Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-15, 08:46   #1471
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dostałam kojący żel do mycia ciała na dobranoc Johnsona, ale nie pisze od jakiego wieku dzieci mogą go używać. Czy któraś się może orientuje????
Brunetko wydaje mi się, że od urodzenia. Ja używam tego żelu od jakiś 2 tygodni i małego nie uczula.

Dzień dobry,

U Nas dzisiaj noc fatalna... Mamusia nie wyspana. Karmienie co 2 h: 23, 1, przed 4, 6, 8. A teraz marudzenie do karuzeli

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:11   #1472
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A w ogóle to chciałam się pochwalić że Adaś kończy dzisiaj 4 miesiące
no to brawa dla Adasia
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:16   #1473
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:22   #1474
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Brawa dla Adasia Ale ten czas leci...

Witam sobotnio!
U nas ok. Jeszcze tylko 24 godziny katuszy, ale ogolnie nie jest zle, maly ladnie pije bebiko, spi tez dobrze, kupska robi smierdzace po tym mleku, ze nos chce urwac, no i raz nawet (pierwsza kupka po tym mleku) wyplynela z pieluszki, bo tyle tego bylo

Lece do jakiejs roboty...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:31   #1475
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zanetaa pytałaś wczoraj o podawanie cebion multi. Zapomniałam Ci odpisać.
Pediatra kazała podawać po 5 kropelek, ale o zaprzestaniu podawania wit d już nie powiedziała, a ja głupek dawałam i to i to, a dodatkowo przecież d jest w MM
Ale mądra Patik dopiero niedawno olśnienia dostała.
W poniedziałek jedziemy do pediatry po receptę na nutramigen więc wypytam dokładnie. Ehhh lekarze..
Tak w temacie: wczoraj zapytałam pediatry w szpitalu odpowiedzialnej za szczepienie i ten program badania środków p.gorączkowych czy może nam wypisać receptę na nutrę to nie chciała, tzn powiedziała że nie możę i na 1 puszkę ewentualnie wypisze. A co jej za różnica? 1 cy 10?
Widać, że chciała w łapę. Miesiąc temu przy podawaniu 1 dawki szczepień sama zapytała czy nie potrzeba recepty na nutrę, a teraz problemy. Nie czaję

Miałam być od 8-2 na uczelni, ale zrobiło się małe szacher-macher i jadę na 13.

Aniaaa samych słodkości i smacznego mleczka dla Adaśka
Mnie się wydaje się,że lekarz prowadzący czyli Twój pediatra może na 10 puszek wypisać nie znam się zresztą...a inny na ew. 1 szt.
Stary 2011-10-15, 09:41   #1476
brunetka2000
Zakorzenienie

Chce kupić Ali taki golfik zamiast szalika, czy one mają jakiś rozmiar??? Jeśli tak to jaki kupić ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 10:18   #1477
dziubek79
Zakorzenienie

hej mamuski,
ja nadal zdycham, teraz moje gardło odmawia posłuszeństwa więc kuruję się jak mogę ale przy małym to trudne, no i niestety i jemu zdarza się już pokasływać i ma katarek

za dużo nie pamiętam bo czytam na raty ale
Ania dla Adasia za 4 miesiące i dla Igorka spóźnione
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 10:23   #1478
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 10:33   #1479
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry my po pierwszej nocy ze spaniem w łóżeczku w roli głównej nie było źle, ale rewelacyjnie jakoś też nie mała zasnęła na mojej klacie o 19.30, przełożyłam ją do łóżeczka, obudziła się, pokręciła ale zasnęła. Spała do 2 (zwykle jest to 4). Jak ją brałam na karmienie - leżała w poprzek . Odłożyłam do łóżeczka, długo się kręciła zanim zasnęła, kolejna pobudka 0 5.30 (znowu leżała w poprzek), po karmieniu oczy jak 5 zl i marudzenie więc została z nami już w łóżku bo musiałam co chwilę ją smokiem zatykać by nie popłakiwała no i po 7 już spania nie było...

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Co do spania to moje jak są mega zmęczone potrafią zasnąć nawet na wersalce jak leżą a mama coś robi i zerka
Zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziękuję za miłe słowa otuchy. Niestety od wczoraj wieczorem mam zapalenie tym razem prawej piersi
Humor do d... Nawet to, że wygrałam w jakimś tam konkursie smsowym kosz na zużyte pieluchy TT nie pociesza na chwilę...
Czytam Was, jedyna moja rozrywka i pocieszenie No jeszcze Zosia mnie pociesza
Miłego poppłudnia!
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziekuje za zyczenia. milo tak strasznie czytajac je.
wodaqua wyobraz sobie ze mi znowu zatkal sie kanalik. bol niesamowity i znowu ta sama piers ale znalazlam winowajce -stanik
Za to, żeby zapalenie poszło precz i kanalik się odblokował, trzymam za Was kciuki dziołchy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam nareszcie po 10 dniach miczenia dla wszystkich tak się stęskniłam za Wami
Hello!

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam
Jesteśmy dziś po szczepieniu. Mały jak zawsze odważny i płakał tylko przy wkłuciu. Zdrowy jak ryba i wielki Ma około 63,5 cm wzrostu (moim zdaniem więcej bo nóżek nie miał rozprostowanych całkiem, a ubranka nosi 68) i 6700 wagi Jeszcze tylko 100 gram i podwoi wagę urodzeniową
Poza tym zaczął pięknie rozmawiać, co prawda z rodzicami nie chce, a zażarte dyskusje prowadzi ze smokiem w łóżeczku i księżycem (jego grające maskotki), ale pięknie się tego słucha
Za wymiary synka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

U Nas dzisiaj noc fatalna... Mamusia nie wyspana. Karmienie co 2 h: 23, 1, przed 4, 6, 8. A teraz marudzenie do karuzeli
Ojej, współczuję to moja noc przy Twojej to w sumie rewelacyjna była

I ja też zapomniałam się pochwalić!!! Maja skończyła dziś 10 tygodni!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-15 o 10:36
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 10:40   #1480
dziubek79
Zakorzenienie

Karoline :brawa: za 10 tygodni

Agadus dobrze, że już jesteś

Jacieee ja też jako kilkutygodniowe dziecko miałam przetykane kanaliki i nie musieli powtarzać badania, nie martw sie będzie wszystko ok
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 10:46   #1481
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Jacieee ja też jako kilkutygodniowe dziecko miałam przetykane kanaliki i nie musieli powtarzać badania, nie martw sie będzie wszystko ok
Mam taką nadzieję Jeszcze mu się ociupinka ropy zbiera w kąciku, ale myślę, że to przejściowe. Przez tydzień mamy 4 razy dziennie kropić to oko, poza tym kilka razy dziennie je przecieram wodą przegotowaną.

A na zaleceniach od lekarza był kategoryczny zakaz przemywania rumiankiem. Ja nie przemywałam, ale wiem że niektórzy stosują.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 11:11   #1482
iustyna1
Wtajemniczenie

Kumpela mi napisała, że widziała zdjęcia małej, że się strasznie zmieniła od kiedy u nas ostatnio była. I na szczęście nadal nie jest do nas podobna . Niech no tylko do nas przyjedzie .

Dziubek zdrówka
Wodaqua jak samopoczucie?
Kajool, Scio zdrówka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:00   #1483
agadus
Wtajemniczenie

dziubek wyczytała, że chora jesteś, kuruj się tam
Karolinee brawa za 10 tygodni
Jacieeeee wszystko będzie dobrze, wiem że łatwo sie mówi, bo tu chodzi o dziecko, ale trzeba być dobrej myśli
brunetka nie wiem gdzie można kupić, mi moja mama zrobiła taki golfik dla Oliwki, a i ja jak byłam mała też takie nosiłam, są wygodne i ciepłe, może na allegro poszukaj
aania Brawa dla Adasia

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:09   #1484
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zanetaa pytałaś wczoraj o podawanie cebion multi. Zapomniałam Ci odpisać.
Pediatra kazała podawać po 5 kropelek, ale o zaprzestaniu podawania wit d już nie powiedziała, a ja głupek dawałam i to i to, a dodatkowo przecież d jest w MM
Ale mądra Patik dopiero niedawno olśnienia dostała.
W poniedziałek jedziemy do pediatry po receptę na nutramigen więc wypytam dokładnie. Ehhh lekarze..
Tak w temacie: wczoraj zapytałam pediatry w szpitalu odpowiedzialnej za szczepienie i ten program badania środków p.gorączkowych czy może nam wypisać receptę na nutrę to nie chciała, tzn powiedziała że nie możę i na 1 puszkę ewentualnie wypisze. A co jej za różnica? 1 cy 10?
Widać, że chciała w łapę. Miesiąc temu przy podawaniu 1 dawki szczepień sama zapytała czy nie potrzeba recepty na nutrę, a teraz problemy. Nie czaję

Miałam być od 8-2 na uczelni, ale zrobiło się małe szacher-macher i jadę na 13.

Aniaaa samych słodkości i smacznego mleczka dla Adaśka
patik pewnie przeoczylas ja ci pare dni temu napisalam ze mi lekarka kazala witamine d odstawic przy cebionie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:15   #1485
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Niesamowite! Przecież dopiero co w ciąży latałyśmy, a tu już się dzieci do pół roczku zbliżają
Adasiu - wszystkiego naj naj naj!!!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witajcie
wiecie dlaczego tak lubię tu przebywac?? bo mam Was, i wiecie jak odblokowali mnie i cieszyłyście się że już mogę pisać, poczułam się ważna, potrzebna, nie tylko że przyjdę cos popiszę, bardzo milo mi sie zrobilo jak mnie witałyście, naprawdę, tylko sobie nie pomyślcie,że mi palma odbiła, z Wami mogę o wszystkim pogadać, naprawdę, i nikt nie śmieje się z problemów nawet takich malutkich,
cmok:

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brumku ja wiem kiedy, bo miałam monitoring i po poronieniu kilka miesięcy się staraliśmy i w końcu się zdecydowaliśmy i stad wiemy i nie były to jakieś wymuszone przytulanki, bo było bosko i musiało mi starczyć na kilka miesięcy
No to dziewczyny są szczęściary, że się poczęły w takich pięknych "okolicznościach przyrody"

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

I bardzo dzielnie zniosła przenosiny do własnego łóżeczka

A u nas noc superowa Tymek poszedł spać o 21 i spał, spał, spał... I nie wiem ile by tak spał, bo nie pozwoliłam mu i sobie tego spawdzić i o 4.00, czyli po 7 godzinach, sama go obudziłam na karmienie Bo cały czas czuję jakoś że 7 godzin dla takiego malucha to i tak za dużo i nie powinno by więcej...
A potem spał jeszcze do 8, a potem do 10.30. Wtedy jak się skończyliśmy karmić, poszliśmy do tatusia ze śniadaniem, świeczkami i prezentem A Tymek przez prawie godzinę prezentował swoje najpiękniejsze uśmiechy (w odpowiedzi na moje "a psik, a psik - wczoraj odkryłam, że to go strasznie bawi ).

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Justyna - nowy awatarek widzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 13:49   #1486
83monia
Zakorzenienie

ja ma sajgon w domu (maz wierci, maly jezdzi samochodami, wszedzie wisza ciuchy na chrzciny, ja pieke ciasta bo nie wiem czy ktos sie nie zwali przed bo sama uroczystosc robimy w restauracji) i cos mnie bierze bo glowa mnie boli i zmeczona jestem, boli mnie prawa czesc ciala, wszystkie stawy po tej stronie. wzielam apap i na rzazie tylko cmi. spac sie chce, a tu jeszcze poprasowac ciuchy. marynarki zamowione na allegro na chrzciny mi nie doszły, szkoda, musze cos wykombinowac. kinga spi od 10:30... a mnie cycki wariuja! jutro chrzciny, dobrze ze nie w domu bo bym chyba zwariowala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 14:23   #1487
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u nas noc superowa Tymek poszedł spać o 21 i spał, spał, spał... I nie wiem ile by tak spał, bo nie pozwoliłam mu i sobie tego spawdzić i o 4.00, czyli po 7 godzinach, sama go obudziłam na karmienie Bo cały czas czuję jakoś że 7 godzin dla takiego malucha to i tak za dużo i nie powinno by więcej...
A potem spał jeszcze do 8, a potem do 10.30. Wtedy jak się skończyliśmy karmić, poszliśmy do tatusia ze śniadaniem, świeczkami i prezentem A Tymek przez prawie godzinę prezentował swoje najpiękniejsze uśmiechy (w odpowiedzi na moje "a psik, a psik - wczoraj odkryłam, że to go strasznie bawi ).
dla Tymka i wszystkiego naj dla tatusia
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja ma sajgon w domu (maz wierci, maly jezdzi samochodami, wszedzie wisza ciuchy na chrzciny, ja pieke ciasta bo nie wiem czy ktos sie nie zwali przed bo sama uroczystosc robimy w restauracji) i cos mnie bierze bo glowa mnie boli i zmeczona jestem, boli mnie prawa czesc ciala, wszystkie stawy po tej stronie. wzielam apap i na rzazie tylko cmi. spac sie chce, a tu jeszcze poprasowac ciuchy. marynarki zamowione na allegro na chrzciny mi nie doszły, szkoda, musze cos wykombinowac. kinga spi od 10:30... a mnie cycki wariuja! jutro chrzciny, dobrze ze nie w domu bo bym chyba zwariowala...
żeby wszystko się udało!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 15:15   #1488
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Gratuluję kolejnych miesięcy Aaniu i tygodni Karoline
gratuluję tez pięknych nocy dziewczyny!!! Tymek to jest przegość

Monia-powodzenia na chrzcinach

AgaG,dzielny Antoś skoro tak pięknie robi kupki po zmianie mleka

U nas w zasadzie ok, tylko mam katar nie ciekawie bo nie moge sie wspomóc lekarstwami ale jutro juz na pewno bedzie lepiej

Telik- udanego weselicha!!!

życzę miłego weekendu,my się grzejemy przed kominkiem bo u nas prawie zima!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 15:21   #1489
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

wszystkiego najlepszego Adasiu

U nas tez nocka jak zwykle o 20 Agu poszła spać i wstała o 5.30

Ja za to niedługo wypluje płuca. Pół nocy nie spałam i cherlałam jak gruźlik. Znacie może coś przeciw kszlowego, zeby spać spokojnie

Ah i byłam dziś w realu i kupiłam Agacie soczki była jakaś promocja i 4+2 gratis z Hippa po 12 zł to wyszło po 2 zł za butelke, były marchewka, śliwka, banan i jabło (ale u mnie juz nie było) wzięłam marchewke, ale jak się przyjżałam ceną to chyba najtaniej jest w rosmanie, a i promocja była na Sinlac 16 zł z groszami

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-10-15 o 15:23
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 16:24   #1490
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-10-16 o 16:50
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 16:50   #1491
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ah i byłam dziś w realu i kupiłam Agacie soczki była jakaś promocja i 4+2 gratis z Hippa po 12 zł to wyszło po 2 zł za butelke, były marchewka, śliwka, banan i jabło (ale u mnie juz nie było) wzięłam marchewke, ale jak się przyjżałam ceną to chyba najtaniej jest w rosmanie, a i promocja była na Sinlac 16 zł z groszami

Oooo dzieki za informacje.
TZ własnie pojechał na mecz, a koło stadionu jest Real, dzowniłam do niego że ma podjechać i poszukać Hippowych promocji
W ogole to ceny słoiczków/soczków dla dzieci sa kosmiczne i normalnie bez promocji to jakieś szaleństwo!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 16:56   #1492
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego Adasiu

U nas tez nocka jak zwykle o 20 Agu poszła spać i wstała o 5.30

Ja za to niedługo wypluje płuca. Pół nocy nie spałam i cherlałam jak gruźlik. Znacie może coś przeciw kszlowego, zeby spać spokojnie

i
Na kaszel tylko i wyłącznie syrop z cebuli
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 17:13   #1493
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Na kaszel tylko i wyłącznie syrop z cebuli
uuuuu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 18:39   #1494
aania_20
Zakorzenienie

jacieeee, Patik, mamad1, AgaGuernsey, iustyna1, dziubek, agadus, karolineee, Brumeczku, Babonik, Scio, - Adaś bardzo dziękuje Cioteczkom

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam sobotnio!
U nas ok. Jeszcze tylko 24 godziny katuszy, ale ogolnie nie jest zle, maly ladnie pije bebiko, spi tez dobrze, kupska robi smierdzace po tym mleku, ze nos chce urwac, no i raz nawet (pierwsza kupka po tym mleku) wyplynela z pieluszki, bo tyle tego bylo

Lece do jakiejs roboty...

No to super Dacie radę jeszcze tą dobę

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej mamuski,
ja nadal zdycham, teraz moje gardło odmawia posłuszeństwa więc kuruję się jak mogę ale przy małym to trudne, no i niestety i jemu zdarza się już pokasływać i ma katarek
ojej....zdrowiej kochana

Cytat:
klask i:

Cytat:
Napisane przez Brumek
No to wielkie dla Tymka!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
U nas w zasadzie ok, tylko mam katar nie ciekawie bo nie moge sie wspomóc lekarstwami ale jutro juz na pewno bedzie lepiej
oj... oby szybko przeszło!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:40   #1495
Marina1
Zakorzenienie

Hej ślicznotki!

Ja dopiero co wróciłam ze zjazdu.
Od 8 rano ...Ale jutro robię sobie wolne.

KOCHANE DZIĘKUJĘ ZA GRATKI DLA SYNKA

Kajool spóżnione, ale jak najszczersze życzenia! I całusy dla wielkiego przystojniaka przy okazji - Szymcia.

Aaniu za 4 m-ce gromkie oklaski! Brawo!

Karolinne za Majki poważny wiek brawo!

Beatko dziękuję za propozycje, ale kupiłam już te dwie z Canpolu za 9 zl. Musiałam coś wziąść na szybko. Ale dupne są. Muszę popatrzeć na all znów.

A z tymi butelkami to było tak, że ( Carmelko wlałam wodę ...ale tylko do połowy...) i mi się obie skleiły i stopiły. Żałujcie, że nie widziałyście mojej miny...

A dzisiaj Igiemu, no i wczoraj dałam po 2 łyżeczki marchewki z Hippa. Ale byłam podekscytowana, chyba bardziej niż on
Najpierw był w szoku, ale potem mu posmakowało i zjadł. No i dałam mu też herbatkę od 4 m-ca z malinami i dziką różą z Hipp.
Kurcze tylko dziś mi go wysypało na brzuszku i nie wiem przez co.

Kupiłam też kleik z nestle, ale mu nie leciało przez smoczek ( a niby medium 3-6...) no i oststecznie wylałam i zrobiłam normalne mleko.

Czy nie za dużo mu daję z tej radości ?

Ale podobno dzieci dłużej śpią po kleiku do nocnego karmienia, a mój się częęęęsto budzi w nocy. Chciałabym choć trochę pospać.

elika powiedz mi kochana, co powiedział pediatra a wizycie dotyczącej uszek Karolci? Przepraszam że pytam, ale to bliski mi temat, bo mnie czeka kolejne badanie słuchu jednego uszka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:58   #1496
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dzisiaj Igiemu, no i wczoraj dałam po 2 łyżeczki marchewki z Hippa. Ale byłam podekscytowana, chyba bardziej niż on
Najpierw był w szoku, ale potem mu posmakowało i zjadł. No i dałam mu też herbatkę od 4 m-ca z malinami i dziką różą z Hipp.
Kurcze tylko dziś mi go wysypało na brzuszku i nie wiem przez co.

Kupiłam też kleik z nestle, ale mu nie leciało przez smoczek ( a niby medium 3-6...) no i oststecznie wylałam i zrobiłam normalne mleko.

Ta herbatka to taka z butelecki? Ona chyba ma cukier, ja póki co nie bede dawała nic dosładzanego, uważam ze to bezsensu przy takim małym dziecku.
Ja dzis też wsypałam łyżeczke kleiku kukurydzianego i smoczek zapchany...
Mam avetna dwójke i trójke, oba sie zapychaja, mam też wieloprzepływowy, ale Sarenka się z niego dławi.
Jutro przetestuje smoczki TT.
I kupimy też kaszke Hippa od 4 miesiaca bo raz jest bez cukru , a dwa z moich googlowskich szperanke wychodzi ze ta kaszka jest najbardziej gładka ze wszystkich dostepnych na rynku, mam nadzieje że smoka nie zapcha. Kaszke chce z tych samych powodów co Ty, zeby sobie pospać w nocy

Stary 2011-10-15, 19:04   #1497
Marina1
Zakorzenienie

O kurcze, widzisz Carmela, to ja poszukam jutro tej Kaszki z Hippa. A ona jest w torebce, czy pudełku?
A ta herbatka to niestety taka w granulkach z cukrem, próbowałam takiej do zaparzania, ale moje dziecię jest wybredne i pluje nią na odległość ;/

A z tymi smoczkami to masakra. A tak marzę pospać tak bez przerw chociaż do 2 albo 3.

No i Iguś, bo za nic mi się nie doda zdjęcie do klubu...Nie pojdzie mi image i tyle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0250.jpg (142,9 KB, 56 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-10-15 o 19:06
Stary 2011-10-15, 19:11   #1498
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

scio nie wiem co najlepsze na kaszel, ale najlepiej to dziecko komuś jutro zostaw pod opieką a ty się wyleż,
Ja juz od 3 dni w separacji z Ag

Do kaszek są specjalne smoczki w kształcie Y

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:11   #1499
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
O kurcze, widzisz Carmela, to ja poszukam jutro tej Kaszki z Hippa. A ona jest w torebce, czy pudełku?
A ta herbatka to niestety taka w granulkach z cukrem, próbowałam takiej do zaparzania, ale moje dziecię jest wybredne i pluje nią na odległość ;/

A z tymi smoczkami to masakra. A tak marzę pospać tak bez przerw chociaż do 2 albo 3.

No i Iguś, bo za nic mi się nie doda zdjęcie do klubu...Nie pojdzie mi image i tyle.
ale fajny Igorek

Kaszka jest w pudełku, w sumie nie w każdym sklepie jest, ale w Tesco i Auchan widziałam, droga jest 10zł

Stary 2011-10-15, 19:16   #1500
Marina1
Zakorzenienie

U to faktycznie cena wysoka ;/
W ogóle wcześiej pisałyście, że słoiczki drogie- oj, zgadzam się.
Ale z drugiej strony ja to leń i nie chciałoby mi się przyrządzać nic samej...

Scio jakie w kształcie Y?

Oj mały z syreną głodny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości