|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Muszę Wam się przyznać, że dziś nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina - w czwartek mam iść na wizytę i najprawdopodobniej na oddział
![]() Masakra jakaś, zestresował mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Jol je szwarna dziolcha!!Jol tez ze Slaska!!I goldac po waszemu tez umiam.
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Dlaczego musisz isc na oddzial?
#1143 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za kciuki, przydały się!!
![]() Miałam robione usg w szpitalu i w główce Małej nie ma śladu po torbieli. Taka jestem szczęśliwa!! ![]() Odebrałam też wyniki obciążenia glukozy. Możecie zinterpretować? Nie mam cukrzycy? przed obciążeniem - 73mg/dl norma 70-115 po 2h obciążenie glukozą 75g - 80mg/dl |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
bądź dzielna!!! my 8.11 idziemy na usg....zobaczymy jak dzidziol rosnie...mam andzieję, ze prawidłowo Cytat:
super, ze torbieli nie ma!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A takich wyników to możemy ci najwyżej pozazdrościć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam trochę o ruchach. Aktywność jest uzależniona od wielu rzeczy, ale ruchy powinny być coraz mocniejsze, a nie czuję zeby były mocniejsze ![]() ojjjej... ![]() Trzymam kciuki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki za dzidzie,zeby troche podrosla.Moj"maly"jest znowu za duzy o 2 czy 3 tygodnie,w srode ide do specjalisty zeby to sprawdzil.Mam stresa troche.
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mi zostalo jeszcze prasowanie i sie bycze!!
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie ze z malutką jest wszystko ok ![]() nadrobilam was, no wiec tescia juz nie mam a do tesciowej mowie mamo i nie mam z tym problemu, dla mnie to tylko słowo- a wiem ze ja to cieszy a ja itak w duszy mam swoja jedyna mamę ![]() ![]() co do rozstepow to uzywam dax perfecta mama, i jest fajny w porownaniu z rossmanowym to duuuzo lepszy moim zdaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wodzionki tez nie znam ![]() prześcieradełka do wozka nie planuje ![]() ![]() ja tak od 2 tygodni czuje moja mała duzo wyraźniej i wyzej, jeszcze niedawno tak na wysokosci pępka moze ciut nad i głownie wieczorem albo rano a teraz wędruje po całym brzuchu ![]() ![]() i tez sie budzi ze mną na sik, a potem nie chce mi dac spac pinda mała ![]() Melduje ze zaraz dodam do klubu zdjecia mebelkow Lenki ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-31 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
Heeeej, Sloniatka
![]() Alez jestem dzisiaj niewsypana. Wczoraj pozno wrocilismy i bylam pod takim wrazeniem zycia z malym bobo, ze pol nocy nie moglam usnac. A wiec po pierwsze, to ze jest rudawy wcale nie oznacza, ze nie moze byc sliczny, bo ten ich Filipek jest superowy - taaaki ladniusi. Po drugie swiezo upieczona mama wyladniala ze az szok. Po porodzie schudla 31 kg !!!!!, zrezygnowala z ciezkiej grzywki i rozjasnila wlosy. Jak ja zobaczylam, to nie wierzylam,ze to ta sama osoba. I taki blask szczescia bijacy z jej twarzy - widac golym okiem,ze jest przeszczesliwa. Co do macierzynstwa, to powiedziala, ze pomimo kryzysow i zdarzajacej sie checi wyrzucenia bobo przez okno (z przymrozeniem oka, oczywiscie), "poleca" macierzynstwo ![]() Widzialam, jak kapia Malca, karmia i usypiaja. Musieli zrobic w poprzednim zyciu cos dobrego,bo zostali obdarzeni najgrzeczniejszym dzieckiem na swiecie. Maly caly czas usmiechniety, zdrowy, zarty, a usypianie polega na tym, ze sie go kladzie w lozeczku, wlacza karuzelke, wychodzi z pokoju, po 5 minutach spi ![]() ![]() ![]() No i stwierdzilam,ze nie bede oplacac poloznej, bo to strata kasy. W koncu i tak nie mam gwarancji,ze bedzie przy porodzie, to raz... albo moze byc po porstu z racji swojego dyzuru,a wtedy przepada mi ponad 1000 zl. I tak sie mna ktos musi zajac, i tak. Wybralam tez juz szpital i dwoch lekarzy. Do jednego bede chodzila prywatnie, zeby miec wejsciowke na porod w szpitalu Orłowskiego w Wawie, a do drugiego pojde na nfz, zeby miec darmowe badania. Jeden i drugi maja super opinie w necie, z czego o jednym napisala jakas babka, ze "do tego jaki przystojny" i juz sie podjaralam ![]() ![]() Mamy tez z tztem namiary na prywatna szkole rodzenia - podobno super znajaca sie babka, rzeczowa i konkretna,ktora podpowiada,do czego mamy swiete prawo i o co mozemy sie ubiegac, i mozemy sie jeszcze zapisac, wiec chyba wszystko zaczyna sie ukladac ![]() Gdyby tak jeszcze jak najszybciej sie obronic... ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Aaa...ci znajomi maja w lozeczku ta posciel z allegro, co jest 2-elementowy komplet chyba w granicach 30 zl i dotykalam, sprawdzalam i dla mnie ok! Tez taka bede zamawiac, a nie bawic sie w posciele za kilkaset zlotych. Poza tym ta mamusia mowila, ze zaluje, ze kupilam posciel do wozka, bo w ogole z niej nie korzysta. Na spacery spiworek, ewentualnie kocyk, ta dopinka na zime i jest git.
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od mniej więcej tygodnia odczuwam puknięcia, ale tylko w prawy bok i najczęściej późno wieczorem. W ciągu dnia w ogóle. A w którym jesteś tygodniu? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
A co do tesciow, to u mnie generalnie jest maly problem, bo ewentualnie przyszli tesciowie nie sa pawdziwymi rodzicami mojego tzta, tylko jego wujem i ciotka. Wuj jest kuzynem tzta ojca, ktory nie zyje. Mama tzta umarla jeszcze przed ojcem, kiedy tz mial 10 lat, a ojciec odszedl, jak tz mial 12-13 lat. Tak wiec moj tz traktuje Wujkow jak swoich rodzicow, ale mowi do nich normlanie "wujku", "ciociu". No i ja nie wiem, jak w takiej sytuacji mialabym do nich mowic. Na razie mowie "pan imie" i "pani imie" ale w zdrobnialej formie, zeby bylo tak bardziej swojsko
![]()
#1153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest teraz połowa 25 tyg.
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
cholera, wlasnie wrocilam z ubikacji, gdzie zobaczylam na wkladce mala plamke krwi...
od wczoraj moj Nietoperek tez jest taki troche mniej aktywny...tzn kopie i jak policzylam ruchy, to w przeciagu kilku minut bylo 10, ale w porownaniu do innych dni, to naprawde rzadziej sie odzywal dziwilam sie i lekko niepokoilam, ale tlumaczylam sobie,ze przeciez kazdy moze miec mnie "ruchliwy" dzien teraz sie martwie...
#1155 | |
Zakorzenienie
|
A ile Twoja dzidzia waży ? U mnie lekarz powiedział że mała jest na 24 centylu (nie wiem co to znaczy)i jest malutka, ale zeby sie nie martwić. Zreszta mała ma sie urodzić bo oszacował wage przy porodzie na góra 3 kg ... Cytat:
Ale to taka swieża krew? Bo taka chyba trzeba sie martwic. Moja mała strasznie mnie dziś uciska ;/ normalnie czuje ją tak jakby przy wyjściu pukała... Moja siostrzenica zadała mi dzisiaj serie pytań typu ,, A dzidzia to sika i robi kupkę do Twojego brzuszka ?'' ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-31 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz też pojechać na ginekologiczną izbę przyjęć do szpitala ciężarówki są traktowane priorytetowo. Krew tak sama z siebie nie powinna lecieć, może coś z łożyskiem się dzieje. Daj znać.
![]() |
#1157 | ||||||
Zadomowienie
|
W sumie dużo już mi nie potrzeba tylko wózek ,fotelik do samochodu,kosmetyki,czapk ę i szalik na zime jakieś kosmetyki i mmmm pewnie coś tam jeszcze wymyślę,ale duzo rzeczy dostałam od siostry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś bylismy u mojej mamy ,maż zmieniał opony a ja bawiłam sie z chrześniakiem i jak juz miałam wychodzić to nie chciał mnie puscić i sie tulił i całował brzuszek, a wczoraj jak siostra robiła mu mleko ,on oczywiscie musiał pomagać i rozsypał ,wiec siostra powiedziała ,ze sama zrobi bo on zmarnuje mleko to wkurzony wykrzyczał ,ze jak urodzi sie Nikola to ona sam będzie jej robił mleko .Hehe chciał bym to zobaczyc.
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Właśnie skończyłam ogarniać jeden pokój który już pomalowany. Umyłam okno, drzwi, szafę i raz podłogę i jestem padnięta
![]() ![]() ![]() ![]()
#1159 |
Zakorzenienie
|
Pearl ja bym śmignęła do szpitala na IP. zrobią CI USG, lekarz CIę obejrzy i będziesz wiedziała, ze wszytsko ok! a tak to będziesz się w domu denerwowac i domyślac niewiadomo czego.
na IP muszą Cię zbadac... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śmigaj do szpitala na IP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
enjoye witaj
![]() Mijus oby ten szalony czas się już skończył ![]() Anabellita ja czuję małego słabo, są dni, że mocniej ale ogólnie to mało i delikatnie się rusza. Jestem w 31tc i od wczoraj też trochę się martwię, bo kiepsko z tym wierceniem. Chociaż teraz zamiast kopniaków czuję bardziej przekręcanie i wypychanie... może mały podrósł, a brzuch nie za bardzo i ma mało miejsca ![]() mówiłam lekarzowi o tym, że mały mało się rusza, ale powiedział że jak czuję ruchy to jest ok. Bo dzieci mają różne temperamenty i może jest spokojny po prostu... tego staram się trzymać. heloł mam pytanie, czy mama z Niemiec przywiozła Tobie jakieś kropelki co podobno są super na kolki? Nie pamiętam nazwy a kiedyś o nich czytałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() likas szkoda, że musisz iść do szpitala, ale lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku, obyś szła na krótko... dziwne tylko że w piątek na weekend każe ci iść ![]() Lucy1111 ![]() ![]() ![]() pearpearl fajnie tak patrzeć na kogoś kogo urodzenie dziecka tak odmieniło... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Moja mała w 29 tygodniu - 880 g ale chodzi o to, że w obwodzie brzuszka jest o 3 tygodnie do tyłu.
Dla zainteresowanych - siatka centylowa dla dzieciaków w brzuszku ![]() http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm inutil będę negocjowała na poniedziałek, w weekend i tak nic się w szpitalu nie dzieje Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-10-31 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od tygodnia mam taki kontakt z nią, że jak puknę w brzuch, to potrafi oddać ![]() A kiedy masz wizytę? Pearl, ja bym podobnie jak dziewczyny pojechała na IP. krew, mimo że malutko, to zawsze coś niepokojącego. Lepiej sprawdzić co to i być spokojniejszym ![]() a co się dzieje z Moniką?dawno jej nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Pear ja bym jechała na IP. Ale jestem panikara trochę i wolę sprawdzić niż potem żałować, że za późno pojechałam. Zrobią Ci usg i jak będzie ok ty będziesz spokojniejsza i puszczą Cię do domu
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
negocjuj poniedziałek, bo w weekend będziesz tylko leżeć ![]() no właśnie, dawno nie było Moniki... ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Monika odzywała się ostatnio w czwartek, napiszę do niej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym kolezanka ma mi przyniesc ze szpitala cos na kolki podobno skuteczne. jak dostanę to podam Wam nazwy. pytała tez czy chcę czopki z luminalu na ostry atak kolki ale chyba się bałabym ich uzywac. ale to by na milion procent poskutkowało.... jeszcze mozna zyc nadzieją, ze dzidzia nie bedzie miała kolek....obyyy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wizyte mam dopiero za 3 tygodnie, ale trochę się uspokoiłam, bo dzidzia trochę pobrykała no i przecież brzuch mi rośnie czyli dziecko się rozwija. Jak będę u gina to mu powiem o tych ruchach. Dzięki Inutli ![]() ![]() A jeśli chodzi o te kropelki na kolki to wiem od położnej ze szkoły rodzenia, że wystarczy pojechać do Zgorzelca na granicę, tam jest apteka. Nie musisz znać nazwy kropelek, pani w tej aptece będzie wiedziała o które Ci chodzi ![]() A jeszcze jedno te kropelki to dosyć mocy lek, lepiej na początku spróbować z Espunisanem, jak nie pomaga to trzeba lecieć na granicę ![]()
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny te kropelki to sab simplex
http://www.sabsimplex.org/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||
Wtajemniczenie
|
hej hej mamuśki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mmmm wodzionka to najlepszo zupa z wszystkich zup ![]() ![]() ![]() ![]() jo tyż dziołcha ze ślonska ![]() ![]() to całkiem blisko mamy do siebie ![]() Cytat:
![]() no a ja dzisiaj po wizycie ![]() ![]() dostałam luteinę na twardniejący brzuch i skurcze. Dostałam ochrzan od lekarza ![]() ![]() ![]() no i też się dzisiaj zmartwiłam bo odebrałam wyniki z cytomegalii i mam IgG dodatni ![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
aaa no właśnie... ja wyczytałam, ze po 28 tyg. dzidzia ma już mało miejsca na brykanie, pewnie dlatego czujesz tylko przekrecanie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.