Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 10:21   #1501
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

zanka trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No i dostany leżaczek.

i gratis mój brzuch, w kończącym się dzisiaj 35 tygodniu...A jutro - początek 36!
wow ale masz super brzuszek

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski pokaże Wam co mam na zaliczenie Trzeba to przeczytać na jednym oddechu "Pani, pani daj chleba, komu chleba, panu chleba, żeby pan dał siana, komu siana, krowie siana, żeby krowa dała mleka, komu mleka, lipie mleka, żeby lipa dała łyka, komu łyka, dębowi łyka, żeby dąb dał żołądź, komu żołądź, wieprzowi żołądź, żeby wieprz dał kieł, komu kieł, pannom kieł, żeby panny dały wieniec, komu wieniec, morzu wieniec, żeby morze dało wody, komu wody, kogucikowi wody, bo kogucik leży koło drogi i ani tchnie."
o kurka a co Ty studiujesz

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A myśmy się jeszcze nie przyznali, jakie imię chcemy dać naszej małej. Po pierwsze zawsze możemy zmienić, a po drugie chcemy uniknąć gadania, że ładne/nieładne, ale lepsze byłoby jakieś tam. Teściowa już nam wymyśliła imię, bo jak zobaczyła płytę z usg, to od razu jej się jakieś imię nasunęło, choć oczywiście to my sami mamy wybrać. Ciekawe, czemu nie powie o tym mojemu mężowi tylko mi. Poza tym ja wiem, że to jest jej drugie imię, ładne, ale nie chcemy go dlatego, że nie ma zdrobnienia... Kiedyś też jakieś imiona sugerowała mi siostra teściowej. Ciekawe dlaczego jej wnuczki tak się nie nazywają?
My powiedzieliśmy jakie imię wybraliśmy i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi to czy się komuś podoba czy nie..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:24   #1502
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziubek bryka jak marzenie i też myślałam że te literki to tak na 5cm wysokie są
no właśnie są takie w sam raz, największa ma 17cm , najmniejsza 11cm a duże autko to 9cm więc takie mini nie są , myślę że warto
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:25   #1503
patik87
Zakorzenienie

Laski zwymiotowałam w dodatku. Czekam az tzt wróci aby mnie miał kto do szpitala zawieźć, najpierw zadzwonię do gina, nie wiem co doradzi. Można smectę w ciąży?

NEROLA RODZI już mam dodatkowe dreszcze. Trzymam kciuki, mimo osłabienia mego. Dobrze będzie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:26   #1504
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
nerolka jedzie właśnie na porodówke ma 5 cm rozwarcia !!!!!!!!!!!!!!!!! Mała waży 2670 g
: kciuki::k ciuki::kc iuki:
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:27   #1505
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
nerolka jedzie właśnie na porodówke ma 5 cm rozwarcia !!!!!!!!!!!!!!!!! Mała waży 2670 g
o kurcze!!
Nerolka trzymam kciuki!! będzie dobrze Izunia już duża kobietka

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie, chcę kupic butelke antykolkową Tommee Tippee, jaką najlepiej pojemność kupić 150ml czy 260ml ?
ja na początek miałam dwie małe po 150ml, potem kupiłam te 260ml.

Chyba że możesz od razu kupić komplet to tak, ale na początek to dziecko wypija malutko więc te duże niepotrzebne.
Stary 2011-05-16, 10:27   #1506
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
sweet nie kupiłam.Ja bym chciała ten z huśtawką.Ale narazie mam inne wydatki.Jeśli się zdecyduje to raczej po porodzie.
Ja będę mieć kołyskę i takie krzesełko alla leżaczek

http://aukcjewp.wp.pl/krzeselko-do-k...609706852.html

ja mam w tym tyg dużo wydatków dzisiaj lekarz, kołyska przyjdzie na dniach i Oliviera urodziny musimy wyprawić i jeszcze jakiś prezent mu kupić.Będę M namawiać jeszcze w weekend aby jechać do Ikei po komodę.
super to krzeselko i fajnie ze skladane

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tak w boćku

no to masz opiekuńczego dziś mężusia może jakiś gorszy dzień ma

gratuluję kolejnego tygodnia
on ma ostatnio same gorsze dni
je wiecej niz ja ale podobno niektorzy mezczyzni tak maja jak ich bab w ciazy jest

Cytat:
sweet chyba kończysz według suwaczka dziś 26 tydzień,
a jutro zaczynasz juz 27!

tak jak u mnie, tylko inne tygodnie ciązy.
ja juz nie wiem bo jak chodze do gina to mi mowi ten sam tc i dzien co na suwaczku czyli tak jak wg. suwaczka dzis 26 tc to gin w karcie tez 26 tc wpisuje

Cytat:
OMG

NEROLKA KCIUUUUUUUUUUUUUUKI

Zeby było szybko i bezbolesnie
normalnie czuje sie jakby to dot. mnie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet
mój to poszedł specjalnie po świeże bułeczki !
ja sie moge tylko smakiem tych buleczek dzis obyc
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:36   #1507
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja juz nie wiem bo jak chodze do gina to mi mowi ten sam tc i dzien co na suwaczku czyli tak jak wg. suwaczka dzis 26 tc to gin w karcie tez 26 tc wpisuje
a może różnica wynika z tego, że gin pewnie jak mój wpisuje do karty skończone tygodnie a suwaczek pokazuje te które się zaczynają ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-16 o 10:37
Stary 2011-05-16, 10:37   #1508
agni82
Zadomowienie

Nerolka powodzenia!!!

Wszystkie się zaangażowałyśmy w jej rodzenie jak w swoje własne. jak jest nas około 40 na wątku - to tak jakbyśmy rodziły 40 razy!

Patik, bez nerwów poczekaj na męża i do lekarza. na pewno będzie dobrze. Zatrucie pewnie od bigosu - jak dziewczyny mówią.Ja miałam od jabłka, które popijałam wodą
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:41   #1509
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Maluje sobie paznokcie u nóg,
i trochę cisnę mała która zaraz się upomina
że jej miejsce zabieram
ja w sobotę sobie pedicure robiłam ale bez malowania

i też już ledwo siegałam żeby poobcinać i zapowiedziałam tz-towi że od następnego razu on mi będzie stópki pielęgnował i paznokietki obcinał

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
hmm, u mnie też nigdzie dzidziusia nie moge jakoś dostac, nawet w rossmanie... musze zajść do dzieciecego, moze maja chociaz oni. jak nie to musze jakis inny wymyslec. jest taki o nazwie Bobas, ale nie wiem jak pachnie i czy dobry
u nas w miejscowości niedawno widziałam Dzidziusia w Delikatesach Centrum do koloru, do białego 1,8kg za 18.90 chyba i nawet płyn do płukania mieli 1l chyba 8.99zł ale nie kupowałam jeszcze bo i tak bedę prać w czerwcu dopiero na gotowo

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:50   #1510
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki Żeby szybko poszło i żebyś Nerolko jak najszybciej mogła przytulic Izę
Wszystko będzie dobrze! Twarde z Was dziewczyny

Normalnie na chwilę wzięłam się za robotę a tu takie informacje
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:52   #1511
patik87
Zakorzenienie

Zmierzyłam sobie gorączkę i mam 37,1 na termometrze który potrafi zaniżać... Co to za świństwo się do mnie przyplątało...nic nie jem nawet, opadam z sił.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 10:54   #1512
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie są takie w sam raz, największa ma 17cm , najmniejsza 11cm a duże autko to 9cm więc takie mini nie są , myślę że warto
Właśnie lepsze takie duże

Dziewczyny doradźcie proszę.....

Ogólnie rzecz biorąc sprawa wygląda tak... 8 lata temu miałam wypadek samochodowy, m.in. pogruchotana miednicę, roztrzaskane spojenie łonowe, które się jakoś źle zrosło.... poza tym mam wadę wrodzoną bioder - wyskakują mi kości ze stawów, biodra już dają mi sie nieźle we znaki, nawet na łóżku sie przekręcić nie mogę nie raz

Kolejna sprawa.... 3 lata tamu zdiagnozowali mi epilepsję, niby miałam 2 ataki i na 1 lipca będzie 3 lata bez ataków....

Dowiedziałam się ostatnio że te wszystkie czynniki mogą a nie muszą wskazywać na cesarkę.....

Co byście zrobiły na moim miejscu? zdecydować się na CC, czy rodzic naturalnie ze strachem, że dostanę ataku epilepsji, spojenie łonowe się źle rozejdzie i będą problemy albo nawet te głupie biodra mi wyskoczą

Nie daje mi to spokoju.....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:59   #1513
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
a może różnica wynika z tego, że gin pewnie jak mój wpisuje do karty skończone tygodnie a suwaczek pokazuje te które się zaczynają ??

moze i tak ja dizs nie czająca wiec nie wiem

dziewczyny......
jaka to witamine sie kupuje
dla niemowlaczka c osie codzinnie daje K czy K i D ????

bo musze do swojej aptecznej listy dopisac

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-16 o 11:04
Stary 2011-05-16, 11:00   #1514
Kajool
Zadomowienie

agulaaabar w ogole na twoim miejscu bym sie nie zastanawiala, dzidzius potrzebuje zdrowej mamy, takze na pewno cc.
Nerolka powodzenia!!!

Dziewczyny dzidziusia szukajcie w sklepikach osiedlowych , u nas akurat jest w carfourze i mamy do bialego, do koloru, plyn do prania i plukania oraz platki

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

sweetangel a te witaminy to nie lekarz zapisuje??
Stary 2011-05-16, 11:01   #1515
Zmalowana
Zakorzenienie

youyou psychopedagogikę specjalną z logopedią

agulaaabar ja bym porozmawiałam z ginem z jaką opcją on bardziej stoi. Ale z tego co piszesz skłaniałabym się raczej ku CC.

Laski zostało mi 49 do TP

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-16 o 11:02
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:01   #1516
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
płyn do płukania mieli 1l chyba 8.99zł ale nie kupowałam jeszcze bo i tak bedę prać w czerwcu dopiero na gotowo
na płynie do płukania jest napisane od 3 roku zycia!

agulaaabar nie wiem co radzi ci gin, ortopeda czy lekarz prowadzacy, ale ja bałabym sie w tym przypadku sn, jeszcze cos pójdzie nie tak ( tffuuu... tfuuu... ) dzidzius na świecie, zupełnie nowa sytuacja ze wszystkim i jeszcze tylko twojej rehabilitacji do tego by brakowała. Zdecydowanie CC!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:02   #1517
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie rzecz biorąc sprawa wygląda tak... 8 lata temu miałam wypadek samochodowy, m.in. pogruchotana miednicę, roztrzaskane spojenie łonowe, które się jakoś źle zrosło.... poza tym mam wadę wrodzoną bioder - wyskakują mi kości ze stawów, biodra już dają mi sie nieźle we znaki, nawet na łóżku sie przekręcić nie mogę nie raz

Kolejna sprawa.... 3 lata tamu zdiagnozowali mi epilepsję, niby miałam 2 ataki i na 1 lipca będzie 3 lata bez ataków....

Dowiedziałam się ostatnio że te wszystkie czynniki mogą a nie muszą wskazywać na cesarkę.....

Co byście zrobiły na moim miejscu? zdecydować się na CC, czy rodzic naturalnie ze strachem, że dostanę ataku epilepsji, spojenie łonowe się źle rozejdzie i będą problemy albo nawet te głupie biodra mi wyskoczą

ja bym się nie zastanawiała tylko szła po skierowanie na cc, nie ma co ryzykować!!!! bo co jak nie daj boże urodzisz sn a z opisanych przez Ciebie komplikacji nie będziesz się mogła zająć maleństwem???!!! ja bbym wybrała cc bo to nie Twoje widzi mi się tylko konkretne przesłanki
Stary 2011-05-16, 11:04   #1518
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
super to krzeselko i fajnie ze skladane
My mamy takie krzesełko dla Filipa:
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-k...591760442.html

tylko inna kolorystyka ale chyba już jej nie ma...

I dla Lilki kupimy takie samo bo jest super! Jest na stale zamontowane na jednym z krzeseł w kuchni, więc nie mamy żadnego dodatkowego grata, nie trzeba go nigdzie upychać tylko stoi normalnie jak inne krzesła przy stole.
Jest bardzo stabilne i mocno zamontowane wiec nie ma mowy zeby się coś przesuwało, chybotało itd.

Do tego myślę że wystarczy nam na długo bo jak Filip będzie jadł już ze stołu to będzie służyło tylko jako podwyższenie naszego krzesła.
Polecam!

Cytat:

Ja na Twoim miejscu bałabym się rodzić SN i zdecydowała na CC. Mówiłaś o tym wypadku ginowi? dla mnie to są wskazania do CC..
Stary 2011-05-16, 11:11   #1519
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou-nom tez ciekawe
ale ja majac obecnie jeden pokoik
kuchnie wspolna z babka ktorej nielubie
sklanaiam sie do takiego skladanego duzego
zebym mogla w pokoju karmic
bo w kuchni nie bedzie mozliwosc
no chyba ze kupimy mieszkanie do tego czasu hehe

aga - ja bym sie nie zastanawiala t
ylko na cc poszla
musisz przeciez potem byc sprawna w pelni
zeby sie malenstwem opiekowac
a jak piszesz ze roznie moze byc
to bym nie ryzykowala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 11:13   #1520
agulaaabar
Zakorzenienie

O wypadku wspominałam mojej gin na początku ciąży, ale wtedy stwierdziłyśmy że jest trochę czasu na myślenie o tym.
Muszę odkopać wszystkie klisze rtg z biodrami i tym spojeniem....

Dzisiaj dzwoniłam, żeby umówić sie do neurologa to mi babka w rejestracji powiedziała, że teraz nie ma u nich poradni neurologicznej tylko poradnia bólów głowy i ona bez skierowania mnie nie umówi - chociaż chodzę tam już 3 lata i mam kartotekę.... nosz.... muszę najpierw jechać do rodzinnego po skierowanie......

Jakoś strach mnie obleciał przed tym cc......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:21   #1521
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Łucja- przyznam się, że nawet się mi podoba to imię, ale nie ma jak go zdrabniać... Dla poważnej pani tak, ale nie dla dziecka...
Dokładnie- mój mąż od razu odpowiada coś z mostu, a ja staram się tak dyplomatycznie, żeby nikogo nie urazić...
moja koleżanka zdrabnia Łucję - Lusia

Cytat:

A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Bo bez sensu, żebyś się męczyła sn jakby później mieli stwierdzić, że cc. Chyba wtedy od razu lepiej na CC się zdecydować. Ale żeby człowiek umiał przewidzieć, to by wszystko inaczej wyglądało.

Kurcze dalej nie wierzę, że Nerolka już rodzi.

A my w weekend bylismy oglądać wózki. Do tej pory moim nr 1 był Implast EcoLine, ale oczywiście ostatnio wypatrzyłam nowy kolorek X-landera XA - Amethyst i mnie powalił i teraz spać po nocy nie mogę, bo nie wiem na który się zdecydować. Może coś słyszałyście, która bryka lepsza?
Stary 2011-05-16, 11:21   #1522
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Właśnie tak najlepiej chyba Beatko!

Dziewczyny dostałam własnie za free od obcej kobiety leżaczek i pozytywkę, przyniosła do mojej mamy, fajny, zaraz wstawię fotkę. Ale fajnie!
śliczny leżaczek i piękny brzuszek

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
wpadam na szybko zameldować, że żyję
wczoraj byliśmy w Ikei i tak nam dzień zleciał
dziś znowu kupę spraw na głowie, najpierw do mamy, potem zakupy i po 16.00 do gina idę na usg
możecie trzymać kciuki żeby wszystko było ok
jak będę już wolna to napiszę

miłego dnia
za usg

Stary 2011-05-16, 11:23   #1523
karolinee1983
Zadomowienie

Czytam, czytam a końca nie widać... dobra, po łebkach nadrobione...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Co do pielegnacji pepka, to ja zakupilam octenisept spray, polecany u nas w szpitalu. Wystarczy psiknac i po klopocie.
Nam w SR położna też mówiła o tym octenisept, u nich w szpitalu również tego używają - ja pewnie kupię właśnie to

Cytat:
Dziewczyny pytanie z innej beczki,
jeżeli daje proszek do prania np . dzidziuś to dajecie płyn do płukania?

Miałam taki pierwotny zamysł, ale, tak jak inne dziewczyny, nie mogłam go nigdzie znaleźć więc mam tylko proszek i chyba przy tym zostaje. W sumie to położna mówiła na SR, że co za dużo to nie zdrowo - nie ma co przesadzać z detergentami...

Cytat:
mnie niestety dopadł ból zęba wczoraj i aż się boję co będzie dzisiaj a tak się cieszyłam że nie zaliczę dentysty w ciąży no nic jak mus to mus miłej niedzieli aaaaaaaaaa i wózek odebrany , fotki wrzucę jutro
Nie jesteś sama ja też myślałam, że problemy z zębem mnie w ciąży ominą, a w efekcie czeka mnie najpierw udrażnianie kanałów, a później leczenie kanałowe. Póki co, ząb zatruty, opatrunek założony i czeka na leczenie, ale nie mogę się zmobilizować, żeby go ruszyć i sama nie wiem, czy w III trymestrze nie lepiej go już zostawić i zrobić po porodzie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się wyżalić Od paru godzin ryczę jak bóbr Włamali mi się do samochodu w nocy i ukradli radio i nawigację
Nie mogę się z tym pogodzić, nawet nie chodzi o to, że to strata materialna, ale to że ktoś mi to tak po prostu zabrał NIe mieści mi się w głowie, że są ludzie, którzy za nic mają właśność i uczucia innych. Nie pomyślą, że ja na te rzeczy musiałam zapracować, że codziennie ich używałam, dawały mi radość itp. A on sobie to po prostu wziął. Dlaczego
Oj współczuję

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Moja przyszła teściowa mieszka jakieś 1500 km ode mnie, moja mam również, więc stosunki między nami jak najbardziej poprawne. Zresztą nawet bardziej wolę, by przyjechała teściowa do pomocy niż moja mama.
Ja to się o swoją teściową troszkę "boję". Na razie jest daleko od nas, ale jest plan, że rodzice tża przeprowadzą się pod Warszawę i już się boję, że zaczną się dobre rady już mnie wku...wia to, jak mówi: "Dbaj o MOJĄ Maję" - jaką Twoją do jasnej cholery!!!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na noc biorę 2 tabletki luteiny dopochwowo, tym razem nie założyłam wkładki, a luteina czasami wypływa jak się rozpuści, pomyślałam że to może to...narazie nic ze mnie nie cieknie od tamtej pory.
Zjadłam kanapkę z dżemem, narazie mnie nie pogoniło. Zimno telepie mnie nadal...poczekam do południa i dzwonie do gina.
To może być od luteiny - ja też biorę i mi rano tak samo wycieka

Cytat:
No i dostany leżaczek.

i gratis mój brzuch, w kończącym się dzisiaj 35 tygodniu...A jutro - początek 36!
Piękny brzuszek i super, że leżaczek w prezencie dostałaś

Cytat:
Wow!!!!!!!!! Wiadomość dnia!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!!!!

Cytat:

Ja bym zdecydowała się na cc - nie ma co ryzykować

No i na koniec - trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-05-16 o 11:26
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:25   #1524
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marina fajny leżaczek a brzunio masz mały jak na 35tc
Blondynka - kciuki za wizyte

Mnie wczoraj - jak byliśmy w szpitalu u teściowej jakaś babeczka z którą razem leżą w sali pytała na kiedy mam termin i jak powiedziałam że około 20 lipca to stwierdziła że mam malutki brzuszek jak na 2 miesiące przed porodem i pytała gdzie ten dzidzius się chowa że ona przytyła w ciązy 28kg i najpierw szedł brzuch a dopiero potem ona

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No pięknie, ja też nie czytałam, a też z Mielca jestem.... Teraz to się zaczęłam obawiać o poród tu...;|
o widzisz, a czemu nie przyznałaś się że z Mielca jesteś? my już 3 spotkania organizowałyśmy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Laski pokaże Wam co mam na zaliczenie Trzeba to przeczytać na jednym oddechu "Pani, pani daj chleba, komu chleba, panu chleba, żeby pan dał siana, komu siana, krowie siana, żeby krowa dała mleka, komu mleka, lipie mleka, żeby lipa dała łyka, komu łyka, dębowi łyka, żeby dąb dał żołądź, komu żołądź, wieprzowi żołądź, żeby wieprz dał kieł, komu kieł, pannom kieł, żeby panny dały wieniec, komu wieniec, morzu wieniec, żeby morze dało wody, komu wody, kogucikowi wody, bo kogucik leży koło drogi i ani tchnie."
o matko

Stary 2011-05-16, 11:27   #1525
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka powinny straczyć 2 butelki.Ale na alla są fajne zestawy TT ja właśnie się nad nimi zast.Wkońcu kupiłam dr.Browna a tam butelka 260zł 39zł

imię które My wybraliśmy nikomu się nie podoba
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:28   #1526
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Ojej biedulko tyle Cie spotkało W Twojej sytuacji cc. Wydaje mi sie że gin wyśle Cie jeszcze na konsultacje do ortopedy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:30   #1527
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My mamy takie krzesełko dla Filipa:
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-k...591760442.html
rewelacykne to krzeselko, pierwszy raz takie widze
U nas niestety odpada bo mamy nietypowe krzesła w kuchni i raczej nie byloby jak zamontowac

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

A my w weekend bylismy oglądać wózki. Do tej pory moim nr 1 był Implast EcoLine, ale oczywiście ostatnio wypatrzyłam nowy kolorek X-landera XA - Amethyst i mnie powalił i teraz spać po nocy nie mogę, bo nie wiem na który się zdecydować. Może coś słyszałyście, która bryka lepsza?
OOOO miałam takich samych faworytów

W pokoju stoi właśnie fioletowy XA. Obmacałam poczytałam w necie i niestety Boldery czesto maja awarie kółek i łamie sie rama, zobacz ze na allegro co chwila pijawia sie jakis Bolder za pół ceny jeszcze na gwarancji, wiec musi byc jakis powod takiego szybkiwgo pozbywania sie wozu. A poczciwe X-landery kilka dzieci ma po sobie i dobrze sie sposuja!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 11:42   #1528
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny które biorą wit Femibion Natal 2
miałyście tak że te przezroczyste kapsułki pękniete?
ja ost tak non stop mam.Chyba kupię inne wit bo to jest wkurzająca kosztują już 67zł i na dodatek co drugą pęknięta

dziewczyny mam jeszcze jedno pyt czy mojej mamie wydadzą na poczcie paczkę do mnie lub list?
bo na poczte mam kawałek a moja mamcia codziennie tam przechodzi.A moze paczke lezy a mi zapomnieli awizo zostawić.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
O wypadku wspominałam mojej gin na początku ciąży, ale wtedy stwierdziłyśmy że jest trochę czasu na myślenie o tym.
Muszę odkopać wszystkie klisze rtg z biodrami i tym spojeniem....

Dzisiaj dzwoniłam, żeby umówić sie do neurologa to mi babka w rejestracji powiedziała, że teraz nie ma u nich poradni neurologicznej tylko poradnia bólów głowy i ona bez skierowania mnie nie umówi - chociaż chodzę tam już 3 lata i mam kartotekę.... nosz.... muszę najpierw jechać do rodzinnego po skierowanie......

Jakoś strach mnie obleciał przed tym cc......
faktycznie lepiej by było CC ale to już ginka musi zadecydować

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-16 o 11:38
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:43   #1529
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam, pamiętacie mnie jeszcze trochę???

Przyznam się że jeszcze czasem podczytuję i podglądam Was, ale tak produkujecie że ciężko być na bieżąco...

Tym bardziej się cieszę że weszłam dzisiaj, bo widzę że powoli się rozpakowujecie

Chciałam się też trochę pochwalić, a co tam jutro zaczynamy 7 tydzień na razie to więcej strachu niż radości ale znowu się udało

buziaki

Nerola aż łezka mi się zakręciła w oku, zaraz Iza będzie na świecie
Stary 2011-05-16, 11:44   #1530
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
rewelacykne to krzeselko, pierwszy raz takie widze
U nas niestety odpada bo mamy nietypowe krzesła w kuchni i raczej nie byloby jak zamontowac

OOOO miałam takich samych faworytów

W pokoju stoi właśnie fioletowy XA. Obmacałam poczytałam w necie i niestety Boldery czesto maja awarie kółek i łamie sie rama, zobacz ze na allegro co chwila pijawia sie jakis Bolder za pół ceny jeszcze na gwarancji, wiec musi byc jakis powod takiego szybkiwgo pozbywania sie wozu. A poczciwe X-landery kilka dzieci ma po sobie i dobrze sie sposuja!
No proszę
No właśnie zauważyłam ostatnio kilka aukcji z Bolderami za ok 1000 zł i się zastanawiałam czemu ludzie tak szybko sprzedają, przecież w spacerówce to dziecko dłużej może pojeździć, albo nawet natknęłam się na aukcje, gdzie ktoś pisał, że spacerówki wogóle nie używał.
A kolor Amethyst strasznie na mnei zadziałał prawie irracjonalnie. aJeżeli chodzi o Boldera to do końca nie mogłam się zdecydować, która opcja kolorystyczna. I żeby nie było, że kolor najważniejszy, ale jednak trochę się napatrzymy na wózki w czasie spacerów Co prawda gondolka jest w XA nieco mniejsza, ale i tak na zimę trzeba będzie maluszki do spacerówek przesadzić, bo się mieścić nie będą. Co prawda marzył mi się wózek, żeby spacerówkę w dwie strony można było montować.... i w bolderze "prostsza forma/bryła" jakoś bardziej do mnei przemawiała, stąd te wahania. O awarii kółek i łamaniu ramy nie słyszałam, ale dobrze wiedzieć, bo to jednak zmienia punkt widzenia, więc dzięki za info
A kupiliście też ten śpiworek do spacerówki?

inutil GRATULACJE oczywiście, że pamiętamy i ogromnie się cieszę, że się udało Mocno będę trzymać kciuki, żeby wszystko zdrowo szło

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-05-16 o 11:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości