Serum do twarzy

SkinCeuticals Retexturing Activator Nawilżające serum wygładzające o podwójnym działaniu

• 20 stycznia 2018 o 12:16
    Uwielbiam!
    Bardzo żałuję, że SkinCeuticals jest już niemal nieosiągalny w Polsce. Retexturing Activator był moim wielkim zaskoczeniem wśród tych kosmetyków. Z początku nie przekonywał mnie jego skład, ale jak spróbowałam... cudeńko! Pięknie wygładza skórę i porządnie ją nawilża. Chyba nigdy wcześniej, ani później nie miałam tak ładnej skóry... Przyćmił nawet Hydrating B5, który uwielbiam!
    Zalety:
    • baaardzo wydajny - 4-5 kropli na całą twarz i szyję
    • rewelacyjne i długotrwałe nawilżenie
    • zero podrażnień
    • świetny pod makijaż
    • gładka i promienna skóra, bez wyprysków i stanów zapalnych
    Wady:
    • Niestety cena... dlatego rzadko gościł na mojej półce
    kajagi
    10 czerwca 2015 o 19:21
    Powalające efekty przy systematycznym stosowaniu
    Retexturing Activator to kolejna perełka od SkinCeuticals, działa i to jak! Wymaga jednak systematyczności w użytkowaniu. Zgadzam się z opinią wyrażoną kilka postów wcześniej, że aplikacja serum dwa razy dziennie daje super rezultaty natomiast przy nanoszeniu preparatu na skórę tylko raz dziennie efekty nie są już tak powalające. Pierwsze rezultaty przychodzą po mniej więcej trzech tygodniach także warto być cierpliwym. Konsystencja serum jest dość wodnista, producent zaleca 4-6 kropli na jedną aplikację, jednak ja używam więcej i wtedy efekty są znakomite. Plusy: + mega nawilżenie, skóra gładka, miękka, promienna + świetna regeneracja i odżywienie + buzia jak po urlopie, wypoczęta, zrelaksowana + uelastycznie skóry, poprawa napięcia i jedrności + wyraźne zmniejszenie porów + oczyszczenie skóry + brak podrażnień, zaczerwienień + nietłusta, nielepka szybko wchłaniająca się formuła + ledwie wyczuwalny zapach + niezła wydajność Minusy: - cena - zamiast buteleczki z pipetką wolałabym dozownik Używam tego produktu od: 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: 12 fiolek po 5 ml,
  • 7 stycznia 2014 o 15:39
    Dla osób po 20 z lekkim trądzikiem, ceniących sobie gładką skórę.
    Dostałam to serum w prezencie z retinolem tej firmy, retinol mnie zapycha nie wiem dlaczego bo powinien poprawiać stan skóry trądzikowej a to serum bardzo ładnie wygładza, nawilża, parę kropli roztartych na dekolcie sprawia, że skóra staje się świetlista gładka tak jakbym cały tydzień używała triacneal albo normaderm antiage bez uczucia wysuszenia skóry.Na wielkie wyjścia propopnuję wetrzeć to serum w połączeniu z advenced night repair i phloretinem plus krem day wear efekt gładkiej, nawilżonej skóry niesamowity.Serum radzi sobie doskonale z efektami zapchania spowodowanymi przez kremy nuxe i vichy. Moim sposobem na pielęgnację skóry mieszanej jest używanie 2 ,3 serów z lekkim kremem typu day wear lub hydra life, revitalizning estee lauder.Podejrzewam, że zasługą efektu wygładzenia jest mocznik dlatego spróbuję kremu za 20 zł z jego 30% stężeniem bo na dekolt szkoda mi tego serum.Mam 27 lat zmarszczek nie mam i moim marzeniem jest, żeby do 40 wyglądać tak samo jak teraz ,Charliz Theron sie udało więc może te sera jakoś mi w tym pomogą. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2x 30ml
  • 2 stycznia 2014 o 23:18
    Idealne dla wrednej przyjaciolki albo nowej zony bylego meza ;)
    Moje rozczarowania zycia... To ja od kilku lat wypisuje peany na czesc marki SkinCeuticals, zawsze mam na podoredziu ich dwa kremy pod oczy (na dzien AOX + Eye Gel, a ostatnio doszedl i na noc A.G.E. Eye Complex), pod krem BB zawsze leca sera CE Ferulic, Blemish + Age Defense i okresowo Phloretin CF, a od kilku miesiecy wszystkie znane mi retinotele, retinoidy i retinadlehydy wykosil ich Retinol 0,3 High Potency Refining Night Treatment, a tu taaaaki bubel! To serum nie robi nic. A nie, jedno robi: oblepia. Oblepia na wieki i doszczetnie. Mam wrazenie, ze nawet poranne mycie twarzy (bo owe oblepiajstwo aplikowalam tylko na noc), nie usuwa oblepiszcza do konca. Cera robi sie spulchniona ( i nie! nie jest to uczulenie na wit. A, takowe stosuje na swoja twarz od 2 dekad), co wiecej: pojawiaja sie p o r y. A ja nigdy porow nie widze, obsesyjnie dbam, zeby byly zwezone i niewidoczne. A tu sa pory, natomiast buzia wyglada jak po takiej PRLowskiej "parowce", jakie robiono dawno temu w warszawskich salonach kosmetycznych IZIS. Byla taka goraca szmata (znaczy, niby maska, nawet do pradu to bylo podlaczone, coby grzalo) nakladana na twarz, rozpulchniala pory i nastepnie - dawaj! - kosmetyczka przystepowala do dzikiego manualnego oczyszczania. Brrr... Wracajac do tegoz serum: tu wiec mamy efekt tego PRLowskiego wynalazku. A niby mialy byc kwasy w stezeniu 20% i kwas hialurynowy jako nawilzacz. Zaiste, nawilza szalenie - rozpulchnia cere jak ciasto. Nie ma rorzjasnienia, nie ma wypoczetej cery, czyli tego wszystkiego, co moja 35 cera dostaje zawsze od SC - a tym razem: figa z oblepiaczem. To serum jest tragiczne. Po jednym uzyciu masakruje twarz, robiac z niej wlasnie wielki wypiek: prawie wylewa sie skora ze swoich rozmiarow, a pory to maja jakis przerost. Cera dlugo sie blyszczy, jakby nadal oblepialo ja to cos (podobny efekt osiagnelam raz w zyciu dzieki podkladowi Sisley, myslalam, ze nic nie pobije tego efektu zawiniecia w folie spozywcza, a jednak mylilam sie). Po kazdej aplikacji, bo twardo sie nie poddawalam, wierzac, ze SC bubli nie produkuje, przez 2 dni doprowadzalam twarz do ladu...pojawialy sie nawet takie wypryski-potowki! Tak ze moja zadbana cera, sucha, wrazliwa, z niewidocznymi cerami i brakiem zmarszczek mowi temu gniotowi wyrazne: NIET :D Odradzam, chyba, ze kupic wyjatkowo wrednej przyjaciolce i wcisnac jej bajke, ze po 3 miesiecznej morderczej walce z tym cudem ujrzy brand new cere ;) Używam tego produktu od: walczylam 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: poszlo do prawdziwej przyjaciolki, ktora dala wlasnie takiej wrednej przyjaciolce
  • 5 lutego 2013 o 0:07
    Zero efektów
    SkinCeuticals jest jedną z moich ulubionych marek, głównie z względu na serum CE Ferulic, bez którego nie wyobrażam sobie mojej porannej pielęgnacji. Zachęcona działaniem powyższego produktu, postanowiłam dodać również do mojej pielęgnacji nocnej serum marki SC - wybór padł na Retexturing Activator. Mam cerę normalną w okresie jesienno-zimowym, natomiast w cieplejszych miesiącach - mieszaną. Nie mam skóry trądzikowej, czasem coś mnie zapcha, ale bardzo rzadko. Kupiłam to serum z nadzieją na rozjaśnienie twarzy, na radzenie sobie z ewentualnymi wypryskami oraz poradzenie sobie z małym przebarwieniem jakie mam po rozdrapaniu wyprysku. Stosowałam to serum co noc przez cztery miesiąca i niestety efekty są prawie zerowe. Owszem, serum daje skórze dodatkowe nawilżenie, ale poza tym nie robi nic. Moje przebarwienie jak było tak jest nadal, skóra nie nabrała dodatkowego blasku, jeśli czasem jakiś produkt mnie zapcha - to serum absolutnie nie radzi sobie z konsekwencjami zapchania. Złuszczenia komórek również nie zauważyłam - nadal muszę używać szczoteczki Clarisonic bądź peelingów. Jednym słowem w moim przypadku nie spełniły się jakiekolwiek zapewnienie producenta. Nie będę płacić takiej kwoty za dodatkowe nawilżenie skóry, o wiele lepiej robi to EL ANR. Zamierzam wypróbować jeszcze inne sera SC, ale do tego na pewno nie wrócę. Używam tego produktu od: ponad czterech miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno i ostatnie