|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1472 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
Ja też liczę na dziewczynkę ;D
Łóżeczko mam na strychu od wuja dzidziusia więc się tym nie martwię a już bym chciała je wyciągnąć i gdzieś ładnie ustawić :P MI lekarz powiedział że dopiero po 20 tygodniu można zobaczyć płeć dzidziusia ![]()
![]() |
#1474 |
Rozeznanie
|
Macie racje dziewczyny ze zależy na kogo sie trafi bo z opieki w szpitalu jestem bardzo zadowolona gorzej z GP ale ja mieszkam w takiej nieciekawej dzielnicy Londynu ze tutaj są tak nauczeni zbywac ludzi bo dużo osób symuluje.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to mnie zaskoczyłyście z tą kartą ciąży założoną przed 10tc... lekarz rzadko kiedy wypełnia ją wcześniej, i co? nie dadzą mi becikowego bo na karcie mam wpisane 10t4d a zwolnienia ciążowe mam od 5tc? w ogóle nie czaję tego systemu... ![]() w samym styczniu na wizytę poszło 130zł, wymaz 40zł, badania 340zł (jedno jeszcze za tydzień muszę dorobić) leki 260zł w grudniu wydałam 400zł na leki i 260zł na wizyty i 60zł na badania dla mnie to i tak jest super sprawa bo wcześniej przez 1,5roku leczenia na niepłodność wydaliśmy ok. 10tys, a leczenie nic nie przyniosło także można powiedzieć że wywaliliśmy na darmo tyle kasy, teraz przynajmniej inwestujemy w maluszka ![]()
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to jednak jeszcze za wczesnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Ja normalnie mam ciśnienie 100/50 a teraz w ciazy 137/77 ostatnio miałam i tak codziennie a czuje sie taka zmęczona i osłabiona ze zasypiam na siedząco.... juz bie moge sie doczekać usg jeszcze tylko 4 dni do piątku i zobaczę maluszka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Właśnie sobie mierzyłem ciśnienie bo mi strasznie słabo i mam 143/70 i puls 90 aż mnie to przeraża w życiu tyle nie miałam.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do latania samolotem to lekarz musi wyrazić zgodę. My 6 lutego jedziemy w góry, lekarz powiedział, że jak będzie wszystko ok to nie ma przeciwwskazań. Ale gdyby się coś działo to mam siedzieć w domu. Dobrze, że my prawie nic nie musimy kupować ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Teraz są wydatki, ale po urodzeniu dzidziusia jednak większe. Pieluchy, chusteczki, mleka, witaminki, szczepienia, ubranka itd. ![]() O i jeszcze podgrzewacz muszę kupić, bo się popsuł ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Macie upatrzone już jakieś wózki?
![]() |
#1479 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może to był przypadek, ale trochę dał mi do myślenia, tak samo jak to że przy jednej wizycie w takiej klinice zapłaciłam tylko za to żeby się dowiedzieć, że z anemią to oni mi nie pozwolą zajść w ciążę bo i tak poronię, co było kompletną bzdurą. Nawet mi hematolog zaświadczenie wypisał, ze to głupota i nie ma takich przeciwwskazań. ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Nawet nie mam szansy nadrobić po 5 dniach, tak szybko piszecie
![]() Ostatnio nawet książki ciążowej nie czytam, ehh Czy Wy też macie taaakie problemy z cerą? Że trądzik to już przestało mnie dziwić, ale jeszcze takie suche czerwonawe placki od oczami ![]() Znacie może jakiś działający cuda krem pod oczy? W środę mam mieć genetyczne.. i zobaczę wreszcie maleństwo po ponad miesiącu, kiedy to było kropeczką. Tak cały czas się zastanawiam, czy wszystko jest w porządku.
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zalamana a moje plecy to porazka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1483 | |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Czytam Was dwa razy dziennie i ledwo mogę się połapać w Waszych wpisach ![]() Cytat:
Za to mam ogólnie mam się trochę lepiej, nie wymiotuję. Do pracy chodzę jak chodziłam chociaż teraz jak jest tak zimno to zastnawiam się czy nie posiedzieć w domu....Chociaż mam trochę kłopotów w pracy, więc chciałam bym to wyprostować bo może się okazać że to moja wina ![]() Pisałyście o obrączkach, ja brałam ślub w 2012 r i za obrączki zapłaciliśmy chyba 2300. Są soczewkowe (podobno wygodniejsze- nie wiem- nie mam porównania) i mój ma brylant. Bez kamienia są tańsze. Cena tez często zależy od grubości palców Pisałyście też to o książkach o tematyce ciąż i dzieci - to ja czytam narazie w pierścieniu ognia ![]() Buziaki dla Was, dobrego samopoczucia i zdrowia dla bąbli ![]() Nie potrzebnie pisałam, że lepiej się czuję - mam mdłości, że ledwie siedzę :/ A jak rozmiary Waszych brzuchów? Ja mam troszkę powiększony ![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-01-20 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
My braliśmy ślub w 2010 roku i mamy najzwyklejsze złote obrączki, bez kamieni, znaczków, wzorków. W środku jest wygrawerowana data ślubu. W Yes było coś takiego jak kreator obrączek. Na ich stronie były różne opcje do wybrania, rodzaj materiału, ozdoby, kamienie i na końcu podliczało kwotę. A ze my kupowaliśmy pierścionek zaręczynowy u nich to mieliśmy też kartę rabatową na obrączki. Wydaliśmy 800 zł. Ciężko stwierdzić czy to dużo czy mało, chociaż mi się wtedy to wydawało za drogo. Jakoś nie przykładam dużej wagi do obrączek, Tż już jej nie nosi a i ja przestałam bo ciasna się zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja za wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciaze a tym razem staraliśmy sie od wakacji prosto w dni płodne (robiłam testy owulacyjne) i nic nawet zrobiłam Tż taki test nasienia z US zamówiłam i wyszedł idealnie a tu nagle w listopadzie odpuściłam i do zbliżenia doszło 4 dni przed owulacja i 6 dni po owulacji i dwie kreseczki zupełnie niespodziewanie zobaczyłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-20 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak u was z apetytem ?
ja myslalam ze mi sie poprawi ale nadal obiad dla mnie nie istnieje tylko jem sniadanie a w miedzy czasie migdaly i paluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- U mnie wszystko po staremu, jem normalnie, nie mam zachcianek lecz mam ochotę na owoce. Dziwne jest tylko to że nie mam ochoty na czekoladę bo normalnie to żyć bez niej nie mogę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Po urodzeniu Olivia nie chciała spać w łóżeczku bo było bardzo duże jak dla niej, więc najpierw spała w gondoli i ją woziłam żeby się uśpiła a po tygodniu ją przeniosłam do kołyski ale była pożyczona więc ją oddaliśmy. Teraz kupię ten kosz o taki : http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-CLAIR-...item20c0f443df a Ty masz upatrzony już wózek? Cytat:
![]() Mój już jest widoczny w obcisłych bluzkach ![]() Cytat:
![]() Olivia już śpi, ja po kolacji, zaraz przygotuję sobie ubranie do pracy, najchętniej zostałabym w domu ale pieniądze się same nie zarobią ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co mowil moj chlopak jak sie urodzi dostaje sie tutaj 2 tysiace euro mozna rozlozyc sobie na raty ze beda ci przesylac na konto np. 200/300 euro miesiecznie, albo cala kwote od razu ![]() akurat to dobra wiadomosc bo ja nie pracuje ( jezyka nie znam nawet ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byle do kolejnego badania ![]()
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to za kazdym razem jak jestem w sklepie mam tendencje do przeliczania wszystkiego na zlotowki i czasem za glowe sie lapie ze jakas rzecz az tyle kosztuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
tylko z tym mieszkaniem bylo tak ze potrzebne nam bylo ' na wczoraj ' i trzeba bylo wziac od razu jeszcze z usmieszkiem powiedziala ze ona placi 300 mniej i jej tez nikt nie pomaga |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Wtajemniczenie
|
Widze, ze wiele z Was ma wstret do miesa...bleee.. na sama mysl mnie odrzuca..to samo mam z czekolada. Ze slodyczy podchodza mi kwaskowate zelki itp. nic co slodkie mi nie smakuje. Za to kwasne jest ok. Moja siostra twierdzi, ze to zachcianki na chlopaka bo ona tez tak miala, znowu przy dziewczynce zjadala duze ilosci czekolady. He zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie z chęcią jem mięso! W listopadzie przeszłam na wegetarianizm, w grudniu lekarz polecał wrócić do mięsa. A jak się zaczęły zachcianki to niestety na mięso też.. więc jem nie myśląc jakie jem świństwo :P.
#1497 |
Zakorzenienie
|
Ja też za wcześnie pochwaliłam się tym jak się dobrze czuję bo dzisiaj jest tak sobie
![]() A jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka to łóżeczko dostaniemy od znajomego, wózek chcemy kupić nowy tylko zupełnie nie wiem czym się kierować ![]() Resztę rzeczy typu ubranka, jakiś bujaczek czy krzesełko do karmienia dostanę od kuzynki także spoko ![]() No i dobrze by było jakby była dziewczynka bo wszystkie małe dzieciaczki w rodzinie i wśród znajomych to baby i miałabym dużo ciuszków ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj ogladalam lozeczka, juz mam swoje upatrzone ![]() Wozek juz mam upatrzony chyba od ponad roku..marzy mi sie Stokke,cena rowniez przeraza ale moze znajde jakas okazje cenowa lub uzywany w idealnym stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci. Dobrze wiedzieć, jakbym swojego wymieniała to wezmę z Ciebie przykład ![]() Cytat:
Odnośnie płci moja lek od genetycznego (jest neonatologiem nie ginem)tłumaczyła mi tak: albo widać 2 kreski poziomo i wtedy albo dziewczyna albo chłopak któremu wisi, albo 2 kreski pionowo i wtedy na pewno chłopak bo dziewczynie raczej nie ma co sterczeć. To oczywiście odnośnie wczesnej ciąży bo jak już pisałyśmy z mamuśką chyba to w 16tyg samemu już można poznać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- jeśli zamierzasz nosić wózek bo np mieszkasz w bloku bez windy to dobrze żeby był lekki - jeśli chcesz żeby dziecko zawsze było przodem do Ciebie to możesz szukać z opcją przekładanej rączki - jeśli masz samochód z małym bagażnikiem, musisz wziąć pod uwagę że nie każdy wózek może się zmieścić. - warto zwrócić uwagę na koszyk na zakupy, u nas często się przydawał i my mamy większy. - fajnie gdyby gondola była większa wtedy dziecko dłużej pojeździ zważywszy na to że po ok pół roku będzie zima, a wiadomo że w takiej gondoli dziecku będzie cieplej. - koła od wózka, są różne rodzaje- ja mam zwykłe koła piankowe- które po mieście są ok. Z tego co wiem pompowane nadają się na bardziej "wiejskie tereny" śniegi, kamienie itp ale niech dziewczyny które mają takie koła mnie poprawią jak się mylę. Z tego co dziewczyny pisały w poprzednim wątku trzeba wozić pompkę bo czasem schodzi im powietrze, no i wiadomo że pompowane mogą się przebić. - jeszcze warto kupić wózek z funkcją skrętnych przednich kół, dużo ułatwia bo nie trzeba wózka podnosić żeby skręcić. Jak mi się coś przypomni to dopiszę, może dziewczyny mają jakieś zastrzeżenia do tego co napisałam albo coś do dopisania. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.