|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Troche mnie zaskoczyło w wózkach to ze za kolor czasem się dopłaca... Mnie przekonała waga, zwrotnosc i 80 cm gondola, i po złożeniu jest mały ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Rozeznanie
|
przeglądam od jakiegoś czasu ogłoszenia na lokalnym portalu i tablica.pl i natrafiam na coraz lepsze perełki
![]() np takie: Cytat:
![]() Kategoria: Dla dzieci: INNE ![]() ![]() dodam tylko, że często natrafiałam na ogłoszenia typu "oddam to i to za paczkę pampersów" ostatnio kobieta chciała oddać dwa fotele za pampersy....:O Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-19 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tego jeszcze nie wiem,jak na TO trafię to będę wiedzieć ![]()
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie u was nie było
![]() Mam nadzieję, że dzidziusie zdrowo rosną, a mamy czują się dobrze. Ja dzisiaj miałam połówkowe i z dzidziusiem wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Gang Iren
|
Cześć Malgos!
Gratuluję synka! ![]() ![]() Super,że wszystko w porządku. Emma dopisuje dane w pierwszym poście ![]()
#1506 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A Twój kot to rasa europejska (dachowiec) czy jakiś specjalny? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za wsparcie
![]() Z pozytywnych wiadomosci- zrobili mi usg polowkowe w szpitalu i lekarz powiedzial ze nie ma do czego sie przyczepic. Wszystko pieknie, tylko jedno mnie zastanowilo: lekarz pyta sie czy maz wysoki a ja na to ze gdzie tam wysoki, ja niska a on tylko 10 cm wyzszy ode mnie, a lekarz sie smieje ze dziecko chyba duze bedzie ale miejmy nadzieje ze 2 metrow nie bedzie miec ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
To ja juz na glukozie. Wypilam ulepek, spodziewałam się czegoś duuzo gorszego - pilam bez cytryny. Poziom słodkości przypomina mniej wiecej mleko w tubce.
Teraz co prawda nie czuje się jakos kwitnaco, ale bez przesady.
#1509 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzień dobry: )
Spytam jeszcze raz bo wczoraj jakoś nikt mi nie pomógł a wierzę że któras posiada wiedzę w tym temacie Mianowicie- umowa o prace kończy mi się w trakcie macierzyńskiego to jak jest z ubezpieczeniem ?? zostaje bezrobotna i muszę się do PUPu zapisać czy jak ?? bo szczerze nie mam pojęcia jak to dalej ma być ... dziecko da się jakoś dopisać do ojca ?? zeby było na jego ubezpieczenie ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1510 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Senira, z tego co ja wiem to przez caly okres ciazy jestes ubezpieczona, w sensie ze nalezy ci sie wszystko tak jak np pobyt w szpitalu , niezaleznie od tego czy to ubezpieczenie faktycznie masz. Ale to przez okres ciazy, a jak jest pozniej tego Ci nie powiem
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten słoneczny poranek
![]() chyba w końcu złota jesień idzie bo u mnie pogoda zdecydowanie się poprawiła ![]() u mnie kolejny dzień demolki mieszkania ale już na szczęście widać efekty aha- a może to przez karat? nie masz kataru czasem?
#1512 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#1513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
no i wszystko jest dobrze- mowiłyśmy, że tak jest ![]() to to Twoje dziecię koszykarzem chyba będzie ![]()
![]() |
#1514 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też bym chciała widzieć u siebie efekty, a u nas pokój sprząta się i sprząta a mój TŻ oczywiście ma na wszystko czas... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Isia ja nie będę robić Amniopunkcji.Tak zdecydowaliśmy wspólnie z TŻ. Nie miałam tez tego usg robionego na przyzierność itd tu tego nie robią po prostu, więc nie wiem co i jak.Wiem ,że dziecko zbudowane jest prawidłowo, lekarka nie widziała wczoraj nic niepokojącego wczoraj. A amnio mogłabym zrobić, bo przy torbielach jest ryzyko trisomii 18 , ale ponoć było by to widać . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mierzyli Wam glukozę z krwi z żyły czy glukometrem? Bo mnie pierwsze robili i tak, i tak, a po godzinie i po dwóch mam miec tylko glukometrem. Hm...
Przynajmniej od razu będę wiedziała jaki jest wynik. Na czczo miałam 79. Miałam chwilę zjazdu, ale juz się dobrze czuje. Edit: jednak cos złe zrozumiałam. Drugie i trzecie pobranie tylko z żyły, bez glukometru.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-09-20 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Na czczo miałam 78, a po 2h 96 i to się akurat w normie zmieściło. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Trzy razy będą Ci krew pobierać??A czemu aż tyle?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Perfuzja- gratuluję przeżytej glukozy. Dzień dobry tak w ogóle.Właśnie się ogarniam i jadę do doradztwa.Trzymajcie kciuki żebym nie zgubiła się po drodze. Moja orientacja w terenie jest na prawdę marna a ja nie znam kompletnie tamtej części miasta hahaha ![]() I przepraszam was z góry jak nie będę dzisiaj i w najbliższym tygodniu pisać.Dużo bądź w ogóle, ale szykowanko będę robić dzisiaj do urlopu, a jutro o 5 rano wyjeżdżamy do Pl ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Jest bardzo fajny i lekki no i ma dużą gondole ![]() Kupiłas akcesoria na allegro? Duża różnica cenowa porównując ze sklepem,ja jestem w szoku a jeszcze jak wiem ile co na sklepie kosztuje to tym bardziej jestem w szoku i już się nie dziwie dlaczego nie ma detalicznych klientów w sklepach stacjonarnych....a zawsze się dziwiłam ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:15 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Takie dostałam skierowanie - na czczo, po godzinie od wypicia 75 gramów glukozy i 2 godziny po.
#1521 | ||
Zadomowienie
|
sharey witaj
![]() ![]() senira666 z tego co wiem, to jeśli Twój mąż odprowadza normalne składki, wtedy zgłasza do pracodawcy, że chce dopisać do swojego ubezpieczenia żonę i dziecko i normalnie jesteście ubezpieczeni. U nas w pracy mało, która żona pracownika pracuje i każda jest ubezpieczona. Trzeba to po prostu zgłosić do kadrowej/ księgowej. Cytat:
![]() daj wybrać imię Wiki albo wylosować Erykowi ![]() ![]() Cytat:
![]() Malgos_12 gratuluje syneczka i zaglądaj czasem do nas ![]() katarzyniak super, że wszystko jest ok. Niech Cię tylko z tego szpitala wypuszczą to na pewno się już poczujesz bardzo dobrze. ![]() ja dziś znów jestem odlotna- masakra jakaś ![]() śpię tak kiepsko, że w ciągu dnia nie mam na nic siły. Nawet zakupów dla Młodej mi się nie chce robić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1523 | |
Gang Iren
|
No to przyjemności! Udanego wypoczynku ![]() Cytat:
Może faktycznie będzie losowanie z tych kilku które biorę pod uwagę. A brat jak ma na imię?
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Co do wysyłek od producentów, to w tamtym roku Bebiko wysyłało misia, a Mustela kilka mini produktów. Nie wiem czy to dalej funkcjonuje.
Po terminie porodu dostałam przesyłkę z Bebilonu - śliniaczek, próbkę mleka i poradnik (dot. karmienia, pielęgnacji, bezpieczeństwa itp).
#1525 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Podobnie jak u mnie ![]() Witamy i Ciebie i synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dopadła mnie kolejna ciążowa dolegliwość ![]() ![]() Poza tym mam dziś luźniejszy dzień w pracy, więc mogę poszykować się na jutrzejsze wesele, poczynić jeszcze jakieś zakupy, no i gotuję BIGOS ![]() ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-20 o 09:15 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znajdziecie dobre imię . Ja długo twierdziłam ,że jak zobaczę dziecko to powiem jak się nazywa . Ale , że w ogóle imiona mi się nie podobały to wybraliśmy już takie które nam się jednak spodobało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Tak mnie ten wątek listopadowy zestresował , że po następnej wypłacie sobie kupuje wszystkie potrzebne rzeczy czyli w szczególności koszule . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Fakt słońca i u mnie dziś nie brakuje więc i energii jakoś więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Proszę o poradę dziewczyny które maja już starszaki... Odpieluchowałam mojego młodego gdy miał 1,5 roku, poszło dość sprawnie, przez 3miesiące bardzo ładnie wołał, pampersy poszły w zapomnienie aż tu ostatnio kilka nocy z rzędu sika przez sen :nonie wiem: myślałam może o zapaleniu pęcherza ale to by znaczyło że w dzień też nie bedzie siusiał a On sobie grzecznie do łazienki idzie woła mnie itd więc co to może być??? jadę dziś zaspokoić babę co siedzi we mnie ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-09-20 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz test mi wyszedł 4 dni przed spodziewanym okresem. Podeszłam do TŻ i mówię:" ej, patrz, chyba są dwie?" a on: "nooo tak jakby coś tu było". Kreska była bardzo słaba i pojawiła się po jakimś czasie, ale drugi test, dzień przed spodziewanym okresem wyszedł już bardziej wyraźnie i szybciej. Nie pamiętam kiedy się udało, nie prowadziłam żadnych obserwacji, nie liczyłam dni płodnych itd. Po ostatnim okresie kochaliśmy się może z 5-6 razy, a czy to było jak byliśmy we Włoszech czy już po powrocie to nie wiem. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.