|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Mam problem. Umyłam włosy, nałożyłam maskę, ale na dłużej niż zwykle (jakieś 15 minut, a zwykle na max 5 minut) i włosy od ucha (czyli tam, gdzie była nałożona maska) są jakby tłuste. I nie wiem, jak mam to zmyć. znów umyć szmponem? Pomocy!
|
|
|
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu nie nałożyłaś odżywki?
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Bo sie balam, ze znowu niedokladnie splucze Znowu mam lupiez. Czy plukanka z pokrzywy dziala od razu, czy trzeba uzyc kilkakrotnie, zeby byl efekt? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na jadnym z blogów czytałam, że dziewczyna zagęściła i wzmocniła sobie włosy przy linii czoła (miała takie zakola) goląc je |
||
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Wczoraj ' katowałam' moje włosy prawie cały dzień nad wodą, dziś należy im się kilkugodzinne olejowanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
Nałożyłam wieczorem około 2 łyżeczki oleju na całe włosy i pierwszy raz miałam problem z domyciem. Udało się za trzecim razem
I pierwszy raz mnie zemdliło po Vitapilu, teraz nie wiem czy go nie odstawić. A tak dobrze mi służy...Moje włosy polubiły się z pielęgnacją, którą im serwuję od niedawna: Każdego wieczoru Jantar w skalp, co 3 dni olej trzymany do rana, po umyciu maska BingoSpa lub Kallos (zaczęłam używać masek zamiast odżywki, trzymam je na włosach w czasie porannego prysznica i na koniec spłukuję, albo siedzę "zamaskowana" około godziny) i na końcówki kropla oleju, odżywki Schauma Cream&Oil lub serum arganowe Marion, a wewnętrznie Vitapil Jednak najlepsze co zrobiłam, to odstawienie jedwabiu Biosilk - podczas jego używania żadna pielęgnacja nie miała najmniejszego sensu.
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-19 o 11:24 Powód: dopisek. |
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
biosilk w biedronce ok 4 zł ^^ ale jednak się nie skusze
jakich szamponow używacie do codziennej pielęgnacji ? jakieś dobre niemieckie kosmetyki do włosów ? akurat mam okazję poszaleć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo dziewczyn narzeka na vitapil że mdli, ja zażywam go bezpośrednio po posiłku i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności...a przyznam że mam delikatny żołądek i często coś mi szkodzi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
W drogeriach DM można znaleźć perełki z Alwerde i Balea, chciałabym tam pojechać
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem włosomaniaczką od ok, 4 miesięcy. Na początku odstawiłam silikony, w sumie nie było źle, ale w tym miesiącu znowu do nich wróciłam i wiadomo włosy wyglądają lepiej. Nie nakładam jakiś silikonowych bomb tylko Kallosa Latte po olejowaniu i to się u mnie sprawdza, jednak czytając blogi widzę że wiele osób całkowicie rezygnuje z silikonów. Mam włosy średnioporowate w stronę wysokoporowatych, ostatnio kupiłam sobie dwie maski z silikonami i nie wiem czy otwierać :/
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Silikony nie są złe, nie wyrzucaj! Używane z głową są pomocne, np. w silikonowym serum do końcówek, w maskach i odżywkach też nie są złe ale używane naprzemiennie z maskami bez silikonow, tylko w szamponach ich nie toleruje... Co to za maski masz?? Aha, i raz na jakiś czas trzeba włosy oczyścić prostym szamponem z sls,u mnie to jest raz na jakieś półtora tygodnia
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-19 o 12:09 |
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szamponów używam tych najzwyklejszych - aktualnie 2w1 marki Rossmann i chmielowy Mariage z Netto, a olej zmywam Familijnym lub Facelle. Żaden szampon nigdy nie zrobił efektu wow na mojej głowie, ani nie zrobił krzywdy, więc nie widzę sensu w kupowaniu tych z wyższej półki, te tańsze radzą sobie równie dobrze Więcej pieniędzy wolę przeznaczyć na maski i oleje.Cytat:
Co do oleju to masz rację - spróbuję z 2 łyżeczek zejść do 1. Mam włosy do połowy pleców więc może być ciężko ![]() O taaak, mi też się marzy wycieczka do DM, wyniosłabym chyba pół sklepu
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-19 o 12:17 |
||
|
|
|
#1515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
odzywka awokado i maslo karite bardzo mi służy, nie słyszałam o szamponie
w takim razie jutro wybieram się do dm, bo mam bardzo blisko. a jakieś konkretne produkty polecacie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ahaha ja tak samo Kiedyś napewno się tam wybiorę![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Wybiorę się tam jutro
mam nadzieje, ze mnie nie wyrzuca z domu lub odwioza do Polski tymczasem idę ponownie umyć włosy, bo znowu coś źle zmylam :banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dzisiaj spokój i cisza, za wiele biegania mnie od rana czekało aby olej na noc kłaść czy myć rano, właśnie siedzę i się zastanawiam czy iść nałożyć ten olej teraz na 2h i potem myć, czy dać na noc i od rana
![]() Niektóre blogi faktycznie powalają, dlatego wolę opierać się na tych, których autorki zajmują się włosomaniactwem od dawna i wiedzą co piszą
|
|
|
|
#1521 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Wiecie gdzie mogę kupić wodę brzozową Malwa w Warszawie ??straszne wypadają mi włosy a czytałam dobre recenzje na jej temat Pomożecie
|
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czemu Ci włosy wypadają? Kiedy się to zaczęło? Może idź do lekarza,niech zrobi odpowiednie badania!! Takich spraw nie można lekceważyć
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Dziś:
W skalp Jantar, na długość olej łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą (6h) Mycie Biały Jeleń szampon hipoalergiczny z bawełną Maska Stapiz Sleek Line z jedwabiem+Kallos Latte+Alterra brzoza i pomarańcza-zapach był obłędny (ok.45min)Na końcówki CHI Jestem ciekawa co wyjdzie z dzisiejszej mieszanki...
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-19 o 14:42 |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1525 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na mojej półce ostatnio gości tylko masło klarowane więc się raczej nie przyda Pod matczyną opieką niestety nie jestem już od kilku lat ![]() Cytat:
Cytat:
Jak nie dbałam o włosy (czyli myłam i używałam odżywki i robiłam przedziałek ;d) to uwielbiałam psikacze (bo są szybkie) także na pewno z nich nie zrezygnuję ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Hmm...może to jest jakiś sposób, zgolę się na łyso i zacznę wszystko od nowa Hahaha
Edytowane przez Sun_day Czas edycji: 2013-08-19 o 15:56 |
||||
|
|
|
#1526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ja dzisiaj nałożyłam domową maseczkę imbirową na skalp i włosy, po 20minutach zmyłam ją Facelle. Mokre włosy były jedwabiste, lejące i gładkie, więc odżywka była zbędna. Czekam aż wyschną by ocenić efekt końcowy.
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
moje wlosy przestalt sie krecic za to sa takie miekkie co do jantar ja niewiem jak wy wcieracie to ale ja do skory glowy sie dobrac nie moge tyle mam wlosow i bardziej wcierka idzie na odrosty niz na skalp... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
ehh czasem poczuje na skorze ta wcierke ale przewaznie nie.Wiec chyba na efekty nie mam co liczyc..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Oliwa z oliwek i keratynowy Biovax dały mi taki blask, ze chyba spokojnie mogłabym iść nocą drogą bez żadnych świateł odblaskowych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

I pierwszy raz mnie zemdliło po Vitapilu, teraz nie wiem czy go nie odstawić. A tak dobrze mi służy...

za to sa takie miekkie