Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 21:56   #1471
perelka8942
Raczkowanie

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Nie mów, że APS Dlaczego nie polecasz? Fakt, z pracą w tym, zawodzie to mega ciężko :/ Kochana, ale peintencjarna to ZK, AŚ

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Nie tylko Ty Ja to nie wiem kiedy się własnego M dorobię - chyba, że zagranicę wyjadę :P A ludzie z Ciebie będą, dlaczego nie?

Prawie niczym się nie różni ten kierunek od resocjalizacji, poza nazwą i że bardziej Cię przygotowuję do pracy jako kurator sądowy
Pedagogium... marna szkoła, niby kadra dobra ale nic z tego nie wynoszę... po zwykłej reso też można pracować w ZK i AŚ, ale niestety ja przekreśliłam sobie pracę w mundurówce tatuażem ale co zrobić...
perelka8942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:03   #1472
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka8942 Pokaż wiadomość
szczerze? nie mam pojęcia czym to się różni od resocjalizacji może tym, że możemy wydawać opinie dla sądu tzn być biegłymi i być kuratorami sądowymi? chyba tylko tym... ale nie lubie mojej szkoły... nic nowego z niej nie wynoszę... masakra jakaś

Nie jesteś dinozaurem... mnie szlag jasny trafia, że wśród moich najbliższych koleżanek tylko ja nie jestem ustatkowana... no i u mnie w rodzinie tak jest że jak już będę miała te 25 lat czyli za rok to już będą mówić, że jestem starą panną... cóż... co kraj to obyczaj w naszym przypadku co region to inny obyczaj
JW Wspomniałam NICZYM Sama mam licencjat z resocjalizacji także, bo robiłam na APSie, ale już na mgr nie szłam, bo nie chciało mi się i nie dalabym już rady ciągnąć dwóch kierunków :/ Niestety, ale biegłymi to nie można być po tych studiach... ZK, AŚ, Zakłady Poprawcze, praca w Sądzie, Kurator Sądowy, itp.

Ze mnie się śmieją, że największe dwie licealne wariatki zostały bez facetów i same, a reszta... Zaręczona, mężatki, baa... Nawet dzieci już mają. No u mnie mamuśka miała 24 lata jak za mąż wyszła, a ja ooo nawet kandydata na męża nie mam

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
aaaa,ale kierunek brzmi fajniej dla ucha niż resocjalizacja

żartowalam trochę z tym dinozaurem a Ty ustatkowana trochę jesteś, masz kogoś, macie jakieś plany przecież
W moim otoczeniu jest rożnie, są rodziny z dziećmi, są dlugoletnie związki bez ślubu, ale za to z kredytem , jest kilka zaręczonych, singielkę znam jedną. W pracy na trzydzieści kilka osob w wydziale tylko ja i i dziewczyna rok starsza nie mamy rodziny/męża..nawet nie jesteśmy zaręczone a mój tz ma 31 lat, tym bardziej nie ma na co czekać....starego dziada brac nie bedę przecież
nazwy kieurunków są takie wymyślne są tak ładnie opisane, a co do czego to PORAŻKA Ja w LO szukałam jak najbardziej wymyślnych nazw i wymyśliłam... etnolingwistykę, sinologię i wiele innych, że nauczyciele czasem nie wiedzieli o czym do nich mówię

Mój EKS mając 26 lat nie chciał się ze swoją EKS zaręczać, a będąc ze mną ponad 2 lata, może dwa razy ten temat był poruszony i co... ma 30 lat i się z jakąś lalunią teraz ciąga - no OK mieszkają już razem jakoś ze mną nie bardzo chciał

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka92 Pokaż wiadomość
No juz troszkę lepiej Mały dostał 4 syropy prawoslazowy , ceclor , pulneo i calpul juz swoja dawke dostał , jeszcze przeds snem wysmaruje go maścią rozgrzewającą.Jutro idę z Kodim na kontrolę , ciekawe co powiedzą.

Hmmmm dziewczynki coś chcę w sobie zmienić.Myślę o włosach.Co powiecie na Ombre?
Mam Ombre A dokładniej jaki masz kolor włosów?? Mnie moje Ombre wkurza, bo czasem widać przejście gdzie zaczyna się mój kolor, a gdzie farba, bo strasznie chciałam mieć o max 2 tony jaśniejsze od moich naturalnych na pierwszy rzut oka to nie widać nawet, że to Ombre, ale ja widzę już te przejście
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:05   #1473
perelka8942
Raczkowanie

ja już nawet o swoim eks wspominać nie będę, byłam gówniarą, on miał 24 lata był zawodowym wojskowym i zamiast zaręczyn o których mówił cały czas dostałam oczywiście metaforycznie mówiąc kopa w tyłek
Stary 2013-03-19, 22:08   #1474
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kogoś, ale planów konkretnych nie ma... nie wiem czy czytałaś wcześniej, ale mój tż stwierdził, że najpierw musimy się ogarnąć... i tak naprawde to ja nie wiem co to znaczy dla niego

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Rybka, ombre fajny pomysł... ale wydaje mi się, że najlepiej dziabnąć sobie w salonie niż ten z loreal... też o tym myślałam. Dodatkowo myślę jeszcze o kreatynowym prostowaniu włosów ale na to muszę odłożć sporo kaski
Widziałam o tym ostatnio jakiś reportaż, filmik coś o metamorfozach było i super sprawa, bo bezpieczne jest to dla włosów I spokojnie jak się umie i wie o co chodzi można samemu zrobić

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
No ja chce właśnie u fryzjera zrobić a ile kosztuje te prostowanie włosłów? długo trzyma ? włosy się nie zniszczą?
Ja 60 zł za Ombre zapłaciłam i farbą robione było nie rozjaśniaczem Wkurzają mnie laski, które na ciemnych włosach wręcz rudo, żółte ombre noszą i jaki lans i ja nie robiłam aż tak mega na pół głowy :P DELIKATNIE i już mi się znudziło KU!@#$%^ jakie ja mam włosy, umyłam dziś rano rozczesałam i boom już ochlapnięte proste jak druty :beczy:

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
kreatyna właśnie odbudowuje włosy więc wydaje mi się to dla naszych kudłów idealnie, niestety cholernie drogie... jak się nie wynajdzie żadnego kuponu na citeam, grouponie albo gruperze to od 700 zł w górę takie coś może kosztować. A trzyma do około 3 miesięcy albo i dłużej
Kreatyna jest bezpieczna dla włosów i efekt 3-4 miesiące A koszt nie wiem Ja nie mam tego problemu, bo prostowinica może dla mnie nie istnieć
Stary 2013-03-19, 22:11   #1475
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
JW Wspomniałam NICZYM Sama mam licencjat z resocjalizacji także, bo robiłam na APSie, ale już na mgr nie szłam, bo nie chciało mi się i nie dalabym już rady ciągnąć dwóch kierunków :/ Niestety, ale biegłymi to nie można być po tych studiach... ZK, AŚ, Zakłady Poprawcze, praca w Sądzie, Kurator Sądowy, itp.

Ze mnie się śmieją, że największe dwie licealne wariatki zostały bez facetów i same, a reszta... Zaręczona, mężatki, baa... Nawet dzieci już mają. No u mnie mamuśka miała 24 lata jak za mąż wyszła, a ja ooo nawet kandydata na męża nie mam

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

nazwy kieurunków są takie wymyślne są tak ładnie opisane, a co do czego to PORAŻKA Ja w LO szukałam jak najbardziej wymyślnych nazw i wymyśliłam... etnolingwistykę, sinologię i wiele innych, że nauczyciele czasem nie wiedzieli o czym do nich mówię

Mój EKS mając 26 lat nie chciał się ze swoją EKS zaręczać, a będąc ze mną ponad 2 lata, może dwa razy ten temat był poruszony i co... ma 30 lat i się z jakąś lalunią teraz ciąga - no OK mieszkają już razem jakoś ze mną nie bardzo chciał

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Mam Ombre A dokładniej jaki masz kolor włosów?? Mnie moje Ombre wkurza, bo czasem widać przejście gdzie zaczyna się mój kolor, a gdzie farba, bo strasznie chciałam mieć o max 2 tony jaśniejsze od moich naturalnych na pierwszy rzut oka to nie widać nawet, że to Ombre, ale ja widzę już te przejście
Mam brązowe włoski chciałabym żeby pomalowała mi na jasny brąz a końcówki ciemnym blondem Ja marzę o prostych włosach ! A jak samemu można wykonać te prostowanie ?

Edytowane przez rybka92
Czas edycji: 2013-03-19 o 22:13
rybka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:20   #1476
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Pedagogium... marna szkoła, niby kadra dobra ale nic z tego nie wynoszę... po zwykłej reso też można pracować w ZK i AŚ, ale niestety ja przekreśliłam sobie pracę w mundurówce tatuażem ale co zrobić...
Ostatnio się Rybki pytałam czy to Ona ma tatuaż Ogólnie można mieć tatuaże, ale nie w widocznych miejsach, dobrze umotywowany... Tyle, że Ty masz ech w bardzo widocznym miejscu...

Kiedyś myślałam o mgr w Pedagogium, ale wyszło, że wcale póki co nie mam mgr walczę o ten tytuł, ale ech :/ Stwierdziłam, że pójdę na jakieś inne 2letnie mgr studia... Może Kryminiologia... W sumie ja nie wiem co chcę Wybiorę coś co nie jest powiązane z zawodem edukację może przedszkolną z wczesnoszkolną

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
ja już nawet o swoim eks wspominać nie będę, byłam gówniarą, on miał 24 lata był zawodowym wojskowym i zamiast zaręczyn o których mówił cały czas dostałam oczywiście metaforycznie mówiąc kopa w tyłek
Znam ten ból... Miałam 19 lat, mój EKS 20 i jak On na zaręczyny nalegał, baaa... Nawet pierścionek miał, ale w końcu się rozstaliśmy i czasem myślę, że głupia byłam, bo On teraz ma żonę od ponad 2 lat

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Mam brązowe włoski chciałabym żeby pomalowała mi na jasny brąz a końcówki ciemnym blondem Ja marzę o prostych włosach ! A jak samemu można wykonać te prostowanie ?
Można i wiem nawet jak

Najpierw myje się włosy i suszy do 80%, następnie rodziela się włosy max żeby pasma miały 1 - 2 cm grubości i szerokości i rozczesuje się je i nakłada się kreatynę, ale musi być 0.5 cm od głowy (nie wiem dlaczego) i jak na rozczesane pasmo nałoży się kreatynę to trzeba nagrzaną prostowinicą 5 razy po paśmie z kreatyną przejechać, będzie taka śmieszna para i dymek (ale tak musi być). Jak już cała głowa jest zrobiona trzeba ileś minut odczekać chyba 30 minut i umyć raz jeszcze włosy i wysuszyć i gotowe

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Mój naturalny to ciemny blond przechodzący w średni, jakby od góry w świetle słońca miałabym lekki odrost ciemniejszy, gdzie nie gdzie jakieś pasemko, refleks mam złotego blondu (mam dziwne naturalne włoski), a ombre jaśniejsze 2-3 tony. Nie mogę Ci pokazać żadnego zdjęcia, bo na każdym mam inny kolor włosów(przekłamane kolory wychodzą )
Stary 2013-03-20, 06:48   #1477
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
boszsz, to ja mam 27, nie jestem ustatkowana, jestem dinozaurem , znaczy nie bedzie już ze mnie ludzi?
to ja też dinozaur, bo mam 26
to ja tam ex TZ nie liczę bo to takie gówniarskie związki, jak miałam niecałe 17 to męża poznałam i tak już 9 lat sobie jesteśmy
Cytat:
mmmm dziewczynki coś chcę w sobie zmienić.Myślę o włosach.Co powiecie na Ombre?
mi się strasznie podoba, ale na razie nie robię, bo się lękam w poniedziałk idę do fryzjera, ale tylko odrost robię i i tak mam nadzieję, że mi złapie bo w ciąży niby czasem może nie złapać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:12   #1478
shedir
Rozeznanie

Pozdrawiam

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-12 o 16:36
shedir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:17   #1479
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio się Rybki pytałam czy to Ona ma tatuaż Ogólnie można mieć tatuaże, ale nie w widocznych miejsach, dobrze umotywowany... Tyle, że Ty masz ech w bardzo widocznym miejscu...

Kiedyś myślałam o mgr w Pedagogium, ale wyszło, że wcale póki co nie mam mgr walczę o ten tytuł, ale ech :/ Stwierdziłam, że pójdę na jakieś inne 2letnie mgr studia... Może Kryminiologia... W sumie ja nie wiem co chcę Wybiorę coś co nie jest powiązane z zawodem edukację może przedszkolną z wczesnoszkolną

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Znam ten ból... Miałam 19 lat, mój EKS 20 i jak On na zaręczyny nalegał, baaa... Nawet pierścionek miał, ale w końcu się rozstaliśmy i czasem myślę, że głupia byłam, bo On teraz ma żonę od ponad 2 lat

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Można i wiem nawet jak

Najpierw myje się włosy i suszy do 80%, następnie rodziela się włosy max żeby pasma miały 1 - 2 cm grubości i szerokości i rozczesuje się je i nakłada się kreatynę, ale musi być 0.5 cm od głowy (nie wiem dlaczego) i jak na rozczesane pasmo nałoży się kreatynę to trzeba nagrzaną prostowinicą 5 razy po paśmie z kreatyną przejechać, będzie taka śmieszna para i dymek (ale tak musi być). Jak już cała głowa jest zrobiona trzeba ileś minut odczekać chyba 30 minut i umyć raz jeszcze włosy i wysuszyć i gotowe

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Mój naturalny to ciemny blond przechodzący w średni, jakby od góry w świetle słońca miałabym lekki odrost ciemniejszy, gdzie nie gdzie jakieś pasemko, refleks mam złotego blondu (mam dziwne naturalne włoski), a ombre jaśniejsze 2-3 tony. Nie mogę Ci pokazać żadnego zdjęcia, bo na każdym mam inny kolor włosów(przekłamane kolory wychodzą )
A gdzie można kupic kreatyne i ile ona kosztuje ?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez shedir Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny.
Niedługo dołącze do was. Mój maż wyjeżdza na szkółke w kwietniu, to jets jego marzenie . Troche się tym martwie szczególnie po tym co naczytałam się w necie na temat tych szkółek i tego co się tam dzieje. No ale pozostaje mi wierzyć i ufać że mój mąż jest porządnym facetem i będzie trzymał ptaszka tylko w gatkach i nie zakocha sie tam w jakiejs laluni. Ciesze się że znalazłam to forum. Pozdrawiam
Witamy takie akcje o których czytałaś dzieją się na prawdę bardzo bardzo rzadko nie martw się
Stary 2013-03-20, 11:37   #1480
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczyny.
Niedługo dołącze do was. Mój maż wyjeżdza na szkółke w kwietniu, to jets jego marzenie . Troche się tym martwie szczególnie po tym co naczytałam się w necie na temat tych szkółek i tego co się tam dzieje. No ale pozostaje mi wierzyć i ufać że mój mąż jest porządnym facetem i będzie trzymał ptaszka tylko w gatkach i nie zakocha sie tam w jakiejs laluni. Ciesze się że znalazłam to forum. Pozdrawiam
witam
czyli wszystko przed Wami, ale szybko zleci

co do akcji to są jakieś sporadyczne bezmózgie yeti u mojego męża jest taki jeden widziałam nawet jego zdjęcia, bo wszyscy z niego leją

Stary 2013-03-20, 11:48   #1481
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Dziewczyny.
A to Twój mąż z wojska do Policji się przenosi? Gdzieś kiedyś pisałaś, że jest zawodowym żołnierzem i opłaca Mu się? Robi to na zasadzie przeniesienia z jednej służby do drugiej, czy musi się zwalniać?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Kasia u mnie w jednostce wszyscy rozkazy podpisują po adaptacji, może w innych miastach jest inaczej

Rybka w sklepie z artykułami fryzjerskimi, ile kosztuje - nie wiem.
Stary 2013-03-20, 12:17   #1482
shedir
Rozeznanie

Mój mąż w wojsku nigdy nie był choc bardzo żałuje.

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-10 o 21:02
shedir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:52   #1483
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

[QUOTE=shedir;39876189]
Cytat:
A to Twój mąż z wojska do Policji się przenosi? Gdzieś kiedyś pisałaś, że jest zawodowym żołnierzem i opłaca Mu się? Robi to na zasadzie przeniesienia z jednej służby do drugiej, czy musi się zwalniać?[COLOR="Silver"]

Tamten fecet to był mój chłopak z którym byłam kilka lat ale niedługo potem się rozstaliśmy.
Mój mąż w wojsku nigdy nie był choc bardzo żałuje.
Spox, ja pytam z ciekawości, w ramach przeniesienia, bo sama coś próbuje tyle, że z POL do innej instytucji i wcale to takie łatwe nie jest, bo chcą bym się zwolniła, a tak nie chcę
Stary 2013-03-20, 14:52   #1484
rybka92
Raczkowanie

No to kobitki kochane mamy środę teraz to już zleci do weekendu Kaśka87 a kogo masz tam w brzuszku? chłopczyk czy dziewczynka?
Stary 2013-03-20, 15:02   #1485
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No to kobitki kochane mamy środę teraz to już zleci do weekendu Kaśka87 a kogo masz tam w brzuszku? chłopczyk czy dziewczynka?
ostatnio lekarz powiedział, że coś tam lata, ale że zobaczymy na następnej wizycie chciałabym dziewczynkę, ale zobaczymy 29-go kto tam się ukrywa
no już środa jeszcze jutro a w piątek już będą w domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 15:15   #1486
perelka8942
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ostatnio lekarz powiedział, że coś tam lata, ale że zobaczymy na następnej wizycie chciałabym dziewczynkę, ale zobaczymy 29-go kto tam się ukrywa
Ja się ze swoim zobaczę dopiero w sobotę... bo ma służbę w piątek od 18 do 2 w nocy
Stary 2013-03-20, 15:31   #1487
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Ja się ze swoim zobaczę dopiero w sobotę... bo ma służbę w piątek od 18 do 2 w nocy
Ja tak samo niestety

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Ja jak byłam w ciąży to też chciałam dziewczynkę , TŻ chciał chłopca.Ale mamy kochanego syneczka i teraz sobie nie wyobrażam ,żebym miała córe Kodi to taki synuś mamusi.Ostatnio wstał przede mną (śpimy razem) i zaczął mi dawać buziaczki , matko nie wiedziałam co się dzieje.Już dawno nie miałam tak miłej pobudki hehe .Często się do mnie tuli No ale za to wczoraj wieczorem tak się wygłupialiśmy ,że mam limo nad okiem i to dość spore
Stary 2013-03-20, 15:36   #1488
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak byłam w ciąży to też chciałam dziewczynkę , TŻ chciał chłopca.Ale mamy kochanego syneczka i teraz sobie nie wyobrażam ,żebym miała córe Kodi to taki synuś mamusi.Ostatnio wstał przede mną (śpimy razem) i zaczął mi dawać buziaczki , matko nie wiedziałam co się dzieje.Już dawno nie miałam tak miłej pobudki hehe .Często się do mnie tuli No ale za to wczoraj wieczorem tak się wygłupialiśmy ,że mam limo nad okiem i to dość spore
to mąż też bym syna chciał zobaczymy kto ma rację

Stary 2013-03-20, 18:53   #1489
rybka92
Raczkowanie

Dzisiaj cały pluton TŻ ta idzie na imprezę do Celi a mój Misiek nie idzie.Chłopaki go podobno namawiali i marudzili ale stwierdził ,że nie idzie i koniec.Kochany jest co?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 18:57   #1490
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj cały pluton TŻ ta idzie na imprezę do Celi a mój Misiek nie idzie.Chłopaki go podobno namawiali i marudzili ale stwierdził ,że nie idzie i koniec.Kochany jest co?
mój się zapisał na jakieś kółko na strzelnicy i musiałam tego słuchać

mieli dzisiaj jakieś TO z prawa chyba ale mówił, że dobrze poszło i w piątek ma służbę ale rano

Stary 2013-03-20, 19:41   #1491
justine_08
Raczkowanie

Mój miał wczoraj TO z prawa i zdał jestem dumna, no ale w końcu kuł do 3-ej ...
Matko, od niedzieli mnie tu nie było i mnóstwo ciekawych tematów mnie ominęła, np. to jak rozmawiałyście o tych studiach, pracy itp. .. Ja to bym chciała w mundurówce pracować wojsko - jak najbardziej studia wojskowe na WAT-cie, w policji to jako cywil, albo w kryminalnej jako technik kryminalny właśnie chce się tak ukierunkować na studia, i biorę pod uwagę chemie kryminalistyczną na UMCS-ie lub chemię sądową na UJ-ocie to jest genialne ale z tego co wiem, to i tak - szkółka murowana co mi ze studiów, jak to wszystko i tak muszę przejść ale dam radę (przynajmniej tak uważam) ale i tak wiem, że mój TŻ się nie zgodzi na ani jedno, ani drugie. On uważa że kobieta to kobieta, a nie babochłop haha ale wiem że się cieszy z tego że dbam o siebie (bieganie, siłka, skakanka, ćwiczenia fitness), ba, nawet chwalił się tym swoim kolegom :O

Tak Wam powiem że to ja jestem z Was najmłodsza, i aż mi głupio tutaj pisać

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
mój się zapisał na jakieś kółko na strzelnicy i musiałam tego słuchać

mieli dzisiaj jakieś TO z prawa chyba ale mówił, że dobrze poszło i w piątek ma służbę ale rano
Haha, skądś to znam ale w sumie sama chciałabym sobie postrzelać
- rozszerzona chemia
- podstawowy i rozszerzony angielski

AGH, WAT, Politechnika Rzeszowska

http://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho

Edytowane przez justine_08
Czas edycji: 2013-03-20 o 19:38
justine_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:44   #1492
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justine_08 Pokaż wiadomość
Matko, od niedzieli mnie tu nie było i mnóstwo ciekawych tematów mnie ominęła, np. to jak rozmawiałyście o tych studiach, pracy itp. .. Ja to bym chciała w mundurówce pracować wojsko - jak najbardziej studia wojskowe na WAT-cie, w policji to jako cywil, albo w kryminalnej jako technik kryminalny właśnie chce się tak ukierunkować na studia, i biorę pod uwagę chemie kryminalistyczną na UMCS-ie lub chemię sądową na UJ-ocie to jest genialne ale z tego co wiem, to i tak - szkółka murowana co mi ze studiów, jak to wszystko i tak muszę przejść ale dam radę (przynajmniej tak uważam) ale i tak wiem, że mój TŻ się nie zgodzi na ani jedno, ani drugie. On uważa że kobieta to kobieta, a nie babochłop haha ale wiem że się cieszy z tego że dbam o siebie (bieganie, siłka, skakanka, ćwiczenia fitness), ba, nawet chwalił się tym swoim kolegom :O

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ale ci zazdroszcze tego zapału do ćwiczeń.Ja ćwiczyłam całe 9 dni i przestałam ..... porażka ze mnie
Stary 2013-03-20, 20:08   #1493
justine_08
Raczkowanie

Wiesz, Ci powiem że to przez kompleksy, wszystko się od nich zaczęło i od szkoły średniej :P ale cii i tak mi jakoś zostało i może dla tego po części chciałabym mundurówkę, bo tam większość pracy jest na świeżym powietrzu, no ok, może na początku troche siedzą ale ja nie wyobrażam siebie jako siedzącą sekretarkę roztrzepaną na dodatek haha

Zresztą, w przyszłości chciałabym mieć trójkę dzieci więc to różnie ze mną może być ;D w sumie czytałam kiedyś że najlepiej iść do dietetyka, żeby nie przytyć do 10 kg, bo wtedy to się nie roztyje mojej kuzynce tak kazałam - ma spaść tylko 5 kg ale ja znam siebie, jak narazie od listopada wytrzymuje bez słodyczy tak, tak, święta też bez nich się obeszły same owocki i sałatki -.- nie pamiętam smaku czekolady

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Ale ci zazdroszcze tego zapału do ćwiczeń.Ja ćwiczyłam całe 9 dni i przestałam ..... porażka ze mnie
Poćwicz nad silną wolą u mnie początki do łatwych nie należały męka przez łzy, zakwasy i liczne cierpienia
- rozszerzona chemia
- podstawowy i rozszerzony angielski

AGH, WAT, Politechnika Rzeszowska

http://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho

Edytowane przez justine_08
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:29
justine_08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 20:38   #1494
rybka92
Raczkowanie

Ja w ciąży przytyłam 25 kg ! Masakra ! okropnie wyglądałam , miałam wieeeeeeeeeeeeeeeelki brzuch hehe.Już wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży ale to jednak i tak za dużo (168 cm 62 kg).Chciałabym trochę jeszcze zrzucić no ale ciężko mi niestety , jestem strasznie leniwa
Stary 2013-03-20, 21:10   #1495
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Na WAT na wojskowe studia się ciężko dostać - maturę musisz perfekcyjnie zdać, ale polecam, bo wychodzisz z nie byle jakim stopniem, od I roku dostajesz już nie małą kasę (wypłatę), lata pracy Ci lecą - warto!

LK w Policji bez pleców ciężko I licencjat z chemii (nie ważne jakiej nic nie da), wymagają tytułu inż. nawet budownictwa (wiem, chore, ale taki wymóg).

Jak tak dobrze czaisz chemie (w sumie ja też), no i biologię to idź na medycynę, a później speckę z sądowej

Z autopsji wiem, że małżonkowie w jednej Firmie - ech ciężko :/ I co TŻ na to

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Wiesz, Ci powiem że to przez kompleksy, wszystko się od nich zaczęło i od szkoły średniej :P ale cii i tak mi jakoś zostało i może dla tego po części chciałabym mundurówkę, bo tam większość pracy jest na świeżym powietrzu, no ok, może na początku troche siedzą ale ja nie wyobrażam siebie jako siedzącą sekretarkę roztrzepaną na dodatek haha

Zresztą, w przyszłości chciałabym mieć trójkę dzieci więc to różnie ze mną może być ;D w sumie czytałam kiedyś że najlepiej iść do dietetyka, żeby nie przytyć do 10 kg, bo wtedy to się nie roztyje mojej kuzynce tak kazałam - ma spaść tylko 5 kg ale ja znam siebie, jak narazie od listopada wytrzymuje bez słodyczy tak, tak, święta też bez nich się obeszły same owocki i sałatki -.- nie pamiętam smaku czekolady

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Poćwicz nad silną wolą u mnie początki do łatwych nie należały męka przez łzy, zakwasy i liczne cierpienia
Ja je mam od dziecka. Jako nastka ważyłam 66kg, a teraz 48 i niedoskonałości pozostały ale lubię siłownię, aerobik, itp. Ostatnio nawet bieżnię i bieganie polubiłam

Zwłaszcza w zimię nie polecam

O cholera!! Ja max wytrzymałam w poście 21 dni i wróciłam do słodyczy i czekolad Jednak jestem uzależniona

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Ja w ciąży przytyłam 25 kg ! Masakra ! okropnie wyglądałam , miałam wieeeeeeeeeeeeeeeelki brzuch hehe.Już wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży ale to jednak i tak za dużo (168 cm 62 kg).Chciałabym trochę jeszcze zrzucić no ale ciężko mi niestety , jestem strasznie leniwa
Szkoda, że bliżej nie mieszkasz miałabym super kompankę na siłownię, bieganie, spacery, itp.
Stary 2013-03-20, 21:19   #1496
perelka8942
Raczkowanie

co prawda ja do Warszawy (bo z tamtąd jesteś kornelciaczek?) mam 2h drogi ale tak smigać żeby trochę poćwiczyć to się nie opłaca a szkoda, też bym się może wreszcie wzięła za siebie.... w tamtym roku na wiosne schudłam 20 kg, a teraz mi znów wróciło
Stary 2013-03-20, 21:28   #1497
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
co prawda ja do Warszawy (bo z tamtąd jesteś kornelciaczek?) mam 2h drogi ale tak smigać żeby trochę poćwiczyć to się nie opłaca a szkoda, też bym się może wreszcie wzięła za siebie.... w tamtym roku na wiosne schudłam 20 kg, a teraz mi znów wróciło
Ja biorac tabletki z 54 kg na 45 zeszłam, ale jak odstawiłam przybyło mi +3kg Nie, nie z Wwki, no co Ty Do Wwy to ja mam 2 - 2.5 h
Stary 2013-03-20, 21:29   #1498
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
20 kg ? jak to zrobiłaś ? Tylko szkooda ,że wróciło , to jest najgorsza rzecz jaka może być .... Kornelciaczek fajnie by było haha

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Ja biorac tabletki z 54 kg na 45 zeszłam, ale jak odstawiłam przybyło mi +3kg Nie, nie z Wwki, no co Ty Do Wwy to ja mam 2 - 2.5 h
Jakie tabletki brałaś kochana ? i wgl skąd jesteś ? )
Stary 2013-03-20, 21:37   #1499
perelka8942
Raczkowanie

Cytat:
a tak pomyślałam bo mówiłaś o APSie

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
20 kg ? jak to zrobiłaś ? Tylko szkooda ,że wróciło , to jest najgorsza rzecz jaka może być .... Kornelciaczek fajnie by było haha

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Jakie tabletki brałaś kochana ? i wgl skąd jesteś ? )
Dieta dukana... ale nie dociągnęłam jej do końca bo już miałam dość nabiałów... blee... a i na tabletkach kiedyś schudlam te 20 kg konkternie na Meridii... ale wycofali ją ze sprzedaży pare lat temu niestety
Stary 2013-03-20, 21:40   #1500
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
a tak pomyślałam bo mówiłaś o APSie

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Dieta dukana... ale nie dociągnęłam jej do końca bo już miałam dość nabiałów... blee... a i na tabletkach kiedyś schudlam te 20 kg konkternie na Meridii... ale wycofali ją ze sprzedaży pare lat temu niestety
też byłam na dukanie , fuuuuuuuuj te jogurty naturalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości