|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
*Redukcja po przez oczyszczenie organizmu z toksyn
Redukcja po przez kuracja odchudzającą - Nie mam diety 800 kalori tylko 1500 Podkreślam to już drugi raz że dzisiejszy jadłospis był w pośpiechu Na codzień mam bogatsze posiłki ! Po prostu nie znoszę takiego odnoszenia bo już kiedyś przeżyłam swej formy dramat ! Głodziłam się jedząc tylko 300 kalori - 500 dziennie popadłam w anemię a potem EFEKT JOJO ! NIKOMU NIE ŻYCZE! Teraz postanowiłam , że zrobie to po przez zdrowy tryb Konsultacje z lekarzem oraz dietetykiem ! Nie głodze się ZAPEWNIAM ![]() A to że ktoś sobie coś ubzdurał to ma pecha ! Ja wiem jak jest
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z rodzynkami) na szklance mleka 3,2% z potartym jabłkiem i połową łyżki miodu II śniadanie: miseczka sałatki (1 jajko na twardo, pomidor, zielony ogórek, papryka konserwowa, rzodkiewki, szczypiorek) Obiad: mały filet z morszczuka w panierce smażony na oleju rzepakowym, 2 łyżki ubitych ziemniaków, 200g buraczków Podwieczorek: waniliowy serek homogenizowany (140g), malutkie jabłko, kawa z mlekiem (100ml mleka 3,2% + 100ml kawy) z łyżeczką cukru Kolacja: 200g serka wiejskiego z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem, marchewka Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł ocenić.
|
|
#1473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie na mały OT
![]() Otóż ja już sama nie wiem jak to jest z tymi dietetykami. Moja koleżanka zapłaciła dużo kasy za ułożenie diety przez dietetyka. Ja natomiast jak zobaczyłam jej jadłospisy myślałam, że się przewrócę. Węgle na kolację(w tym cukry proste, np dżem), traktowanie owocu jako posiłku, dopuszczanie napojów gazowanych light... Efekty? Koleżanka nie jest głodna, nie ma żadnych problemów w stylu zawroty głowy, osłabienie itp, i, uwaga - chudnie 1 kg na tydzień(a wg mnie wizualnie nawet szybciej, minęły dopiero 2 tygodnie czyli 2 kg, a już widać, ze schudła). Dodam, że nie ma dużo do zrzucenia i wcześniej nie odżywiała się bardzo niezdowo, więc nie jest to kwestia dużej różnicy w odżywianiu... Tak więc... nie wiem już co z tymi wszystkimi zasadami, białkiem, NNKT itp... Ona je to co lubi, tyle, że nie chodzi głodna, i chudnie... Może jednak dietetyk wie co robi, w końcu ma wykształcenie. Moze te wszystkie znane przez nas zasady wcale nie są takie dobre na redukcję? Eh... jeszcze raz przepraszam za OT ![]() Cytat:
![]() Jadłospis nie jest zły, aczkolwiek brakuje NNKT
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro wszystko wiesz, to po co pytasz?
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pytam chciałam wyjasnić te absurdy że się głodze i innego typu !
Ja tu nie widze żadnych pytań ale skoro Ty widzisz
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to nie jest jadłospis na U...tylko na R. Kalorycznie wychodzi bardzo mało, ilościowo też dużo nie jest Pod względem jakościowym nie mam zastrzeżeń
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
a to moja dzisiejsza R
ś: owsianka (5ł owsianych, szklanka mleka, pół wieśniaka, 2ł musli, łyżka dżemu i jabłuszko) godzina na orbim 2ś: 2 kromki razowca z jajem posmarowane jogurtem, jabłucho 2,5h spaceru przekąska: jabłko i garść słonecznika (to w ramach wytrwania do obiadu bo dość późno dziś wypadł) o: pól woreczka kaszy gryczanej polanej jogo nat, pojedyncza pierś z kurczaka pieczona, ok 100gr surówki z pora i 100gr z selera k: w planach wieśniak z polędwicą z drobiu i pomidor
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, dużo osób się dowie kogo omijać.
Tak szczerze, nie sądzę, aby ktokolwiek z dr przed nazwiskiem zalecał jeść owocowe jogurty light, więc coś ściemniasz. Cytat:
współczuję, raz wypracowanej przemiany materii nie odzyskuje się tak łatwo, a tą dietą sobie nie pomagasz.
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te jadlospisy sa naprawde zle
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ej ludzie powtarzam 3 raz Dzisiejszy jadłospis jest spowodowany tym że cały dzień w pośpiechu Niżej napisałam że mam bogatsze posiłki i mam 1500 kalori a nawet więcej ! Mam posiłki mniej więcej takie jak wy na codzień! więc co też są bardzo złe ciekawe? A metabolizmem u mnie akurat wszystko gra
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 19:59 |
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tempora, o mores...
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
O tempora o mores "Co za czasy co za obyczaje"
Dobra najlepiej zakończmy te konwersacje w tym temacie bo po co się drażnić nie potrzebnie ![]() Jutro napisze mój jadłospis i wtedy ocenicie ![]() Bo dzisiejszy był lipny to wiem ale uzasadniłam ![]() A tego kurczaka to było tak około 150-200g
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 20:10 |
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
U
P.S. cholerne problemy z żołądkiem...zapracia od 2 dni...nie umiem sobie pomóc..
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, cierpie na ED. Co do redukcji - fakt, chciałabym zrzucić kilka kg, ale nie chce przechodzić na typową redukcje bo to wiąże się ze znacznym zawężeniem typów produktów,które mogłabym spożywać,a ja nie chce się za bardzo ograniczać bo to się dla mnie źle kończy.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-04-27 o 20:18 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jadłospis na dziś : Śniadanie: ![]() -2 x julitki diabetyka (dietetyczne kiełbaski) FATALNE! ZERO WĘGLOWODANÓW! A TWOJA PANI DIETETYK ZALECA WĘGLE NA ŚNIADANIE. ZERO WARZYW, NIC. PARÓWKI TO SYF. MAX 150 KCAL Śniadanie II: ![]() - Pumpernikiel z pomidorem i pół grahamski z pomidorem TU NIE MA BIAŁKA. I JEST JAK WIDZĘ MAX 200 KCAL Obiad: ![]() -Kurczak z warzywami ZNOWU BRAK WĘGLI NA OBIAD. 250 KCAL Podwieczorek: ![]() - jogobella light + jabłko SYF I OWOC NA WIECZÓR BEZNADZEJAMAX 200 KCAL Kolacja: ![]() -kefir + 3 łyżki otrębów jabłkowych + jabłko I ZNÓW JABŁKO NA WIECZÓR! MAX 300 KCAL RAZEM 1100 KCAL max + wielka beznadzieja, jeśli chodzi o posiłki. |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
A na przeliczenia krok w krok z kaukulatorem to wyszło mi 1500 ![]() Opisujać szczegółowo mój jadłospis z 24.04 śniadanie : to 2 x julitki zjadłam jedna julitka ma (ok )120 kalori z bułką orkiszową (125kalori) a na 2 śniadanie : miałam opakowanie pumpernilu gdzie było 5 sztuk i 1 sztuka to 180 kalori + 1/2 grahamki ok.70 kalori do tego dodatki pomidor ogórek twaróg ![]() obiad: kurczaka było 200 g czyli 360 kalori + 1/2 szklanki fasolki (70 kalori) szparagowej + 1/2 brokuł(50 kalori) + 1/2 groszku (50 kalori) podwieczorek: zgadza się 200 kalorikolacja : kefir danon 200g (90 kalori) + 3 łyżki otrąb jabłkowych (100 kalori) + jabłko (60-70 kalori) Łącznie : nie wliczając dodatków do kanapek i bułki 1600 kalorii
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 21:18 |
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
i jak?????????????????????? ??????? |
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem dietetyczka ktora ukladala ww. diete nie ma odpowiedniego wyksztalcenia. niestety teraz dietetyke mozna skonczyc nawet w rok czy dwa lata w studium, i takie osoby nazywaja sie potem dietetykami... nie twierdze ze ta osoba tak wlasnie zrobila, mowie ogolnie. generalnie to co napisalas czyli- cukry proste na kolacje, owoc jako posilek, napoje gazowane..- zaprzeczaja temu, czego ja uczylam sie przez 5 lat. ciekawe ze kolezanka na takich zaleceniach chudnie, aczkolwiek podejrzewam ze po prostu kalorycznosc jest redukcyjna np 1200kcal, a jak je mniej niz kiedys to i chudnie. tylko pytanie czy dostarcza wszystkich niezbednych skladnikow? moze dietetyczka ukladala jadlospis z uwzglednieniem potraw i produktow preferowanych (bo powinno sie tak robic) no i wyszlo co wyszlo trudno powiedziec..co nie zmienia faktu ze owoc to nie posilek ![]() nie znam calego jadlospisu wiec wypowiadam sie tylko o tym co widze sorry za OT;]
|
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
juz po raz kolejny Twoje jadlospisy zwracaja moja uwage
(ze wzgledu na duza ilosc jedzenia, w kazdym jadlospisie jakies slodycze i PIWO). w zwiazku z tym mam pytanie - naprawde jesz tak codziennie i trzymasz na tym stala wage?
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż ta pani z którą mam konsultacje układała wszystko też z rozpatrzeniem tego co lubie a ja jestem wybredna w stosunku do mięsa zup i takich tam !
Ale przyżekam że ja się nie głodze po prostu czasami mam takie dni
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U/P:
I: 3 łyżki owsianych wymieszane ze 100g wiejskiego, 3 łyżeczkami śmietany 12% i mega garścią orzechów, kawa z mlekiem w międzyczasie: banan II: (obiad?) 5 paluszków rybnych na łyżce oleju, 2 kromki chleba fitness z camembertem, 2 ogórki kiszone III: sok warzywny 300ml, małe jabłko IV: grahamka z masłem i plastrem twarogu, ogórkiem, na jednej połówce łyżeczka dżemu, kakao z łyżeczką miodu potem może wpadnie jabłko, orzechów też nie wykluczam(jutro znów kolokwium )za komentarz będę wdzięczna
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
No i wkleję dzisiejsze utrzymanie
pt. nie mam apetytu Śniadanie: jajeczniczka z 2 jajek na 1/2 łyżeczki masła z cebulką (całą taką małą dymką ) i szczypiorkiem, kromka pumpernikla (ok.50g), duży pomidorek z pieprzem II Śniadanie: wielkie & pyszne jabłko (3 wchodzą na kilogram) Obiad: 1/3 woreczka kaszy gryczanej, gołąbek (100g miąska drobiowego wymieszanego z cebulką, odrobiną białka jaja i przyprawami, zawinięte w duży liść kapuchy, zapiekane z czosnkiem, przyprawami, łyżeczką oliwy z o. i dużym pomidorkiem), 3 ogórki małosolne, pęczek rzodkiewek skrojonych w paseczki, wymieszany z koperkiem i łyżką jogurtu naturalnego Kolacja: pudełeczko serka wiejskiego 200g z garchą nerkowców i 0,5 kg truskawek i co ujdzie? w ogóle mam pytanie, czemu niby owoce to nie posiłek hmm? przecierz dostarczają energii (kalorii) witamin, różnych składników, niektóre także są dość kaloryczne i sycą w przyjemny sposób, właśnie tak pomiędzy głównymi posiłkami?? Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-04-27 o 21:26 |
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, to drugie śniadanie - 5 kromek pumpernikla i każda po 180kcal? wydaje mi się, że zrobiłaś jakąś literówkę i miałaś na myśli 80 kcal. Bo 5*180 kcal = 900 kcal, a to o wiele za dużo jak na jeden posiłek na R. Pisząc warzywa też nie wiem co masz na myśli, bo brokuła czy pomidora do bilansu się nie wlicza, fasolę już tak. btw. kalorii przez dwa "i". |
||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Cerveza
Okej poprawie się ![]() ![]() Będe pisać dokładniej
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 21:26 |
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jutrzejsza eRka
- proszę o ocenę ![]() I - placki owsiane (4ł. owsianych, 2ł. otr. pszennych, jajko - po które muszę lecieć rano do sklepu, bo ostatnie zjadłam na kolację rowerem do szkoły II - grahamka z 2 plastrami polędwicy, jajkiem do tego pół dużego ogórka zielonego, małe jabłko III - omlet z 1 jaja z otrębami z serkiem homo+aromat waniliowy rowerem ze szkoły Tamilee na ramiona IV - pierś z kurczaka ; pół woreczka ryżu 2xrower (na zajęcia i z powrotem) V - a tu nie wiem co wpadnie ; pewnie po rowerze to chlebek z jakimś jajkiem, polędwicą
|
|
|
|
#1497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście uwielbiam owoce
![]() Są nawet diety owocowe ![]() ale nie można wyżyć też na samych owocach ![]() Ale każdy ma swoje zdanie
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 21:48 |
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jadłospisu to niestety podwieczorka nie było bo nie było mnie w domu za to po drodze było zielone jabłko wróciłam i po 19 zjadłam jajecznice ale dodałam do niej wieśniaka i wyszło całkiem nieźle....a czemu nie na noc jajka? co do mojego jutrzejszego jadłospisu to Moja Rka wygląda tak śniadanie 9-10 płatki owsiane (szklankę) +jogurt naturalny+jabłko i cynamon +czerwona herbata obiad 13-14 ukochany ryż ten sam co ostatnio :P i czerwona herbata podwieczorek 16(o ile będzie ;P ) kawa+ coś słodkiego + tuńczyk ale z czym? nie mam pojęcia!! czerwona herbata kolacja 18-19 serek wiejski ze szczypiorkiem i czerwona herbata i jak? |
|
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze egzaminowe (bardziej nerwowe) P:
śniadanie: dwie buły (pokrojone na połówki): jedna z masłem, szynką i pomidorem, druga tak samo, tylko z rzodkiewką, trzecia z dżemem truskawkowym, czwarta z dżemem brzoskwiniowym; 2 kostki czeko z nadzieniem przed wejściem na egzamin: kostka mlecznej powrót do domku przed obiadem: kawał sernika; dwa jabłka obiad: smażony filet z pangi (w panierce), ziemniaczki, surówka; herbata z sokiem po: czekoladka; 4 pierniczki, 2 ciastka; jabłko podwieczorek: 3 pierniczki, 2 rurki waflowe; jabłko kolacja: kaszka manna na szklance mleka 3.5% z truskawkami i cukrem wiem, że posiłki są dość dziwne i nie powinnam jeść takiej kolacji, ale naszła mnie taka straszna ochota na tę kaszkę. brak nnkt spowodowany jest uczuleniem na orzeszki itp. przesadziłam też chyba z tymi słodkimi rzeczami, ale jestem tak zdenerwowana, że chyba nie panuję nad swoim umysłem.. ale mniej więcej jak to wygląda?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

współczuję, raz wypracowanej przemiany materii nie odzyskuje się tak łatwo, a tą dietą sobie nie pomagasz.