|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() a nie da się H. raz a porządnie wyleczyć? czy to cholerstwo tak będzie wracac? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze mąz poszedł sie spotkac z kolegami z pracy i mi sie nudzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
no ale juz blizej niz dalej moj TZ tez nosił aparat przed slubem ale on mial straszne krzywole ![]() tylko szkoda zaprzepaścic tyle miesiecy męki i tyle pieniędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1474 | |||||
Zakorzenienie
|
no, masz szczęście!
![]() ![]() Cytat:
ej, ochrzcisz dziecko.... myślisz, że dlaczego powstał przydomek: "złote dziecko" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() a właśnie coś przegapiłam bo gdzie jest pear? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- aaa i moze sie komus przyda ![]() wszystko w jednym: http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/i3,wyprawka.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1477 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dresik śliczny ![]() A ja się dzisiaj dowiedziałam że moja kuzynka jest też w ciąży i ma dokładnie ten sam termin co ja ![]() ![]() Dziewczyny był tu ostatnio poruszany temat zabobonów i wiem że dużo z Was było w temacie ![]() Ja tam w zabobony nie wierzę ale mamy problem z chrzestną i jedyna kuzynka która się nadaje jest właśnie w ciąży i ma termin na kwiecień a nie wiem czy ona tak czasem nie wierzy w takie pierdoły :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W maju 2008 przeszłam zabieg tego dziadostwa - masakra! nie życzę nikomu, z sameg zabiegu nie wiele wiem, bo dostałam znieczulenie ("w kręgosłup) i głupiego jasia, ale później... ból..tragedia, dostawałam morfinę domięśniowo, ale i tak nie powiem żeby to coś dawało, ulgę mi przyniosło dopiero usunięcie opatrunku - takiego ogromnego tampona wsadzonego w dupę . generalnie przeżycie tragiczne, ale od tego czasu już mam spokój, na wypisie ze szpitala mam napisane, że jakiegoś pana H również mi usunęli podczas tego zabiegu, więc pewnie był i tak owy tam... Tak że jeśli możecie uniknąć operacji to stosujcie na Panów H to co tylko się da, a jeśli naprawdę nie da się już wytrzymać idźcie do lekarza, bo z tym nie ma żartów, z takiego gówna mogą się różne patałachy inne przyszwędać - zawsze lepiej się zbadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
MartuNiunia bidulko ale się nacierpiałaś
![]() ![]() ![]()
#1480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do chrzestnej to nie pomogę ![]() ![]() Cytat:
![]() straszne miałaś przeżycia ![]() dobra uciekam spac do jutra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobra laski dobrej nocki i "ciekawych snów" co się zaś pośmiejemy ![]()
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
Zmykam spać.. coś się zasiedziałam
![]() Dla tych co nie mogą spać, coś żeby się pośmiać ![]() I. Mąż z żoną leżą wieczorem w łóżku. Mężowi zachciało się pić, a że leżał do ściany zaczyna powoli przechodzić przez żonę. Ta sądząc, że mąż ma ochotę pobaraszkować mówi: - Zaczekaj synek jeszcze nie śpi... Po pewnej chwili mąż ponownie próbuje przejść and żoną, bo dalej męczy go pragnienie. - Mówiłam ci zaczekaj, bo mały jeszcze nie śpi. Mąż wytrzymuje jeszcze chwilę, a potem wstaje delikatnie, żeby nie przeszkadzać żonie i nie budzić dziecka. Idzie do kuchni, odkręca kran I nic - nie ma wody. Sprawdza w czajniku, też nie ma! Pić mu się chce okropnie, wyciąga więc z lodówki szampana... Żona słysząc huk otwieranego szampana pyta: - Co ty tam robisz? Na to dziecko, które jeszcze nie spało: - Nie chciałaś mu dać, to się zastrzelił! II. Pewna para była swieżo po slubie - dwa tygodnie temu było wesele. Mąż jakkolwiek wielce w małżonce zakochany, nabrał ochoty , by spotkać się ze starymi kumplami i poimprezować w ich ulubionym barze. Zaczął wiec się ubierać i mówi do żony: -Kochanie wychodzę, ale wrócę niedługo. -A dokad idziesz misiaczku? - zapytała żona. -Ide do baru slicznotko. Mam ochote na małe piwko. -Chcesz piwo mój ukochany? -żona podeszła do lodówki, otworzyła drzwi i zaprezentowała mu 25 różnych rodzajow piwa z różnych krajow:Niemiec, Holandii,Anglii i innych. Maż stanął zaskoczony i jedynie,co zdołał wydusić z siebie to: -Tak,cukiereczku...ale w barze...no wiesz...te schłodzone kufle... Nie zdążył skonczyć,g dy żona mu przerwała: -Chcesz do piwa schłodzony kufel? Nie ma problemu - I wyjeła z zamrażarki wielki oszroniony kufel. Ale mąż, choć nieco juz blady z wrażenia,nie dawał za wygraną: - No tak skarbie, ale w barach mają takie, naprawde swietne i pyszne przystawki...Nie będę długo. Wrocę naprawde szybko,obiecuję. - Masz ochotę na przystawki niedzwiadku? - żona otworzyła drzwi szafki,a tam: słone paluszki, orzeszki, chipsy, pieczone skrzydełka, marynowane grzybki i wiele innych smakolyków. -Ale kochanie...w barze... no wiesz...te meskie gadki,przeklinanie, niewyszukany jezyk... -Chcesz przeklenstw moje ciasteczko? Zatem pij to kurew**** piwo z ✂✂✂...nego zmrożonego kufla i żryj te pier....lone przystawki!!! Jestes teraz, do h..a ciężkiego żonaty i nigdzie ku..wa nie wyjdziesz! Pojąłes skur....synu?! III. Umarł gej i trafił do nieba. Anioł oprowadza go po niebie i nagle rozwiązał się mu but. Anioł się schylił- gej nie mógł się powstrzymać i zaczyna go gwałcić . Anioł wstaje i mówi: - "Jeszcze raz tak zrobisz to będę musiał odesłać cię do piekła" Idą dalej. Dochodzą do niebios bram a tam św. Piotr klucze upuścił, schyla się, a gej znów nie wytrzymał i ładuje Piotra… Anioł bardzo rozgniewany mówi: - „ostrzegałem cię! – musisz trafić do piekła!” Więc anioł razem z gejem polecieli do piekła, anioł mówi do diabła - Nie wykorzystał swojej szansy, zostaje u ciebie. Po jakimś czasie anioł pomyślał, że może gej się poprawił, w piekle mu pewnie źle więc może będzie chciał się poprawić żeby wrócić do nieba.Leci do piekła, wchodzi a tam śnieg, zimno, nie da się wytrzymać!. Podchodzi do diabła i mówi: -" Ty diabeł co tu tak zimno ty już w piecu nie palisz?!" A diabeł na to: -"Taa, spróbuj się cwaniaku schylić po drewno!!" DOBRANOC!! ![]()
![]() |
#1484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a czemu ja nie jestem w klubiku ? ![]() Marta... ![]() Milego dnia Dziewuszki ![]() PS Pewnie jak wroce to znow bede miala mnostwo nadrabiania i malo czasu na odpisywanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() MartuNiunia ale miałaś przeżycia, współczuje bólu i tego strachu, bo to trzeba się przełamać żeby do takiego lekarza isć. tż to mi nawet współczuje jak mam w rozkroku u gina siedzieć, by się zapadł chyba pod ziemie a ja już wstałam, choć wyspana nie jestem ![]() ![]() a potem... planów mam sto, ale czy mi się coś zachce w domku robić albo gdzieś iść, to nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NIE MYJ okien - nie wolno się męczyć z rękoma do góry, bo to może przyspieszyć poród, wywołać skórcze itp - a już w ogóle nie wolno wieszać firanek z rękoma w górze tyle czasu !!!! Moja mama w ten sposób przyspieszyła siostrę o prawie 3 tygodnie.... Cytat:
Cytat:
Mój synek też był taki malutki, skończyło się 2tygodniowym leżeniem w szpitalu przed porodem - ale ważne jest nie tyle ile MA, ale czy rośnie, dlatego pewnie Cię wezmą na obserwację, czy łożysko dobrze działa i czy dzidzia rośnie równomiernie, jeśli rośnie, to widocznie taka jego uroda - mój synek urodził się 2200. Ostatnio czytałam że niedoczynność tarczycy powoduje że dzieci mało rosną... [QUOTE=neska22;30250898]ja bylam poinstruowana przed badaniem przez gina tak, ze mam normalnie jesc dzien wczesniej i w sumie to logiczne. no bo jaki sens miałoby ograniczanie się w jedzeniu dzien przed badaniem tylko??? i wtedy wynik wyszedłby ok. a przy noamalnym jedzeniu bez ograniczania, jakby badanie zrobic "z zaskoczenia" juz wynik bylby inny. Ograniczanie słodyczy przed badaniem to takie troche oszukiwanie. co nie znaczy ze trzeba zjesc 5kg cukierków....po prostu trzeba jesc normalnie...ja np codziennie jem słodycze. dzien przed badaniem tez jadłam... a tu wg światowej organizacji zdrowia Warunki wykonania testu z doustnym obciążeniem 75 g glukozy zalecane przez WHO są następujące: test powinien być wykonywany na czczo; co najmniej przez 3 dni przed wykonywaniem testu badana kobieta powinna mieć nieograniczoną dietę zawierającą minimum 150 g węglowodanów na dobę przy normalnej aktywności fizycznej; 75 g glukozy należy rozpuścić w 250-300 ml wody i wypić w ciągu 5 min. Poziomy cukru oznacza się przed wypiciem - na czczo; po 1 i 2 godzinach.Cukrzycę rozpoznajemy jeżeli przynajmniej jedna wartość glikemii przekracza podane normy : 105 mg% na czczo, po obciążeniu 75g po jednej godzinie 180 mg% i po 2 godzinach - 140 mg %. czyli wcale nie trzeba ograniczac węglowodanów przed badaniem...trzeba normalnie jesc tak jak zwykle- jak codziennie ktos jadł no nie wiem, szarlotkę na kolację to dzień przed badaniem tez...[/QUOTE] Nie trzeba, ale nie wolno jeść ileśtam przed badaniem, więc jak się idzie na 7.00 to zjedzenie 100gram cukierków o 24 nie jest najlepszym pomysłem ![]() Ja to chyba nigdy nie nadrobię, więc dziś chyba opuszczę stracone strony i zacznę lecieć na bierząco ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak ja byłam u lekarza, to ostrzegał mnie przed słodyczami i owocami, bo jedne i drugie są jednak bogate w cukier. Co do pościeli, to właśnie też się zastanawiam ![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() ![]() Tak, ale nie wiem jaką... Cytat:
![]() ![]() Szukałam wczoraj leżaczka. Myślałam, że będę miała po siostrzenica, ale siostra go wydała i już do niej nie wrócił. Widziałam, że pisałyście tutaj o leżaczkach z wibracjami, ale ja szczerze mówiąc boję się takich rzeczy ![]() ![]() ![]() Polecanymi leżaczkami są oczywiście te z Fisher Price. Ale szukałam opinii i dla dziecka od 0-3 m-cy powinien być leżaczek, który można rozłożyć na płasko. Słyszałyście o tym? Przeglądałam wczoraj allegro i natknęłam się na ten: http://allegro.pl/solidny-wygodny-le...890976527.html Wygląda fajnie, nie ma wibracji ![]() Co o nim myślicie? Po szukaniu leżaczka rozmawiałam z koleżanką, która ma teraz 4-miesięcznego synka i która uważa, że zawsze ma rację w każdej sprawie. Oczywiście jej synek ma leżaczek z Fisher Price i wg niej to jest jedyny słuszny wybór... Potem zeszło na wanienki. Ja dostałam wanienkę i muszę do niej dokupił stojak, bo mam tylko prysznic w łazience. Na to ona, że się to nie opłaca, bo dziecko i tak tylko 2 miesiące!!!! będzie się kąpało w wanience a ona już kąpie w zwykłej wannie. A jednym z jej argumentów było to, że wanienkę po każdym myciu dziecka trzeba umyć. A wannę, w której kąpie się jeszcze dodatkowo dwoje dorosłych to już nie?!? Wkurzyła mnie tylko ta rozmowa! Najgorsze, że jak ja mam jakiś argument, to ona gada, że ona też tak myślała i że sama zobaczę jak urodzę. Po takich słowach trudno mi się z nią spierać, o niby na czym ja mam oprzeć swoje teorie? Oczywiście wieczorem dopadły mnie myśli, że może jestem złą matką, skoro moje dziecko nie będzie miało np. leżaczka z wibracjami. Ale doszłam do wniosku, że nie chcę ulegać presji. Tylko coś mnie bierze jak sobie pomyślę z iloma jeszcze matkami mogę mieć do czynienia, które będą uważały siebie za alfę i omegę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() __________ Dzień Dobry Mamuśki ![]() Wstawać szkoda pięknego dnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja jem ile wlezie bo jak zaczne karmic to nic mi nie wolno będzie, jakoś nie chce mi się wierzyć że dziecko mogę uczulić. Dzień dobry mamuski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pewnie jakby policzyć ile dzieci ma te przypadłości różne to taki sam % będzie wśród tych które nie były chrzestnymi w ciąży, co tymi co były - tylko że na te ostatnie się bardziej zwraca uwagę... Co do wyboru na chrzestną, to my też chcieliśmy dla synka kuzynkę spodziewającą się dziecka, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy, bo ona miała jakiegoś tragicznego lekarza, który jej co chwilę zmieniał termin porodu... Ja chciałam żeby chrzest się w miarę szybko odbył, a tutaj nie wiadomo było, czy jak się wyznaczy datę, to akurat nie trafi się na czas porodu... a znów po co czekać do maja, jak mogła urodzić w lutym? dlatego moim zdaniem lepiej albo zaczekać dłużej, albo wybrać kogoś innego - ale tylko dlatego, że przyszłe Mamy 1. różnie się czują, 2. nie wiadomo kiedy zaczną rodzić... - chyba że do terminu porodu jeszcze dużo czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się strasznie boję że mi się coś przydarzy - pierwszy poród miałam cesarkę... szczególnie że i mąż będzie i w ogóle, a ja się nawet krępuję siusiać jak mąż stoi za drzwiami łazienki akurat (ubikację mamy koło drzwi), no ale jakoś to ewentualnie przeżyję mam nadzieję.... Co do leżaczków, to my mieliśmy taki do 9kg (dostaliśmy od kuzyna) i w sumie niewiele używaliśmy, wibracje miał, ale ich efekt to taki byle jaki, więc wolałabym z funkcją bujania... Nasze dziecko leżało w nim bardzo krótko, bo czytałam że do 3 msc się nie powinno jak jest lekka pozycja siedząca, a potem jak miał 5msc to mały zaczął próby siadania i nawet go szelki słabo przytrzymywały, a jak trzymały to się darł... Więc w sumie takiego i tak nie chciałam kupić - ja sobie znalazłam wcześniej do kupienia taki co można dziecko do 18kg sadzać i potem dla starszego dziecka przerobić na fotelik (bez wibracji) - wydawało mi się to bardziej długoterminowe, a cena taka sama praktycznie (różnica rzędu 30zł pomiędzy tanimi do 9kg a tym który wtedy znalazłam) potem kilkakrotnie żałowałam że jednak nie kupiłam go - czasem jak się przyjdzie z dworu a dziecko śpi, to możnaby je przenieść na balkon, tylko w czym je tam położyć - a po pokoju np jak padał deszcz to nie bardzo tymi kółkami od wózka jechać - więcej się roboty narobi, niż pożytku.... Kuzynka miała taki leżaczek z 3 pozycjami i ona dużo zostawiała tam córeczkę i dużo z tego korzystali i dość długo - tylko że ona ją tak nauczyła, że mało nosili a dużo w leżaczku - ja chętnie synka nosiłam no i w pokoju mieliśmy zawsze jakieś stałe miejsce dla niego, żeby go tam odłożyć w dzień, więc leżaczek nie był nam w sumie wcale potrzebny ![]() Co do wanienki to mój synek ma 22miesiące i cały czas go kąpiemy w małej wanience - tyle że wkładamy ją do dużej wanny odkąd zaczął siedzieć, żeby się nie męczyć z noszeniem wody.... wcześniej wkładaliśmy wanienkę do takiego kosza w którym synek leżał w ciągu dnia (na wykoskości górnego poziomu łóżeczka) ale tylko dlatego że nie mamy stołu, bo byśmy kładli wanienkę na stole jakby był... stelaża nie kupowaliśmy, bo szkoda nam było miejsca.... Cytat:
![]() Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2011-11-03 o 08:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Ja muszę sie pochwalić wczorajszymi zakupami. Poszłam do apteki i kupiłam krem na rozstępy Musteli bo mi się skończył. Pani przy kasie mówi ,że na kosmetyki Musteli 50% rabatu. To ja uchachana i kupiłam: -2x intensywny krem z rozstępy, -krem na odparzenia dla dzidzi, -żel do myc głowy i ciała dla dzidzi, -dodatkowo Pani dała dużą kosmetyczne z Musteli. Normalnie za wszystko bym musiała zapłacić 235zł, a przy kasie zapłaciłam 105zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
Aga_tka Skarżysko Kamienna :P zapraszam!! Wpadnij na kawke jeszcze albo herbatke. Co tam wolisz
![]() Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2011-11-03 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() MartuNiunia87 ojj, ale przeszłaś z tym państwem H i F... aniaxxxxx dobrze, że z maluchem wszystko w porządku, zaproszenie do klubu wysłałam ![]() kropeczka1984 bujaczek fajny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego, że potem można przerobić leżaczek na fotelik, to też nie wiem, czy chcę, bo przecież takie dziecko nie usiedzi w miejscu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
Agatek bo Cie kopsne przeciez Ci pisalam ze pojechalam po tamto lozeczko co wybralysmy obie, ale bylo ortalionowe i babka miala jeszcze to i dala rabat i wzielismy
![]() a w ogole to czesc i czolem ![]()
#1497 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
co do szybkości porodu zgadzam sie z neską
![]() mnie w pierwszej ciąży najpierw odeszły wody (całe szczęście byłam już w szpitalu) i na badaniu miałam już 5cm rozwarcia (a nie czułam żadnych bóli! samo poszło). I dopiero po odejściu wód zaczęły mi się skurcze w dole brzucha i w ciągu pół godziny zrobiło mi się całkowite rozwarcie. Więc gdybym nie była już w szpitalu to pewnie urodziłabym w domu albo w taksówce jak w filmie. Z tym że u mnie to byłoby groźne bo dziecko było miednicowo ułożone i miałam planowaną cc |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Rozeznanie
|
Widzę, że ten też jest polecany od pierwszych dni życia dzidka
![]() http://allegro.pl/babycare-gear-rock...900289215.html Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Noo to tyle o przesądach J generalnie to byłam dziś odebrać mój wynik z siusiek… i ogólnie jest ok. (wg. Podanych norm) tylko jedno mnie nie pokoi bo w pozycji składniki mineralne w moczu wyszły mi „liczne szczawiany wapnia” oraz w pozycji nabłonki w moczu wyszło „liczne płaskie” (a w nawiasie gdzie norma podane jest, że normalne są pojedyncze płaskie) – i nie wiem co to oznacza.. czy to coś od nerek?? Miała któraś coś takiego??, jutro o 17:00 mam wizytę to się pewnie dowiem… no i ten paskudy „Skórcz” dokucza mi już od jakiegoś czasu, głównie jak chodzę – centrum znajduje się w prawym pośladku, ale promieniuje w dół do podudzia, dziś to już nawet do pięty, najbardziej kiedy robię krok do przodu i stąpam na tą nogę… taki ból podobny do skurczu jakiegoś w mięśniach, tylko, że to ból- dziś w drodze z lab do domu to kulałam jak stara babcia!! No nie wiem co to będzie… :/ oby jutro się wyjaśniło…
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.