|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ciuszki też super
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Co do brzuszka to dopiero 24 tydz. co będzie potem ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-12-09 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
pozniej was doczytam bo dizs udalo mi sie tylko dojsc do mementu jak Iza wrocila ze szpitala a Eirene wyladowla wnim... mam nadizje ze u obu wsyztko ok ja tylko powiem ze bylam na wizycie, maly sie niechcial przysunac do p.poloznej zeby tetno zbadala mu i wyszlo ze ma od 136 do 156 utylam juz 8kg i mam brac zelazo w tabletkach, a cukrzycy co prawda nie mam ale te wyniki co mialam sa przy gornej granicy.. wiec moge ise troech pooszcedzac ze slodyczami z tego co jeszce pamietam do grauluje jednej coreczki i jednego synuisa ![]() Laseczce 100 lat w zdrowiu i milosci - i latwego porodu a wozek chcialam taki (zielony) http://allegro.pl/wozek-baby-design-...344408186.html ale w koncu po obezjeniu w skelpie wsyztkich marek zamowilam taki (tez zielony) http://allegro.pl/espiro-vector-4-ai...344990851.html teraz czekam na odbior a wogole to chyba po raz kolejny nadzialam sie na nieuczciwego sprzedawce z all bo zamowilam mate edukacyjna http://allegro.pl/nowa-mata-fisher-p...323386018.html i tam koles znow psize ze nowe i ze tylko uszkodzone opakowanie a moj Tz dzownil ze wlasnie rozppakowal i ze ma jakies przetarcia i przykurzenia?? musze obejzec i znow pewnei bedemusiala sie z klamca uzerac pozniej doczytam co wiecej naskrobalyscie milego popoludnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
SammaMia, super że wszystko ok
![]() Gosiawolna, no i pięknie ![]() Aja, super brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zadomowienie
|
Aja super brzusio, a ten 24 tydz już skończony?
ja kończę właśnie 23 ale brzusio mam mniejszy, już bym chciała mieć większy brzuch bo mam wrażenie że w miejscu stoję. waga oczywiście wciąż rośnie i cm też. ale wizualnie nie będę oczekiwać że z tyg na tydz będzie wyraźna różnica. zrobiłam te placuszki, są przepyszne. już jedną część zjadłam, teraz czekam na tż, to zjem razem z nim, ale pycha. jeszcze raz dzięki black ![]()
#1507 |
Zakorzenienie
|
Ja już z powrotem
![]() ![]() Oczywiście dostałam skierowanie na test glukozy we krwi...we wtorek na 8.00 muszę się stawic w przychodni,ale przed tym, o 7.15 w domu mam wypic 75g glukozy... Dziewczyny,da się to przeżyc? ![]()
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zimno tez chyba bedą niezłe nie?
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Czarna a skąd oni będą wiedzieć jaki masz poziom cukru na czczo skoro w domu wypijasz?
Kurde co przychodnia to inne zasady :P
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje ci tej sytuacji, musisz jakos to sobie poukładac ![]() Cytat:
Cytat:
no ale pisałas, że on ma juz córkę ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-09 o 15:59 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nich w rodzinie sa same dziewczynki, mój eks jest ostatnim z rodu, że tak powiem. Ja chyba bym wolała druga córkę, łatwiej wychować samej, jakos nie mam "twardej" ręki.
![]() |
#1513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz trochę mi wstyd, że tak się bałam, ale jakoś ciężko mi zapanować nad emocjami w tym błogosławionym stanie ![]() Dziewczyny, czy to mozliwe, że po tej glukozie mam rozstrój żołądka? Ledwo dobiegłam do toalety... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Wtajemniczenie
|
Masz chyba na mysli, że kontynuujący ich nazwisko... jesli oczywiście dziecko zostanie uznane
![]() ![]() Rózni sa ludzie, może akurat oni nie przywiązuja wagi do takich rzeczy jak kontynuowanie nazwiska ![]() ![]() Myslę, że powinnas porozmawiac powaznie z tym facetem, w końcu Ty tez sie z nim związałaś, nie tylko on z Tobą... pewnie zdązyłaś go troche poznac skoro zdecydowaliście sie na dziecko... zwłaszcza w twojej sytuacji, skoro masz juz jedno dziecko z innego związku. Zastanów sie tez jak ta sytuacja wpływa na twoja starszą córke, w twoim domu sa rzeczy niedoszłego męża, zyjesz w zawieszeniu, jak jej to tłumaczysz, jak jej zapewniasz poczucie bezpieczeństwa? Nie jestes sama, tylko ty i dziecko w brzuchu i ten facet, masz dziecko z poprzedniego związku, musisz myslec o całej waszej trójce. Przede wszystkim porozmawiaj powaznie z tym facetem o waszej przyszłości, jesli on nie wykazuje inicjatywy w tym kierunku, ty musisz sie z nim umówic i zainicjowac ta rozmowę, przeciez musisz wiedziec na czym stoisz, za chwile urodzisz dziecko, musicie ustalic jak to będzie wyglądało... a potem odpowiednio - albo oddaj mu te rzeczy, albo zacznijcie sobie układac zycie na powaznie.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-09 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aja1 sliczny brzunio ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co zwalac na matkę, facet ma 42 lata, a nie 20 i jesli jest w pełni władz umysłowych, to jest tez w pełni stanowiący o swoim zyciu, ![]() Jesli pozwala na to, by w jego zyciu była najwazniejsza matka ( oczywiście to tylko nasze domysły, przeciez nie wiemy jak było naprawdę, może po prostu facet sie zdecydował nie byc w tym związku i tyle) , to widocznie mu z tym wygodnie. 42 letni facet decyduje sam za siebie i kombinowanie dookoła, że to na pewno przez mamusię nic tu nie zmieni... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-09 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Rozeznanie
|
Oj powiem Ci , ze bylam kiedys w zwiazku z 10 lat starszym ode mnie facetem ktory byl zwiazany ze swoja matka "niewidzialna pempowina", ogolnie czlowiek niedojrzaly psychicznie, bojacy sie doroslego zycia i nie umiejacy podejmowac decyzji bez swojej mamy. Bylam z nim 10 lat temu, oczywiscie zwiazek sie rozpadl po roku ale on teraz ma 41 lat, nie jest w stanie utrzymac zadnego zwiazku oprcz relacji ze swoja mama. Nie wiem jak w tym przypadku jest naprawde, tak jak niutka napisalas, to sa tylko domysly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zaczęła go akceptować, uciekł... Niestety nic nie mogę z nim ustalić jak sie pytam jak sobie to wyobraża, to mówi że on się moje zając dzieckiem ze swoja mamą. ![]() On nie chce byc ze mna, ale dzieckiem sie niby chce interesować, tylko wiadomo, że jak bedzie chciał sie widywać z maleństwem to ze mną też. Dziewczyny po waszych postach trochę mi sie rozjaśniło, dziękuje Wam bardzo. ![]() Chyba nie mam co sie łudzić, że mu sie odwidzi i liczyć na jego łaskę Wika on jest kawalerem i pewnie juz zostanie.
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-09 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nuna mam kolezanke, ktora tez z takim senstymentem podchodzi do swoich bylych. I tez za kazdym razem jak sie rozstaje z jakims to przez pol roku jak nie dluzej zyje nadzieja, ze on jednak wroci. I nie wazne jak bardzo chamsko z nia postapil ona juz taka jest. Caly czas pracuje nad nia, zeby jej ten stan wybic z glowy ![]() Twoj byly ma juz lata swietnosci za soba. Jest typowym zatwardzialym kawalerem, ktoremu dobrze pod skrzydlami mamusi i widac nie w glowie mu ustatkowanie sie, wiec sorki, ale nie licz na to, ze po porodzie nagle mu sie odwidzi, bo jesli majac 40 na karku gada takie glupoty typu, ze przez Ciebie choruje itp to on sie chyba powinien leczyc, ale na glowe. Fakt, ze przychodzi z mamusia na usg swiadczy o tym, ze jest nie pewny i ona boi sie, ze go przekabacisz, wezmiesz na litosc czy na dzieciaka. Unika spotkan, rozmow czyli mama juz tak mu naklepala do glowy, ze nic nie poradzisz. Ma dziecko z poprzedniego zwiazku i jest weekendowym tatusiem, wiec masz dowod na to, ze nic sie miedzy Wami nie zmieni jak sie maly ur. Rzeczy nie zbaiera zapewne nie dlatego, ze zostawia otwarta furtke, ale pewnie daltego, ze nie ma ochoty na spotkanie i moze liczy na to, ze sama mu je odeslesz. Sorki, ze tak ostro jade, ale znam dokladnie 2 takie przypadki i wiem jak to wyglada. niutka tez ma racje w sparwie Twojej starszej cory. Pomysl jak ona to przezywa i jej tez zapewne jest ciezko, bo nie ma taty, potencjalny sie zmyl i traktuje Was zle, wiec zeby sie nie zamartwiala powinnas wziac sparwy w swoje rece i zrobic z typem porzadek, bo poki co ona ma obraz rozzalonej matki, ktora czeka na faceta, ktory ja porzucil. Musisz byc dla niej silna i dla malucha tez. Najlepiej by bylo gdybys naprostowala cala sytuacje jeszcze zanim sie urodzi. Od tego typa zazadaj alimentow, a jesli chodzi o spotkania to albo weekendowy tata pod warunkiem, ze nie bedziesz zyla w wiecznej nadzieji na jego powrot, albo narka i tyle. Caly bity dzien poza domem i nog nie czuje. Bylam u lekarza i co nastepuje. Otoz mam za duzo cukru ok, ale nic mi z tym nie zrobia, bo na tym etapie moglabym od lekow dostac hipoglikemii. Tak wiec przez najblizsze 2 tyg zero slodyczy i ewentualnie za te 2 tyg powtorka glukozy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Montii Na czczo miałam pobieraną krew(odnośnie cukru) miesiąc temu i wynik był prawidłowy...nie wiem,może dlatego,że było okej to mam luksus picia glukozy w domu,a nie w przychodni
![]()
![]() |
#1522 | ||||
Zakorzenienie
|
nuna ja bym nie chciała być z człowiekiem, który jest nie poważny i bawi się w kotka i myszkę. Najrozsądniej byłby takiego kopnąć w d..., chyba, że jakimś cudem przemówisz mu do rozsądku. Trochę to mnie nie nieprawdopodobne, że na usg z Tobą chodzi, a nie chce z Wami być...
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj możliwe...ja miałam straszliwe wzdęcie,tak mnie brzuch bolał, że nie mogłam się wyprostować i dostałam jeszcze biegunkę....dopiero następnego dnia trochę mi przeszło. Koszmar... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to będzie drobniutka dziewczynka ale nie martw sie,moja przyjaciolka jak rodzila to jej mała miała 2900 gram, wszystko w normie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
Ja obiecałam im, że jeszcze cały styczeń będę pracować, ale coraz ciężej juz jest i od stycznia wezmę zwolnienie i tak muszą podzielic moją pracę od stycznia, żeby robić cały rok tak samo. A termin mam na 13 kwietnia więc trochę później niż Ty
![]() A na macierzyński, to idź dopiero jak urodzisz, a do porodu to sobie bierz od lekarza zwolnienia i tak będziesz miała płatne 100% podstawy, szkoda brać macierzyński wcześniej ![]() Ja nie mieszkam w polsce i tu gdzie pracuje grosze placa jak na zwolnienie pojdzie sie takze masiakra trzeba pracowac jakby bylam moliwosc jak w polsce na zwolnienie to bym skorzystala atak to pracowac trzeba ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczęście, że nam się chociaż udało ![]() Nie wart jest Was po prostu!!! Cytat:
![]()
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
my też chcemy kupic wózek w styczniu, kupic i tak trzeba to co za roznica kiedy, choć moja mama też nawiedzona jest w kwestiach zabobonów, ale co tam pogada i przestanie
![]() ale jestem zła ![]() bylismy na USG 3d ale nasza mądra córcia w żaden sposob nie chciala pokazac buźki, tylko nozkami przebierala i ani myslala sie przekrecic ani nic , nawet nie drgnela wiec lekarz stwierdzil ze nie ma sensu placic za cos czego i tak nie zobaczymy i mu podziekowalismy a on nam, nie wzial ani grosza- chociaz tyle ![]() wiec nie mamy zdjec ani filmu ![]() ![]() potem pojechalismy po czapke dla mnie i tunike - nic nie kupilam, a na koniec do reala bo sa fajne promocje rzeczy do domku, promocja od dzis a najfajniejsze rzeczy wykupione nosz kurde!!! ![]() wzielam paczke piernikow takich duzych, druga byla gratis i przyjechalismy do domu wrrrr nic co sobie zaplanowałam nie doszlo do skutku ![]() to sie pozalilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
kupilam sobie koszule do karmienia
![]() http://allegro.pl/koszula-koper-do-k...345810603.html zastanawiam sie tylko czy jedną czy dwie wziąść identyczna u mnei w gliwicach kostuje w GCH 58 zł a tu tez z obiorem osobistym 33zł roznica ogromna
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Choineczka, żołądeczek mnie pobolewa
![]() zaparzę sobie rumianku, co innego mogę wziąć na żołądek? wie ktoś? help |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
Castia a to mały skodur
![]() ja dziś też strasznie rozkojarzona i poddenerwowana, chyba to przez jutrzejsze badanie prenatalne. Mam nadzieję, że z moja niunia zdrowa i wszystko z nią dobrze. Trzymajcie kochane kciuki za jutrzejsze badanie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.