| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-04-24, 01:42 | #1471 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Coventry, UK 
				 | 

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat: 
  ) a i sama nie będziesz, bo potowarzyszę (chociaż ja już na chińszczyznę patrzeć nie mogę :/)  Zapraszam   
				__________________ "People should have chips implanted in their skulls that explode when they say something stupid." Sheldon Cooper Bloguję  marcowy wątek wymiankowy | |
|     | 
|  2012-04-24, 09:22 | #1472 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Hull 
				 | 

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat: 
  Rybkie wspolczuje problemow   Ewi mam nadzieje, ze uda sie uratowac ten zabek  Kasia  za decyzje  Dziewczyny mam pytanie, czy dostane jakis formularz do uaktualnienia danych za poprzedni rok w spr CTC? Czy musze jakos sama to zrobic   Bylo u nas sporo zmian w ostatnim roku i nie chcialabym z tym zbyt dlugo zwlekac, a nic jeszcze od nich nie dostalam   
				__________________ Matylda http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikkr85mhgs.png Zabki http://s2.pierwszezabki.pl/039/0393079b0.png?6319 | |
|     | 
|  2012-04-24, 09:48 | #1473 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

pewnie  Co u Was?Jak dzieci? Ile Marcelek ma? Cytat: 
  , potem przysylaja nowe papiery. Dzien dobry  Idziemy niedlugo na play group   
				__________________ Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10556 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10442 | |
|     | 
|  2012-04-24, 10:20 | #1474 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- powinnas dostac po 5 kwietnia,ja juz dostalam. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-24 o 10:32 | |
|     | 
|  2012-04-24, 10:24 | #1475 | |
				 | 

Cytat: 
  wiec nie bylo jeszcze potrzeby zglaszania czegokolwiek   Myslalam, ze trzeba uaktualnic dane po zakonczeniu roku podatkowego  Przyznano nam niewielka kwote za rok 2010/2011, mialam nadzieje, ze za podniosa odrobinke w tym roku, zwlaszcza, ze tz nie pracowal przez kilka mies, no i placimy za opieke nad mala   
				__________________ Matylda http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikkr85mhgs.png Zabki http://s2.pierwszezabki.pl/039/0393079b0.png?6319 | |
|     | 
|  2012-04-24, 10:26 | #1476 | |
				 | 

Cytat: 
  Myslałam,ze dluzej go dostajecie  To niedlugo dostaniesz papiery, ja wczoraj dostałam   
				__________________ Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10556 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10442 | |
|     | 
|  2012-04-24, 10:28 | #1477 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-04 Lokalizacja: UK 
				 | 

Cytat: 
  tj. moich rodzicow w Polsce. ale zaraz wracam  ) Nie wiem co tu jeszcze napisac.. Zyjemy bez tatusia, bo sie rozstalismy zanim sie dowiedzialam, ze nosze dzidzie pod serduszkiem, a on sam sie zareczyl juz z jakas inna i wychowuja razem jej roczna corke. poplatane to troche, wiem. Ale zycie pisze roozne scenariusze   | |
|     | 
|  2012-04-24, 10:42 | #1478 | 
				 | 

Dziekuje za mile przyjecie   Swoja droga, co to jest CTC? Moze cos o czym powinnam pamietac a nie wiem?  ja nie wiedzialam czy mam sie jakos rozliczac, tak jak w polsce, z poprzedniego roku.. bo kurcze, od ponad pol roku nie pracuje, zawsze dostawalam formularze od pracodwacy a teraz, nie wiem. Nie ma mnie chwilowo w Anglii i boje sie ze wroce i zastane stos listow i jakies kary do zaplacenia   Bo wyjechalam a zapomnialam to sprawdzic  A jesli chodzi o synka to Danus urodzil sie 24.10.2011 roku (wiec dzisiaj mamy rowne pol roczku!  ) wazyl 2500g i mial zaletwie 45 cm. Wiec malutka niunia   | 
|     | 
|  2012-04-24, 11:00 | #1479 | 
				 | 

Aaah! Zapomnialam zapytac   Pytanie do mam z niemowlaczkami: Macie jakies swoje ulubione typy niedrogich kaszek dla dzieci po 6 m-cu? gdzie je kupic? jakiej marki? jak ze smakiem?  A moze tez jakies dobre sloiczki? Danus zaczal jesc sloiczki w Polsce, a tych polskich to ciezko dostac w Anglii, tzn tylko w polskich sklepach ale sa tam masakrycznie drogie!! moze macie jakies tansze zamienniki? tylko bez sloiczkow typu Shepard pie itp., cos normalnego.. | 
|     | 
|  2012-04-24, 11:01 | #1480 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: UK 
				 | 

Dziękuję bardzo   Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-04-24, 13:10 | #1481 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: UK 
				 | 

Cytat: 
  Luna podsunela mi pomysl porozmawiania z Shelter i oni mi to wlasnie wszystko ladnie wyjasnili  Wiec jak agnecja zadzwonila to im obwiescilismy ze sie nigdzie nie zamierzamy wynosic, nie zaplacimy tego depozytu i nie bedziemy szukac zadnego gwarantora  Umowa podpisana dwa miesaice temu a oni dopiero teraz wyskakuja z jakims halo... Dzis zadzwonili i powiedzieli ze uzyja innej firmy do sprawdzenia referencji i w tej na pewno przejdziemy    Juz sie nie martwie zlewam to, planuje wakacje, za dwa tyg jedziemy do Polski  zanim zajedziemy do rodzicow spedzimy weekend w Gdansku  mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda nie to co tutaj  pada i pada, i pada..... nie ma jak wyjsc na spacer ja juz wyzdrowialam terazprzeszlo na TZ a mala caly czas zdrowa  twarda bestia z niej  Czy wasze dzieciaki jak byly male tez tak sobie zarzucaly pieluszki na glowe? mala sobie zarzuca pieluszke, mietoli ja w lapkach, zuje i czasem skrzeczy jak nie moze zlapac jej by sciagnac z twarzy i wtedy ma taka mine pod tytulem : kot zgasil swiatlo?  hanjah ja ci zazdraszczam tego brzuszka, fajnie byc w ciazy brakuje mi tych kopniakow   | |
|     | 
|  2012-04-24, 13:19 | #1482 | 
				 | 

hmm.. nie wiem co jest. napisalam juz kilka postow i nic sie nie pokazuje... w kazdym razie jeszcze raz dziekuje za przywitanie  pytalam tez czy mamy niemowlaczkow: macie jakies swoje typy na niezbyt drogie kaszki po 6 m-cu? bo bobovity itp w pl sklepach sa niemilosiernie drogie..... a moze tez i sloiczki? nie-typowo-angielskie? gdzie takie dostac? po ile? jak dzidziom smakuje? | 
|     | 
|  2012-04-24, 13:37 | #1483 | |
				 | 

Cytat: 
  a co do pieluszki to moja to samo   martwilam sie, ze sie nia udusi   i do teraz uwielbia sie do nie prztulac przed snem   
|     | 
|  2012-04-24, 14:54 | #1484 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Kraków/UK 
				 | 

Cześć dziewczyny    Dawnoo mnie nie było...ale to przeziębienie dosyć długo mnie trzymało i chyba nadal tak do końca nie mogę się wyleczyć  jak się wyleczyć przy takiej pogodzie... Przychodzę z prośbą  za dwa tyg lecimy do Polski, powiedzcie mi, doradżcie szykuje listę rzeczy które powinnam kupić dla niemowlaczka i może coś Wam przychodzi do głowy, co powinnam kupić, a czego na pewno nie dostane w UK   Dziękuje za wszelkie rady   | 
|     | 
|  2012-04-24, 15:23 | #1485 | 
| Wtajemniczenie | 

czesc mamuski! jak sie macie   jakem corka marnotrawna powracam  M zakochana w tacie... nic tylko tatus i tatus... u waszych 21 miesiecznych coreczek tez tak bylo/jest? minia8 dzielna babka z ciebie! CTC to child tax credit - jeden z zasilkow, ale skoro jestes samotna matka to na pewno dobrze sie w tym wszystkim orientujesz  sama jestes w UK? tak calkiem sama sama? rany... bardzo dzielna jestes! ewurka na pewno przywiez sobie pieluchy tetrowe bo tu sie placi za nie jak za woly a w PL sa tanie jak barszcz i czapeczki wiazane po broda dla niemowlaczka takie cieniutkie bawelniane i na jesien, bo tu tego nie kupisz a te co sa nie-wiazane to sie do niczego nie nadaja, bo sie nie chca na malej glowce trzymac, i wit D - to koniecznieeeee!!! bo tutaj nie podaja nie przepisuja itd, dla siebie mozesz tantuum rosa przywiezc - to jest taki plyn do przemywania ran - masz proszek, rozpuszczasz w zwyklej wodzie w butelce 'z dziubkiem' i sobie 'lejesz' na 'rane' - ja bylam raczej w marnym stanie po porodzie i naprawde mi to pomoglo i przynosilo ulge, mozesz sobie te kompresy z spirytusem przywiezc do pempka, ale ja osobiscie nie uzywalam... to tak na szybko, jak sobie cos przypomne to dopisze! Hania do chinczyka idz koniecznieeee!!! ja uwielbiam! tylko sie nie przejedz, bo bedac jeszcze w ciazy kiedys poszlam i potem nie moglam spac w nocy, bo przejedzenie dawalo sie we znaki duzo bardziej niz zazwyczaj   
				__________________ 8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-04-24, 15:53 | #1486 | |
				 | 

Cytat: 
  Pisz co tam z pracą, czemu chcesz/musisz zmienić? Dorotka prawie dwuletnia, a też tatuś jest na pierwszym miejscu  Do tego stopnia, że do tej pory "mama" to jej się wyrwie sporadycznie, za to "tata" i "tato" woła namiętnie-czasem chodzi po domu i tylko tak woła  U chińczyka byłam już w ciąży, jakoś na początku. I nawet dobrze się czułam, ale wiadomo że teraz może być różnie   | |
|     | 
|  2012-04-24, 16:15 | #1487 | 
| Wtajemniczenie | 

chce zmienic, bo ta praca mnie nie satysfakcjonuje, ja za ambitna chyba jestem i klepanie w klawisze i edycja raportow chyba nie bardzo mnie pociaga jako moje glowne zadanie do konca zycia i na cale dnie... jeszcze ludzie jacys tacy dziwni. bedzie sie teraz kadra troche zmieniac, bo przyjda nowi studenci, wiec moze troche sie poprawi MGR mowi, ze jest bardzo zadowolony i ze mam nie szukac pracy, ale.... sama nie wiem... to dopiero 4ty miesiac tak naprawde 
				__________________ 8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. | 
|     | 
|  2012-04-24, 16:53 | #1488 | ||
				 | 

Cytat: 
  Wszyskie potrzebne mi rzeczy dla Danielka kupilam w Anglii, w polsce tylko dokupilam pieluchy tetrowe, jedzenie typu kaszki i sloiczki (jesli juz je). Na pewno przydadza sie lekarstwa na goraczke, na zatkany nosek, czy bol brzuszka ale to wszystko mozna kupic w UK bez problemu  Ja w razie czego zabralam tez jego Red Book. Chyba wszystko  ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat: 
  a to to mam, w ostatniej chwili go sobie zalatwilam i dostalam zwrot z 3 miesiecy wstecz  - bardzo przyda sie na nowe wieksze mieszkanko  A w UK no teoretycznie mam dwie ciotki, ale nie utrzymujemy ze soba kontaktow. Wiec mozna powiedziec ze sama.. noo nie calkiem sama, bo z Danielkiem  Jego tata odwiedza nas ok 2 razy w miesiacu. Moze to i dzielnosc, ale za to dosc samotna, bo chcialoby sie miec chociaz z kims poklocic   No ale narzekac nie bede. Fajnie mi tu i lepiej niz w PL | ||
|     | 
|  2012-04-24, 18:10 | #1489 | ||
				 | 

Cytat: 
  zapisałam  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2012-04-24, 18:29 | #1490 | 
				 | 

noo ewurka czapeczki na pewno, i wit. D a nawet i C. i dobre i tanie sa tez syropy na przeziebienia dla mam karmiacych np. prenalen (ok 16 zl) aa no i wode morska bo jej w uk nie znalazlam a wrecz uratowala mi zycie jak danus dostal kataru. Jak sobie cos przypomne jeszcze to dopisze    
				__________________ Moj Danielek  ----> 24.10.2011  2500g i 45 cm   | 
|     | 
|  2012-04-24, 18:41 | #1491 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-04-24, 18:47 | #1492 | 
				 | 

dla maluszka. bo wit. D nie zapisuje w anglii i ciezko je dostac. a znalazlam tez wit. C w kropelkach i dawalam niuni mojej jak ja bylam podziebiona dzieki czemu nie podlapal ode mnie i przeszedl to znacznie lzej niz wszyscy domownicy.    
|     | 
|  2012-04-24, 18:53 | #1493 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-04-24, 19:09 | #1494 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja sterimar kupowalam  Ja zawsze z pl to jakies lekarstwa biore  Tak jak Potty pisala czapeczki wiazane i tantum rosa obowiazkowo, bo mi tez pomogl  Wit. D takze, ja wszelkie leki na kolki(espumisan), czopki homeopatyczne(viburcol). Pieluchy kupowalam tu, z pl mialam jeszcze rozek, bo tu nie widzialam   
				__________________ Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10556 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010  https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10442 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-04-24 o 19:14 | |
|     | 
|  2012-04-24, 19:22 | #1495 | 
				 | 

blonde_hair ja nie znalazlam tej wody w uk. W PL kolezanka uzywala i stwierdzila ze nie jest zbyt dobry, o wiele lepszy jest physiomer (no i sporo drozszy).  Szczerze mowiac w polsce to ja i wozek malemu kupilam  nawet dwa  
|     | 
|  2012-04-24, 19:26 | #1496 | |
				 | 

Cytat: 
  W Pl jak na urlopie to kupowalam marimer i wcale sie nie roznil   
|     | 
|  2012-04-24, 19:26 | #1497 | |
				 | 

Cytat: 
  i widziałam w aptece za 6 funtów   To widzę, że wyprawka była Polska  ja staram się zrobić angielsko/polską, żeby nie wiadomo jak dużo tego kupować i nie szaleć, bo przecie tutaj też się rodzą dzieci i mają wszystko   | |
|     | 
|  2012-04-24, 19:32 | #1498 | |
				 | 

Cytat: 
  pewnie,ze tu wszystko dostaniesz  , ale ja np. zawsze (niekoniecznie dla dziecka) wracam z jakims bagazem z polski(przede wszystkim sprawdzone lekarstwa)   
|     | 
|  2012-04-24, 19:36 | #1499 | 
				 | 

Jak tak pomyślę co miałam/mam z Polski to też mi wychodzi, że lekarstwa (wodę morską mamy z PL, bo akurat tam Dorotkę złapał katar), tantum rosa (choć po tamtej ciąży nie używałam, muszę sprawdzić czy się nie przeterminowała), szare mydło (też ponoć dobre na podmywanie się po porodzie) i czapeczki oczywiście-mama mi podsyła co jakiś czas   | 
|     | 
|  2012-04-24, 19:39 | #1500 | |
				 | 

Cytat: 
  a w polsce kosztuje pare złotych...także chcę się zaopatrzyć w takie właśnie rzeczy  jak to piszesz "sprawdzone lekarstwa"   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.