Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 00:42   #1471
inkaxx
Rozeznanie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jakoś mi tak głupio iść samej Ale jak nie będzie nikogo chętnego to pójdę, bo potem to nie wiadomo kiedy się z domu wyrwę
To jak będziesz kiedyś przez Coventry przejeżdżać to zapraszam, TŻ świetnie gotuje (jego pracownicy też ) a i sama nie będziesz, bo potowarzyszę (chociaż ja już na chińszczyznę patrzeć nie mogę :/) Zapraszam

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:22   #1472
nikita262
Rozeznanie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez minia8 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie mieszkajace na wyspach i nie tylko (jesli takie tu tez sa.. szczerze mowiac, jak
widze wiecej jak 10 stron forum to nadrobienia to dostaje oczoplasu mam nadzieje ze mi to wybaczycie.)

To ja moze cos o sobie powiem, mieszkam sobie w Londynie sama z pol rocznym synkiem Danielkiem pomyslalam by zaczac udzielac sie na forum bo samemu idzie dostac fiola a moze znajdzie sie tez ktos kto mieszka w poblizu z kim bedzie mozna wyjsc na plac zabaw ??

No to tyle krotkiego wstepu..

Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do waszego mamusinego grona

Pozdrawiam.
witaj

Rybkie wspolczuje problemow

Ewi mam nadzieje, ze uda sie uratowac ten zabek
Kasia za decyzje

Dziewczyny mam pytanie, czy dostane jakis formularz do uaktualnienia danych za poprzedni rok w spr CTC? Czy musze jakos sama to zrobic
Bylo u nas sporo zmian w ostatnim roku i nie chcialabym z tym zbyt dlugo zwlekac, a nic jeszcze od nich nie dostalam
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:48   #1473
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
[/COLOR]A tak w ogole to pamieta mnie tu jeszcze ktos
pewnie

Co u Was?Jak dzieci?
Ile Marcelek ma?

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy dostane jakis formularz do uaktualnienia danych za poprzedni rok w spr CTC? Czy musze jakos sama to zrobic
Bylo u nas sporo zmian w ostatnim roku i nie chcialabym z tym zbyt dlugo zwlekac, a nic jeszcze od nich nie dostalam
a nie zglaszaliscie na biezaco zmian?Ja z kazda zmiana dzwonie i informuje, potem przysylaja nowe papiery.

Dzien dobry

Idziemy niedlugo na play group
Stary 2012-04-24, 09:20   #1474
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jakoś mi tak głupio iść samej Ale jak nie będzie nikogo chętnego to pójdę, bo potem to nie wiadomo kiedy się z domu wyrwę
poszłabym tez,ale boje sie pozniej rewolucji u malego

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
wDziewczyny mam pytanie, czy dostane jakis formularz do uaktualnienia danych za poprzedni rok w spr CTC? Czy musze jakos sama to zrobic
powinnas dostac po 5 kwietnia,ja juz dostalam.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-04-24 o 09:32
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:24   #1475
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
a nie zglaszaliscie na biezaco zmian?Ja z kazda zmiana dzwonie i informuje, potem przysylaja nowe papiery.
Dopiero okolo miesiaca temu nam go przyznano wiec nie bylo jeszcze potrzeby zglaszania czegokolwiek
Myslalam, ze trzeba uaktualnic dane po zakonczeniu roku podatkowego
Przyznano nam niewielka kwote za rok 2010/2011, mialam nadzieje, ze za podniosa odrobinke w tym roku, zwlaszcza, ze tz nie pracowal przez kilka mies, no i placimy za opieke nad mala
Stary 2012-04-24, 09:26   #1476
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero okolo miesiaca temu nam go przyznano wiec nie bylo jeszcze potrzeby zglaszania czegokolwiek
Myslalam, ze trzeba uaktualnic dane po zakonczeniu roku podatkowego
Przyznano nam niewielka kwote za rok 2010/2011, mialam nadzieje, ze za podniosa odrobinke w tym roku, zwlaszcza, ze tz nie pracowal przez kilka mies, no i placimy za opieke nad mala
A to okMyslałam,ze dluzej go dostajecie

To niedlugo dostaniesz papiery, ja wczoraj dostałam
Stary 2012-04-24, 09:28   #1477
minia8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Witaj napisz cos wiecej o sobie ile masz latek jak masz na imie itp :P:P
Na imie mi Marzena i mam 22 latka. Od 2 lat mieszkam na wyspach (chociaz w chwili obecnej stacjonuje na wakacjach u swiezo upieczonych dziadkow tj. moich rodzicow w Polsce. ale zaraz wracam )

Nie wiem co tu jeszcze napisac.. Zyjemy bez tatusia, bo sie rozstalismy zanim sie dowiedzialam, ze nosze dzidzie pod serduszkiem, a on sam sie zareczyl juz z jakas inna i wychowuja razem jej roczna corke. poplatane to troche, wiem. Ale zycie pisze roozne scenariusze
minia8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 09:42   #1478
minia8
Raczkowanie

Dziekuje za mile przyjecie

Swoja droga, co to jest CTC? Moze cos o czym powinnam pamietac a nie wiem? ja nie wiedzialam czy mam sie jakos rozliczac, tak jak w polsce, z poprzedniego roku.. bo kurcze, od ponad pol roku nie pracuje, zawsze dostawalam formularze od pracodwacy a teraz, nie wiem. Nie ma mnie chwilowo w Anglii i boje sie ze wroce i zastane stos listow i jakies kary do zaplacenia
Bo wyjechalam a zapomnialam to sprawdzic

A jesli chodzi o synka to Danus urodzil sie 24.10.2011 roku (wiec dzisiaj mamy rowne pol roczku! ) wazyl 2500g i mial zaletwie 45 cm. Wiec malutka niunia
Stary 2012-04-24, 10:00   #1479
minia8
Raczkowanie

Aaah! Zapomnialam zapytac

Pytanie do mam z niemowlaczkami:
Macie jakies swoje ulubione typy niedrogich kaszek dla dzieci po 6 m-cu? gdzie je kupic? jakiej marki? jak ze smakiem?
A moze tez jakies dobre sloiczki? Danus zaczal jesc sloiczki w Polsce, a tych polskich to ciezko dostac w Anglii, tzn tylko w polskich sklepach ale sa tam masakrycznie drogie!! moze macie jakies tansze zamienniki?
tylko bez sloiczkow typu Shepard pie itp., cos normalnego..
Stary 2012-04-24, 10:01   #1480
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hanja gratulacje ciazy
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
To jak będziesz kiedyś przez Coventry przejeżdżać to zapraszam, TŻ świetnie gotuje (jego pracownicy też ) a i sama nie będziesz, bo potowarzyszę (chociaż ja już na chińszczyznę patrzeć nie mogę :/) Zapraszam
Oj niestety, w tamte okolice mamy daleko... ale jak się kiedyś wybierzemy do Anglii to chętnie z zaproszenia skorzystam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:10   #1481
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Rybkie nie mart sie. Agencja was tylko straszy ale formalnie musi wystapic do sadu co naraza ich na koszty kilku tys a w rezultacie wy prawdopodobnie dostaniecie mieszkanie socjalne.
Tak jak pisala luna, sa rozne typy wypowiedzec, section 21 to gdy umowa najmu konczy sie za 2 miesiace wiec was nie dotyczy bo tyle co ja podpisaliscie, tak?
Wiec zostaje section 8 jezeli zalega sie z czynszem od 2 miesiecy lub gdy zostana zlamane zasady podpisanej umowy. Musielibyscie poczytac umowe czy zlamaliscie ktorykolwiek punkt. Jezeli nie, oraz placicie w terminie a umowa zostala niedawno podpisana szanse na eksmisje sa zerowe.
Z zawodu jestem agentem nieruchomosci. Pisalam juz wypowiedzenia oraz uczestniczylam w procesach eksmisji i mieszkaniec zawsze na tym wygrywal. Proces taki moze sie ciagnac miesiacami a koszt no okolo 3-4 tys funtow dla landlorda a tenant i tak dostanie mieszkanie zastepcze bo nie moze byc bezdomny zwlaszcza z dziecmi...
Dzieki Aga Luna podsunela mi pomysl porozmawiania z Shelter i oni mi to wlasnie wszystko ladnie wyjasnili
Wiec jak agnecja zadzwonila to im obwiescilismy ze sie nigdzie nie zamierzamy wynosic, nie zaplacimy tego depozytu i nie bedziemy szukac zadnego gwarantoraUmowa podpisana dwa miesaice temu a oni dopiero teraz wyskakuja z jakims halo...
Dzis zadzwonili i powiedzieli ze uzyja innej firmy do sprawdzenia referencji i w tej na pewno przejdziemy

Juz sie nie martwie zlewam to, planuje wakacje, za dwa tyg jedziemy do Polski zanim zajedziemy do rodzicow spedzimy weekend w Gdansku mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda nie to co tutaj
pada i pada, i pada..... nie ma jak wyjsc na spacer ja juz wyzdrowialam terazprzeszlo na TZ a mala caly czas zdrowa twarda bestia z niej

Czy wasze dzieciaki jak byly male tez tak sobie zarzucaly pieluszki na glowe? mala sobie zarzuca pieluszke, mietoli ja w lapkach, zuje i czasem skrzeczy jak nie moze zlapac jej by sciagnac z twarzy i wtedy ma taka mine pod tytulem : kot zgasil swiatlo?
hanjah ja ci zazdraszczam tego brzuszka, fajnie byc w ciazy brakuje mi tych kopniakow
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:19   #1482
minia8
Raczkowanie

hmm.. nie wiem co jest. napisalam juz kilka postow i nic sie nie pokazuje...
w kazdym razie jeszcze raz dziekuje za przywitanie pytalam tez czy mamy niemowlaczkow: macie jakies swoje typy na niezbyt drogie kaszki po 6 m-cu? bo bobovity itp w pl sklepach sa niemilosiernie drogie..... a moze tez i sloiczki? nie-typowo-angielskie? gdzie takie dostac? po ile? jak dzidziom smakuje?
Stary 2012-04-24, 12:37   #1483
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Dzieki Aga Luna podsunela mi pomysl porozmawiania z Shelter i oni mi to wlasnie wszystko ladnie wyjasnili
Wiec jak agnecja zadzwonila to im obwiescilismy ze sie nigdzie nie zamierzamy wynosic, nie zaplacimy tego depozytu i nie bedziemy szukac zadnego gwarantoraUmowa podpisana dwa miesaice temu a oni dopiero teraz wyskakuja z jakims halo...
Dzis zadzwonili i powiedzieli ze uzyja innej firmy do sprawdzenia referencji i w tej na pewno przejdziemy

Juz sie nie martwie zlewam to, planuje wakacje, za dwa tyg jedziemy do Polski zanim zajedziemy do rodzicow spedzimy weekend w Gdansku mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda nie to co tutaj
pada i pada, i pada..... nie ma jak wyjsc na spacer ja juz wyzdrowialam terazprzeszlo na TZ a mala caly czas zdrowa twarda bestia z niej

Czy wasze dzieciaki jak byly male tez tak sobie zarzucaly pieluszki na glowe? mala sobie zarzuca pieluszke, mietoli ja w lapkach, zuje i czasem skrzeczy jak nie moze zlapac jej by sciagnac z twarzy i wtedy ma taka mine pod tytulem : kot zgasil swiatlo?
hanjah ja ci zazdraszczam tego brzuszka, fajnie byc w ciazy brakuje mi tych kopniakow

a co do pieluszki to moja to samo
martwilam sie, ze sie nia udusi
i do teraz uwielbia sie do nie prztulac przed snem
Stary 2012-04-24, 13:54   #1484
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Dawnoo mnie nie było...ale to przeziębienie dosyć długo mnie trzymało i chyba nadal tak do końca nie mogę się wyleczyć jak się wyleczyć przy takiej pogodzie...

Przychodzę z prośbą za dwa tyg lecimy do Polski, powiedzcie mi, doradżcie szykuje listę rzeczy które powinnam kupić dla niemowlaczka i może coś Wam przychodzi do głowy, co powinnam kupić, a czego na pewno nie dostane w UK
Dziękuje za wszelkie rady

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 14:23   #1485
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

czesc mamuski! jak sie macie

jakem corka marnotrawna powracam

M zakochana w tacie... nic tylko tatus i tatus... u waszych 21 miesiecznych coreczek tez tak bylo/jest?

minia8 dzielna babka z ciebie! CTC to child tax credit - jeden z zasilkow, ale skoro jestes samotna matka to na pewno dobrze sie w tym wszystkim orientujesz sama jestes w UK? tak calkiem sama sama? rany... bardzo dzielna jestes!

ewurka na pewno przywiez sobie pieluchy tetrowe bo tu sie placi za nie jak za woly a w PL sa tanie jak barszcz i czapeczki wiazane po broda dla niemowlaczka takie cieniutkie bawelniane i na jesien, bo tu tego nie kupisz a te co sa nie-wiazane to sie do niczego nie nadaja, bo sie nie chca na malej glowce trzymac, i wit D - to koniecznieeeee!!! bo tutaj nie podaja nie przepisuja itd, dla siebie mozesz tantuum rosa przywiezc - to jest taki plyn do przemywania ran - masz proszek, rozpuszczasz w zwyklej wodzie w butelce 'z dziubkiem' i sobie 'lejesz' na 'rane' - ja bylam raczej w marnym stanie po porodzie i naprawde mi to pomoglo i przynosilo ulge, mozesz sobie te kompresy z spirytusem przywiezc do pempka, ale ja osobiscie nie uzywalam... to tak na szybko, jak sobie cos przypomne to dopisze!

Hania do chinczyka idz koniecznieeee!!! ja uwielbiam! tylko sie nie przejedz, bo bedac jeszcze w ciazy kiedys poszlam i potem nie moglam spac w nocy, bo przejedzenie dawalo sie we znaki duzo bardziej niz zazwyczaj

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 14:53   #1486
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
czesc mamuski! jak sie macie

jakem corka marnotrawna powracam

M zakochana w tacie... nic tylko tatus i tatus... u waszych 21 miesiecznych coreczek tez tak bylo/jest?

Hania do chinczyka idz koniecznieeee!!! ja uwielbiam! tylko sie nie przejedz, bo bedac jeszcze w ciazy kiedys poszlam i potem nie moglam spac w nocy, bo przejedzenie dawalo sie we znaki duzo bardziej niz zazwyczaj
Witaj córo marnotrawna Pisz co tam z pracą, czemu chcesz/musisz zmienić?

Dorotka prawie dwuletnia, a też tatuś jest na pierwszym miejscu Do tego stopnia, że do tej pory "mama" to jej się wyrwie sporadycznie, za to "tata" i "tato" woła namiętnie-czasem chodzi po domu i tylko tak woła

U chińczyka byłam już w ciąży, jakoś na początku. I nawet dobrze się czułam, ale wiadomo że teraz może być różnie
Stary 2012-04-24, 15:15   #1487
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

chce zmienic, bo ta praca mnie nie satysfakcjonuje, ja za ambitna chyba jestem i klepanie w klawisze i edycja raportow chyba nie bardzo mnie pociaga jako moje glowne zadanie do konca zycia i na cale dnie...
jeszcze ludzie jacys tacy dziwni. bedzie sie teraz kadra troche zmieniac, bo przyjda nowi studenci, wiec moze troche sie poprawi
MGR mowi, ze jest bardzo zadowolony i ze mam nie szukac pracy, ale.... sama nie wiem... to dopiero 4ty miesiac tak naprawde

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 15:53   #1488
minia8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość

Przychodzę z prośbą za dwa tyg lecimy do Polski, powiedzcie mi, doradżcie szykuje listę rzeczy które powinnam kupić dla niemowlaczka i może coś Wam przychodzi do głowy, co powinnam kupić, a czego na pewno nie dostane w UK
Dziękuje za wszelkie rady
Ja sama jestem teraz w Pl z maluszkiem wiec jedynie co mi przychodzi do glowy jak nas pakowalam, to przede wszystkim paszport i ubezpieczenie wypadkowe (EHI card) ale to chyba juz wiesz
Wszyskie potrzebne mi rzeczy dla Danielka kupilam w Anglii, w polsce tylko dokupilam pieluchy tetrowe, jedzenie typu kaszki i sloiczki (jesli juz je). Na pewno przydadza sie lekarstwa na goraczke, na zatkany nosek, czy bol brzuszka ale to wszystko mozna kupic w UK bez problemu Ja w razie czego zabralam tez jego Red Book. Chyba wszystko

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:

minia8 dzielna babka z ciebie! CTC to child tax credit - jeden z zasilkow, ale skoro jestes samotna matka to na pewno dobrze sie w tym wszystkim orientujesz sama jestes w UK? tak calkiem sama sama? rany... bardzo dzielna jestes!
No tak! Jakos nie skojazylam a to to mam, w ostatniej chwili go sobie zalatwilam i dostalam zwrot z 3 miesiecy wstecz - bardzo przyda sie na nowe wieksze mieszkanko

A w UK no teoretycznie mam dwie ciotki, ale nie utrzymujemy ze soba kontaktow. Wiec mozna powiedziec ze sama.. noo nie calkiem sama, bo z Danielkiem Jego tata odwiedza nas ok 2 razy w miesiacu.
Moze to i dzielnosc, ale za to dosc samotna, bo chcialoby sie miec chociaz z kims poklocic
No ale narzekac nie bede. Fajnie mi tu i lepiej niz w PL
Stary 2012-04-24, 17:10   #1489
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka na pewno przywiez sobie pieluchy tetrowe bo tu sie placi za nie jak za woly a w PL sa tanie jak barszcz i czapeczki wiazane po broda dla niemowlaczka takie cieniutkie bawelniane i na jesien, bo tu tego nie kupisz a te co sa nie-wiazane to sie do niczego nie nadaja, bo sie nie chca na malej glowce trzymac, i wit D - to koniecznieeeee!!! bo tutaj nie podaja nie przepisuja itd, dla siebie mozesz tantuum rosa przywiezc - to jest taki plyn do przemywania ran - masz proszek, rozpuszczasz w zwyklej wodzie w butelce 'z dziubkiem' i sobie 'lejesz' na 'rane' - ja bylam raczej w marnym stanie po porodzie i naprawde mi to pomoglo i przynosilo ulge, mozesz sobie te kompresy z spirytusem przywiezc do pempka, ale ja osobiscie nie uzywalam... to tak na szybko, jak sobie cos przypomne to dopisze!
Dziękuje zapisałam
Cytat:
Ja sama jestem teraz w Pl z maluszkiem wiec jedynie co mi przychodzi do glowy jak nas pakowalam, to przede wszystkim paszport i ubezpieczenie wypadkowe (EHI card) ale to chyba juz wiesz
Wszyskie potrzebne mi rzeczy dla Danielka kupilam w Anglii, w polsce tylko dokupilam pieluchy tetrowe, jedzenie typu kaszki i sloiczki (jesli juz je). Na pewno przydadza sie lekarstwa na goraczke, na zatkany nosek, czy bol brzuszka ale to wszystko mozna kupic w UK bez problemu Ja w razie czego zabralam tez jego Red Book. Chyba wszystko
Dziękuje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 17:29   #1490
minia8
Raczkowanie

noo ewurka czapeczki na pewno, i wit. D a nawet i C. i dobre i tanie sa tez syropy na przeziebienia dla mam karmiacych np. prenalen (ok 16 zl) aa no i wode morska bo jej w uk nie znalazlam a wrecz uratowala mi zycie jak danus dostal kataru. Jak sobie cos przypomne jeszcze to dopisze

2500g i 45 cm
Stary 2012-04-24, 17:41   #1491
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
noo ewurka czapeczki na pewno, i wit. D a nawet i C. i dobre i tanie sa tez syropy na przeziebienia dla mam karmiacych np. prenalen (ok 16 zl) aa no i wode morska bo jej w uk nie znalazlam a wrecz uratowala mi zycie jak danus dostal kataru. Jak sobie cos przypomne jeszcze to dopisze
witamine D i C to dla mnie czy dla maluszka?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-04-24, 17:47   #1492
minia8
Raczkowanie

dla maluszka. bo wit. D nie zapisuje w anglii i ciezko je dostac. a znalazlam tez wit. C w kropelkach i dawalam niuni mojej jak ja bylam podziebiona dzieki czemu nie podlapal ode mnie i przeszedl to znacznie lzej niz wszyscy domownicy.

2500g i 45 cm
Stary 2012-04-24, 17:53   #1493
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
dla maluszka. bo wit. D nie zapisuje w anglii i ciezko je dostac. a znalazlam tez wit. C w kropelkach i dawalam niuni mojej jak ja bylam podziebiona dzieki czemu nie podlapal ode mnie i przeszedl to znacznie lzej niz wszyscy domownicy.
dziękuje bardzo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-04-24, 18:09   #1494
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
woda morska jestJa sterimar kupowalam

Ja zawsze z pl to jakies lekarstwa biore
Tak jak Potty pisala czapeczki wiazane i tantum rosa obowiazkowo, bo mi tez pomogl
Wit. D takze, ja wszelkie leki na kolki(espumisan), czopki homeopatyczne(viburcol).
Pieluchy kupowalam tu, z pl mialam jeszcze rozek, bo tu nie widzialam

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-04-24 o 18:14
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:22   #1495
minia8
Raczkowanie

blonde_hair ja nie znalazlam tej wody w uk. W PL kolezanka uzywala i stwierdzila ze nie jest zbyt dobry, o wiele lepszy jest physiomer (no i sporo drozszy).
Szczerze mowiac w polsce to ja i wozek malemu kupilam nawet dwa

2500g i 45 cm
Stary 2012-04-24, 18:26   #1496
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde_hair ja nie znalazlam tej wody w uk. W PL kolezanka uzywala i stwierdzila ze nie jest zbyt dobry, o wiele lepszy jest physiomer (no i sporo drozszy).
ja kupowalam w bootsie
W Pl jak na urlopie to kupowalam marimer i wcale sie nie roznil
Stary 2012-04-24, 18:26   #1497
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wodę morską też kupowałam teraz dla siebie na ebayu i widziałam w aptece za 6 funtów
To widzę, że wyprawka była Polska ja staram się zrobić angielsko/polską, żeby nie wiadomo jak dużo tego kupować i nie szaleć, bo przecie tutaj też się rodzą dzieci i mają wszystko

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 18:32   #1498
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ja wodę morską też kupowałam teraz dla siebie na ebayu i widziałam w aptece za 6 funtów
To widzę, że wyprawka była Polska ja staram się zrobić angielsko/polską, żeby nie wiadomo jak dużo tego kupować i nie szaleć, bo przecie tutaj też się rodzą dzieci i mają wszystko
http://www.boots.com/en/Sterimar-Bab...0ml-_1116574/w boots za 4f
pewnie,ze tu wszystko dostaniesz, ale ja np. zawsze (niekoniecznie dla dziecka) wracam z jakims bagazem z polski(przede wszystkim sprawdzone lekarstwa)
Stary 2012-04-24, 18:36   #1499
hanjah
Zakorzenienie

Jak tak pomyślę co miałam/mam z Polski to też mi wychodzi, że lekarstwa (wodę morską mamy z PL, bo akurat tam Dorotkę złapał katar), tantum rosa (choć po tamtej ciąży nie używałam, muszę sprawdzić czy się nie przeterminowała), szare mydło (też ponoć dobre na podmywanie się po porodzie) i czapeczki oczywiście-mama mi podsyła co jakiś czas
Stary 2012-04-24, 18:39   #1500
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
http://www.boots.com/en/Sterimar-Bab...0ml-_1116574/w boots za 4f
pewnie,ze tu wszystko dostaniesz, ale ja np. zawsze (niekoniecznie dla dziecka) wracam z jakims bagazem z polski(przede wszystkim sprawdzone lekarstwa)
wiem właśnie, że można wszystko znależć, ale teraz jak np. dopadł mnie wirus nie mogłam nic tak na prawdę brać...domowe sposoby nie pomagały i za tantum verde zapłaciłam 10 funtów a w polsce kosztuje pare złotych...także chcę się zaopatrzyć w takie właśnie rzeczy jak to piszesz "sprawdzone lekarstwa"

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości