U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 10:49   #1471
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o nie napisalam i mi wcielo;(

dzien doberek

Balbinka aby cos sie ruszylo!!!! moze skakanie na pilce cos pomoze.

Jolka Wszystkiego Najlepszego!!

....mi w kwietniu 30 stuknie

Emigra super waga spada, Asika, Desia i Claudia Wy tez super wygladacie!!

po powrocie ze szpitala tydzien temu w czwartek na wadze mialam -5kg, dzis jest -8kg.jeszcze 11 kg i wroce do swojej wagi,no dobra nie pogardze jak bede wazyla 55 (przed ciaza bylo 52 kg) tak wiec 8 kg do zrzucenia.

Milego dnia Wam zycze, a my czekamy na polozna.
MoniaHan ja też wychodziłam z wagi 52, choc to i tak było więcej, bo po ślubie przytyłam w podróży poślubnej na sycylijskim żarełku
Ale jak wrócę do 52-53 to będę happy
o 50 kg to już nawet nie marzę

hihi a czemu tak rozjaśniacie ten swój wiek?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:53
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:51   #1472
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jolka dowiedz sie w zusie jak to jest z ta skladka zdrowotna , bo to dosc dziwnie brzmi, skoro juz Cie z dzialalnosci wykresliła to niby czemu ma placić zus? nie znam się, ale brzmi to nielogicznie trochę

: roza::r oza: no i sto lat , zdrowia, lekkiego porodu i konca kłopotow zycze

Jeszcze mnie nie wypisała z działalności o to chodzi bo trzyma mnie do porodu albo i do końca macierzyńskiego.
Tylko ja jestem na L4 i do tej pory składki płaciła ona i mi nie potrącała, a teraz chce żebym jej płaciła bo jej nikt nie zwróci takie słowa usłyszałam.

dziękuję

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Mamy solenizantkę
Zdrówka Jolkaa

... mi w tym roku już 26 stuknie

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:52   #1473
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

no całkiem sporo
e tam e tam
Stary 2012-03-21, 10:54   #1474
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

dziękuję

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja w tym roku 30,a czuje sie na 18
I przyjme 3 z przodu pozytywnie,bo w koncu kobieta jak wino..
Ty wyglądasz tak olśniewająco, że nigdy w życiu nie powiedziałabym że stuknie Ci 30stka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:00   #1475
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze mnie nie wypisała z działalności o to chodzi bo trzyma mnie do porodu albo i do końca macierzyńskiego.
Tylko ja jestem na L4 i do tej pory składki płaciła ona i mi nie potrącała, a teraz chce żebym jej płaciła bo jej nikt nie zwróci takie słowa usłyszałam.
Jolka po pierwsze to najlepszego

Po drugie to jak ty jesteś zatrudniona? Normalnie o umowę o pracę czy jak?

No i ja jestem Twoja równolatka Tylko że mi 24 stuknie dopiero 16 maja, mam wtedy urodziny co Filipek Aguśki chyba

Aha i po trzecie spisałam sobie Twój numer więc w razie czego to będziesz przekazywac wieści :P
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:00   #1476
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
desiu mi pielęgniarka powiedziała że nie można jeśc przed pobraniem krwi, także nie wiem różnie to bywa..
A z tymi badaniami to ja tez nigdy nie wiem kiedy zrobic, żeby wyrobili się z wynikami do wizyty, staram się zawsze iśc w tygodniu poprzedzającym wizytę.

desia jaki wózeczek zamówiłaś?

woow ale super fotki!!!
brzusio wcale nie taki wielki jak pisałaś :P
naklejki super
a ogródek pierwsza klasa!!!!
już czuję zapach grilla...
Dziekuje!
No brzuszek mam mniejszy niz z Adasiem,ale to dlatego ze mniej przytylam tym razem, mimo to jak patrze na pierwsze zdjecia brzuszkowe z 14 tygodnia to mi sie plakac chce, szczupla nie bylam, ale w porownaniu z tym jak jest teraz to duza roznica

Naklejeczki zrobil Adas, On naprawde ma smykalke do takich rzeczy i uwazam ze zrobil to lepiej niz ja bym zrobila

Kwiatki w doniczkach i te kamyszki biale tez On ukladal i wyszlo fajnie. Nie wiem za kim On ma takie artystyczne oko

Wozeczek zamowilam Roan marita , ale na kolor taki jaki chcialam czekalam w sumie chya z 5 tygodni!
Jutro lub w piatek go odbierzemy to wstawie fotke

Gosiu, no 2 razy juz grilla robilismy, ja tez uwielbiam kawalek ogrodka, pomimo ze jest naprawde malenki ale i tak super!
Jedyny minus ( chociaz nie chce narzekac) to ze slonce jest dopiero popoludniu, wiec w takim okresie jak teraz jeszcze nie mozna posiedziec rano z kawka, dopiero po 14 gdzies, ale coz, nie mozna miec wszystkiego
Monia, dzieki!
Fajnie ze leci waga w dol, ja juz nie moge sie tez tego doczekac, dla mnie III trymestr okazal sie najgorszy bo rowno tyje 1 kg tygodniowo , ale teraz to juz duzo wody nabieram. No i juz sobie odpuscilam wielkie pilnowanie sie z jedzeniem, jeszcze tylko torszeczke a potem bedzie dietka

Nowaken nie kus zupka
Oj, jak sie polozyl to napewno bardzo zle sie czuje, takie szkraby raczej same z siebie sie nie poloza, co?

Ja na szczescie jade o ktorej chce do laboratorium, tzn wstaje, myje zeby i jade,wiec zglodniec zbytnio nie zdaze, a na po wzielam sobie banana zeby cos przekasic, ale gdybym miala byc na czczo do 11 to chyba bym nie wyrobila

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:08   #1477
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Jolka po pierwsze to najlepszego

Po drugie to jak ty jesteś zatrudniona? Normalnie o umowę o pracę czy jak?

No i ja jestem Twoja równolatka Tylko że mi 24 stuknie dopiero 16 maja, mam wtedy urodziny co Filipek Aguśki chyba

Aha i po trzecie spisałam sobie Twój numer więc w razie czego to będziesz przekazywac wieści :P
dziękuję

działalność gospodarcza jestem współwłaścicielką razem z matką i czytając wszystko na temat macierzyńskiego składke zdrowotną trzeba płacić dalej nawet na macierzyńskim i teraz kochana mamusia chce ode mnie te pieniądze i tylko skończy się macierzyński to żegna się ze mną i na moje miejsce wchodzi brat tylko dlatego, że przez 2 lata będzie płaciła za niego niski ZUS ;/ wiecie szkoda słów na to wszystko żeby własna matka była taką świnią.

Dlatego TZ chce wynieść się jak najszybciej i najchętniej by im nic nie mówił zabrał manele i baj ale przecież na macierzyńskim będę musiała pilnować tego czy matka faktycznie za mnie płaci i oczywiście rozliczać się z nią

wiecie z rodziną to tylko dobrze na zdjęciach się wychodzi, a z moją to nawet nie !!

no to w maju będzie imprezka ale już będziesz miała maluszka
dobrze, że mój maluch nie chce wyjść w moje urodziny
a TŻ dzisiaj powiedział, że on już czuje że na dniach przyjdzie Orzech

Co do mojego numeru nie ma problemu ja nałóg internetowy wiecznie na kompie więc bez problemu przekaże wieści

MICHAŁEK

WYMIANA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:09   #1478
Mravka
Zadomowienie

Witam Kochane

Przede wszystkim gratulacje dla karo i aalegny Super,ze już macie Maluszki przy sobie ogromne gratulacje!

Jolka z okazji urodzinek wszystkiego czego sobie tylko zazyczysz. Aby spełnily się wszystkie marzenia te duże i te malenkie. Szczęsliwego rozwiązania i samych slonecznych dni w nadchodzącym czasie. "Pochmurne" dni, przępędzaj pozytywnym nastawieniem. Wsparcia w TZ i samych życzliwych ludzi dookoła siebie
Buziaki!

karolca i Balbinka mocno trzymam kciuki za Was kobietki. Dacie rade! Maluszki już są coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No uczymy sie na bledach w koncu
Napewno tym razem Ci sie uda

A to u Ciebie tak to wyglada Lenka, ja sie troche zdziwilam po prostu ze tak dlugo, ale to jest dosc duza przychodnia gdzie ja chodze wiec pewnie maja duzo roboty i dlatego tak dlugo, dobrze chociaz ze sie wczesniej wybralam bo wyniki na srode potrezbuje,a jakbym pojechala w poniedzialek to by nie zdazyli zrobic.

Biedna Balbinka, ale sie nameczy!
Oby juz poszlo szybciutko kochana

Nowaken, Konia to ja nie wiedzialam ze mozna cos przed morfologia przekasic i pech ze dowiaduje sie teraz przy ostatnim ciazowym badaniu krwi

Nowaken, jejku, ale Ty masz tez z Antkiem, masakra!
No i ile malutki sie nameczy - biedaczek!
Zycze zeby mu szybko przeszlo!

Do mnie wlasnie dzwonili ze przyszedl wozek i jest do odebrania

No i wstawilam zdjecia na maila

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Asika, pieknie z Zuzia wygladacie!
A jak zdrowko malej?
Lepiej juz?
ale masz cudny ogrodek oj się rozmarzylam!! zaaaazdroszcze
Brzusio pierwsza klasa!!

Cytat:
o nie napisalam i mi wcielo;(

dzien doberek

Balbinka aby cos sie ruszylo!!!! moze skakanie na pilce cos pomoze.

....mi w kwietniu 30 stuknie

Emigra super waga spada, Asika, Desia i Claudia Wy tez super wygladacie!!

po powrocie ze szpitala tydzien temu w czwartek na wadze mialam -5kg, dzis jest -8kg.jeszcze 11 kg i wroce do swojej wagi,no dobra nie pogardze jak bede wazyla 55 (przed ciaza bylo 52 kg) tak wiec 8 kg do zrzucenia.

Milego dnia Wam zycze, a my czekamy na polozna.
kciuki za zrzucanie kg) ani się obejrzysz a poooolecą w dol

emigra Wow jaka zmiana, podglądam zdjęcia n a mailu i widzę, ze pędzisz jak burza w dol! super

Asika Dziewczyny jestescie urocze! slodziakowo Malutka wygląda w tym wdzianku, a Ty Moja Droga promieniejesz!!

Claudia jakie zgrabne mieszkanko ma Twoj lokator)))

My wlasnie odprawilismy dziadków spowrotem na Sląsk)
Alez było pozytywnie co chwilę tylko "o patrz jakie ma male paluszki, oo jak się usmiechnal" . Zakochani we wnuku, a moj tata z wrazenia nie mogl nic powiedziec jak dostał Małego na rece. Oczywiscie oboje zaktualizowali swoje tapety w telefonie na Robertowe .
Pragne doniesc, ze z kąpielą u Nas coraz lepiej lejemy mniej wody i juz nie ma ataków placzu...jeszcze troszke i mysle,ze bedzie calkiem dobrze.
Jak brzuszek boli masujemy i "pracujemy" nozkami, aby "pomoc" puscic bączka ,albo "prezent". Pomaga i juz się tak nie wije jak piskorz. W nocy nadal bez zmian pobudki co 3h jak w zegarku!
Wczoraj skonczylismy 2 tyg a, jutro wizyta kontrola u NFZ pediatry po skierowanie do neurologa(oby ta lekarka byla lepsza niz ta prywatna).Wczoraj tez była u nas polozna z NFZ...bardzo fajna kobietka iiiiii juz nie mamy kikuta sliczny pępuszek będzie. Obejrzała Małego, pogadała z Nim (obsikał ją oczywiscie hehe). Moj Syneczek bez skrepowania leje na sluzbe zdrowia hehe.

Musze się tez pochwalic, booo do zrzucenia jeszcze 4kg i będzie waga sprzed ciązy!..bylo +13kg a poszło już w siną dal 9kg.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:11   #1479
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Jolka 100 lat !!! Spełnienia marzeń tych mniejszych i większych i żeby się Tobie wszystko poukładało pomyślnie

Ja jestem dzisiaj jakaś zmaltretowana nie mam na nic siły i tylko spać mi się chce ...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:12   #1480
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
A bo napisalas "bedzie mogli zaczac wypedzanie" wiec tak jednoznacznie mi sie skojarzylo.
Tu polozna powiedziala,ze bezpieczny termin urodzenia jest po 37 tyg,wiec wynika ze 3 tyg wczesniej (a ja zawsze myslalam ze 2)

tylko nie wchodz na krzesla do sprzatania,zebys czasem nie spadla kochana!
Ja urodziłam w 37 tygodniu i 4 dniu ciąży

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Nie, cesarki nie ma w planach W planie jest porod SN, z ewentualnym znieczuleniem w postaci gazu i/lub epiduralu. W moim szpitalu przy gazie mozna normalnie chodzic itp, natomiast przy znieczuleniu w kregoslup automatycznie trzeba sie liczyc z 1. stalym monitoringiem ktg 2. cewnikiem w pecherz 3. przymusem lezenia na lozku 4. wenflonem przez ktory w razie czego moga szybko podac inne leki. I wlasnie te 4 punkty zniechecaja mnie na tym etapie do Epi, ale oczywiscie licze sie z tym ze jak mnie bedzie bardzo bolalo to kto wie.... Wiem ze Desia miala w Szwecji tzw 'walking epidural' czyli znieczulenie przy ktorym mozna chodzic, to podobno zalezy od tego jaki jest sklad znieczulenia, bo mozna rozne rzeczy w ten kregoslup wstrzykiwac
Ze znieczuleniem epi da się przeżyć. To fakt,jak dostałam to leżałam, no bo tak czy siak rozwijała się akcja z płenym rozwarciem. Na drugi dzień bodajże, mi to wszystko ściągali,cewnik i wenflon.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Chyba bedzie mi obojetne to jak bede wygladac na porodówce ale co tam chłop rozumie
dzisiaj mialam jakies dziwne sny i boje sie gmerania jakimis narzedziami w mojej pochwie nie wiem jakies czyszczenie ,przebijanie pecherza plodowego, te masaze szyjki przeraza mnie to, boli mnie zwykle zalozenie wziernika a co dopiero jakies iwkesze ingerencjeChcialabym zeby wszystko sie samo robilo, nawet jesli ma bolec, ale zeby mi nikt tam nic nie robil

ja własnie zjadłam resztke ciasta od tesciowej, dziwne ,ale dobre na kruchym ciescie z budyniem i galaretka
Mnie przebijanie wód płodowych nie bolało Nic nie czułam.

Sorki,ze się wcinam,ale to sentyment z porodowki

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:14
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:12   #1481
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

emigra ślicznie wyglądasz widać różnice, że waga schodzi

Asika ślicznie wyglądacie z córeczką

desia super brzuszek naklejki świetne bardzo mi się podobają jak bym miała pokój dla maluszka to i u mnie by były takie kolorowe
no i ogródek super

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:12   #1482
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dziekuje!

Nowaken nie kus zupka
Oj, jak sie polozyl to napewno bardzo zle sie czuje, takie szkraby raczej same z siebie sie nie poloza, co?

Ja na szczescie jade o ktorej chce do laboratorium, tzn wstaje, myje zeby i jade,wiec zglodniec zbytnio nie zdaze, a na po wzielam sobie banana zeby cos przekasic, ale gdybym miala byc na czczo do 11 to chyba bym nie wyrobila
Zupka jest dlatego że mam takie parcie na makaron że stwierdziłam dzisiaj zupka to jutro jak zostanie makaron to zrobie zapiekankę albo jeszcze raz zupkę

No śpi sobie ładnie więc coś go musi męczyć zobaczymy co mu się rozkula do jutra
Ja tylko raz miałam na 11 pobranie bo chciałam załatwić i swoje pobranie i Antka wizytę więc było dwa w jednym

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:13   #1483
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia jaki super ogrodek!!
Dzieki, malutki, dlatego mozna go ,ze tak powiem dopiescic
Co do wieku to mi w pazdzierniku 33 stuknie rowniez, Nowaken

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-21, 11:18   #1484
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Jolka z okazji urodzinek wszystkiego czego sobie tylko zazyczysz. Aby spełnily się wszystkie marzenia te duże i te malenkie. Szczęsliwego rozwiązania i samych slonecznych dni w nadchodzącym czasie. "Pochmurne" dni, przępędzaj pozytywnym nastawieniem. Wsparcia w TZ i samych życzliwych ludzi dookoła siebie
Buziaki!
Dziękuję bardzo : cmok:

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
My wlasnie odprawilismy dziadków spowrotem na Sląsk)
Alez było pozytywnie co chwilę tylko "o patrz jakie ma male paluszki, oo jak się usmiechnal" . Zakochani we wnuku, a moj tata z wrazenia nie mogl nic powiedziec jak dostał Małego na rece. Oczywiscie oboje zaktualizowali swoje tapety w telefonie na Robertowe .
Pragne doniesc, ze z kąpielą u Nas coraz lepiej lejemy mniej wody i juz nie ma ataków placzu...jeszcze troszke i mysle,ze bedzie calkiem dobrze.
Jak brzuszek boli masujemy i "pracujemy" nozkami, aby "pomoc" puscic bączka ,albo "prezent". Pomaga i juz się tak nie wije jak piskorz. W nocy nadal bez zmian pobudki co 3h jak w zegarku!
Wczoraj skonczylismy 2 tyg a, jutro wizyta kontrola u NFZ pediatry po skierowanie do neurologa(oby ta lekarka byla lepsza niz ta prywatna).Wczoraj tez była u nas polozna z NFZ...bardzo fajna kobietka iiiiii juz nie mamy kikuta sliczny pępuszek będzie. Obejrzała Małego, pogadała z Nim (obsikał ją oczywiscie hehe). Moj Syneczek bez skrepowania leje na sluzbe zdrowia hehe.

Musze się tez pochwalic, booo do zrzucenia jeszcze 4kg i będzie waga sprzed ciązy!..bylo +13kg a poszło już w siną dal 9kg.
Super, że już nie macie kikuta

No i gratuluje wagi zazdroszcze Wam, że tak gubicie te kg mam nadzieję, że i u mnie tak będzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:22   #1485
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzieki, malutki, dlatego mozna go ,ze tak powiem dopiescic
Co do wieku to mi w pazdzierniku 33 stuknie rowniez, Nowaken
A właśnie oglądałam zdjęcia na mailu i chciałam się wprosić na ten piękny ogródek i brzusio ładny i naklejki też ładne i wiek też ładny

Stary 2012-03-21, 11:23   #1486
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Zupka jest dlatego że mam takie parcie na makaron że stwierdziłam dzisiaj zupka to jutro jak zostanie makaron to zrobie zapiekankę albo jeszcze raz zupkę

No śpi sobie ładnie więc coś go musi męczyć zobaczymy co mu się rozkula do jutra
Ja tylko raz miałam na 11 pobranie bo chciałam załatwić i swoje pobranie i Antka wizytę więc było dwa w jednym
Ja tyle co rosolu i zupy pomidorowej sie w tej ciazy nagotowalam to przez cale zycie tyle nie ugotowalam
Viki lubi zupki

Jolka, dzieki!
A te naklejki to w naszej sypialni nad lozeczkiem malej sa
Narazie w tym domku nie mamy jeszcze pokoju dodatkowego, tylko 2 sypialnie, jedna Adasia i jedna nasza, wiec lozeczko jest u Nas

Mravka, dziekuje!
Jak fajnie ze wsyzscy w malym rozkochani
A co do sluzby zdrowia to ma Robercik racje
Mam nadzieje ze bedziecie bardziej zadowoleni z jutrzejszej wizyty niz z tej ostatniej !
Jak nie to zawsze mozna lekarza olac i to doslownie
2 tygodnie, duzy chlopak!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-21, 11:24   #1487
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Jolka 100 lat !!! Spełnienia marzeń tych mniejszych i większych i żeby się Tobie wszystko poukładało pomyślnie

Ja jestem dzisiaj jakaś zmaltretowana nie mam na nic siły i tylko spać mi się chce ...
dziękuję bardzo

a ja dzisiaj jestem cała opuchnięta jak na złość bo ostatnio było troszkę lepiej.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:26   #1488
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie oglądałam zdjęcia na mailu i chciałam się wprosić na ten piękny ogródek i brzusio ładny i naklejki też ładne i wiek też ładny
Za wszystko dziekuje
Na ogrodek zapraszam!
Mam zamiar zamelinowac sie tam na cale lato z przerwami na spacery
Lena, Konia , Alegna i kilka innych dziewczyn rozbijaja namiot, wiec bedzie czadowo

Nikt nie ma wiesci od Karolci?
Puma chyba tez sie dawno nie odzywala

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-21, 11:27   #1489
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, dzieki!
A te naklejki to w naszej sypialni nad lozeczkiem malej sa
Narazie w tym domku nie mamy jeszcze pokoju dodatkowego, tylko 2 sypialnie, jedna Adasia i jedna nasza, wiec lozeczko jest u Nas
My póki co jesteśmy we dwoje zaraz we troje w jednym małym pokoju i musimy znosić hałasy, matke i jej faceta i wiele wiele innych.
Może coś z mieszkaniem się uda to będzie jakaś ulga bez nich no, ale już gorzej finansowo bo tu oczywiście matce też płacimy za mieszkanie choć nie tyle co przy wynajmie jakimś wiadomo.

Ogólnie w wakacje będziemy starać się o kredyt, ale wiem że będzie ciężko bo ja na macierzyńskim potem bez pracy i tak w kółko ciągle coś, wiecznie jakieś problemy.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:28   #1490
19claudia91
Rozeznanie

Hej dziewczyny =D wy nie narzekajcie na wiek wszystkie jesteśmy młode i piękne :p.. Ja właśnie wracam z poznania z tztem byliśmy po części do samochodu. Zastanawiał się czy mnie brać skoro mam do terminu 4 dni bal się czy nie urodze w drodze he he ale się przełamałam i pojechałam :p im bliżej terminu tym brzuszek mnie bardziej pobolewa.. Chyba poskacze na łóżku bo miękkie bo piłki nie mam :p zgaga mnie łapie nawet jak nic nie zjem ale tak mi się pić wody ciągle chce że szok.. Jakieś wieści od karolcy ?

!JOLKA! Wszystkiego co najlepsze i lekkiego porodu bo to najważniejsze =*

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:29   #1491
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
mi też właśnie, a kilka fajnych znikło może jutro pojawią się ponownie.
Bo jak bym miała zamówić to tak z 3-4 rzeczy chce.
Ale nie jestem jeszcze pewna czy brać czy lepiej kupić coś porządnego
jak jakoś tych ciuszków jest ok, to wolałabym kilka tańszych więcej ciuszków by było hehe
oczywiście są rzeczy, do których wolę dołożyć i kupić raz a porządnie, ale są to buty, kurtki itp. a tam jakieś bluzki, tuniki czy coś innego to jak materiał dobry to po co przepłacać

Cytat:
Wiadomosc od Balbinki:

O 23 wyjeli jej tampona na wywolanie i skonczyl sie bol,nic nie postepuje do teraz,biedna skacze od 5 rano na pilce i nic.Maja jej za chwile przebic pecherz,zeby juz dluzej nie czekala.
Biedna ale się męczy

Jolka wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa, radości, miłości, szybkiego i bezbolesnego porodu, no i mniej powodów do stresu

Emigra wyglądasz super

Asika również świetnie wyglądasz, śliczna z Ciebie kobietka A Twoje Maleństwo przeurocze

Desia fajny brzuś a ogródek super, wiosennie w nim dzięki kwiatuszkom

Dzień dobry.

wzięłam się za porządki w domu, z praniem musiałam porobić, teraz muszę chwilę dychnąć i później znów wrócić do pracy, muszę poprasować. Może moje dziecię tym wywołam?!

w nocy miałam jakieś skurcze, ale to jakieś dwa, chyba przepowiadacze, bo nic z nich nie wyszło. Nawet jak zaczęłam liczyć jak długo trwa jeden to... mi się usnęło a jak się przebudziłam to nie wiedziałam ile trwał mój sen, bo liczyłam w głowie, nie patrzyłam na zegarek
Po za tym coś mi nie dobrze było, tak mnie jakoś mdliło... myślałam, że trzeba będzie się poprzytulać z porcelaną, ale jednak się obeszło bez.

No właśnie, ciekawe co u Pumy, dawno się nie odzywała?!
i jak tam Karolca?

Claudia, a już myślałam, że Cię wzięło i poszłaś rodzić

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:32
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:30   #1492
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Za wszystko dziekuje
Na ogrodek zapraszam!
Mam zamiar zamelinowac sie tam na cale lato z przerwami na spacery
Lena, Konia , Alegna i kilka innych dziewczyn rozbijaja namiot, wiec bedzie czadowo

Nikt nie ma wiesci od Karolci?
Puma chyba tez sie dawno nie odzywala
Może Karolcia poszła rodzić

Stary 2012-03-21, 11:31   #1493
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka wszystkiego najlepszego
dziewczyny super fotki na mailu macie
jutro nasza 2 rocznica ślubu a ja nie mam pomysłu zeby mężowi jakas przyjemność zrobić

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:32
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:43   #1494
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
!JOLKA! Wszystkiego co najlepsze i lekkiego porodu bo to najważniejsze =*
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
jak jakoś tych ciuszków jest ok, to wolałabym kilka tańszych więcej ciuszków by było hehe
oczywiście są rzeczy, do których wolę dołożyć i kupić raz a porządnie, ale są to buty, kurtki itp. a tam jakieś bluzki, tuniki czy coś innego to jak materiał dobry to po co przepłacać
no właśnie jestem takiego samego zdania, ale widzisz ja kupując przez internet nie wiem jaka jest ich jakość choć widzę na zdjęciach metki firm KULA i MEGI a mam coś z tych firm i jestem zadowolona więc chyba nie powinno być tak źle. Sama nie wiem jeszcze poradzę się TŻta co zrobić

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Jolka wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa, radości, miłości, szybkiego i bezbolesnego porodu, no i mniej powodów do stresu
dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jutro nasza 2 rocznica ślubu a ja nie mam pomysłu zeby mężowi jakas przyjemność zrobić
dziękuję

i Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy
może zrób jakąś kolacje? choć przy dziecku może być ciężko chyba co.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 11:46   #1495
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
i Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy
może zrób jakąś kolacje? choć przy dziecku może być ciężko chyba co.
dzieki tylko co na ta kolacje bo ja nie moge wszystkiego jesc pomysle
Stary 2012-03-21, 11:53   #1496
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Może Karolcia poszła rodzić
No ciekawe czy cos jej juz dali na wywolanie czy jeszcze czekaja

Wyslalm sms-a do Alegny z pozdrowieniami od Was i zapytaniem jak sie czuja i odpisala :

"Dziekuje bardzo, pozdrawiamy rowniez. Ja poki co obolala, jeszcze mi jesc nie pozwalaja, wiec slaba jestem, a maly troche marudny, zobaczymy czy w nocy da mi pospac"

No wiec zycze szybkiego powrotu do sil i zeby Sebus sie zlitowal nad mamusia

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-21, 12:11   #1497
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej
Miedniczka nerkowa nadal poszerzona u Kajulki, w czwartek idę z opisem do pediatry i zobaczymy co dalej.Jestem dobrej myśli, chociaż nie powiem, łezki mi poleciały, bo miałam nadzieję,że będzie już wszystko ok.
Kajunia spała jak smok przy badaniu, nawet żel zimny Jej nie obudził
Pan doktor od usg kazał się na ta chwilę nie przejmować, mówił że to się często u dzieci do roczku naprawia. Do tego pani , która pomaga mu przy usg to moja kuzynka i też mi mówiła,że z reguły przy takim powiększeniu to dzieci są kierowane na kontrolne usg co 2 miesiące.
Dzielna Kajusia i niezły śpioszek jak nawet zimny żel jej nie obudził
Trzymam kciuki żeby wszytsko było ok.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jak podchodzicie do kolejnych ciaz? Moj maz mnie juz teraz namawia na drugie dziecko Ja chcialam dluzej odczekac, a on najchetniej zaraz by mnie znowu zaplodnil ... Myslalam owszem o drugim, ale najwczesniej za 3 lata.... Boje sie kolejnej ciazy... nie mowiac o porodzie - na sama mysl mam paraliz....
Ja jeszcze nie rodziłam ale gdyby sytuacja finansowa pozwoliła to chciałabym miec jak najszybciej drugie dzieciątko...no ale zobaczymy jak nam się ułoży...

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wszystko ok, Mała układa się ładnie, lekarz szyjkę badał, mówił, że niesformatowana, ale rozmięka- mam spacerować, sprzątać (nie myć okien), chodzić po schodach i jeśli będzie w takim tempie postępowało to powinnam urodzić przed świętami za tydzień mam ktg samo.
Super że wszytsko ok z córunią...korzystaj z zaleceń lekarza to może juz to ktg za tydzień potrzebne nie będzie

Cytat:

u nas niestety kolka byla w nocy poszłam spac dopiero o 4 nad ranem maz w nocy lecial po herbatke z kopru do apteki i pomogla ufff dzis byliśmy u pediatry i powiedziala babka ze na razie tylko herbatka bo jest za maly Wiktorek jeszcze na inne leki a ja mam nabial odstawić puki co z diety bo moze nie toleruje a z dobrych wiescie mlody wazy 3865gr juz czyli ladnie przybiera na wadze
Dobrze że herbatka pomogła...szkoda dzieciaczków...takie maleńkie a muszą się nacierpieć...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
GRATULACJE:ju pi:
Masakra !! dziś pierwszy raz długo czekałam na wizytę miałam przyjść na 11 a do gabinetu weszłam dopiero o 12.45
Dużo lekarz mi nie powiedział : tylko tyle że wszystko jest w porządku. Pobrał mi wymaz na GBS (za tydzień wynik) i wizyta za 2 tygodnie.
Posłuchaliśmy też serduszka Oskara i bije jak dzwon
Cieszę się że po wizycie wszystko w porządku...oby jeszcze GBS wyszedł dobrze...

Aalegna gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Ktoś pisał o belli happy - jak na razie użyłam jedną pieluchę, ale oceniam na nie:
1) są duże tak co najmniej rozmiar 2, więc czekają aż Filip podrośnie, a wycięcie na pępek i tak się nie przyda
2) są bardzo sztywne
Potwierdzam....co prawda jeszcze na sucho ale kupiliśmy i Pampersy i Dady i Huggiesy i bella happy i te ostatnie są tragicznie sztywne i jakies takie duże....no nie bardzo...Pampery najfajniejsze i dady tez ok....po porodzie zobaczę jak z chłonnością i ewentualnymi odparzeniami....

Jolka przykro mi że z mamą Ci sie nie układa...czasem lepiej mieć mniej pieniązków a święty spokój....jak tylko dacie radę jakoś finansowo to ja bym się nie zastanawiała nad wynajmem..tylko szybciutko czegos szukała
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:22   #1498
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie jestem takiego samego zdania, ale widzisz ja kupując przez internet nie wiem jaka jest ich jakość choć widzę na zdjęciach metki firm KULA i MEGI a mam coś z tych firm i jestem zadowolona więc chyba nie powinno być tak źle. Sama nie wiem jeszcze poradzę się TŻta co zrobić
to jak jesteś zadowolona z tych ciuszków to ja bym się skusiła ewentualnie poczytaj czy możliwy jest zwrot albo wymiana.

Cytat:
uuu to gratki

zjadłam dwa talerze zupy ogórkowej teraz muszę odpocząć i się zabieram za prasowanie. potem drugie danie zrobić i wyskoczyć do sklepu po biustonosze do karmienia i po kartkę na urodziny dobrze, że oba sklepy mam po drugiej stronie ulicy, wiec daleko chodzić nie muszę

Co do pampersów to ja mam jedną paczkę taką małą z huggiesa new born, biorę ją do szpitala, i dwie paczki Pampersa 1, ale też małe-dokupię więcej jak będzie potrzeba.
Mojej mamy bratowa przez dobre 3 lata dwójkę dzieci na huggiesach wychowała i była zadowolona, nie dawno się przerzuciła na inne, bodajże na Dady bo coś z huggiesa przestała być zadowolona, ale nie pamiętam dlaczego.
Za to moja przyjaciółka dla synka kupowała i nadal kupuje te z rossmanna i mówi, że są super.

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:27
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:25   #1499
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
A bo napisalas "bedzie mogli zaczac wypedzanie" wiec tak jednoznacznie mi sie skojarzylo.
Tu polozna powiedziala,ze bezpieczny termin urodzenia jest po 37 tyg,wiec wynika ze 3 tyg wczesniej (a ja zawsze myslalam ze 2)

tylko nie wchodz na krzesla do sprzatania,zebys czasem nie spadla kochana!
No fakt można było jednoznacznie skojarzyć, ale ja łapię się na tym że czasem mówię o sobie w l.mnogiej np." idziemy zjeść obiad" hehe bo mam na myśli siebie i Oskara
Też myślałam że 2tyg. to ten bezpieczny termin.
Ok obiecuje że na żadne krzesła wchodzić nie będę

Dziewczyny ładnie Wam waga spada

Ja wczoraj ważyłam się na wizycie i od początku ciąży mam +14kg ale wszystko idzie mi w brzuch

Jolka wszystkiego co najlepsze - spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu

Ja w tym roku zamieniam się z TŻ cyferkami Ja 23 a on 32

Dobra idę szykować grzybową :P
Stary 2012-03-21, 12:26   #1500
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję

działalność gospodarcza jestem współwłaścicielką razem z matką i czytając wszystko na temat macierzyńskiego składke zdrowotną trzeba płacić dalej nawet na macierzyńskim i teraz kochana mamusia chce ode mnie te pieniądze i tylko skończy się macierzyński to żegna się ze mną i na moje miejsce wchodzi brat tylko dlatego, że przez 2 lata będzie płaciła za niego niski ZUS ;/ wiecie szkoda słów na to wszystko żeby własna matka była taką świnią.

Dlatego TZ chce wynieść się jak najszybciej i najchętniej by im nic nie mówił zabrał manele i baj ale przecież na macierzyńskim będę musiała pilnować tego czy matka faktycznie za mnie płaci i oczywiście rozliczać się z nią

wiecie z rodziną to tylko dobrze na zdjęciach się wychodzi, a z moją to nawet nie !!
:
no ale to zaraz - jak jesteś współwłaścicielką to składka zdrowotna wynosi 254,55 zł (w 2012 r.) i tyle się płaci do zusu, tylko że potem odlicza się od podatku 219,19, więc niech już Twoja mama nie przesadza opłacenie 35 zł miesięcznie to nie są żadne pieniądze

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości