![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Lady nie mogę z min Pietraszka
![]() ![]() ja o kiecce dresowej mówiłam, ale mi się marzy spódnica maxi ![]() silver brawa za nockę! ![]() ania to masz małą pomocnicę w domu ![]() nie mam pomyslu na obiad. u mnie musi być mięcho bo inaczej Tż będzie marudził ![]() ![]()
#1502 |
Zakorzenienie
|
wsadzilam zuczka o 10, po kaszce, do lozeczka a ten maly skubaniec nie spi
![]() zaraz wrzuce do klubu przepisy
#1503 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bym się mega stresowała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Lady, może idź do lekarza ? Ania, śliczne zdjęcie! ![]() ![]() Fewciu,Lady ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-05 o 11:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Oks udalo mi sie wejsc na kompa, to oze cos napisze wiecej ....
Debrah ale Ci kochana wspolczuje tej choroby ,,, U mnie trwala 2 tygodnie .... 1 tydzien walczylam bez antybiotyku, ale niestety nie udalo sie i mloda dostala zinat, bo przeszlo na oskrzela ,,, przez ten tydzien brala 3x dziennie po 5 strzykawek 2,5 ml roznych syropo, proszkow .... syropy niby smaczne bo malinowe, babnowe i 1 taki slazowy, ale dla mlodej byla masakra ... powiedzmy ze 5 dni to jakos szlo, ale potem z kazdym kolejnym dniem bylo gorzej ... ja doszedl antybiotyk to juz byla masakra, ja zawsze probuje wszystkiego co mloda dostaje, ale to bylo poprostu obrzydliwe, posmak w ustach czulam jeszcze kilka minut .... mloda nauczyla sie pluc, wyrywala sie, zaciskala zeby tak, ze tz jej buzie otwieral a ja qwciskalam .. przed ostatnie 3 dni byly juz takie cyrki, ze wypluwala prawie wszystko wstrzykkniete, myslalam nawet zeby isc i dac jej zastrzyki, ale to byla juz koncowka choroby, mala sie czula juz lepiej, wiec dalam jej spokoj ... Teraz zostala nam jeszcze wstretna wysypka po tych wszytskich lekow, ale mala sie nie drapie, wiec narazi jej nie smaruje sterydowa mascia ... niech troche odpocznie bidula ... Ktos pytal o nebulizator, ja kupilam filipsa taki http://archiwum.allegro.pl/oferta/in...370154855.html i jestem bardzo zadowolona. kosztowal cos kolo 150 zl w aptece ![]() Pstryku zrozumialam dopiero twoj zachwyt nad katarkiem, kupilam po 2 dniach meczenia sie frida ... i po 1 odessaniu od razu pomyslalam o Tobie ![]() Choroba Blanki kosztowala mnie 500 zl, ale w tym nebulizator i katarek, wiec na leki poszlo 300 zl ... MASAKRA .. nikomu nie zycze ....
#1505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka dużo dla Blanki!
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
marsi probowalas kiedys zrobic ryby teriyaki? Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to samo... jem coś na sniadanie a potem często dopiero na wieczór obiad. I to jest złe, lepiej jeść mniej a częściej wtedy organizm nie robi zapasów... taka prawda. Do tego pomiędzy posiłkami pic duzo wody. nawet jabłko czy banan jest traktowane jako posiłek np na drugie śniadanie (raczej nie na wieczór) A na wieczór raczej białko. a co i jak robię najpierw? nie miałam styczności w wokiem i nie wiem jak to ugryźć... dajmy na to rozgrzeje sobie olej sezamowy wrzucam warzywa a potem ryż? czy wszystko na raz? czy odsuwam te warzywa na ścianki?
![]() |
#1509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisze Ci moj przykladowy jadlospis ![]() 8 - musli z mlekiem 11 - wrap pelnoziarnisty z serkiem ziolowym i dwoma plastrami lososia wedzonego 14 - obiad (taki typowy - miesko, wegle, jakies warzywko) 16-18 - jakies owoce, czasem lody, do tego czesto ze 3 kostki gorzkiej czeko ![]() 20-21 - dwie kanapi z chleba razowego z twarozkiem i jakims warzywem I nie czuje sie jakos specjalnie full ![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Przestal calkiem cwiczyc, on juz tak ma. Albo cwiczy, trzyma diete, itp. wszystko w 100% albo wcale, ze skrajnosci w skrajnosc ![]() Kochana, jak tam nastroj przed powortem do pracy?
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-03-05 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
aska ciekawe co by we dwie wykombinowaly? ;-) U nas na razie na stol nie wejdzie, jest za niska, ale nie przeszkadza jej to probowac. Urosnie pare centymetrow i stol bedzie jej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Dzieki Misia
![]() Zapomnialam dodac, ze zarazilam sie ja i TZ i tez musielismy kupic leki .. Dziewczyny czy wasze dzieci juz wymuszaja .... jesli uslysza nie to rzucaja sie na ziemie i wyja ??? ... Kurde moje dziecko jest jakies aspoleczne ... mam 2 kolezanki z dziecmi i cholera blanka to jakis brutal, bije, wyrywa zabawki, caly czas probuje te dzieci zdominowac ... Oczywiscie caly czas jest upominana, ale wtedy jhest obraza majestatu i wycie ... ostatnio kolezanka ja wziela na rece i chciala mi podac, jak jej coreczke uderzyla w glowe, to jak ja Ania zlapala na rece, Blanka zaczela ja bic i za wlosyt szarpac ![]() Nie wiem jak reagowac, czasami mam ochote dac jej klapa w dupe ... zreszta od kilku osob uslyszalam ze tak poiwinnam zrobic ... ale nie chce stosowac przemocy .... Moja psycholog polecila mi ksiazke "co wolno dziecku" bede jej dzis szukac, moze mi jakos pomoze, bo nie chcialabym, zeby moje dziecko wyroslo na jakiegos brutalnego wandala ... Aha jak pewnie czesc z was zauwazyla na fb, posluchalam rodzicow i po roku ogolilam mala na lyso .... jej dziewczyny jak ja zaluje ... masakra, oszpecilam swoje dziecko .... nie musze dodawac, ze czesto jest brana za chlopaka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1512 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() O właśnie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Hej lalki
![]() Czytałam was od 2 do 4 w nocy-jestem wy.je.bana w kosmos przez to ale musiałam nadrobić ![]() A w dzień nie mam czasu ![]() I to co było bezpośrednio do mnie ; Little-oczywiście że są inne aukcje z tymi butami,tylko nie ma akurat w takich kolorach jak tamte były. Elllmi,Debrah-co do kurtek to TAK są to dwa różne światy,ale ja właśnie w dwóch różnych światach się poruszam ![]() ![]() ![]() Poza tym czasem po prostu lubie czuć się swobodnie -(luzak ![]() Muszę się wyżalić jak ostatnio mąż mnie ... Delikatnie mówiąc denerwuje ![]() Mały budzi się znowu w nocy na mleko. Wtedy ja budze męża żeby się nim zajął jak ja będę w kuchni. A ten co robi? Wstaje,bierze małego do łóżka i próbuje z nim spać chociaż Oskar nie ma na to zupełnie chęci. Jak ja wracam to ten drze się jak opętany a ten głupek zamiast wstać,pochodzić,uspokoić to ma nadzieję że mu jednak uśnie ![]() Wczoraj też się z małym tak bawił że w końcu doprowadził go do płaczu (przedrzeźniał go i nie chciał puścić z rąk),potem nie mogłam go uspokoić a ten miał wylane że dzieciak płacze ![]() Jak się na niego za to wydarłam to wielka obraza majestatu że przecież on nic nie zrobił. Nosz ku.wa jak go na dniach nie kropne to będzie dobrze ![]() To się wyżaliłam ![]()
#1514 |
Zadomowienie
|
U nas jednak zapalenie krtani. W nocy spoko, czasem słychać było charczenie ale ogólnie ok. Rano (o 10.19
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
A to landryna z Zary wczoraj ... dziewczxny chodzilam kolo tego plaszcza chyba z 10 x mierzylam, podziwialam, jest cudowny ... ale niestety nie nadaje sie dla mojego kibola ... zdecydowalam sie na 2 stronna kurtke w ;podobnych kolorach co buty z Bartka, ktore kupilam ... ale plaszcz mnie poprostu rozwalil na lopatki
![]() Edit -> 2 fota w dzien golenia cyknieta :P
Chcesz wygladac jak swinia !!! - ZRYJ DALEJ ![]() Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2014-03-05 o 11:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale może rzeczywiście książka to dobry pomysł. Moja jak widzi drugie dziecko to jest krzyk, pisk dzidzia i ręce wyciąga chce głaskać, dotykać, wkładać palce do oka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Bokeh-jeśli o ból głowy chodzi to mam podobny problem. Poszłam z tym do swojego lekarza i dostałam skierowanie do neurologa,absolutnie nie kazała tego bagatelizować bo to najwyraźniej większy problem i trzeba go zdiagnozować. Być może to tylko ( u mnie jak i u Ciebie) problem z ciśnieniem i wystarczą leki na ciśnienie. Ale trzeba to sprawdzić. Przecież do końca życia nie będziesz faszerować się tabletkami,u mnie nic one już nie dają. Widocznie nie tam pies pogrzebany gdzie ja uderzam.
#1518 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Mam Blankę przy nodze więc niewiele napiszę, ale próbuje być na bieżąco. Ja nadal opuchnięta po ósemkach, szew w środku mnie strasznie denerwuje, ciagle zahaczam go językiem boje się że zaraz go wyrwę sama. Blanka po tamtej nocce histerycznej już nie miała takich akcji, może dlatego że ograniczyłam jej przesiadywanie u dziadków gdzie ciągle był włączony telewizor a w nim putino-janukowyczo wieści. Swoją drogą to bym ich ![]() ![]() ![]() Blanka próbuje mi zdewastowac komputer także chyba muszę kończyć a jeszcze chciałam popisać... I witam Aśkę na pokładzie po raz kolejny i mówię Zostań! ![]() i dużo dużo duzó zdrówka dla chorujących dzieciaków i dużo siły dla ich mam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
moja mama Dorci na jesieni kurtkę kupiła (tę z fotki) brałyśmy r. 80, wówczas ledwo się dopinała, a rękawy do podciągania (brzuchol ![]() ![]() A tylko dlatego nowa w ogóle, bo nie mogłam w SH nic trafić. Cytat:
![]() ale wiesz, on się rozleniwił, JEMU się nie chce a ty jesteś tylko wymówką Cytat:
mnie też ![]() Cytat:
powiem ci, że odkąd Agu skończyła 17mcy (to październik akurat był) to wychodziłam choćby na 30 minut, ale bez wózka, by się wprawiała Tyle, że ja mam blisko wszędzie, i np. jechałam do teściów (5min na przystanek, 2 przyst. autobusem, 3 min. z przystanku do nich) to mogłam bez wózka, jakieś drobne zakupy też. Zimą wózek intensywnie, bo jednak gorzej się po chlapie idzie. ALe gdy w trójkę był spacer, to często bez szliśmy, albo np. gdy ja w pracy, młoda u teściowej już na wiosnę - to też bez wózka. 2 lata w maju kończyła, wówczas fajna w ogóle pora bo np. z wózkiem lalkowym szłyśmy na spacer ![]() ![]() Ale na pewno do 3rż nie pozbywałabym się wózka, bo może się przydać - nam np. przydawał się, gdy P. do pracy a młoda chora i trzeba było do lekarza, niedaleko mam, ale przecież nie będę chorego dziecka z temp. ciągnęła pieszo. I miała 2,8 roku gdy ostatnio raz wózkiem jechała do lekarza właśnie... a nie, przepraszam! jakoś w grudniu chyba też, bo anginę miała i wysoką temp.. Mąż nas zawiózł ale wracać same musiałyśmy, więc wózek Dorki wzięłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
twoje dziecko ma 13mcy NIE wymusza NIE jest w stanie rozwojowo dzielić się zabawkami to etap, gdy wciąż (i jeszcze potrwa! do 2-2,5 roku!) dziecko KAŻDĄ zabawkę uważa za swoją - spodoba mi się, jest moje. Bez dyskusji. Bicie, szarpanie - przytrzymaj ręce, spokojnie i stanowczo mów NIE WOLNO/NIE, ale tak naprawdę nic więcej nie możesz zrobić. Gdy akcja się powtarza - odizolować, czyli pod pachę i z placu zabaw na przykład,ale to tez jak już kilka miesięcy starsza będzie, bo teraz niespecjalnie zrozumie o co chodzi. Klapsa też nie zrozumie, pomijam, że nie popieram, bo to tylko wyraz twojej frustracji i tyle. Zresztą - klapsem chcesz uczyć, że nie wolno bić? no proszę cię ![]() Cytat:
U nas Agu chora, ale samopoczucie fajne, więc dajemy radę ![]() A fotki: ostatnio była mowa o rzęsach/tuszach,na oczach mam tylko 2000calorie Astora (dobrze pamiętam markę?), fajnie mi się go nakłada. Dorka na spacerze w niedzielę chyba, wiosna ![]() I z Agu w sobotę, wózkowo-lalkowo ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2014-03-05 o 12:00 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zoch spi więc mam chwilę ![]() ![]() Napiszę pare słów co u nas ![]() ![]() ![]() Piszecie, że Wasi tż się pozapuszczali, mój wziął się za siebie, zaczął ćwiczyć, przestał jeść słodycze i schudł już prawie 7 kg ![]() Zoch rozrabia od 7 rano do 22 ![]() ![]() Ma już 10 zębów, chodzi od grudnia, gada jak najęta (oczywiście glównie w swoim języku, chociaż co raz więcej słów powtarza juz po nas) jej ulubione słowo to "krem" i nawet całkiem ładnie jej wychodzi ![]() Na szczęście na razie u nas okres zimowo-jesienny przebiega bez chorób.. ostatnio walczyliśmy z katarem ale przy waszych problemach to pikuś, także buziaczkuje i tulę wszystkie chorowitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się konkretnie nad tym nuva ring..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tak, ja mu się zabierze coś, co go akurat bardzo zainteresowało, to rzuca się z fochem na podłogę i wyje ![]() czemu żeś ją ogoliła? ![]() Żuczek dalej nie śpi ![]() ![]() ![]() Mówicie, że bąbel podobny do małża? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
u nas wózek uzywany teraz sporadycznie, i tak Zoch nie chce w nim siedzieć - woli na nogach.. więc jeśli mam jedną ręką pchać wózek a drugą trzymać dziecko - bo dziwnycm sposobem najbardziej ją ciągnie na ulicę - to wózek zostaje w domu, a jak mała się zmęczy to najwyżej ją na ręce biorę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- o wiem co jeszcze chciałam napisać- odnośnie antykoncepcji - ja od 3 miesiecy na tabsach jestem (btw. okazalo sie że w mojej ranie po naciećiu krocza zadomowiła się endometrioza i tabsy przyniosły meeega poprawę) i w poniedziałek i wtorek nie wzięłam!! i to tż się dzis skapnąl bo zerkną na opakowanie a tam o dwie za dużo!! co za sierota ze mnie.. dobrze, że od niedzieli bunga nie było!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
Szajus dziekuje
![]() kochana co w przypadku gryzienia ... ona podchodzi do mnie i chlas ... a ma juz 14 zebow i czasami naprawde boli, raz ja prawie kopnelam niechcacy, bo w kuchni sobie stala i mnie dziabnela jak sie nie spodziewalam i odruch bezwarunkowy mialam .. dobrze ze nie dostala ... to gryzienie jest masakryczne ... mowie nie nie wolno i odciagam ja ale ta dalej swoje ![]()
#1524 |
Zadomowienie
|
No u mnie też luuuz, Ania na chorą nie wygląda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
aska, u nas mała zachowuje się podobnie
![]() zawsze jak mała robi coś niewłasciowego to mówimy jej "nie Zosiu, nie można" i tak sobie to bąbel jeden zakodował, że jak podchodzi teraz do szafki ze słoikami (której nie pozwalamy otwierać) to woła "nie nie nie nie" po czym zerka na nas swoim cwaniacki wzrokiem otwiera szafke i zaczyna w niej grzebać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Aha ale Ty masz rzesy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Aska, no dokładnie jak Zocha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
dziewzczyny, skąd wziąć taki dywan?
![]() http://1.bp.blogspot.com/-oUO9nDs_BY...600/LANTI2.jpg poszukuję czegoś do pokoju młodego, jak zwrot za niego dostaniemy to konkretnie się bierzemy za remotn
#1529 |
Zakorzenienie
|
Lady, nie mam pojęcia gdzie można taki kupić, ale jak Ty się dowiesz to koniecznie daj znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
dzisaij widziałam w jednym odcinku "nasz nowy dom" czy coś takiego, polski program, szukam i szukam i
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.