Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 15:09   #1501
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Popieram Lowczyni jest super :0 zarówno w kwestiach kosmetycznych jak i w stwarzaniu przemiłej atmosfery w trakcie zabiegu

Mam pytanko do Was moje drogie. Co planujecie wygrawerować sobie na obrączkach ? o ile coś w ogóle planujecie grawerować :P
Jeszcze się nad tym tak naprawdę nie zastanawiałam ale myślę że standardowo datę ślubu i imię mojego ukochanego
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:17   #1502
eninka84
Zadomowienie

Byśmy zawsze były górą I jeździły dobrą furą Byśmy miały kasy w bród Przekroczyły sławy próg By faceci przy nas mdleli Nosić nas na rękach chcieli By nam dali coś w prezencie, gdy dzień 8 marca będzie!!
By marzenia się spełniły, a Nas chłopy wyręczyli! My dziś drinki i kaweczki, Nasze święto dziś Babeczki!
Jak mija Wam "nasz" dzień?...ja niestety siedze chora w domu i juz mi nos od kataru odpada

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2010-03-08 o 15:28
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:44   #1503
Meana1
Rozeznanie

A może SpaceMark ma dwie ceny bo może robią filmy w SD i w HD. Beaciunia a ile Tobie powiedzieli? Bo aż jestem ciekawa.
Z tego co kojarzę to Kuba Bieniek mi mowił że u nich w tamtym roku film kosztował w SD 1500 z HD 3000 więc drugie tyle, stąd te różnice.
U Łukasika była to mniejsza różnica bo chyba coś koło 300 - 500 zł.
Ale nie pamiętam dokładnie cen bo było to rok temu.
Więc może stąd wynika ta różnica w SpaceMark.

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2010-03-08 o 15:48
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:50   #1504
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
A może SpaceMark ma dwie ceny bo może robią filmy w SD i w HD. Beaciunia a ile Tobie powiedzieli? Bo aż jestem ciekawa.
Z tego co kojarzę to Kuba Bieniek mi mowił że u nich w tamtym roku film kosztował w SD 1500 z HD 3000 więc drugie tyle, stąd te różnice.
powiedzieli nam, że filmy robią już tylko w HD z konwerterem dźwięku, także raczej profeska.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:56   #1505
ewelkafly
Raczkowanie

My mamy kamerzystę za 1300 zł więc "taniocha". Filmy robi ładnie a poza tym podejrzewam że i tak tylko raz obejrzymy płytę z wesela i rzuci się ją w kąt. A za parę lat wymyślą inne nośniki i będzie tak jak z kasetami VHS, będą leżały bezużyteczne
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:04   #1506
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Nie chcę Was wprowadzać w błąd i zapytam jeszcze dokładnie Tż-a jak wróci z pracy ale wydaje mi się, że to było 3000. Może wyglądaliśmy na naiwnych Ale tak jak Wam mówię zapytam jeszcze TŻ. I nie wiem też jakie inne ceny były, bo kamerzysta mnie wtedy nie interesował a on chciał nam się wcisnąć. Tak przy okazji, że zespół braliśmy. Pan był z drugiego pokoju, taki rozczochrany trochę

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
My mamy kamerzystę za 1300 zł więc "taniocha". Filmy robi ładnie a poza tym podejrzewam że i tak tylko raz obejrzymy płytę z wesela i rzuci się ją w kąt. A za parę lat wymyślą inne nośniki i będzie tak jak z kasetami VHS, będą leżały bezużyteczne
Też tak sądzę. Moja siostra, która brała ślub w 2001 ma jeszcze kasetę VHS i nie pamiętam, kiedy ją oglądali ostatnio. Z resztą jakość jest już pewnie do kitu Zaś druga siostra ma już DVD, ale też obejrzała od razu po weselu a później może raz i koniec więc my nie inwestujemy dużo w kamerzystę

Co do graweru to chyba chciałabym coś innego niż imię i data, ale nie mam pomysłu jeszcze co. Data by się pewnie przydała dla TŻ-a, bo on nie ma pamięci do dat.
Mój brat z bratową mają: In cordia (corda?) nostra scripta.
A siostry mają imiona i datę właśnie

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:09
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:37   #1507
frogutka
Zadomowienie

Pan "taki rozczochrany trochę" to pewnie Tomasz, jest wporządku tylko czasem zakręcony może te 3000 zł to było za pakiet foto+video, bo nam też tak chcieli wcinać, lub coś nawet ponad 3000
jednak o ile filmy mają spoko, (zresztą też jestem zdania, że płytkę obejrzy się raz i na półeczkę), to zdjęcia nic ciekawego i brakuje im jeszcze sporo. A że nam z TŻ na super zdjęciach zależy bardzo dlatego fotografa mamy zupełnie innego
Stary 2010-03-08, 16:56   #1508
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu bezużytecznie? Wystarczy karta telewizyjna oraz odtwarzacz video i można prze konwertować VHS na cyfrowy zapis.
A jeśli brak powyższych to zawsze można oddać profesjonalistom, którzy to zrobią za nas

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-03-08 o 17:01
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:10   #1509
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za życzenia

a nam dzień minął bardzo szybko i spokojnie.
wstałam ok 7, spokojnie zjadłam śniadanko, ok 10 pojechałam z mamą na bazary po bukiet, jeszcze nie wiedziałam jaki ale znalazłam fioletowe tulipanki i miałam ich 5 delikatnie przystrojonych, tylko ze przy sukience wyglądały jak ciemny róż wpadający w fiolet ale przynajmniej było je widać. i wzięłam jeszcze 2 pojedyncze białe (bo miałam 2 siostry za świadków). nie mówiłam, ze to na ślub i zapłaciłam za wszystko 23zł.
o 11 byłyśmy z mamą umówione ma fryzurkę i makijaż na rogatce krakowskiej gdzie chodzę od lat i byłam jak zwykle bardzo zadowolona.
w domu byłam przed 14. po 15 zaczęłam się ubierać a po 16 byliśmy już w USC. ogólnie cały czas czułam się jakby to nie był mój ślub, zero stresu, wszystko robione spokojnie. i przez to wszystko zapomniałabym dowodu z domu (bo to przecież nie mój ślub)
jak zobaczyłam TŻa to myślałam, ze padnę, tak ładnie wyglądał. niby widziałam wszystkie składniki ubrania jak je kupowaliśmy ale jak ubrał wszystko razem to było super On też twierdził, że nie mógł się na mnie napatrzeć...
i otworzyły się drzwi do sali ślubów a mnie nogi odmówiły posłuszeństwa ale po chwili już wszystko wróciło do normy, później Pani kazała wszystkim wstać i mieliśmy patrząc na nią powtarzać "oświadczenie" i było ok... do czasu jak TŻ zaczął powtarzać... wtedy ogarnął mnie stan wyglądający tak: i nie wiem dlaczego, przecież nic śmiesznego nie mówił, siostra stojąca obok mnie tez zaczęła się śmiać, pod koniec oświadczenia TŻ spojrzał na mnie i też zaczął się śmiać, później pani urzędnik i wszyscy goście a ja nie mogłam się uspokoić a tu moja kolej żeby mówić. ale jak już powiedziałam pierwszy wers to już jakoś poszło i się uspokoiłam.
później życzenia i wszyscy pojechaliśmy do mnie do domu (było nas 16 osób) i tak skończył się ten dzień

po tym wszystkich zaczęłam się obawiać co ja zrobię na kościelnym bo jak na cywilnym rechotałam jak głupia a tam będzie więcej ludzi i większy stres... ale myślę, że to mogło być spowodowane obawą że się rozpłacze (jak moja siostra 2 tyg temu) i ze stresu zaczęłam się śmiać... przynajmniej było wesoło
Ifcia, bardzo się cieszę, że wszystko się udało! Gratuluję i życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:19   #1510
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meeggy Pokaż wiadomość
gdybyście szukały wzorów na bukiety, znalazłam taka galerię http://picasaweb.google.com/madzienka4
W ogóle to się nie przywitałam,wiec witam wszystkich. Ja jeszcze w fazie rekonesansu bez dat ale z bąknięciami TŻ na 2011,więc chce być w temacie
Meeggy dzieki super stronka, kwiatów co niemiara nie wiem kiedy je przejrzę wszytskie, polecam dziewczyny przejrzec, bo naprawde sporo wybór
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:29   #1511
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
Meeggy dzieki super stronka, kwiatów co niemiara nie wiem kiedy je przejrzę wszytskie, polecam dziewczyny przejrzec, bo naprawde sporo wybór
niezła galeria-tysiące zdjęć różniastych bukietów
Stary 2010-03-08, 17:45   #1512
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Mam pytanko do Was moje drogie. Co planujecie wygrawerować sobie na obrączkach ? o ile coś w ogóle planujecie grawerować :P
My mamy: 21.08.2010 M.M.M. Gdzie dwa pierwsze "M" to nasze imiona a ostatnie "M" to nasze przyszłe wspólne nazwisko

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:07   #1513
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci że bardzo ciekawe te obraczki aco do białego zlota to ja mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i uwierz mi ze piore, sprzatam nawet w ogródku w nim robiłam i nic mu sie nie dzieje specjalnego wiec białe złoto jak dla mnie jest ok
Ja mam białe złoto na około brylancika w pierścionku i też się z tym nic nie dzieje I też sprzątam piorę itp Poza tym jak już pisałam wcześniej jest różnica między białym złotem, które nie ma prawa się zetrzeć a pokryciem żółtego złota białym, które faktycznie się ściera...

Ifcia dołączam się do życzeń Wszystkiego dobrego kochana
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:37   #1514
aga_09
Raczkowanie

Ifcia wszystkiego najlepszego Na cywilnym nie mieliście obrączek??

Jeżeli o SpaceMark to maja stronę internetową: www.spacemark.pl coś takiego. Ja byłam u nich ostatnio i nie wiem z kim rozmawialiśmy(nie wiem czy nie Jarek??),ale za video powiedział nam 1900 a foto 1800.a jak rozmawiałm z nim przez tel.to powiedział,że video 1600-1800 a zdjęcia od 1100 czy 1200 już nie pamiętam.

I oczywiście wszystkim kobietkom życzę aby nie były doceniane przedewszystkim w tym dniu ale przez cały rok

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
a co to za kamerzysta?? bo rzeczywiście tanio, a jak jeszcze robi fajne filmy.
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:39   #1515
kamila23106
Rozeznanie

GG do kamila23106

A nam Ze Space Mark powiedzieli 2 tys.zł na 2011rok
kamila23106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:45   #1516
aga_09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila23106 Pokaż wiadomość
A nam Ze Space Mark powiedzieli 2 tys.zł na 2011rok
za samą kamerę??
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:09   #1517
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Chyba standardowo, data, imiona, może jakąś króciutką sentencję

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Byśmy zawsze były górą I jeździły dobrą furą Byśmy miały kasy w bród Przekroczyły sławy próg By faceci przy nas mdleli Nosić nas na rękach chcieli By nam dali coś w prezencie, gdy dzień 8 marca będzie!!
By marzenia się spełniły, a Nas chłopy wyręczyli! My dziś drinki i kaweczki, Nasze święto dziś Babeczki!
Jak mija Wam "nasz" dzień?...ja niestety siedze chora w domu i juz mi nos od kataru odpada
A ja się wynudziłam w pracy a teraz w domu....

Cytat:
Napisane przez Maxima86 Pokaż wiadomość
My mamy: 21.08.2010 M.M.M. Gdzie dwa pierwsze "M" to nasze imiona a ostatnie "M" to nasze przyszłe wspólne nazwisko
hehehe, nieźle

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:24   #1518
kamila23106
Rozeznanie

GG do kamila23106

Cytat:
Napisane przez aga_09 Pokaż wiadomość
za samą kamerę??
Tak za sama kamere
kamila23106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:44   #1519
srubka87
Zadomowienie

Ja do Ani Świebody 5 miesięcy wcześniej, po poście jednej z Wizażanek i umówili mnie bez problemu, mimo poprzednich zapewnień, że max. 3 miesiące wcześniej.

Ifcia-wszystkiego najlepszego!

Wszystkiego najlepszego Kobietki

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-08 o 20:03
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:57   #1520
elinka21
Zakorzenienie

Witam Wszystkich. I wszystkim kobietką Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:17   #1521
agulack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w jubilerze i wpadły mi w oko takie obrączki Super się prezentują Wiec mam nowego faworyta obrączek Ciekawe ile razy mi się jeszcze odwidzi do ślubu I nikt mi nie wmówi że to białe złoto się zetrze bo jeśli to będzie białe złoto to nie ma takiej możliwości
Bardzo w moim guście. A jak z ceną? Ciekawe czy też w moim guście

Cytat:
Napisane przez agunia2417 Pokaż wiadomość
Praktycznie mam wszystko sala, zespół (Jolana),fotograf (studio Foto-błysk-wideo), do dekoratorki zadzwonie koło lipca no i nie byłam jeszcze u ale do niego zdąze sie wybrać no i ten głupi kurs przedmałżenski przedemną, musze go zrobić i będzie z głowy
Zespół super

Cytat:

a nam dzień minął bardzo szybko i spokojnie.
wstałam ok 7, spokojnie zjadłam śniadanko, ok 10 pojechałam z mamą na bazary po bukiet, jeszcze nie wiedziałam jaki ale znalazłam fioletowe tulipanki i miałam ich 5 delikatnie przystrojonych, tylko ze przy sukience wyglądały jak ciemny róż wpadający w fiolet ale przynajmniej było je widać. i wzięłam jeszcze 2 pojedyncze białe (bo miałam 2 siostry za świadków). nie mówiłam, ze to na ślub i zapłaciłam za wszystko 23zł.
o 11 byłyśmy z mamą umówione ma fryzurkę i makijaż na rogatce krakowskiej gdzie chodzę od lat i byłam jak zwykle bardzo zadowolona.
w domu byłam przed 14. po 15 zaczęłam się ubierać a po 16 byliśmy już w USC. ogólnie cały czas czułam się jakby to nie był mój ślub, zero stresu, wszystko robione spokojnie. i przez to wszystko zapomniałabym dowodu z domu (bo to przecież nie mój ślub)
jak zobaczyłam TŻa to myślałam, ze padnę, tak ładnie wyglądał. niby widziałam wszystkie składniki ubrania jak je kupowaliśmy ale jak ubrał wszystko razem to było super On też twierdził, że nie mógł się na mnie napatrzeć...
i otworzyły się drzwi do sali ślubów a mnie nogi odmówiły posłuszeństwa ale po chwili już wszystko wróciło do normy, później Pani kazała wszystkim wstać i mieliśmy patrząc na nią powtarzać "oświadczenie" i było ok... do czasu jak TŻ zaczął powtarzać... wtedy ogarnął mnie stan wyglądający tak: i nie wiem dlaczego, przecież nic śmiesznego nie mówił, siostra stojąca obok mnie tez zaczęła się śmiać, pod koniec oświadczenia TŻ spojrzał na mnie i też zaczął się śmiać, później pani urzędnik i wszyscy goście a ja nie mogłam się uspokoić a tu moja kolej żeby mówić. ale jak już powiedziałam pierwszy wers to już jakoś poszło i się uspokoiłam.
później życzenia i wszyscy pojechaliśmy do mnie do domu (było nas 16 osób) i tak skończył się ten dzień

po tym wszystkich zaczęłam się obawiać co ja zrobię na kościelnym bo jak na cywilnym rechotałam jak głupia a tam będzie więcej ludzi i większy stres... ale myślę, że to mogło być spowodowane obawą że się rozpłacze (jak moja siostra 2 tyg temu) i ze stresu zaczęłam się śmiać... przynajmniej było wesoło
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Swoją drogą też obawiam się moich wybuchów śmiechu w kościele

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
My mamy:

Ja: JUŻ ZAWSZE... 5.06.2010
TŻ: ...NAS ZAWSZE 5.06.2010
Ten grawer bardzo przypadł mi do gustu ale nie wypada ściągać Także jak na razie też chyba tradycyjnie: imiona i data.

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość

Ja po pracy wykończona a TŻ w pracy także ja też niezbyt ciekawy mam wieczór. Ale mała niespodzianka czekała na mnie w domku i do tej pory poprawia mi humorek

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:35   #1522
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
kochana czekamy na zdjęcia standardowo, a swoja drogą chciałabym "rechotać' wypowiadając slowa przysięgi a nie płakać- bo takiej reakcji się spodziewam wszystkiego naj na Waszej wspólnej drodze... oby wszystkie dni malżeństwa byly nie mniej piękne i szczęśliwe od dnia ślubu

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich. I wszystkim kobietką Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet
witamy na forum wzajemnie wszystkiego naj

Edytowane przez kasia2629
Czas edycji: 2010-03-08 o 20:47
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:39   #1523
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja również życzę wszystkim kobietkom duużo miłosci i uczucia wyjątkowości nie tylko od święta ale na codzień. Taka sobie pioseneczka na dziś... Polecam!
http://bobus.wrzuta.pl/audio/1qIdqp1..._-_dla_kobiety
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:09   #1524
agunia2417
Raczkowanie

GG do agunia2417

[/COLOR][QUOTE=agulack;17728799]

Zespół super

Wiem

...Zawsze chciałam cię zrozumieć
Gdy w twych oczach były łzy
Ale kochać trzeba umieć
Bez miłości trudno żyć
...

Edytowane przez agunia2417
Czas edycji: 2010-03-08 o 21:10
agunia2417 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:33   #1525
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość

Ten grawer bardzo przypadł mi do gustu ale nie wypada ściągać Także jak na razie też chyba tradycyjnie: imiona i data.
Ściągaj Kochana! Mi to absolutnie nie przeszkadza. Po to opisuję wszystkie załawione rzeczy na forum, bo może kogoś moje pomysły zainspirują. Sama wiele czerpię od tutejszych Wizażanek
Stary 2010-03-08, 21:53   #1526
gosza_25
Rozeznanie

agulack one z brylancikiem z zależności od szerokości...Ale kurcze wiecie co...wczoraj jak patrzyłam na stronie i za 5 mm te obrączki kosztowały ok 1900zł przecenione z 2100zł a dzisiaj już jest cena 2100zł że niby z 2300zł przecenione...ech no czy to złoto tak szybko drożeje? czy poprostu niezły interes mają teraz bo ludzie kupują obrączki przed sezonem i się podnieśli...szok po prostu. Za 4 mm te obrączki kosztują niecałe 1500zł...
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 22:06   #1527
mysiaedysia
Raczkowanie

Cytat:
My bylismy u Kuby Bienka na poczatku tego roku i mowil, ze SD kosztuje na ten rok 2000zl a HD 2600zl. To sa opcje, gdzie plener slubny jest w dniu slubu. Jesli chce sie miec go w inny dzien to dodatkowo 500 lub 600zl.
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 22:09   #1528
monini2507
Zakorzenienie

Ifcia kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

No i moje kochane wizażanki gorące z serca płynace życzenia z okazji dnia kobiet

Ja nadal w smutnym humorze powiem wam że aż mnie serce zaczeło bolec z tego wszystkiego
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 07:23   #1529
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_09 Pokaż wiadomość
za samą kamerę??
odnosnie Space Mark tak fajne nagrywaja
ale pamietacie jakbyscie chcieli by sfilmowali gosci np w kosciele to powiedzcie wczesniej ja nie powiedziałam i kasete z ich uzdaiłeme obejrzałam pozniej i w konsekwencji w kosciele nagrany jest jest tylko probosz i my nikt wiecej. to szcegól ale akurat dla mnie wazny. kamerzysta nie przeszedł ani razu miedzy rzedami w kosciele.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-03-09 o 07:27
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 07:34   #1530
Lowczyni
Zakorzenienie

rptrbj1978 trafna uwaga, zapisze sobie w moim zeszyciku ślubnym jak już będę ustalała szczegóły z kamerzystą. Bo przecież nie wszyscy ludzie którzy są w kościele są na weselu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości