|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() AAAle jestem śpiąca idę się zdrzemnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
poszli ;p
jaka tu CISZA ![]()
#1503 |
Zakorzenienie
|
No cisza przed burzą.
Ale mnie wkurza, że nie mam kuchni. Masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() Zapomniałam dodać, że Mały jest bardzo nisko już ułożony główką, chyba się wstawia/wstawił do kanału. Także siedzę w domu, ale cały czas się nudzę. Jeszcze na dworze jest tak gorącoooo że ani w domu ani na dworze dobrze się nie czuję, taka kołowata jestem. Rybko jak możesz wpisz mi wagę Małego 36t1d - 2851 Synuś mało przybrał w ciągu trzech tygodni ok 400g, no i to tętno dzisiejsze...jakoś tak mi to spokoju nie daje ![]() ![]()
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-10-27 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||||||
Zadomowienie
|
Wizyta u znajomych odwołana, więc dzisiaj spokojny wieczór z mężem. Może to i lepiej. Odpocznę trochę. Byliśmy na obiedzie u moich rodziców, a później pojechaliśmy po teściów i babcie i wszyscy pojechaliśmy na poobiednią kawkę na działkę. Bardzo było miło, tylko strasznie szybko ciemno się zrobiło
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie huśtawka nastrojów. Cytat:
![]() ![]() Odnośnie wózka mam podobne wrażenia czyli, że ma wszystko czego potrzeba. No i bardzo fajnie wygląda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas to by się przydały dwie te chusty ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się nie piszę ![]() Tort powtórzę jeszcze raz: CUDEŃKO Cytat:
![]() Jeśli chodzi o nosidła, to czytałam sporo i jednak chusty wygrywają pod każdym względem. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam (prawie dokładnie
![]() ![]()
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do mojego samopoczucia, to od początku do końca ciąży jest do ![]() ![]()
![]() |
#1508 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
witam i o zdrowka pytam,nie nadrabiam nie ogarniam..ale widze lineczka nie urodzila w sumie chyba raczej spokojnie
![]() dobrej nocy ![]()
#1510 |
Wtajemniczenie
|
ryba-odnosnie ulewnia twojego malego-co robicie po karmieniu#?Najlepiej jakis czas nie przewijac, nie ruszac maluszka, by tresc zladka nie wracala do gory. Wspolczuje problemow. Moze warto gotowac na kilka dni?Kupic chuste, nosidelko?Ja sobie bede musiala tak radzic.
Moje dziecko zaczyna byc zazdrosne ![]() Zaliczylismy juz kapiel i pierwszy spacer na kiermaszu. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-27 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie.
Kciuki za jutrzejsze porody. Będzie dobrze bo nie może być inaczej ![]() Byliśmy dziś z mężem na zakupach dla niego. Oczywiście musiał sobie kupić kurtkę. Nie wiem po co, ale jak chciał. No a dla mnie nic ![]() A do tego tak mi gorąco było,że myślałam, że umrę. A co myślicie o mleku HIPP? Bo ja też chcę kupić w razie jakby było potrzebne.
#1512 |
Zakorzenienie
|
De- zawsze odbijam i czekam jeszcze tak do pieciu minut zeby sie nie ulalo. Lozeczko ma podeyzszone karmie tez jak jest lekko podniesiony. Przewjam albo przer d chba ze nic nie ma albo jak czarnyo jedzeniu to tak czekam ok 30 minut. I nic nie dzial.. moze ja robie cos zle...
O nosidle mysle ... bi chusty sie boje Zuziak dobrze z to nie wody ![]()
#1513 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a propos chust/ nosidełek to ja jestem zainteresowana tematem. Kupiliśmy na razie taki model:
https://www.google.com/search?q=baby...2F%3B420% 3B420 A taki ( chyba, bo jeszcze nie widziałam czy to na 100 % ten model ) możemy pożyczyć od znajomych: https://www.google.com/search?q=draa...ml%3B600% 3B532 Wydaje mi się że to drugie to nie jest ta klasyczna chusta o której piszecie? Ale może łatwiej to zakładać? Ten pierwszy model niby producent zaleca do noszenia od urodzenia, no ale słyszę też wiele negatywnych opinii, że to szkodliwe dla kręgosłupa itp. więc sama już nie wiem. Wydaje mi się że to drugie takie lepsze na początek ![]() ![]() Ktosiula, nie widziałam wcześniejszego zdjęcia pająka, ale ten gotowy tort mnie zaskoczył, z tego co kojarzę pierwszy raz robiłaś? a wygląda jak z cukierni ![]() ![]() ![]() ![]() I dziewczyny wielkie dzięki za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]()
#1514 |
Rozeznanie
|
Co do chust i nosidełek, nie boicie się o kręgosłupy Waszych maleństw? Ja się nie bardzo orientuje, ale chyba takich maleństw nie można pionizować, bo jeszcze nie mają dobrze ukształtowanego kręgosłupa. A przy pionowej postawie robią się uciski na kręgi. Tak samo jak długo nie można wozić dzieciaczka w foteliku.
Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
#1515 |
Zadomowienie
|
Asist w nosidełkach może rzeczywiście kręgosłup jest narażony, zaś w chustach nie ma takiego problemu, byłam właśnie ostatnio na warsztatach organizowanych w moim mieście Mama Wie, były tam panie z prezentacją chust i ja byłam nimi oczarowana, nie mówiąc już o tym, że fizjoterapeuta Zawitkowski sam popiera akcje chustonoszenia. Miałam z tym do czynienia i uważam, że chusty są bezpieczne, wygodne i mają wiele zalet.
Nie namawiam, bo każdy może mieć własne zdanie na ten temat, ale jest sporo mam, które uległy i chwalą sobie ten sposób noszenia dziecka, i w ogóle ten sposób funkcjonowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie wpadla wczoraj mama, zostala do dzis. Zrobilysmy sobie male spa, w przerwach kiedy mała spała. Pomierzylysmy jej ciuszki, odlozylysmy kolejne za małe. Fajnie bylo .. Jutro mialysmy jechac na zakupy ale wszedzie trabia ze jakis huragan na nas idzie. Strasza zeby okna pozabezpieczac I z domu sie nie ruszac, do tego stopnia ze nawet samochodem odradzaja jezdzic . Zobaczymy.. Lineczka - dobrze ze to tylko czop. Pewnie jutro do domu? Trzymamy kciuki za mamusie jutro cięte ![]() ![]() A moze trzy? Bo ACELINKA cos czuje, tez na wylocie ![]() ![]() ZUZIAK - kiedy masz miec wyniki tego wymazu? Bo jak infekcja to chyba nie duzo czasu zostało , zeby ja zwalczyc do porodu? Hm .. Zielony czop? Takie rzeczy to tylko u Nas ![]() BABKU - ja mysle o chuscie bo moja mała ma czasem takie dni ze nic nie mozna zrobic, ale z drugiej strony boje sie ze sie tak bardzo przyzwyczai ze pozniej będę 3latke nosić , jak siostra Tżta. Obserwuje dzis moje dziecko I jestem w szoku jaki to głodomor. Ciekawe ile wazy? Jutro pojade zwazyc jak huraganu nie bedzie. Chciałam Was zapytac jak to jest z tym karmieniem na rzadanie? Ja daje jej jesc kiedy chce. Na poczatku bylo tak ze cycała nawet 30-40 min ale kolejne karmienie za 2-3h . Teraz jej sie cos poprzestawialo I tak jakby rozlozyla sobie to na 3 razy. Ssie 10 min , sama puszcza. Za pol godziny znowu ssie 10 min , 30 min przerwy I znowu .. Pozniej zazwyczaj pada, a po przebudzeniu Od nowa. Jestem pewna ze ona za kazdym razem je , a nie tylko sobie cyca trzymie. ![]() Czasem sie boje ze zygnie z przepełnienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1517 |
Wtajemniczenie
|
trele-moze pobudza ci w ten sposob produkcje bo rosnie i wiecej potrzebuje?Moj obecnie je co godzine
![]() ryba- a tak poza tym- dziecku nic sie nie stanie jak 3 minuty poplacze a ty w tym czasie umyjesz wlosy. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Naprawde moze chwilke poczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
De ja wiem ze moze plskac ale ja nie lubie jak on placze bo mi sie tez wtedy chce ;( wienlm gllupie no ale.. pewnie sie przyzwyczaje
![]()
#1519 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Witamy się dwupakowo ![]() Jaki spokój przez weekend, czyżby listopadóweczki szykowały się do porodzików ![]() De Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Zuzziak Dobrze że dalej w w dwupaczku ![]() Lecę doczytać ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Ja się melduję nadal w dwupaku, dziewczyny jak bum cyk kucyk przegapię moment w którym wszystko się zacznie.
![]() Zostało mi 4-7 dni i nadal cisza. ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A teraz idę lulu...czuję się znużona i jakaś taka połamana i zmęczona choć nie miałam jak się zmęczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale juz Was nie zameczam moimi jekami i ide spac ![]() Mocno trzymam ![]() ![]()
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w dwupaku
![]() ![]() Dzisiaj stwierdzam ze psychicznie troche mi lepiej ale jednak wolalabym byc w domu z TZ ale znowu mi sie na placz zbiera wiec nie wiem co to bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
![]() A mi czop przestał odchodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Zjadłam dopiero całą czekoladę i wtedy tak naprawdę poczułam go na maksa.Potem już co chwilę sprawdzałam czy daje znać. Ale normalnie mnie znowu nastraszył ![]() Za to dzisiaj szaleje od śniadanka ![]() I wróciła mi ochota na przytulankiw 38 tyg ciąży ![]() ![]() ![]() Dzidzia Najlepszego dla Was z okazji rocznicy!!!!!!!!!!! ![]() Aksbarg Fajny wózek co Ty chcesz od niego ![]() I brzusio taki zgrabniutki ![]() Niunia brawa się należą za skończony remoncik ![]() Ktosiula Piękny Ci ten tort wyszedł.Jestem pod wrażeniem ![]() Ale tak naprawdę bałabym się go zjeść ![]() De ![]() ![]() ![]() Już wszystko doczytałam ![]() ![]() Dzastin Jak widać nie jestem kolejna rodzącą ![]() ![]() ![]() Lineczka Zielony czop? W życiu bym nie pomyślała.Spokojnie jeśli nic się nie rozkręci to wychodź na własne żądanie i już. Z jednej strony może i dobrze że zostawiają na obserwację,ale z drugiej jeśli nic się nie dzieje to bezsensownie leżeć. ![]() ![]() ![]() Domi Nie popuszczaj mężowi.Tyle ![]() Dla mnie to niedopuszczalne zachowanie ![]() Żeby się Wam ułożyło wszystko ![]() Rybko,Maomami ![]() Basiula Porodzik????? ![]() Acelinka A Tyco się obijasz z porodzikiem? We wtorek już definitywnie masz się zgłosić? Kyte Oglądałam dzisiaj Wojciechowską i płakaliśmy razem z tż i Martyną -masz rację mocny odcinek.Ale nie do uwierzenia jakie warunki ![]() Przestałam narzekać ![]() Babku Chciałabym spróbować chustować,tylko nie mam chusty ![]() Dosyć drogie są,z 200 zł na pewno ? I nie wiem jak mi to wyjdzie.Ale dla mnie to ciekawa sprawa ![]() Zwariowane Na porodówkę marsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Beatka Widzę że morale wzrosły ![]() ![]() Taszanta,Coral ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |||
Zadomowienie
|
Zuzziak dobrze, że nadal w dwupaku. Masz jeszcze trochę czasu.
![]() Cytat:
Na warsztatach panie mówiły, żeby dziecko ubrać w miarę normalnie, a na siebie kurtkę większą i tą kurtką naszą opatulić też dziecko. To jeśli chodzi o wyjścia, żeby była jasność ![]() A jeszcze jak zdążysz odpisać, to napisz ile zapłaciliście za tę chustę i jakiej jest długości? No i oczywiście mocno zaciśnięte ![]() Cytat:
![]() Mamusie z mojego otoczenia, które uległy chuście, nie tylko chwalą, ale wręcz nie wyobrażają sobie bez niej macierzyństwa ![]() Baa nawet brat ma koleżankę i ostatnio opowiadał mi przez skypa jaka to cudowna sprawa z tym chustoszeniem . Skoro on (facet średnio zainteresowany na razie macierzyństwem) tak się podniecał, to nie wiem w jaki fascynujący sposób ona musiała o tym opowiadać ![]() Cytat:
![]() Ogólnie jest mi żal tych dzieci, które leżą tylko na matach edukacyjnych, w leżaczkach czy huśtawkach, a mamusie zajmują się wtedy domem lub sobą. Opcja połączenia tych wszystkich rzeczy wydaje mi się super. Chustą wypełnię potrzebę bliskości i bezpieczeństwa mojego synka, przy okazji będę mieć możliwość np. posprzątania, natomiast maty i leżaczki dadzą mi trochę wytchnienia, podczas którego będę sobie np. gotować (z dzieckiem w chuście jakoś bałabym się gotować ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
A propos chustowania
http://allegro.pl/sklep-ciazowykurtk...579830901.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Wtajemniczenie
|
Jak mi maz przesle fotki tuz po porodzie to wam na chwilke wkleje
![]() Moj niestety nie chcial siedziec w chuscie. O 3 miesiaca mielismy nosidelko i nie wyobrazam sobie zycia bez niego.Rece wolne, maly przy mnie. I jakos wyszlo naturalnie ze uzywalismy coraz mniej az w koncu przestalismy. Odzwyczajac nie musielismy. Nemosek- to w takim razie dla ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.