|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
A żeby jeszcze śmieszniej było to u Nas było tak, że po mimo moich ciążowych objawów (ból piersi, podwyższona temperatura, mega metaliczny posmak w ustach i odrzucenie od kawy i papierochów), ja je bagatelizowałam. Uważałam, że skoro mam PCO i tyle się nie zabezpieczaliśmy to nic z tego nie wypali i nie będę się spinała i stresowała. Mój TŻ widział te moje objawy i truł mi z ponad tydzień:
TŻ: idź zrób test, jesteś w ciaży Ja (debil): nie jestem w ciaży, dobra zrobie w piątek i daj mi spokój, TŻ: idź kup i zrób jutro rano, co Ci się ten piątek uwidział? Ja (debil): a bo w piątek (do dziś nie wiem czemu chciałam go zrobić w piątek hahaha) W końcu test zrobiłam w czwartek (nawet nie czekałam na poranny mocz), po tym jak wracałam z uczelni do domu, to był 25 kwietnia i było już bardzo ciepło, no i nagle zrobiło mi się słabo. Poszłam do apteki, paląc "peta of kors" ![]() ![]() Weszłam do domu, nasiusiałam na test no i myślę 5 minut zaczekam, idę sobie zapalę, i tak nie jestem w ciąży nie wiem po co ja go robię. Ale niech już mi ten baran da spokój (tak byłam wtedy wielce zła na TŻ, że muszę robić test ![]() Weszłam do łazienki i patrze a tu II kreski, TŻ w pracy. Dzwonię do niego i mówię (to był mój mega romantyczny wyczyn) Ja:k...a w ciąży jestem Kochanie TŻ: no i wszystko w tym temacie, zaraz się zwolnię i przyjadę do domu Nie myślcie sobie, że jestem jakimś chamem i prostakiem (bo normalnie się tak nie zachowuję) ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-19 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=krolowa_nilu;428966 18]Z takich drogeryjnych to ja polecam Perfectę, ma bardzo fajny skład, dobre opinie i ładnie nawilża. A z takich aptecznych ja używam Elancyl i też sobie bardzo chwalę
![]() A do tego cała seria Perfecta dla mam jest w Rossmannie w promocji i gratis krem na odparzenia ![]()
#1473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
TŻ: idź zrób test, jesteś w ciaży
Ja (debil): nie jestem w ciaży, dobra zrobie w piątek i daj mi spokój, TŻ: idź kup i zrób jutro rano, co Ci się ten piątek uwidział? Ja (debil): a bo w piątek (do dziś nie wiem czemu chciałam go zrobić w piątek hahaha) W końcu test zrobiłam w czwartek (nawet nie czekałam na poranny mocz), po tym jak wracałam z uczelni do domu, to był 25 kwietnia i było już bardzo ciepło, no i nagle zrobiło mi się słabo. Poszłam do apteki, paląc "peta of kors" ![]() ![]() Weszłam do domu, nasiusiałam na test no i myślę 5 minut zaczekam, idę sobie zapalę, i tak nie jestem w ciąży nie wiem po co ja go robię. Ale niech już mi ten baran da spokój (tak byłam wtedy wielce zła na TŻ, że muszę robić test ![]() Weszłam do łazienki i patrze a tu II kreski, TŻ w pracy. Dzwonię do niego i mówię (to był mój mega romantyczny wyczyn) Ja:k...a w ciąży jestem Kochanie TŻ: no i wszystko w tym temacie, zaraz się zwolnię i przyjadę do domu Nie myślcie sobie, że jestem jakimś chamem i prostakiem (bo normalnie się tak nie zachowuję) ![]() ![]() Jaki z tego morał? CZASAMI mężowie mają rację ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Jaki z tego morał? CZASAMI mężowie mają rację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sharey ale tylko czasami ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-19 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Gang Iren
|
U mnie ciaza byla w 2 cyklu,planowana.
Z Erykiem mialam dziwna sytuacje w ciazy. Tez planowalismy. Mielismy przerwe w seksie,bo bylam chora i jakos tak wypadalo,ze jak robilam test to musial byc juz 3 tydz od zaplodnienia (czyli 5 tydzien ciazy),a test wykazal ze ciazy nie ma. Pojechalam do Polski na wakacje i myslac,ze w ciazy nie jestem uzywalam sobie do woli ![]()
#1478 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a faktycznie super pomysł z tą skarbonką! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja byłam 2 miesiące temu na pogrzebie mojej cioci, trumna była otwarta. Mocno przeżyłam jej śmierć, chociaż jak zwykle po mnie nie było widać, ale byłam przygotowana na jej koniec. Chorowała i ostatnie miesiące to była masakra i sztuczne postrzymywanie. Nawet byłam u niej w szpitalu na oddziale hematologii gdzie śmierć w każdym kącie ( wiedziałam o ciąży i nie wierzę w zabobony) i nawet ją pielęgnowałam tzn umyłam, suszyłam i układałam włosy. Ale rozumiem osoby, które mocno przezywają takie sytuacje i nie chodzą na pogrzeby... ja sama nie cierpię cmentarzy i tylko podczas pogrzebów je odwiedzam i czasem w swieto zmarłuch. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Promocje na pewno będą i jak dzidziusie się urodzą ![]() Ja cały czas kupuję na promocjach.
![]() |
#1480 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
na dzisiaj mówię dobranoc
![]() a jak jutro TŻta do pracy wyprawie to bede nadrabiać ![]()
#1482 | |||
Zakorzenienie
|
Raczej potrafię
![]() Mąż mówi, żebym sweterki dla maluchów zaczęła dziergac. Jeśli będę wiedziała wtedy co siedzi w brzuchu to pewnie coś tam udziergam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1483 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Mnie się bardzo podoba Joszek/Joszko, ale maz kręci nosem, dla niego jak juz to Achim i tyle. Teściowa za to mówi tylko Chimek/Chimuś/Chimeczek.
Wyjdzie w praniu (oczywiscie o ile Mlody naprawdę zostanie Joachimem ![]()
#1485 |
Gang Iren
|
A mój dzieć ciągle bezimienny...
![]()
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Muminku a po co amniopunkcje po to by potwierdzić te torbiele ? Pytam bo wiesz co ja przechodzilam. A na usg przeziernosc ok ci wychodziła? Teraz amniop i 3 tyg oczekiwań?
Perfuzja nie każdy ma badania doplerowskie i nie każdy lekarz ma badania3d 4d dlatego więcej się płaci. Ja w łodzi na tym ich sprzecie to bym nic nie dojrzała.... Le la z allesa na zagnanskiej maja tańsze staniki niż na str. Wybraliśmy wózek ![]() Co o nim myślicie? Zamówiłam dziś smoczki , butelki, kocyki , aspirator i inne akcesoria...bo mnie nastraszylyscie ze już listopadowe rodzą..oczywiście mąż uważa ze za wcześnie...mamy czas...ale i tak zamówiłam Byłam u laryngologa z tym moim zatkanym uchem i zmienionym głosem...podobno w ciąży tak bywa...nawet tracą głos kobiety na kilka dni...pewnie mężowie zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
my wiemy ![]() ![]()
![]() |
#1488 |
Przyczajenie
|
Kurcze od jakiegoś czasu też mam problemy z uchem/uszami. Zatykają mi się jak w samolocie albo po pływaniu i muszę "pociągać" nosem żeby odetkać :/ nie wiem czy robić z tego problem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
padam- idę spać a jeszcze mam potworną zgagę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
w samolocie zawsze się zatykają więc nie ma się czym przejmować ![]() Jeśli nie masz dodatkowych dolegliwości z tego powodu to raczej wszystko jest OK
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |||||
Rozeznanie
|
ufff nadrobione.
GRATULUJE KOLEJNYCH WIZYT i kolejnych płci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisane przez Sheperdess ![]() A to czasem nie spojenie łonowe? Ja też tak mam, właśnie jak dłużej pochodzę, kość łonowa jest wtedy nawet wrażliwa na dotyk. Cytat:
![]() Cytat:
aaa i ja też mam białego kota ![]() ![]() ![]() wiecie co... zostałam dzisiaj uraczona kolejną dzieiową historią z dawnych lat ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam znajomą, profesjonalną fotografkę, która wisi nam sesję i zastanawiam się, czy skorzystać... Generalnie nie podobają mi się sesje ciążowe, ale taka typowo jesienna (kocham jesień! ![]() Ku przestrodze: http://kwejk.pl/obrazek/1908935/jak-...c-w-ciazy.html ![]() Cytat:
![]() Tadam!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42894476]Widzę, ze dziś dobre wiadomosci
![]() My po USG. Moje przeczucie się potwierdziło i chlopak:-D zdrowy, prawie pol kilo... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego ucha, moze po kroplach Ci troche przejdzie. Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-19 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Gang Iren
|
Coś tam mamy,ale żaden to jeszcze nie jest TO.
#1498 |
Zakorzenienie
|
A myślisz, ze TO w ogole istnieje? My szukaliśmy długo, ale ostatecznie imię naszego syna bedzie po prostu kompromise,.
#1499 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=perfuzja;42893042]O, to nie wiedziałam, ze tak tez się robi. Dobrze wiedzieć
![]() U nas po usg genetycznym wyszło prawdopodobieństwo trisomii 13 rzędu 1:170. Po Pappie spadło do 1:1200, wiec nie zdecydowaliśmy się na amnio, bo ryzyko poronienia było co najmniej 5-6 razy większe niz urodzenia chorego dziecka. Chociaż nie ukrywam, ze gdyby takie było prawdopodobieństwo zespołu Downa to miałabym większy zgryz co zrobic. No i niestety nawet idealne wyniki amniopunkcji nie dają pewności, ze dziecko bedzie zdrowe, bo przeciez jest mnóstwo poważnych chorób niezbędnych trisomiami .... Powiem tak znam dzieciaczki z zespołem Downa, agresywne, nie samodzielne ale jedna dziewczynkę bardzo mądra, samodzielną, spokojną i dziewczynkę z zespołem Pataua, i nie można porównywać tych chorób, są różne stopnie każdej choroby....i uważam ze nie powinno się doradzać w tej kwestii nikomu..znam też kobietę która po usg, później amniop podjęła decyzję o usunięciu w 6 mcu wyszdel zespół Dawna w silnym stopniu choroby, wady serca i żołądka i wiele innych wad już na sekcji... to jest indywidualną decyzja... Drażni mnie ten temat bo wiele przeżyłam...każdy sam musi podejmować decyzję ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety się nie zrobiło... Kolorowych ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.