30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 21:40   #1471
kropeczka74
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
K, uwierz mi, Twoja cera to skarb
Możesz używać pół kropli dowolnego najjaśniejszego podkładu, na to jakikolwiek (jasny) rozświetlacz i jest look typu milion dolarów
Mało kto ma taką możliwość żeby nie robić prawie nic, a wyglądać jakby było zrobione wiele.
Gdzie się stacjonarnie kupuje te sensilisy Twoje?
Li i jedynie w aptece. Ja kupuję w Europejskiej. Pewnie w Wawie tez jest ta sieć, ale myślę, że w każdej porządnej się znajdą.

A co do makijażu, to wiesz, ja nie maluję powiek, więc różnicy zbytniej nie ma. Nawet róż, który nakładam jest bardzo jasny, kuku sobie nim nie zrobię.
Dlatego nikt nie robi gał jak 5 zł na plaży, ponieważ różnica jest naprawdę niewielka.

Edytowane przez kropeczka74
Czas edycji: 2012-11-18 o 21:43
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:43   #1472
BBRAT
Zadomowienie

Aaaa..... w aptece to zmienia wiele. O ile drogeriami wzgardzam w kwestii pielęgnacji, o tyle apteki działają na mnie jak magnes. Mimo, że nie gwarantują jakości oferowanych produktów i nad składem kremu i tak trzeba podebatować
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:46   #1473
kropeczka74
Zadomowienie

Ja zdecydowanie wolę aptekarskie kremy, nie wiem, takie chyba podłoże psychologiczne to ma
Tu sprawdź gdzie je kupisz: http://sensilis.pl/
Stary 2012-11-18, 21:50   #1474
BBRAT
Zadomowienie

Mi się pomieszało bo mniej więcej w jednym czasie pojawiły się dwie nowe marki w aptece, właśnie to sensilis i chyba jeszcze siquens czy jakoś tak. Póki co, nie odróżniam jednej od drugiej Ale może wkrótce zacznę
Stary 2012-11-18, 21:56   #1475
kropeczka74
Zadomowienie

No jest jakiś Siquens czy coś takiego. Sensilisa polecam z czystym sumieniem, ja jestem bardzo zadowolona. Co prawda kompletnie się nie znam na składach, ale i tak dla mnie super bomba
A teraz lecę nadrabiać zaległości Paaaa
Stary 2012-11-18, 21:57   #1476
BBRAT
Zadomowienie

Pa
Stary 2012-11-18, 23:49   #1477
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Silikonowe ramiączka to jest największa bieliźniana porażka jaką znam. To już wolę, żeby widać mi było zwykłe ładne ramiączko, niż tą czerwoną, odparzoną skórę pod tymże. A już na siłce?? Mowy nie ma
Ponieważ z racji swojego dość dużego biustu nie lubię chodzić bez stanika, a niektóre bluzki wyglądają fatalnie z ramiączkami, to udało mi się kupić w Triumphie taką dość dużą bardotkę, która mi nie zlatuje i ładnie podtrzymuje piersi

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Czy umiem? Chyba nie Ale to jest taki kolor, którym krzywdy sobie nie zrobię, więc chyba się skuszę
Ja też nie cierpię silikonowych ramiączek i zdecydowanie wolę jak wystają mi "normalne" ramiączka , jeśli krój ciucha kompletnie nie potrafi ich ukryć ...
A do bokserek zakłada się biustonosz z haftką z tyłu , którą spina się ramiączka
Ja koszulki , czy sukienki - bokserki noszę tylko pod coś ... To jest krój kompletnie nie dla mnie Wyglądam okropnie ....

Cytat:
Kropka, Tobie nie łatwo dogodzić, bo masz biust, o jakim 90% kobiet może tylko poczytać lub pooglądać w kolorowych gazetach. W uzdrowisku też zrobiłaś furorę, aż kazali Ci wciąż siadać, nie wiedzieć czemu
Hi hi hi hi No nie widzieć czemu ....

Kropka , do tego różu Twojego, pink Explosion , koniecznie maluj oczy cieniami ...Szarym perłowym np ... Nawet leciutko pociągnij , by była smuga koloru na powiece ...Mocniej przy linii rzęs i rozetrzeć do góry i w kierunku zewn. kącika .. Chłodny róż przy tak alabastrowej cerze lubi chłodny cień na powiece ...
Ale ten , który wkleiłaś też przepiękny , z koralem w tle ... też potrzebny - zwłaszcza w zimie ... By ocieplić buzię troszkę ....

Ja z różem mam też problem i chyba najgorzej sobie radzę z nakładaniem ...Nie jestem zadowolona z efektu ...Ale wciąż się uczę ....
Niegdyś uważałam , ze róż jest kompletnie zbędnym elementem makijażu , ale jednak nie ....
Bbrat , nakładanie musisz sobie poćwiczyć .... Nakładać w różne miejsca i patrzeć na efekt ... Teoria niby jest prosta - brązer pod kości policzkowe , róż na kości policzkowe...Ale w praktyce to wcale nie jest takie proste .... Ja np dobrze wyglądam z samym brązerem , odpowiednio wystopniowanym na policzku ...
I w różach koloru stricte różowego dobrze wyglądają bladolice, blondynki, kobiety z delikatną urodą ... ( ale to jest takie tylko moje , zupełnie nieprofesjonalne zdanie), natomiast śniade, ciemnowłose , z ostrzejszą urodą powinny używać róży w kolorze brązowo-różowym ( ja używam Dallas Benefit-a/u ?
Tu: http://www.2012makeups.net/benefit-blush-dallas.html
jest fajnie pokazany razem z różem Dandelion ( też ładny) i z brązerem Hoola , który jest wychwalany przez wizażanki , a dla mnie kompletnie do doopy ... Wg mnie Hoola jako brązer jest zbyt ciepły i zbyt pomarańczowy na skórze ...
Np . róż Dallas można z powodzeniem traktować jako brązer i w połączeniu w Dandelionem musi wyglądać b. dobrze na buzi ...

Cały dzień przespałam, z przerwami na odtykanie nosa kroplami... Gorączka i ból głowy mnie powaliły ...
Nienawidzę chorować ...Nienawidzę ...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 01:06   #1478
irenkaaa
Zakorzenienie

uff nadrobilam
o ile mnie ktos tu jeszcze pamieta to wracam ale ciezko mi bylo zajrzec przez ostatnie kilka dni i pisac na biezaco
prace zazwyczaj koncze pozno ale w koncu jutro wolne
wlasciwie 2 dni

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
A krzesło chociaz cwiczysz...? Pare razy po pare minut, z nogami na krzesle...? w tej pozycji czytac mozna
a co to za specjalne cwiczenia?

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
no i nie pływam....
A już w morzu ...NEVER ... boję się głębi ... zawsze mam wrażenie czy to w morzu , czy w jeziorze , że coś mnie wciągnie , zje , ugryzie , poparzy itd ....

ja tez nie plywam
a urlop wole spedzac zwiedzajac albo po knajpach sie szwedac albo rodzince
od 3 lat niezmiennie okolice Paryza i raczej mi sie nie znudzi bo w planie i przeprowadzka

mocne ale prawdziwe ( w wielu przypadkach )

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
W pierwszej kolejnosci-Paryż!!Wypić kawę i zjeść crosanta- w Cafe de Folre...
a ta kawiarnia jakas lepsza od innych? w Paryzu w ostatnie 3 lata z 8 razy bylam ale jak widze fotki to cos mi przypomina
zreszta lubie te francuskie kawiarnie, bary itd

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Paryż uważany jest za stolicę światowej mody i światowe centrum rozrywki.. Chce zobaczyc ,moze i mnie nie zachwyci ale brzmi tak ładnieMówią,że kto raz był w Paryżu, wraca urzeczony niepowtarzalnym klimatem tego miasta, nastrojowymi kawiarniami, spokojem sieci uliczek i paryską życzliwością. ..No i zabytki..Ale do tego by popatrzec na niego szeroko otwartymi oczymatrzeba nastu dni,nie pospiechu..a wiadomo jak to jest...
oj tak , uwielbiam tam wracac
a jeszcze kiedys bym nie pomyslala nawet o wyjezdzie na pare dni

mascara wyprobowana i musze przyznac ze zakup udany
kredka tez super
( w kpl. byla w dobrej cenie za kpl bo taka cena jak za sama mascare a byla kredka,mascara i plyn do zmywania oka )

jak dobrze , ze juz niedziela wieczor
wymeczona jestem strasznie
wolne zazwyczaj mam na poczatku tygodnia wiec z ulga odetchne i wybycze sie jutro i pojutrze

dobrej nocki

ah jeszcze mi sie przypomnialo
pisala ktoras z was o tym ze Paryz jest drogi
mieszkajac w Dublinie widze jedynie roznice na plus dla Paryza jesli chodzi o knajpki, kawiarnie, spozywcze i wiele innych
Jest zdecydowanie tanszy od Dublina chociaz wiadomo mozna i zamowic wode w najdrozszej restauracji jak mi tz mowil i myslec ze wszedzie takie ceny
Jak ja jezdze do Fr to zawsze te ceny roznia sie od Irlandzkich i jest tam taniej co mi sie bardzo podoba

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2012-11-19 o 01:11
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:17   #1479
LAPIEL
Zakorzenienie

irenkaaa
ah jeszcze mi sie przypomnialo
pisala ktoras z was o tym ze Paryz jest drogi
mieszkajac w Dublinie widze jedynie roznice na plus dla Paryza jesli chodzi o knajpki, kawiarnie, spozywcze i wiele innych
Jest zdecydowanie tanszy od Dublina chociaz wiadomo mozna i zamowic wode w najdrozszej restauracji jak mi tz mowil i myslec ze wszedzie takie ceny
Jak ja jezdze do Fr to zawsze te ceny roznia sie od Irlandzkich i jest tam taniej co mi sie bardzo podoba
......................... ......................... ......................... ......................... ..

jam Ci to pisała

ano widzisz a dla mieszkających w Polsce drogo wychodzi , no cóż zrobić ....
chociaż z tego co pamiętam na Cyprze było jeszcze drożej jak kiedyś byłam ...a to już wieki temu

no nic poniedziałeklecimy zatem od nowego tyg ....
ja dziś mam wizytę u stomatologa , tylko przegląd ale i tak nie lubię

miłej pracki
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:43   #1480
Kamlisa
Zakorzenienie

Irenka, krzesło to proste cwiczenie na rozciagniecie kregosłupa w odcinku ledzwiowym Kładziesz sie na plecach, nogi do gory, ugiete pod katem prostym i opierasz lydki o krzesło (cos jak litera S wychodzi )
Brati, Tig ma racje, roz ozdobi kazda twarz. Ale najpierw musisz dobrac kolor ( nie ten, ktory Ci sie podoba, ale ten, ktory pasuje do Twojej urody) Sa chłodne - od jasnego, dziewiczego rozu po taki leciutko w fiolet, sa ciepłe - rozowo-brzoskwiniowe i sa takie zupełnie brazerowate. najlepiej przetestowac w perfumerii, niech ktos Ci doradzi i Cie umaluje - raz taki, raz takim. roz nakładamy delikatnie,wiec ruska baba Ci nie grozi, chyba, ze sie uprzesz. raz kupilam diora roz-paseczki, ktory z racji napigmentowania - faktycznie robił plamy. ale chanel contraste( to Kropkowe to kolor ze starej, popularnej serii, kolory tylko dodaja ew. nazwy zmieniaja ), pryzmy givenchy, clinique blossom, benefit wreszcie - maja raczej delikatne roze. nie masz robic plam, rozem tez niczego nie modelujesz - on ma podkreslac policzki Azurra jest zbyt zdecydowany dla poczatkujacej Przyjrzyj sie sobie, jak jestes po siłce - gdzie twarz jest zarozowiona...? jakim kolorem? natura duzo podpowiada...Mozesz nadac policzki i w tym ich wypukłym miejscy - delikatnie pociagnac do skroni. delikatnie - to nie powinna byc plama na policzku, tylko cien zywszego koloru...
Przy Twojej urodzie, Brati, raczej nie jasne, rozowe, baby-roze, cos bardziej brzoskwiniowego, w brazery idac nawet...Ja kupiłam iles rozy, nim do mnie dotarlo, ze w brzoskwiniowych jednak wygladam gorzej, niz w rozowych. a wizazystki mialy zdania podzielone, wiec musisz ustalic sama. ale roz naprawde ładnie podkresla reszte makijazu
Trzeba isc do pracy - i to bez :"hej ho, hej-ho..."

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-11-19 o 08:56
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:29   #1481
irenkaaa
Zakorzenienie

Dzieki za wyjasnienie z tym krzeslem

Ano tak moze drogo wychodzic dla mieszkajacych w Polsce ten Paryz
Zapomnialam ze ciagle zlotowki I zazwyczaj polacy przeliczaja na 4 ( bo euro okolo czworki zazwyczaj stoi)

Ja juz przestalam przeliczac to mi tam taniej wychodzi. Lacznie z supearketami. Zazwyczaj jakies ciuchy tez z Fr przywoze.
Stary 2012-11-19, 10:21   #1482
LAPIEL
Zakorzenienie

Wziełyście sobie już z Sephora probaski nowego podkładu Guerlaina parure de lumiere ??? bo ja wczoraj dostałam i oczywiście dziś zaraz na buziaka zapodałam wzięłam wersje creme i na pierwszy rzut oka podkladzik jest sympatyczny , jako tako kryjący nawet i ładnie buziak wygląda , lekko przypruszylam les voiletes i zobaczymy jak dalej będzie się sprawował ....
Stary 2012-11-19, 11:59   #1483
irenkaaa
Zakorzenienie

Zazdroszcze wam tej sephory I Douglasa.
Matko I corko napisalam tu rano posta ( z lozka ofcourse z tel) I padlam jak kawka wstajac o 10:45
Stary 2012-11-19, 12:14   #1484
Tigerr
Zadomowienie

Zdycham ....
ale nastawiłam sobie przypominacz i kupiłam to :

http://allegro.pl/show_item.php?item=2786920279

Kama
,dzięki za link
Tak chwalicie , że nie mogłam się oprzeć ...żeby nie spróbować ...
Używacie to na noc pod krem , tak ? Na wacik i smarujecie buzię ? I ile ?? Kilka kropli ? Błagam o instrukcje używania , taką , bym nie zrobiła sobie krzywdy ...

I uciekam dalej do łózia ....
Stary 2012-11-19, 12:37   #1485
Kamlisa
Zakorzenienie

hm...Tig...kupiłas serum ze skinceuticals w dobrej cenie, z mojego linka, fakt. Ale to nie jest retinol 0,3 skinceuticals, o ktorym mowimy z Miszka To inne serum
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...activator.html
Skinceuticals ma ich sporo Najbardziej znany to ce ferulic, za ktorym nie przepadam. swietny ale zabojczo drogi - phloretin ce. my stosujemy aktualnie retinol 0,3, a to jeszcze cos innego, czego nie znam...Tez nad nim myslałam, z uwagi na korzystna cene, ale i tam mam ser w zapasie nieprzyzwoicie duzo...
nawilza, wygładza, lekko złuszcza, ale nie ma retinolu. mozesz na noc po krem albo solo, zobacz, jak Ci podpasuje - to po prostu płynne serum Podejrzewam, ze przypomina ce ferulic.... Retinol to ja stosuje solo, bez kremu, bo ma postac kremu, nie płynu i nie załuje sobie, skoro juz z Miszka kupułysmy nowe tubki Ja chcesz retinol - to do Miszki i ebaya

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-11-19 o 12:46
Stary 2012-11-19, 12:42   #1486
Tigerr
Zadomowienie

A ja myślałam , że to z retinolem ....
Bo pisało o złuszczaniu ...
Ale nic to ,myślę , że dla mnie na początek , biorąc pod uwagę , że nigdy się nie złuszczałam będzie dobre ....

Opinie ma świetne , wszystkie kobietki na blogach polskich i zagranicznych - chwalą ...
A retinol - kupię następnym razem
Stary 2012-11-19, 13:20   #1487
Kamlisa
Zakorzenienie

Te preparaty nie daja duzego, widocznego gołym okiem złuszczania - to nie kwasy Nie masz obłazacej skory, nie musisz nic maskowac - po prostu szybciej sie goja niedoskonałosci i jest bardziej sucha...
Stary 2012-11-19, 14:02   #1488
irenkaaa
Zakorzenienie

polecicie cos pod oko i na powieki?
mam jakas ziaje ze swietlikiem ale stwierdzilam ze musze cos lepszego i na krem w okolice oczu nie bede zalowac
jak ma byc dobre to moze i byc drozsze

macie cos sprawdzonego?
Stary 2012-11-19, 14:38   #1489
LAPIEL
Zakorzenienie

irenkaaa
polecicie cos pod oko i na powieki?
macie cos sprawdzonego?
......................... ......................... .......

krem pod oczka Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 jak dla mnie naj naj ....takie masełko
Stary 2012-11-19, 15:04   #1490
irenkaaa
Zakorzenienie

dzieki , zajrze gdzie w tym kraju moge to kupic bo niestety w debenhamsie niby niema
ale wiem ze cos mi sie w oczy wbilo
stoisko shiseido napewno
wiec poszukam
edit : juz znalazlam ale to daleko dosc bo w miescie a tam czasem dojechac to 1-2 godz zatloczonym autobusem ale poszukam blizej

jak macie cos jeszcze to z checia poslucham opinii bo wy tu expertki

Lapiel a mniej wiecej ile to cudo kosztuje?znalazlam tylko na ebayu za okolo 50euro
ale pewnie taka cena ( za 15ml)
Stary 2012-11-19, 16:18   #1491
LAPIEL
Zakorzenienie

irenkaaa
Lapiel a mniej wiecej ile to cudo kosztuje?znalazlam tylko na ebayu za okolo 50euro
ale pewnie taka cena ( za 15ml)
......................... ......................... ......................... ......................... ......

u nas to nawet drożej niestety ale kremik wart swojej ceny uważam i wydajny bardzo
Stary 2012-11-19, 16:28   #1492
irenkaaa
Zakorzenienie

to jak mowisz ze wart to wierze
tu niewiem ile w sklepie ale na ebayu tylko widzialam a wiadomo na ebayu czasem wysylka roznie kosztuje
Stary 2012-11-19, 16:48   #1493
Kamlisa
Zakorzenienie

ja lubie ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...our-cream.html
Stary 2012-11-19, 17:35   #1494
kropeczka74
Zadomowienie

Jest tu kto??
Powrót do rzeczywistości jest bolesny
Siaty, dźwiganie, auto i komputer to nic dobrego dla kręgosłupa
W dodatku nerwy związane z płatnościami przez klientów, a w zasadzie ich brakiem. Bosszzzz, jak ja się nie lubię upominać o swoje pieniądze
A niestety, niektórzy mają pamięć dobrą, ale krótką. A tyle ładnych rzeczy widziałam wczoraj w sklepach
Stary 2012-11-19, 17:44   #1495
BBRAT
Zadomowienie

A co Ty K widziałaś wczoraj ładnego, gdzie już Cię zagnało?
Stary 2012-11-19, 17:53   #1496
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
A co Ty K widziałaś wczoraj ładnego, gdzie już Cię zagnało?
A dużo rzeczy, ja Trwon jestem
Mam ochotę na koronkowa bluzkę, ale w kolorze kobaltu, ewentualnie chabrowym. Następnie chętnie bym sobie kupiła bransoletkę Beads z Apartu, ale w złocie, bo srebrze już mam
Nie wspomnę o S
Stary 2012-11-19, 17:56   #1497
BBRAT
Zadomowienie

No fakt, Sephora wzywa zniżki do niedzieli, kulki mnie wzywają chyba
Stary 2012-11-19, 18:00   #1498
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
No fakt, Sephora wzywa zniżki do niedzieli, kulki mnie wzywają chyba
u mnie po kulkach to nawet śladu nie ma
Stary 2012-11-19, 18:02   #1499
BBRAT
Zadomowienie

Kropka, u mnie nie było po nich śladu już miesiąc temu. Ja teraz przyczajam się na standardowe kulki w wersji kolorystycznej 03 czyli odcień mojej cery, tylko oczywiście doskonalszy
Stary 2012-11-19, 18:04   #1500
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Kropka, u mnie nie było po nich śladu już miesiąc temu. Ja teraz przyczajam się na standardowe kulki w wersji kolorystycznej 03 czyli odcień mojej cery, tylko oczywiście doskonalszy
dla mnie chyba 1, ale zal mi tamtych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości