![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Anulka widze, ze psinka juz pilnuje dziewczynek, bo tak grzecznie siedzi przy brzusiu
![]() Superzabula to 100dniowki nam sie posypia ![]() ![]() ![]() Bercia ogorkowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1502 |
Zadomowienie
|
kokoin, ja właśnie tak wywnioskowałam z opisu tej aukcji, dlatego napisałam, że na stronie producenta jest taniej
![]() dziewczyny, w moim mieście USG 3d/4d kosztuje 200 zł, właśnie się dowiedziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wydaje ile chce, co nie znaczy że dla mnie nie może być bezsensem kupowanie dwóch wózków tylko ze względu na gust. Stać Cię na to ? fajnie!!! Ja jednak wolę myśleć nie o swoim guście ale jak napisała koleżanka w cytatacie poniżej o przyszłości dziecka, o np. własnym domu-mieszkaniu itp. Ty jak widać jesteś bardziej beztroska i to Twoje święte prawo! i ja się tu o nic nie kłócę Cytat:
ja ślub wzięłam w czerwcu 2007 i uwierzcie nie oszczędzam nie wiadomo jak, ale nikogo o nic nie proszę, bo mieszkam u siebie, wszystko mam swoje! jem to na co mnie stać! kupuję to na co mnie stać! jedyne co zawdzięczam mamie mojej to ślub kościelny z weselem! te jedną noc w życiu zasponsorowała mi całkowicie! ale za to kasę z wesele jaką dostałam podzieliłam na pół, 1/2 jej i 1/2 nasza. Cytat:
jak uzbieram sumkę ładniejszą to dam na lokatę wtedy ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-21 o 10:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() zirqsy witam nową mamusię z maleństwem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy na zakupach i w Carrefourze są fajne wyprzedaże na dziale dziecięcym ![]() ![]() Kochane my idziemy dzisiaj na usg połówkowe ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż mnie bardzo namawia na pozostanie już w domu na l4 Cytat:
![]() Zaczęłyście o kasie.... No malwa, ja się nad tobą uzałałam a ja jestem od Ciebie o jakieś 53 000 tys zł do tyłu.... Nie mamy oszczędności - bo poszły na remont, a później na auto. Jeszcze jesteśmy rodzicom winni, ale całe szczęście akurat tyle mamy na książeczce, więc wypłacimy i będziemy na 0. No i musimy odkładać na wózek i łóżeczko.... Musimy kupić rolety, bo by maleństwu świeciło w oczy. Taki mamy słoneczny pokój. Jeszcze do tego auto ma tłumik do wymiany i telewizor nam się zepsuł. No cóż... życie. Ale wiecie co...jak dzisiaj wszystko rano podliczyliśmy, to najpierw zachciało mi sie płakać, a później sobie pomyślałam, że i tak mamy o wiele więcej niż inni. Ja bardzo chciałam tego dziecka, i prawda jest taka, że jak nas nie będzie stać, bo będziemy żyć skromnie, ale razem. blondynkapoznań - lubisz drogie rzeczy i je kupujesz - bo Cię na nie stać. Mnie nie, więc rozglądam się za tańszymi. Nie oznacza to, że jestem mniej Szczęśliwa. Człowiek nie cieszy sie tak z rzeczy, jeżeli mu łatwo "przychodzą". Jak się dokłada trudu i starań, to wtedy to cieszy bardziej i bardziej się to szanuje. Gabrielo - popieram Cię w tym co napisałaś. Nie wstydzę się tego, że mnie na wiele rzeczy nie stać. A to co mam to zazwyczaj był kompromis między tym co mi sie podoba, a tym na co mnie stać. Wszystko co mamy to nasza ciężka praca. Ja wydałąm na dzidzię ok 150 zł i uważam że "zaszalałam"(oczywiśc ie na chwile obecną). Pewnie dla niektórych 150 to pestka, ale dla mnie nie jest to mało.... Musiałam sie wygadać, co! I zaczyna mi się podobać wóżek Toledo.... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
W kwesti kasy powiem jeszcze tylko jedno:
stać czy nie stać ... istotne ale ... mnie stać (narazie bynajmniej) co nie oznacza że mam chęć "wyrzucać pieniądze w błoto". Mogę wydać 1000-2000-3000 na weekendowy wyjazd i nie będę "żałowała" ale bardzo przepraszam "wywalanie kasy na rzeczy firmowe!" albo "aby się pochwalić" jest dla mnie? bynajmniej dziwne Dziewczyny a tego, że kogoś nie stać na droższy wózek czy ciuszki Disneya nie trzeba się wstydzić wcale! Mnie stać a i tak nie kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item530855235_...3_gratisy.html |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja za dużo kasy też nie mam mimo że każdy myśli mąż za granicą to kasy mają no na podstawowe rzeczy mamy niestety spłacamy jeszcze kredyt w banku
i głównie z tego powodu mąż wyjechał a jeszcze jak okazało się że jestem w ciaży to nasz główny cel bo jak już to spłacimy to będzie łatwiej a wiadomo dwójka dzieci to ciagłe wydatki ale co tam ![]() kochane wózek za 3000 czy 600 co to za różnica ja nie kupuje bo mam po synku niby mnie korci ale po co wole za tą kase dokupić zjezdzalnie lub inna zabawkę na podwórko dla dzieci bo mój kochany TŻ zrobił piękny domek drewniany dla syna w którym się bawił całe lato ma też piaskownice a że drugi syn będzie trzeba zapewnić im atrakcje ![]() dziewczyny może niektóre z nas nie mogą sobie pozwolić na super wyprawki itd ale cieszmy się z tego co mamy ja większą czesć ubranek po synku wydałam dla pewnego chłopczyka którego rodziców nie było stać na spioszki i takie tam wiecie co musiała czuć ta matka przecież ona jak każda normalna kochająca mama chciała mieć pewnie wszystko dla swojego dziecka ![]() więc prosze nie marudzić i cieszmy sie z każdego ubranka które mogłyśmy kupić naszym maluszkom ![]() ![]()
#1509 |
Raczkowanie
|
A ja dziewczynki jestem bogata i biedna naraz. Zarabiamy z Tz wystarczająco (powyzej średniej krajowej), ale mamy kredyt na 285000zł. Franki poszły w górę i rata wynosi nam 1900zł+ rachunki + kredyt samochodowy = 3700zł. Więc zostaje nam na skromne życie od pierwszego do pierwszego. Ale mam własne mieszkanie we Wrocławiu, własny samochód i wszyscy jesteśmy zdrowi. Gdyby nie hipoteka to byłoby mnie stać co miesiąc kupować wózek na 1900zł, ale czy bym kupowała... nie!!!!. Pewnie kupowałabym nowe rzeczy zamiast z ciucharni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w komisie dziecięcym i powiem Wam...jestem w szoku. To są rzeczy używane, więc normalne, że są zniszczone, zmechacone, ale zeby sprzedawac je po takich cenach ![]() ![]()
![]() |
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sashko ja tez zastanawiam sie m.in nad tymi wozkami podoba mi sie jeszcze Bolder ale jest prawie dwa razy drozszy... Wozki maja podobne funkcje tylko tak jak piszesz koła sie roznia a szczerze mowiac nie wiem ktore lesze piankowe czy pompowane, pewnie jak juz zakupimy i przetestujemy to dowiemy sie ktore odpowiadaja nam bardziej hahaha Levoroo podoba mi sie tylko w tej czarnej wersji ale na lato to chyba nie bardzo a Jumper ma wiekszy wybor kolorow hmm sama nie wiem... to nasze niezdecydowanie... chcialabym zobaczc te wozeczki na zywo... Moze ktoras z Was porownywala je w sklepie?
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
rumiankowa mi nie dobrze na samą myśl o glukozie bleeee
kaaalina nie daj się ![]() Kathi ale masz fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() maugoszatka jak idzie? długo jeszcze? dawaj fotki jak już będzie co pokazać ![]() kokoin no właśnie a dziewczyny myślały że to wózek używany ![]() ![]() a po co Ci duża gondola? Ja np chcę małą bo dziecko długo w niej nie jeździ a nie chcę jeździć wielką kobyłą ![]() ![]() anulka to fajna psinka pewnie wyczuwa że coś się zacznie zmieniać i boi się że zostanie na drugim planie ![]() piękne zdjęcie ![]() ![]() Bercia nie przejmuj się gadaniem bab ![]() ![]() ![]() ![]() kokoin najlepiej kupić od sprzedawcy który ma dużo wózków i w ogóle zajmuje się sprzedażą rzeczy dla dzieci bo jak ktoś ma jeden nowy wózek to trochę podejrzane ![]() rumiankowa i co? wybierasz się na to usg? Bercia ja mam taką pościel do wózka po Julce ![]() ![]() malutka śliczne ubranka. Trzymam kciuki żeby wszystko ładnie było widać ![]() Mell pytałam o leviroo w sklepie i nie słyszeli o nim. Któraś z dziewczyn mówiła że podobno są tylko w sprzedaży wysyłkowej ![]() ja się już nie udzielam w tym sporze ![]() jednak uważam że to forum nie jest po to żeby się sprzeczać kogo na co stać i kto na co wydaje kasę. To sprawa każdego indywidualna i powinien robić to co uważa za stosowne. Mamy dzielić się tu radościami naszych brzuszków i ich zawartości ![]() Więc ZAMYKAM SPÓR bo nawet jeśli nie miało to tak wyglądać to ta rozmowa nie wygląda zbyt ciekawie i miło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie boisz sie?JA podczas ciazy jestem całkowicie odizolowana od psow i kotow bo sie boje jakiejs choroby.Nie mysl ze mam na mysli ze masz jakiegos chorego psa ale chodzi mi o ta toxoplazmoze.Nie boisz sie takiego bliskiego kontaktu ze zwierzeciem?
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
malutka 24 jak wrocisz to daj znac jak było bo ja niewiem czy tu w Belgii mi zrobia takie badanie
![]()
#1515 |
Wtajemniczenie
|
W naszym przypadku zarabia tylko TŻ i to 2-3 tys zl, ja mam do lutego 670zl no i jakieś tam od rodziców a potem 200zl z opieki ;/ . Za mieszkanie bedziemy placic 1300zl. Moze nie przymieramy glodem ale najlepiej nie jest.
Remont idzie do przodu ;] na razie malowanie scian |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
![]() Jestem zla bo mialam posta napisane i co??? Wylogowali mnie i pokazal mi sie jakis komunikat po angielsku. Echh.... ![]() No nic sprobuje napisac od nowa. Wstalam dzis dopiero o 11:30 ![]() Kalinko bidulko ![]() ![]() Kathi super ze dwa kg Ci spadly ![]() Anulka moja psina to siedzi ze mna caly czas i mnie pilnuje. Chyba czuje, ze szykuje sie nowy "pancio" lub "pancia". Raz byla tak sytuacja... ze miala pyszcek polozony na moj brzusio i dzidzia zaczela szalec. A moja psnia to sie przestraszyla i podniosla paszczaka i zaczela sie patrzec na brzusio i krecila mordka hehehe ![]() Malutka sliczne ciuszki. Musze skoczyc do tego carfura. Trzymam kciuki ![]() Boszenko ja jak narazie nie mam zylakow. Mam tak samo jak Ty... potrafie kwasne ze slodkim na zmiane jesc ![]() Bercia mmmm.... ogorkowa ![]() Mell tez na poczatku bylam za Bolderem, ale za drogi. Z tego co slyszalam to pompowane kolka sa lepsze. A jumper je wlasnie ma. Leviroo tez fajny tylko maly wybor kolorow i te kolka piankowe. Ja widzialam u mnie w miescie tego Jumpera. Pojde i go sobie obejrze tak na zywo. Nas z Tztem nie stac na drogie rzeczy dla dzidziusia. W zeszlym roku wzielismy kredyt na 5 lat. Czeka nas slub latem, maly remont, u tzta krucho ostatnio z wynagrodzeniem. Nie mamy wesolo. Musimy sie ograniczyc. Ale napewno nie bedziemy sie wstydzic, ze nasza dzidzia chodzi w bodziakach z biedronki i, ze jezdzi wozkiem za 1000zl. Nawazniejsze zeby dzdziusiowi dac milosc, a nie wozek za 3 tysiaki i ciuszki od kalvina claina( chyba tak to sie pisze), bo to nie jest najwazniejsze i to o milosci nie swiadczy. Nie mowie kogo stac to niech kupuje. Nas nie jest stac, i sie tego nie wstydze. I nie czuje sie przez to gorsza. I to tyle ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg ![]() Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-01-21 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Rozeznanie
|
Zdecydowałam się już prawie, że zamówimy tę pościel, tylko tak się zastanawiam nad tym baldachimem, skoro łóżeczko ma wymiar 120/60 to baladchimem szerokim na 2,70 nie da się osłonić całego łóżeczka przed owadami, powinien byc chyba jeszcze szerszy. Co ty na to Esti, miałaś taki baldachim, jak on się sprawdzał do ochrony przed owadami, czy da się nim osłonić w jakiś sposób maluszka w łóżeczku, czy to jest tylko taka ozdoba? Bo na pewno osłona przed owadami jest konieczna, szczególnie, że moje maleństwo urodzi sie w kwietniu/maju.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No w komisie to już paranoja. ja widziałam takie kaftaniki dla malucha po 10 zł, a na allegro są po 6.90 zł. A moja bratowa chciała wypożyczyć ubranko do chrztu, ale wypożyczenie używanego kosztowało tyle samo co nowe.... Esti - ja tez jestem za zamknięciem sporu.... Dziewczyny z próbować chciałyby być nawet w gorszej sytuacji finansowej, byleby tylko być w ciąży..... Byłam z nimi przez 3 miesiące, to wiem co przeżywają... Teraz z innej beczki... jak się rozkłada wersja spacerowa w Coneco toledo. Kubełkowo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Coneco toledo rozkłada się całkowicie na płasko ![]() ![]() ---------------------------------------- o widzę że już Katrin Ci odpisała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie 3d/4d kosztuje 250 zł, idę w przyszły piątek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Gabi widze ze na zadnym forum nie mozemy razem pisac bo ciagle wychodza klotnie uciekalam z temtego aby miec spokoj teraz tutaj znowu sie zaczyna
![]() o lokatach i sprawach finansowych nie mam zamiaru tutaj pisac bo kogo obchodzi ile mamy na koncie ![]() ![]() Po raz kolejny powatarzam ze kazy wydaje pieniadze na co chce a dla mnie nie jest bez sensem wydawanie pieniedzy na wozek bo jesli mamy pieniazki to czemu nie? ![]() ![]() ![]() I nie przesadzaj ze ciuszki Disneya to jakis luksus bo gdyby mnie bylo stac to bym chetnie kupila Versace baby. Nie rozumiem tez liczenia ile sie juz wydalo na dziecko w sensie lekarza itd ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-01-21 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katrin ![]() Esti ![]() No i masz babko placek... byłam zdecydowana na bartatine, ale to coneco toledo coraz bardziej mi sie podoba.... I jest tańsze ![]() Muszę zobaczyć oba w sklepie i porównać. Moja bratowa ma już wór ciuszków przygotowany... ![]() ![]() A wiecie co jest najgorsze.... Oni mieszkają 3 bloki ode mnie.... A sama przecież nie przyniosę... ![]() Ja dziś w domu, po wczorajszym zawrocie głowy, którego wynikiem było przewrócenie się na schodach, dziś złapał mnie tak potworny ból głowy, że nie miałam siły iść do pracy. W domu siedzę, wzięłam urlop na żądanie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
*kaalinaa* biedactwo
![]() ![]() maugoszatka ciesze sie ze remont idzie w dobrym kierunku ![]() ![]() gabriellao0 jestem takiego samego zdania jak ty ![]() gdybym sie uparla kupilibysmy wozek za 3000-5000 tys. , lozeczko tez najlepsze ale po co?? dzidzia w nim pospi kilka lat ... pojezdzi tez nie wiele... i trzeba schowac do piwnicy albo sprzedac! jak kazda mamusia przyszla chce dla swojego skarba wszystkiego co najlepsze, ale u mnie nie ogranicza sie to do rzeczy .... ja w dziecinstwie nie mialam drogich zabawek, wozkow itp. ale mialam duzo milosci, wspolne wakacje i dla mnie to najwazniejsze... wiem ze rodzice zawsze chcieli i chca dla mnie tego co najlepsze... nie stac ich na drogie rzeczy, ale one mi sa wcale nie potrzebne ![]() pieniazki mozna jak mowia dziewczyny dac na lokate i zrobic piekny prezencik dziecku w dniu 18 lat albo slubu ![]() spotkalo nas najwieksze szczescie na ziemi ![]() ![]() a jesli sa dziewczyny ktore stac na wozki za 5000 to nie ma sprawy, mi to nie przeszkadza, nie czuje sie gorsza i nie sadze zeby moje dziecko bylo mniej kochane ![]() mi sie marzy zabrac mojego synka w cieple kraje w przyszlym roku ![]() ![]() ![]() ![]() kokoin no ja doczytalam wlasnie ze nie zawiera gondolki... myslalam tez ze uzywany, bo w sumie dziwne ogloszenie... firmy z nowymi rzeczami maja ladne stronki a ta taka zwyczajna, jak ja bym sobie zamiesila oglaszenie ![]() anulka anulka ja nie licze bo sie boje ze sie przestrasze ![]() ![]() ![]() malutka_24 sliczne ![]() Małgosia ![]() ![]() ![]() ![]() ja wydalam jak narazie na dzidzie 12 euro i tez jestem zdania ze zaszalalam ![]() ![]() u mnie pogoda psia ![]() ![]() przetlumaczylam sobie wczoraj liste ze szpitala, co potrzebuje i chyba zle cos przetlumaczylam bo wyszlo strasznie malo rzeczy ![]() jeden kaftanik, jedne spioszki, jeden sweterek i 3 sliniaczki ![]()
#1526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biegusiem sie polozyc w lozeczko i odpoczywac ![]() Moze powinnas pojsc do lekarza???? Z tymi zawrotami i omdleniami w ciazy nie ma zartow. Anulka oj bylo mu smutno bez psiakow ![]()
![]() |
#1528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja bym wpadła i nawet tak robię ![]() Takie moje skromne zdanie ![]() P.s Dziękuję za słowa pocieszenia, nie daję się (a przynajmniej się staram) ale jestem już naprawdę zmęczona... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do sprzedawców masz racje ale i tak na allegro nie będę kupować boję sie że będzie coś nie tak a to w końcu nie mała kwota. Pojadę do hurtowni u nas tak jest tam mają mnustwo wózków, pomacam obejżę z bliska i gitasowo, będę spokojniejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Wtajemniczenie
|
[quote=czekoladka21;105657 47]Dziewczyny nie wiem czy któraś zagląda na wątek lipcowo-sierpniowy, ale jest tam wizażanka Malga ,która była w ciąży bliźniaczej, wlasnie była juz nie jest, bo wczoraj okazało sie ,że serduszka jej dziewczynek przestały bić! Dzisiaj ma zabieg! To jest straszne , a jeszcze niedawno umieszczala zdjecia swojego brzucholka......
![]() jEJKU!!!! dziewczyny prosze Was nie piszcie o takich rzeczach to straszne!!! Pozniej sie dołujemy , zamartwiamy nie potrzebnie i tak w ciązy jest dosc stresow i strachu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.