![]() |
#1471 | |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
Nie przywiązuję wagi do statusów na fejsie, ale po co ustawiać status związku, jeśli się traktuje tę osobę jak szmatę?
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A miałam prawie jak każda z Was - "nigdy nikogo tak nie pokocham" , "on był najlepszy" , "nie chce innego" . Teraz się z tego śmieję.O byłym w ogóle nie myślę. Będzie dobrze z czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Fajnie czytać coś takiego, brakuje mi tego uśmiechu po wstaniu. Mam nadzieję, że wróci za jakiś czas... Szczęścia życzę
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Ja jestem 5 miesięcy po rozstaniu i powiem Wam pomimo tego, że tęsknie, że czasem potrafię przeryczeć pół dnia, że nadal mam jeszcze nadziję (tylko juz sama nie wiem na co i czy to wogóle miało by sens) ani razu przez ten okres nie miałam tak, żeby nie wstać i nie pójść do pracy... Uważam, że właśnie to, że musze rano wstać i isc do niej dało mi siłę aby to wszystko przetrwać i dalej mi ją daje...
Poza tym dalej nie rozumiem mojego exs... Rozmawialiśmy wczoraj (ja dzowniłam ale tylko w służbowej sprawie nic wiecej nie chiałam) a on zaczał mi sie żalić, że nasi wspolni znajomi nie zaproponowali mu wspolnych wakacji czy weekendu. A jak juz jak to stwierdził dał im do zrozumienia, że wie że jada stwierdził, że on i tak nie ma z kim nawet jechac... Nie rozumiem po co on mi to mówi?? Po co mi sie tłumaczy, że będąc w ich towarzystwie dostał 2 sms-y i że zaraz któryś znajomy mi powie, że kogoś ma...( Pomimo tego, że ja nie wierze że jest sam...) Przepraszam, że sie tak rozpisałam ale może któraś z Was jest w sanie takiego kogoś zrozumieć?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
k_aterina567 - moim zdaniem facet trzyma Cię w szachu. Trochę lipa, bo masz nadzieję na powrót jak piszesz, a tym czasem on za Tobą nie tęskni tak jak mógłby, gdybyś się nie odzywała do niego, bo zawsze może do Ciebie zadzwonić, pogadać, wyżalić się. Myślę, że trzyma Cię blisko, bo mu wygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
Nie mam się gdzie wypisać ;-; Podjęłam decyzję, że za parę dni odnowię kontakt - biorę z jego strony przyjaźń. Wczoraj nie poszalałam z deklaracjami, więc raczej uwierzy, że się pozbierałam do kupy.
Daję sobie kilka dni na zaakceptowanie faktu, że wrócił do tamtej (tzn. teoretycznie jeszcze nie, ale to kwestia czasu). Nie mam zamiaru czekać niczym hiena, aż ich związek się rozpadnie, chcę tylko być częścią jego życia. Za bardzo wypala mnie od środka świadomość, że go nie zobaczę, nie zapytam co u niego. Bo nie zrobił mi nic złego, nie zwodził, nie oszukiwał, po prostu nie wyleczył się z byłej. I albo znajdę kiedyś kogoś tak porządnego i cudownego jak on, albo będę sama ![]() A mówili mi, że wyznanie przyniesie ulgę. Nieprawda, dopiero teraz czuję spadający kamień z serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zadomowienie
|
U mnie dziś całkiem pozytywnie, posiedziałam w bibliotece i trochę się pouczyłam. Niestety, ostatnio zaniedbałam uczelnię. Ale, jakoś nie było mi już tak trudno skupić myśli. Wręcz przeciwnie, przyjemny reset po tych wszystkich porozstaniowych rozkminach. Poza tym staram się odnawiać stare znajomości i nawiązywać nowe. Dziś podwiózł mnie kolega z uczelni, całkiem w porządku się gadało.
Cytat:
Co do tych eksów, co cieszą się wolnością, imprezami itp. To powiem, że... ja się też nawet cieszę, że mam więcej swobody. Wcześniej wszędzie wychodziłam z eks. Z jego znajomymi albo moimi, ale prawie zawsze z nim. W sumie fajnie, choć czasem też męczące jest ciągłe prowadzenie za rączkę. Także tego... ja tam piwka też lubię ![]() Cytat:
Ja bym mu ani nic nie deklarowała, ani nie utrzymywała przyjacielskich stosunków, bo co to za przyjaźń, jak chcesz czegoś więcej.
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
(w sumie to ja mam wielką nadzieję, że TŻ wróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypominają mi się nasze pierwsze rozmowy. Kiedy to on mówił, że nie wierzy w przyjaźń damsko-męską i wyraźnie sugerował, że się zakocha, a ja własną piersią broniłam czystości takich relacji ![]() Los bywa okrutny, nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
oj bywa, bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wierzę w przyjaźń damsko-męską, ale jak oboje w tej relacji są dla siebie nieatrakcyjni w sposób damsko-męski, a już na pewno nie jest taka przyjaźń możliwa, jesli jedna ze stron żywi do drugiej jakieś uczucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
hej! więc już oficjalnie tutaj muszę do was dołączyć...
Moją historię opisałam na moim wątku - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=762164 - koniec tego wszystkiego też tam jest. Trzymam się dzielnie, coraz częściej myślę, że teraz mi bez niego lepiej, bo nie muszę się do niego dostosowywać, poświęcać, przekładać plany, bo jemu wtedy akurat pasowało spotkanie. Nie płaczę, bo on ma coraz mniej czasu, czuję oddalenie jego i mniejsze zaangażowanie... nie płaczę, bo on jest coraz mniej czuły i przestaje mu zależeć. Nie płaczę, bo jest lepiej chyba ![]() ![]() ![]() ![]() I wiecie co w tym najgorszego? mój pierwszy poważny związek, pierwsze TAKIE uczucie, uwierzyłam w końcu w miłość, sądziłam, że spotkałam ideał (przez pierwsze 3 m-ce byłam w niebie) - czuły, cudowny, kochający... a potem bum, przeszło mu... był coraz dalej i dalej... coraz mniej czasu i pretensje, że ja chce z nim więcej czasu spędzać (bo sorry, ale raz w tygodniu po pół roku? obydwoje mieszkamy w tym samym mieście). I taki paskudny koniec. Zamilknięcie i już. Pojawiał się kryzys, więc pa - poza tym jakaś nowa na horyzoncie... tym mailem o zagubieniu zostawił sobie furtkę, ale że chyba wyszło, to mnie olał. Najgorsze jest to, ze NIGDY nie posądziłabym go o coś takiego. Nie jego.... Nigdy nikomu tak nie zaufałam jak jemu :/ i boję się teraz, że już nigdy nikogo nie spotkam, a jak to się stanie to każdy mnie tak zostawi... że uwierzę, zaufam i pokocham, a ten ktoś uzna, że uczucia się wypaliły i pa. Bez wyjaśnienia, bo po co... Kurczę, trzymałam się, ale... jakiś taki dołek mnie złapał teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
No, moje drogie - dziś dramy ciąg dalszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Taki były to po prostu skarb
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mętlik w głowie. Pierwszy raz od zerwania poczułam tak mocno dobre wspomnienia. Wydawały się tak niemożliwe, nie wierzyłam że to było. Gdzieś tam głęboko w sercu liczę na to że minie sesja, zaczną się wakacje, a on przemyśli to do tego czasu, przyjedzie do mnie z przeprosinami i przyzna, że zwyczajnie się bał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, stosujecie jakieś środki nasenne? Nigdy tego nie brałam, ale czuję, że przede mną kolejna noc, kiedy przez parę godzin biję się z myślami w łóżku, płaczę z bezsilności, a jeśli już zasnę, to za 2-3 h czeka mnie pobudka powtórka z rozrywki
![]() Dziś będzie 3 taka noc z kolei. I nie wygląda na to, żeby się skończyło szybko, późnym wieczorem mam zawsze największy natłok myśli, niespełnionych scenariuszy i wchodzę w stan użalania się nad sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
jeszcze nie, ale zastanawiam się... Moje noce są podobne, wpierw masa rozmyślania, płaczu a jak w końcu zasnę, to śni mi się on, tak więc nawet sen nie jest spokojny. Dzisiaj ciągle się budziłam z płaczem lub z krzykiem więc chyba dobrze, że nie pamiętam co takiego mi się śniło.
guerlainkowa chyba muszę zacząć też medytować! Cytat:
Edytowane przez Mort91 Czas edycji: 2014-06-18 o 21:55 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zadomowienie
|
Ja miałam przed chwilą doła, ale już mi przeszło. Dowiedziałam się, że jutro jest wolne
![]() Cytat:
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2014-06-18 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomniałam dodać, że jest to lek uspokajający, wyciszający, więc powinno pomóc ![]() Edytowane przez thewerka27 Czas edycji: 2014-06-18 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wierzyłam nigdy w takie rzeczy, ale w sytuacji jakiej się znalazłam zaczęłam szukać różnych wyjść i natknęłam się na to jako dobry sposób na uspokojenie się i uniknięcie depresji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
A ja polecam poczytać na internecie artykuły na temat "Prawa Przyciągania" jeśli jeszcze o tym nie słyszałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Planuję, wymyślam, realizuję ![]() ![]() Wczoraj tak sobie wyobrażałam (skupiłam się na konkretnych przymiotnikach, bez wizji) przyszłego TŻ podczas tej medytacji, że aż poczułam jego oddech ![]() ![]() Pomaga wyciągać z dołka. Mnie już na szczęście dzisiejszo-wieczorny kryzys minął i już jest ok ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak jakmówisz
![]() ![]() Kiedyś usłyszałam, że karma to taki rodzaj zemsty... A przecież to nie na tym polega. Nie robię nic w kierunku by w jakikolwiek sposób "odwdzięczyć" się danej osobie za to co mi zrobiła. Co daję - wraca. Ja tak to widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
Też zaczęłam się ostatnio interesować autoperswazją i afirmacjami, ale przeszło mi jak ręką odjął w momencie rozstania. Nie mam chwilowo ochoty na nic.
Drugi dzień od zerwania, drugi dzień braku kontaktu. Tak strasznie mi go brakuje, że to aż fizycznie boli. Chciałabym pobiec i powiedzieć najlepszemu przyjacielowi, że mi źle, że mnie skrzywdzono, chciałabym wypłakać się mu na ramieniu, żeby mnie przytulił. Ale nie mogę, bo ten, który mnie skrzywdził i mój najlepszy przyjaciel to jedna i ta sama osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam takie poczucie bezsensowności, cokolwiek zrobię, nie będę szczęśliwa. Nagle zrobiło się tak przeraźliwie pusto i nie wiem, czym tę pustkę po nim miałabym niby wypełnić. Chciałabym się skupić na jego wadach, ale poza jakimiś drobnostkami nie ma nic, co mogłoby sugerować, że nie bylabym przy nim najszczęśliwsza. Tylko coraz wyraźniej dostrzegam, dlaczego się w nim zakochałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.