|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Cytat:
A co do makijażu, to wiesz, ja nie maluję powiek, więc różnicy zbytniej nie ma. Nawet róż, który nakładam jest bardzo jasny, kuku sobie nim nie zrobię. Dlatego nikt nie robi gał jak 5 zł na plaży, ponieważ różnica jest naprawdę niewielka. Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-11-18 o 21:43 |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa..... w aptece
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Ja zdecydowanie wolę aptekarskie kremy, nie wiem, takie chyba podłoże psychologiczne to ma
Tu sprawdź gdzie je kupisz: http://sensilis.pl/ |
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Mi się pomieszało bo mniej więcej w jednym czasie pojawiły się dwie nowe marki w aptece, właśnie to sensilis i chyba jeszcze siquens czy jakoś tak. Póki co, nie odróżniam jednej od drugiej
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
No jest jakiś Siquens czy coś takiego. Sensilisa polecam z czystym sumieniem, ja jestem bardzo zadowolona. Co prawda kompletnie się nie znam na składach, ale i tak dla mnie super bomba
![]() A teraz lecę nadrabiać zaległości Paaaa |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Pa
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do bokserek zakłada się biustonosz z haftką z tyłu , którą spina się ramiączka ![]() Ja koszulki , czy sukienki - bokserki noszę tylko pod coś ... To jest krój kompletnie nie dla mnie Cytat:
Kropka , do tego różu Twojego, pink Explosion , koniecznie maluj oczy cieniami ...Szarym perłowym np ... Nawet leciutko pociągnij , by była smuga koloru na powiece ...Mocniej przy linii rzęs i rozetrzeć do góry i w kierunku zewn. kącika .. Chłodny róż przy tak alabastrowej cerze lubi chłodny cień na powiece ... Ale ten , który wkleiłaś też przepiękny , z koralem w tle ... też potrzebny - zwłaszcza w zimie ... By ocieplić buzię troszkę ....Ja z różem mam też problem i chyba najgorzej sobie radzę z nakładaniem ...Nie jestem zadowolona z efektu ...Ale wciąż się uczę .... ![]() Niegdyś uważałam , ze róż jest kompletnie zbędnym elementem makijażu , ale jednak nie .... Bbrat , nakładanie musisz sobie poćwiczyć .... Nakładać w różne miejsca i patrzeć na efekt ... Teoria niby jest prosta - brązer pod kości policzkowe , róż na kości policzkowe...Ale w praktyce to wcale nie jest takie proste .... I w różach koloru stricte różowego dobrze wyglądają bladolice, blondynki, kobiety z delikatną urodą ... ( ale to jest takie tylko moje , zupełnie nieprofesjonalne zdanie), natomiast śniade, ciemnowłose , z ostrzejszą urodą powinny używać róży w kolorze brązowo-różowym ( ja używam Dallas Benefit-a/u ? Tu: http://www.2012makeups.net/benefit-blush-dallas.html jest fajnie pokazany razem z różem Dandelion ( też ładny) i z brązerem Hoola , który jest wychwalany przez wizażanki , a dla mnie kompletnie do doopy ... Wg mnie Hoola jako brązer jest zbyt ciepły i zbyt pomarańczowy na skórze ... Np . róż Dallas można z powodzeniem traktować jako brązer i w połączeniu w Dandelionem musi wyglądać b. dobrze na buzi ... Cały dzień przespałam, z przerwami na odtykanie nosa kroplami... Gorączka i ból głowy mnie powaliły ... Nienawidzę chorować ...Nienawidzę ...
|
||
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobilam
o ile mnie ktos tu jeszcze pamieta to wracam ale ciezko mi bylo zajrzec przez ostatnie kilka dni i pisac na biezaco prace zazwyczaj koncze pozno ale w koncu jutro wolne wlasciwie 2 dni Cytat:
Cytat:
ja tez nie plywam a urlop wole spedzac zwiedzajac albo po knajpach sie szwedac albo rodzince od 3 lat niezmiennie okolice Paryza i raczej mi sie nie znudzi bo w planie i przeprowadzka Cytat:
Cytat:
zreszta lubie te francuskie kawiarnie, bary itd Cytat:
a jeszcze kiedys bym nie pomyslala nawet o wyjezdzie na pare dni mascara wyprobowana i musze przyznac ze zakup udany kredka tez super ( w kpl. byla w dobrej cenie za kpl bo taka cena jak za sama mascare a byla kredka,mascara i plyn do zmywania oka ) jak dobrze , ze juz niedziela wieczor wymeczona jestem strasznie wolne zazwyczaj mam na poczatku tygodnia wiec z ulga odetchne i wybycze sie jutro i pojutrze dobrej nocki ![]() ah jeszcze mi sie przypomnialo pisala ktoras z was o tym ze Paryz jest drogi mieszkajac w Dublinie widze jedynie roznice na plus dla Paryza jesli chodzi o knajpki, kawiarnie, spozywcze i wiele innych Jest zdecydowanie tanszy od Dublina chociaz wiadomo mozna i zamowic wode w najdrozszej restauracji jak mi tz mowil i myslec ze wszedzie takie ceny Jak ja jezdze do Fr to zawsze te ceny roznia sie od Irlandzkich i jest tam taniej co mi sie bardzo podoba Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-11-19 o 01:11 |
|||||
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
irenkaaa
ah jeszcze mi sie przypomnialo pisala ktoras z was o tym ze Paryz jest drogi mieszkajac w Dublinie widze jedynie roznice na plus dla Paryza jesli chodzi o knajpki, kawiarnie, spozywcze i wiele innych Jest zdecydowanie tanszy od Dublina chociaz wiadomo mozna i zamowic wode w najdrozszej restauracji jak mi tz mowil i myslec ze wszedzie takie ceny Jak ja jezdze do Fr to zawsze te ceny roznia sie od Irlandzkich i jest tam taniej co mi sie bardzo podoba ......................... ......................... ......................... ......................... .. jam Ci to pisała ano widzisz a dla mieszkających w Polsce drogo wychodzi , no cóż zrobić .... chociaż z tego co pamiętam na Cyprze było jeszcze drożej jak kiedyś byłam ...a to już wieki temu ![]() no nic poniedziałek lecimy zatem od nowego tyg ....ja dziś mam wizytę u stomatologa , tylko przegląd ale i tak nie lubię miłej pracki |
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka, krzesło to proste cwiczenie na rozciagniecie kregosłupa w odcinku ledzwiowym
Kładziesz sie na plecach, nogi do gory, ugiete pod katem prostym i opierasz lydki o krzesło (cos jak litera S wychodzi )Brati, Tig ma racje, roz ozdobi kazda twarz. Ale najpierw musisz dobrac kolor ( nie ten, ktory Ci sie podoba, ale ten, ktory pasuje do Twojej urody) Sa chłodne - od jasnego, dziewiczego rozu po taki leciutko w fiolet, sa ciepłe - rozowo-brzoskwiniowe i sa takie zupełnie brazerowate. najlepiej przetestowac w perfumerii, niech ktos Ci doradzi i Cie umaluje - raz taki, raz takim. roz nakładamy delikatnie,wiec ruska baba Ci nie grozi, chyba, ze sie uprzesz. raz kupilam diora roz-paseczki, ktory z racji napigmentowania - faktycznie robił plamy. ale chanel contraste( to Kropkowe to kolor ze starej, popularnej serii, kolory tylko dodaja ew. nazwy zmieniaja ), pryzmy givenchy, clinique blossom, benefit wreszcie - maja raczej delikatne roze. nie masz robic plam, rozem tez niczego nie modelujesz - on ma podkreslac policzki Azurra jest zbyt zdecydowany dla poczatkujacej Przyjrzyj sie sobie, jak jestes po siłce - gdzie twarz jest zarozowiona...? jakim kolorem? natura duzo podpowiada...Mozesz nadac policzki i w tym ich wypukłym miejscy - delikatnie pociagnac do skroni. delikatnie - to nie powinna byc plama na policzku, tylko cien zywszego koloru...Przy Twojej urodzie, Brati, raczej nie jasne, rozowe, baby-roze, cos bardziej brzoskwiniowego, w brazery idac nawet...Ja kupiłam iles rozy, nim do mnie dotarlo, ze w brzoskwiniowych jednak wygladam gorzej, niz w rozowych. a wizazystki mialy zdania podzielone, wiec musisz ustalic sama. ale roz naprawde ładnie podkresla reszte makijazu ![]() Trzeba isc do pracy - i to bez :"hej ho, hej-ho..."
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-19 o 08:56 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za wyjasnienie z tym krzeslem
Ano tak moze drogo wychodzic dla mieszkajacych w Polsce ten Paryz Zapomnialam ze ciagle zlotowki I zazwyczaj polacy przeliczaja na 4 ( bo euro okolo czworki zazwyczaj stoi) Ja juz przestalam przeliczac to mi tam taniej wychodzi. Lacznie z supearketami. Zazwyczaj jakies ciuchy tez z Fr przywoze. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Wziełyście sobie już z Sephora probaski nowego podkładu Guerlaina parure de lumiere ??? bo ja wczoraj dostałam i oczywiście dziś zaraz na buziaka zapodałam
wzięłam wersje creme i na pierwszy rzut oka podkladzik jest sympatyczny , jako tako kryjący nawet i ładnie buziak wygląda , lekko przypruszylam les voiletes i zobaczymy jak dalej będzie się sprawował ....
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze wam tej sephory I Douglasa.
Matko I corko napisalam tu rano posta ( z lozka ofcourse z tel) I padlam jak kawka wstajac o 10:45 |
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Zdycham ....
![]() ale nastawiłam sobie przypominacz i kupiłam to : http://allegro.pl/show_item.php?item=2786920279 Kama ,dzięki za link Tak chwalicie , że nie mogłam się oprzeć ...żeby nie spróbować ... Używacie to na noc pod krem , tak ? Na wacik i smarujecie buzię ? I ile ?? Kilka kropli ? Błagam o instrukcje używania , taką , bym nie zrobiła sobie krzywdy ... I uciekam dalej do łózia .... |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
hm...Tig...kupiłas serum ze skinceuticals w dobrej cenie, z mojego linka, fakt. Ale to nie jest retinol 0,3 skinceuticals, o ktorym mowimy z Miszka
To inne serumhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...activator.html Skinceuticals ma ich sporo Najbardziej znany to ce ferulic, za ktorym nie przepadam. swietny ale zabojczo drogi - phloretin ce. my stosujemy aktualnie retinol 0,3, a to jeszcze cos innego, czego nie znam...Tez nad nim myslałam, z uwagi na korzystna cene, ale i tam mam ser w zapasie nieprzyzwoicie duzo...nawilza, wygładza, lekko złuszcza, ale nie ma retinolu. mozesz na noc po krem albo solo, zobacz, jak Ci podpasuje - to po prostu płynne serum Podejrzewam, ze przypomina ce ferulic.... Retinol to ja stosuje solo, bez kremu, bo ma postac kremu, nie płynu i nie załuje sobie, skoro juz z Miszka kupułysmy nowe tubki Ja chcesz retinol - to do Miszki i ebaya
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-19 o 12:46 |
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam , że to z retinolem ....
![]() Bo pisało o złuszczaniu ... Ale nic to ,myślę , że dla mnie na początek , biorąc pod uwagę , że nigdy się nie złuszczałam będzie dobre .... ![]() Opinie ma świetne , wszystkie kobietki na blogach polskich i zagranicznych - chwalą ... A retinol - kupię następnym razem
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Te preparaty nie daja duzego, widocznego gołym okiem złuszczania - to nie kwasy
Nie masz obłazacej skory, nie musisz nic maskowac - po prostu szybciej sie goja niedoskonałosci i jest bardziej sucha...
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
polecicie cos pod oko i na powieki?
mam jakas ziaje ze swietlikiem ale stwierdzilam ze musze cos lepszego i na krem w okolice oczu nie bede zalowac jak ma byc dobre to moze i byc drozsze macie cos sprawdzonego? |
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
irenkaaa
polecicie cos pod oko i na powieki? macie cos sprawdzonego? ......................... ......................... ....... krem pod oczka Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki , zajrze gdzie w tym kraju moge to kupic bo niestety w debenhamsie niby niema
ale wiem ze cos mi sie w oczy wbilo stoisko shiseido napewno wiec poszukam edit : juz znalazlam ale to daleko dosc bo w miescie a tam czasem dojechac to 1-2 godz zatloczonym autobusem ale poszukam blizej jak macie cos jeszcze to z checia poslucham opinii bo wy tu expertki Lapiel a mniej wiecej ile to cudo kosztuje?znalazlam tylko na ebayu za okolo 50euro ale pewnie taka cena ( za 15ml) |
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
irenkaaa
Lapiel a mniej wiecej ile to cudo kosztuje?znalazlam tylko na ebayu za okolo 50euro ale pewnie taka cena ( za 15ml) ......................... ......................... ......................... ......................... ...... u nas to nawet drożej niestety |
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
to jak mowisz ze wart to wierze
tu niewiem ile w sklepie ale na ebayu tylko widzialam a wiadomo na ebayu czasem wysylka roznie kosztuje |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubie ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...our-cream.html |
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu kto??
![]() Powrót do rzeczywistości jest bolesny ![]() Siaty, dźwiganie, auto i komputer to nic dobrego dla kręgosłupa W dodatku nerwy związane z płatnościami przez klientów, a w zasadzie ich brakiem. Bosszzzz, jak ja się nie lubię upominać o swoje pieniądze ![]() A niestety, niektórzy mają pamięć dobrą, ale krótką. A tyle ładnych rzeczy widziałam wczoraj w sklepach
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
A co Ty K widziałaś wczoraj ładnego, gdzie już Cię zagnało?
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
A dużo rzeczy, ja Trwon jestem
![]() Mam ochotę na koronkowa bluzkę, ale w kolorze kobaltu, ewentualnie chabrowym. Następnie chętnie bym sobie kupiła bransoletkę Beads z Apartu, ale w złocie, bo srebrze już mam ![]() Nie wspomnę o S |
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
No fakt, Sephora wzywa
zniżki do niedzieli, kulki mnie wzywają chyba
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, u mnie nie było po nich śladu już miesiąc temu. Ja teraz przyczajam się na standardowe kulki w wersji kolorystycznej 03 czyli odcień mojej cery, tylko oczywiście doskonalszy
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Paaaa
Ale to jest taki kolor, którym krzywdy sobie nie zrobię, więc chyba się skuszę