jest jeszcze tak zle w szkole...
z matmy moze bede miala dodatkowe zajecia w soboty, ale jeszcze nie wiem bo u mnie w klasie tylko 2 albo 3 osoby chca zdawac matme i nie weim czy facet zrobi nam te zajecia. a z bilogii nie bedziemy nic miec;/ ta nauczycielka nie robi nigdy zadnych dodatkowych zajec a to bardzo by mi sie przydalo i zreszta biologie duzo osob bedzie u mnie w klasie zdawac...

Lirangel
napewno wszystko bedzie dobrze
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:28   #1484
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
be a jakie to kierunki? podstawowa matura z matmy naprawdę nei jest trudna. przez rok moim zdaniem można się do niej spokojnie przygotować także dasz radę
Logistyka; Zarządzanie (jedno na Politechnice - na każdy kierunek trzeba matę, drugie na ekonomicznej uczelni, to samo) ...
I jeszcze coś muszę sobie wyszukać
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:29   #1485
ma_linka
Zadomowienie

Dziewczyny, dołączę się potrzeba mi grupy wsparcia jestem zakręcona z tym wszystkim, nie wiem co zdać na maturze, czy mam szansę dostać się na to co chcę. no szaleję prawie dlatego liczę, że mnie przyjmiecie planuję iść na psychologię, ale co z tego wyjdzie to nie wiem

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:29   #1486
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
tak się zaczytałam, że nawet nie słyszałam jak Mi telefon dzwonił
Dziś dowiedziałam się od kolegi, że wos i geo na maturze to są przedmioty ratunkowe, bo zdają je ludzie, bo nie mają co zdawać.
Fakt czasem tak jest, że się zapycha z braku laku i w większości techników wybierają wos czy geo. No ale nie generalizujmy!
Wkurzył mnie troche...
No i co z tego że ratunkowe, skoro większość tych osób je tylko zdaję, 30 - 40% Nie lubię takiego gadania! A co zazdrości? Sam też może zdawać, skoro takie proste, nikt nikomu nie broni..

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,

mam sprawę niecierpiącą zwłoki, może akurat ktoś się orientuje.

Planowałam zdawać polski (r), angielski (dwujęz.) i jako drugi obowiązkowy przedmiot - niemiecki (r)

I teraz pytanie: czy na pewno można zdawać same języki?
Widzę że sytuacja się już wyjaśniła Ale powiem że jestem w tej samej sytuacji i dlatego zdaję podstawową historię.
A na jakie studia się wybierasz

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
A ja podjęłam nową decyzję: JEDNAK zdaję maturę podstawową z matematyki
Bez matematyki nie dostanę się na żaden z kierunków, które mnie interesują

Nie chcę jej zdawać, narazie nawet nie czuję się na siłach... ale muszę
To duża zmiana Ale dasz radę, w końcu jakby nie patrzeć mamy dużo czasu

Dzisiejszy dzień.. w porządku. Lepiej niż wczoraj. Jestem już po pierwszych korkach z angola, jutro czeka mnie niemiecki..

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:41   #1487
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wypowiedzcie się co sądzicie o tych kierunkach
Zarządzanie --> Politologia, Turystyka i rekreacja, Zarządzanie
Socjologia
Finanse i rachunkowość --> rachunkowość i system podatkowy (łyknęłam trochę w szkole rachunkowości,dobrze to wspominam)
Politologia--> PR
Zarządzanie --> zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwie

Ciekawi mnie jakie przedmioty są punktowane na kierunkach, które pogrubiłam, może się orientujecie? Mam nadzieję,że nie tylko matematyka
Stary 2008-09-04, 15:41   #1488
paula007
Zakorzenienie

Przepraszam, mogę zapytać, ile płacicie za kursy przygotowawcze do matury z angielskiego? Ale nie chodzi mi o korki, tylko zajęcia w szkołach językowych.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:50   #1489
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
No i co z tego że ratunkowe, skoro większość tych osób je tylko zdaję, 30 - 40% Nie lubię takiego gadania! A co zazdrości? Sam też może zdawać, skoro takie proste, nikt nikomu nie broni..

Widzę że sytuacja się już wyjaśniła Ale powiem że jestem w tej samej sytuacji i dlatego zdaję podstawową historię.
A na jakie studia się wybierasz
lingwistyka stosowana
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:51   #1490
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, mogę zapytać, ile płacicie za kursy przygotowawcze do matury z angielskiego? Ale nie chodzi mi o korki, tylko zajęcia w szkołach językowych.
już spoglądam na cennik
całość - 102 godz. - 1835zł ...
za godzinę 17.99, ale ja mam jakieś zniżki w tej szkole.
choć i tak to drogo
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:56   #1491
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

mam katar... czuje sie chora az mnie boli brzuch... wiecie jak to jest? jaks ie ma np grype tak dziwnie w brzuchu... pozatym facet;/ a juz niewazne ze w sobote bede cala noc na dworzu na imprezie.... jutro amm spotkanie w agencji modelek... i pojade z niezdrowymi wypioekami szklistymi oczyma i nosowym głosem;/
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 15:57   #1492
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wypowiedzcie się co sądzicie o tych kierunkach
Zarządzanie --> Politologia, Turystyka i rekreacja, Zarządzanie
Socjologia
Finanse i rachunkowość --> rachunkowość i system podatkowy (łyknęłam trochę w szkole rachunkowości,dobrze to wspominam)
Politologia--> PR
Zarządzanie --> zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwie

Ciekawi mnie jakie przedmioty są punktowane na kierunkach, które pogrubiłam, może się orientujecie? Mam nadzieję,że nie tylko matematyka
na finansach wiem, że gdzieniegdzie geografia zamiast matmy, ale gorzej punktowana. no i język. zarządzanie pewnie podobnie
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 16:04   #1493
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
już spoglądam na cennik
całość - 102 godz. - 1835zł ...
za godzinę 17.99, ale ja mam jakieś zniżki w tej szkole.
choć i tak to drogo
U mnie wychodzi 120zł/mies. za zajęcia dwa razy w tygodniu po dwie godziny lekcyjne. Ale w grupie koło dziesięciu osób i się zastanawiam czy się zapisać czy nie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 16:11   #1494
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
na finansach wiem, że gdzieniegdzie geografia zamiast matmy, ale gorzej punktowana. no i język. zarządzanie pewnie podobnie
To mnie nie pocieszyłaś :P
Dziewczyny, macie już tematy na ustną? Ja dzisiaj dostałam, wybrałam już sobie kilka, strasznie dużo ich Brat mówił (ale on zdawał 3 lata temu),że oni mieli 3 razy mniej tematów. I weź bądź mądry się zdecyduj :P
Stary 2008-09-04, 16:15   #1495
killerzin
Zadomowienie

Cytat:
To mnie nie pocieszyłaś :P
Dziewczyny, macie już tematy na ustną? Ja dzisiaj dostałam, wybrałam już sobie kilka, strasznie dużo ich Brat mówił (ale on zdawał 3 lata temu),że oni mieli 3 razy mniej tematów. I weź bądź mądry się zdecyduj :P
Mój:
"Historyczne bitwy w literaturze i filmie. Skonfrontuj ujęcia tych samych zdarzeń i omów ich funkcję, analizując wybrane dzieła literackie"

właśnie nad nim siedzę
killerzin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 16:15   #1496
paula007
Zakorzenienie

U nas są już na stronie internetowej. Przeglądałam z ciekawości, chociaż mnie to nie dotyczy, i w sumie nic takiego co by mnie zachwyciło, nie zauważyłam. Wszystkie takie sztampowe.

Stary 2008-09-04, 16:17   #1497
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka płaci coś ponad 2000, więc myślę że Twoja cena jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
lingwistyka stosowana
Tak myślałam To tak jak ja, tylko ja wolałabym tłumaczenia specjalistyczne. Pewnie kierujesz się na Warszawę??

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 16:22   #1498
Anuu
Zakorzenienie

Wróciłam do domu dopiero, bo jeszcze latałam za zbiorem zadań z matmy, wszędzie takie kolejki :| odrobiłam wszelkie zło, które miałam zadane i jak na razie spokój mam...cholera jeszcze nie zaczęłam się tak naprawdę uczyć,bo...nie wiem od czego zacząć
A zaraz sobie podrukuję wszelakie zasady rekrutacji i wymagania na poszczególnych uczelniach i będę analizować gdzie się wybrać
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 16:23   #1499
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
Mój:
"Historyczne bitwy w literaturze i filmie. Skonfrontuj ujęcia tych samych zdarzeń i omów ich funkcję, analizując wybrane dzieła literackie"

właśnie nad nim siedzę
Dla mnie trochę za ciężki
Dla mnie podobają się:
"Kobiety fatalne w literaturze i ich wpływ na życie innych bohaterów. Omów na wybranych przykładach"
"Różne ujęcia postaci kobiecych w literaturze. Przedstaw temat na wybranych przykładach"
"Motyw miłości nieszczęśliwej i jej wpływ na życie bohaterów ..."
Stary 2008-09-04, 16:26   #1500
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie trochę za ciężki
Dla mnie podobają się:
"Kobiety fatalne w literaturze i ich wpływ na życie innych bohaterów. Omów na wybranych przykładach"
"Różne ujęcia postaci kobiecych w literaturze. Przedstaw temat na wybranych przykładach"
"Motyw miłości nieszczęśliwej i jej wpływ na życie bohaterów ..."
Chyba bym wybrała z trzech ten pierwszy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości