|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
zanka trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Laski zwymiotowałam w dodatku. Czekam az tzt wróci aby mnie miał kto do szpitala zawieźć, najpierw zadzwonię do gina, nie wiem co doradzi. Można smectę w ciąży?
NEROLA RODZI już mam dodatkowe dreszcze. Trzymam kciuki, mimo osłabienia mego. Dobrze będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka trzymam kciuki!! będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
Chyba że możesz od razu kupić komplet to tak, ale na początek to dziecko wypija malutko więc te duże niepotrzebne.
![]() |
#1506 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() je wiecej niz ja ale podobno niektorzy mezczyzni tak maja jak ich bab w ciazy jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() NEROLKA KCIUUUUUUUUUUUUUUKI Zeby było szybko i bezbolesnie normalnie czuje sie jakby to dot. mnie ja sie moge tylko smakiem tych buleczek dzis obyc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
a może różnica wynika z tego, że gin pewnie jak mój wpisuje do karty skończone tygodnie a suwaczek pokazuje te które się zaczynają ??
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-16 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Nerolka powodzenia!!!
Wszystkie się zaangażowałyśmy w jej rodzenie jak w swoje własne ![]() ![]() Patik, bez nerwów poczekaj na męża i do lekarza. na pewno będzie dobrze. Zatrucie pewnie od bigosu - jak dziewczyny mówią.Ja miałam od jabłka, które popijałam wodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też już ledwo siegałam żeby poobcinać i zapowiedziałam tz-towi że od następnego razu on mi będzie stópki pielęgnował i paznokietki obcinał ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze! Twarde z Was dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie na chwilę wzięłam się za robotę a tu takie informacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam sobie gorączkę i mam 37,1 na termometrze który potrafi zaniżać... Co to za świństwo się do mnie przyplątało...nic nie jem nawet, opadam z sił.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny doradźcie proszę..... Ogólnie rzecz biorąc sprawa wygląda tak... 8 lata temu miałam wypadek samochodowy, m.in. pogruchotana miednicę, roztrzaskane spojenie łonowe, które się jakoś źle zrosło.... poza tym mam wadę wrodzoną bioder - wyskakują mi kości ze stawów, biodra już dają mi sie nieźle we znaki, nawet na łóżku sie przekręcić nie mogę nie raz ![]() Kolejna sprawa.... 3 lata tamu zdiagnozowali mi epilepsję, niby miałam 2 ataki i na 1 lipca będzie 3 lata bez ataków.... Dowiedziałam się ostatnio że te wszystkie czynniki mogą a nie muszą wskazywać na cesarkę..... Co byście zrobiły na moim miejscu? zdecydować się na CC, czy rodzic naturalnie ze strachem, że dostanę ataku epilepsji, spojenie łonowe się źle rozejdzie i będą problemy albo nawet te głupie biodra mi wyskoczą ![]() Nie daje mi to spokoju..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moze i tak ![]() ![]() dziewczyny...... jaka to witamine sie kupuje dla niemowlaczka c osie codzinnie daje K czy K i D ???? bo musze do swojej aptecznej listy dopisac ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-16 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zadomowienie
|
agulaaabar w ogole na twoim miejscu bym sie nie zastanawiala, dzidzius potrzebuje zdrowej mamy, takze na pewno cc.
Nerolka powodzenia!!! Dziewczyny dzidziusia szukajcie w sklepikach osiedlowych ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- sweetangel a te witaminy to nie lekarz zapisuje??
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
youyou psychopedagogikę specjalną z logopedią
![]() agulaaabar ja bym porozmawiałam z ginem z jaką opcją on bardziej stoi. Ale z tego co piszesz skłaniałabym się raczej ku CC. Laski zostało mi 49 do TP ![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-16 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
agulaaabar nie wiem co radzi ci gin, ortopeda czy lekarz prowadzacy, ale ja bałabym sie w tym przypadku sn, jeszcze cos pójdzie nie tak ( tffuuu... tfuuu... ) dzidzius na świecie, zupełnie nowa sytuacja ze wszystkim i jeszcze tylko twojej rehabilitacji do tego by brakowała. Zdecydowanie CC! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
My mamy takie krzesełko dla Filipa:
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-k...591760442.html tylko inna kolorystyka ale chyba już jej nie ma... I dla Lilki kupimy takie samo bo jest super! ![]() Jest bardzo stabilne i mocno zamontowane wiec nie ma mowy zeby się coś przesuwało, chybotało itd. Do tego myślę że wystarczy nam na długo bo jak Filip będzie jadł już ze stołu to będzie służyło tylko jako podwyższenie naszego krzesła. Polecam! ![]() Cytat:
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
youyou-nom tez ciekawe
![]() ale ja majac obecnie jeden pokoik kuchnie wspolna z babka ktorej nielubie sklanaiam sie do takiego skladanego duzego zebym mogla w pokoju karmic bo w kuchni nie bedzie mozliwosc ![]() no chyba ze kupimy mieszkanie do tego czasu hehe ![]() aga - ja bym sie nie zastanawiala t ylko na cc poszla musisz przeciez potem byc sprawna w pelni zeby sie malenstwem opiekowac a jak piszesz ze roznie moze byc to bym nie ryzykowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
O wypadku wspominałam mojej gin na początku ciąży, ale wtedy stwierdziłyśmy że jest trochę czasu na myślenie o tym.
Muszę odkopać wszystkie klisze rtg z biodrami i tym spojeniem.... Dzisiaj dzwoniłam, żeby umówić sie do neurologa to mi babka w rejestracji powiedziała, że teraz nie ma u nich poradni neurologicznej tylko poradnia bólów głowy i ona bez skierowania mnie nie umówi - chociaż chodzę tam już 3 lata i mam kartotekę.... nosz.... ![]() Jakoś strach mnie obleciał przed tym cc...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze dalej nie wierzę, że Nerolka już rodzi. A my w weekend bylismy oglądać wózki. Do tej pory moim nr 1 był Implast EcoLine, ale oczywiście ostatnio wypatrzyłam nowy kolorek X-landera XA - Amethyst i mnie powalił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |||||||||
Zadomowienie
|
Czytam, czytam a końca nie widać... dobra, po łebkach nadrobione...
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam taki pierwotny zamysł, ale, tak jak inne dziewczyny, nie mogłam go nigdzie znaleźć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i na koniec - trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-16 o 11:26 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | ||
Zakorzenienie
|
Blondynka - kciuki za wizyte
![]() Mnie wczoraj - jak byliśmy w szpitalu u teściowej jakaś babeczka z którą razem leżą w sali pytała na kiedy mam termin i jak powiedziałam że około 20 lipca to stwierdziła że mam malutki brzuszek jak na 2 miesiące przed porodem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Natka powinny straczyć 2 butelki.Ale na alla są fajne zestawy TT ja właśnie się nad nimi zast.Wkońcu kupiłam dr.Browna a tam butelka 260zł 39zł
![]() imię które My wybraliśmy nikomu się nie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas niestety odpada bo mamy nietypowe krzesła w kuchni i raczej nie byloby jak zamontowac ![]() Cytat:
![]() W pokoju stoi właśnie fioletowy XA. Obmacałam poczytałam w necie i niestety Boldery czesto maja awarie kółek i łamie sie rama, zobacz ze na allegro co chwila pijawia sie jakis Bolder za pół ceny jeszcze na gwarancji, wiec musi byc jakis powod takiego szybkiwgo pozbywania sie wozu. A poczciwe X-landery kilka dzieci ma po sobie i dobrze sie sposuja! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które biorą wit Femibion Natal 2
miałyście tak że te przezroczyste kapsułki pękniete? ja ost tak non stop mam.Chyba kupię inne wit bo to jest wkurzająca ![]() ![]() dziewczyny mam jeszcze jedno pyt czy mojej mamie wydadzą na poczcie paczkę do mnie lub list? bo na poczte mam kawałek a moja mamcia codziennie tam przechodzi.A moze paczke lezy a mi zapomnieli awizo zostawić. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-16 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Witam, pamiętacie mnie jeszcze trochę???
Przyznam się że jeszcze czasem podczytuję i podglądam Was, ale tak produkujecie że ciężko być na bieżąco... Tym bardziej się cieszę że weszłam dzisiaj, bo widzę że powoli się rozpakowujecie ![]() Chciałam się też trochę pochwalić, a co tam ![]() ![]() ![]() ![]() buziaki ![]() ![]() Nerola ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie zauważyłam ostatnio kilka aukcji z Bolderami za ok 1000 zł i się zastanawiałam czemu ludzie tak szybko sprzedają, przecież w spacerówce to dziecko dłużej może pojeździć, albo nawet natknęłam się na aukcje, gdzie ktoś pisał, że spacerówki wogóle nie używał. A kolor Amethyst strasznie na mnei zadziałał ![]() ![]() ![]() A kupiliście też ten śpiworek do spacerówki? inutil GRATULACJE ![]() ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-05-16 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.