Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 12:32   #1501
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Witamy

Odnośnie staników to ja przyznam sie szczerze, że noszę takie zwykłe bazarowe za 15 zł ale mam mały nie wymagający biust i nawet mi dobrze leżą. A jak mi się kiedys zdarzyło kupić droższy np z intimissimi to zawsze coś mi nie pasowało
Najbardziej lubie zeby to łączenie między piersiami było wąskie bo wtedy mi sie ładnie biust układa

Mój tż na szczęscie meczy nie ogląda
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:37   #1502
Daisy30
Zadomowienie

Witam,
Ja dzis mam dzien lenia. Robienie "nic" jest tak przyjemne, a mnie juz nosi zeby cos porobic.

TZ na sluzbie wiec mam duzooo czasu. W zasadzie wczoraj wszystko w domu porobil, w ogrodzie tez wszystko ogarnal, wiec w nagrode moze posprzatam jego krolestwo-garaz. Oczywiscie nic nie przestawiajac...

Pozniej zrobie sobie SPA. Wlosy juz naolejowane. Obiad sie piecze.

Poki co leze i ogladam "Dom nie do poznania"...
Daisy30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:47   #1503
slaaave13
Zadomowienie

a ja uciełam 3 godzinna drzemke
Stary 2014-06-14, 13:52   #1504
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja kiedy mam na sobie ten niby idealnie dobrany 65J to biust mam splaszczony, leci na boki i obwod mnie cisnie do czerwonosci, jak mam 75G to czuje sie swietnie i biust jest w jabluszka wiec wole gorzej dobrany w ktorym czuje sie kobieco

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 14:25   #1505
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Naszła mnie refleksja przy kawie Dziewczyny jakiego mleka używacie do kawy? Ja kupuję takie małe z Lidla w kartoniku, ale mam wyrzuty sumienia bo ono ma milion procent tłuszczu
My kupujemy łaciate 3,2% w 0,5L kartoniku.
Kawę w domu pijemy tylko w weekend i jest to zazwyczaj po jednej czyli tylko 4 kawy tygodniowo. Większe mleko właśnie sie u nas marnowało.
TŻ co prawda używa sporo, bo pije kawę prawie pół na pół, ale ja znów mało, więc się wyrównuje.
To 0,5L to tak prawie akurat. Jak coś w niedzielę wieczorem zostaje do żeby zużyć dodaję do tej resztki jogurtu i owoce i mamy koktajl.

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
mam wakacjeeee!! egzaminy zaliczylam )
Gratuluję.

Cytat:
O matko, jak ja wytrzymam kilka nastepnych tygodni Rano mecze Mundialu (zaczynaja sie o 5 rano ) a od 17 rugby I niedlugo jeszcze Wimbledon. Dobrze ze chociaz tenis lubie ogladac,bo bym padla. Aaa i jeszcze przeciez NBA jest... no sport non stop... Jak jest u Was? Kto rzadzi pilotem?
U nas.. nikt.
TV mamy, ale.. jakby go nie było. Ogólnie mało uwagi mu poświęcamy, więc raczej nie znane nam są kłótnie kto co ogląda.
Z resztą.. mamy drugi w sypialni, więc jak czasem mnie najdzie ochota na jakiś durny serial, a TŻ coś akurat ogląda to się zawijam poleżeć na sypialnianym łóżku.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Hej hej czy mogę się dołączyć ?
jak wkupne troche o sobie

Z tż jestem 3 lata po ślubie, mamy córcię która ma 2,5 roku , 4 letniego psiaka i generalnie cyrk na kółkachi wieczne kłótnie o podział obowiązków w domu

Perfekcyjna napewno nie jestem , ale Wystarczająco Dobra Pani Domu chyba tak
Witaj.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja kiedy mam na sobie ten niby idealnie dobrany 65J to biust mam splaszczony, leci na boki i obwod mnie cisnie do czerwonosci, jak mam 75G to czuje sie swietnie i biust jest w jabluszka wiec wole gorzej dobrany w ktorym czuje sie kobieco
Spora różnica w obwodzie. A ile faktycznie masz pod biustem?

Wiadomo, że poza dobrze dobranym rozmiarem, ważny jest kształt miseczek.
Ja np. mam mocno okrągłe piersi, a co za tym idzie muszę mieć duży łuk fiszbin bo inaczej mi się wszystko wbija, albo zniekształca.

Jakiś czas temu (z okazji szukania stanika do ślubu) trafiłam na firmę (Gorsenia) której wcześniej nie znałam i.. jestem zakochana. Co prawda nie we wszystkich modelach mają róznorodną rozmiarówkę, ale i tak jest w czym wybierać. No i ceny przyjemne - ostatnio kupiłam dwa staniki, każdy po 70 zł. Komplety mają po 100 zł.
Niestety sklepy stacjonarne mają tylko w Łodzi.

My pospaliśmy dzisiaj do 9. Leniwe śniadanko (uwielbiam soboty ) i wybyliśmy załatwić kilka spraw oraz na zakupy.
Teraz chwila odpoczynku z truskawkami i kawką. Później trzeba ogarnąć to i owo i jakiś obiad wrzucić na ruszt, a późnym popołudniem wybieramy się na rowery.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-06-14 o 14:27
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 15:00   #1506
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:

Czyli 65J to nie Twoj idealni dobrany rozmiar Grunt to wygoda, w dobrze dobranym staniku MUSI byc wygodnie. Niektore brafitterki za mocno przykladaja wage do megascislego obwodu, ale one pozniej tego stanika nie nosza

Ja np mam ok 73 cm pod biustem, nosze 70 i tak jest najwygodniej. A kilka babek probowalo mi wcisnac 65 A 70 idealnie trzyma, i jest wygodne.

Spore znaczenie ma tez budowa klatki piersiowej. Niektore kobiety maja tam wiecej tluszczyku, a niektore mniej. I obydwa typy inaczej odczuwaja mocniejsze scisniecie na zebrach. I nie chodzi o nadwage itd, tylko o inny rozklad tkanek

Pamietam jak jeszcze w LO mialam tragiczne staniki i nienawidzilam jak mi sie tam wszystko pocilo teraz w ogole nie mam tego problemu. Komfort niesamowity.

I stanik Panache Sport Genialny.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Teraz chwila odpoczynku z truskawkami i kawką. Później trzeba ogarnąć to i owo i jakiś obiad wrzucić na ruszt, a późnym popołudniem wybieramy się na rowery.
Jak zazdroszcze tych truskawek Mam ochote tak usiasc i zjesc cala miche I robic koktajle
Stary 2014-06-14, 15:18   #1507
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Spora różnica w obwodzie. A ile faktycznie masz pod biustem?

Wiadomo, że poza dobrze dobranym rozmiarem, ważny jest kształt miseczek.
Ja np. mam mocno okrągłe piersi, a co za tym idzie muszę mieć duży łuk fiszbin bo inaczej mi się wszystko wbija, albo zniekształca.
76 pod biustem, w 101 a pochylona 108. Karnie kupiłam to 65 ale nie noszę bo sie dusze...

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2014-06-14 o 15:21
Stary 2014-06-14, 15:34   #1508
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Eeeeej no co za malpa Cie mierzyla? Najwyzej 70 nos, po co sie meczyc.

Jak miseczki dobrze leza to moze nos z przedluzka obwodu?
Stary 2014-06-14, 15:53   #1509
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

a ja siedze w domu u rodziców, oni pojechali na dni morza a ja sobie oglądam tv, pies leży wtulony
Stary 2014-06-14, 16:30   #1510
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeej no co za malpa Cie mierzyla? Najwyzej 70 nos, po co sie meczyc.

Jak miseczki dobrze leza to moze nos z przedluzka obwodu?
Nosze 75g lub 70h i mam wszystko w nosie :P nie będę sie meczyc dla idei

Stary 2014-06-14, 16:38   #1511
ijaa
Zakorzenienie

Ja aktualnie (bo ostatnio spadło mi kilka cm) mam 101 w biuście i 78 pod biustem i też noszę 70H.

Wszystko też zależy od 'rozciągliwości' obwodu. Czasem założę w sklepiej 65 i w jednym mam drugie cycki pod pierwszymi tak mi się wpija w ciało, a w innym luz bluz.
Najważniejsze to znaleźć złoty środek.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:15   #1512
_agg_
Zakorzenienie

Hej baby ja niestety leżę w domu z koleżanką jelitowką na szczęście nie wymiotuję ale i tak jest ogień. Wczoraj pół dnia przespałam i dzisiaj to samo. W domu syf bo nie mam siły tego sprzątać

Wysłane z mojego miniusia.
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:20   #1513
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
Hej baby ja niestety leżę w domu z koleżanką jelitowką na szczęście nie wymiotuję ale i tak jest ogień. Wczoraj pół dnia przespałam i dzisiaj to samo. W domu syf bo nie mam siły tego sprzątać

biedactwo moje
Stary 2014-06-14, 17:26   #1514
Dotka90
Zakorzenienie

ijaa, też mam 70H
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:30   #1515
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
biedactwo moje
Masakra a mam taką ochotę na frytki i zastanawiam się czy ryzykować siedzeniem na tronie czy sobie odpuścić

Stary 2014-06-14, 17:45   #1516
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Masakra a mam taką ochotę na frytki i zastanawiam się czy ryzykować siedzeniem na tronie czy sobie odpuścić

frytki tucza
Stary 2014-06-14, 17:56   #1517
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
frytki tucza
I tak wys*am

Stary 2014-06-14, 18:24   #1518
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałaś pić miętę ?

Stary 2014-06-14, 19:17   #1519
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
I tak wys*am

hahaha fakt!
Stary 2014-06-14, 19:37   #1520
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Właśnie jem śniadanko, za godzinę idę do fryzjera, później na makijaż i weselicho
Baw się dobrze. My w tym roku bawiliśmy się na weselu. My spędziliśmy miło czas. Gorzej z dzidziusiem. Pochodziłam dziś po sklepach, w butiku była imprezowa muzyka. Poszło by się na imprezę.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Czuję się rozgrzeszona z mleka 7,5%, ale faktycznie jak będziemy w większym markecie muszę kupić małe mleka 3,2%.

Została mi do umycia "tylko" podłoga. Nie znoszę myć podłogi!
Pastujecie podłogi? Ja najpierw myję Ajaxem, a później przelatuję podłogę takim płynem nabłyszczającym i jest ok.
Często tak pastujesz podłogę? Ja dziś myłam całe mieszkanie mopem, bo kolano lewe trochę boli.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

[QUOTE=rybkaa90;46876585]Ja już umyłam okno i wstawiłam pranie Teraz siedzę i piję kawę. Czeka mnie jeszcze ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg
Naszła mnie refleksja przy kawie Dziewczyny jakiego mleka używacie do kawy? Ja kupuję takie małe z Lidla w kartoniku, ale mam wyrzuty sumienia bo ono ma milion procent tłuszczu Dużego w kartonie nie kupujemy, bo ono nie może długo stać, a dla nas dwoje to mleko tylko do kawy, ewentualnie raz na rok musli, naleśniki, jakieś cisto. Nie wyobrażam sobie kawy bez mleka.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 -------

My dajemy takie zwykłe z kartonu 2%. Są też kartony mniejsze tzn 0,5 l
Stary 2014-06-14, 19:39   #1521
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Próbowałaś pić miętę ?
Mieta chyba w wielu zoladkowych sprawach pogarsza sprawe. Miete lubie jak sa upaly, dodaje do niej zielona herbate, herbate limonkowa (w ktorej pewnie glownie i tak jest jablko) parze i chlodze.

A na zoladek to juz bardziej rumianek, ale wiadomo przy grypie zoladkowej to cudow nie zdziala.
Ja np wielbie rumiankowa herbate twinings

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:41   #1522
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Ja już umyłam okno i wstawiłam pranie Teraz siedzę i piję kawę. Czeka mnie jeszcze ścieranie kurzy, odkurzanie i mycie podłóg
Naszła mnie refleksja przy kawie Dziewczyny jakiego mleka używacie do kawy? Ja kupuję takie małe z Lidla w kartoniku, ale mam wyrzuty sumienia bo ono ma milion procent tłuszczu Dużego w kartonie nie kupujemy, bo ono nie może długo stać, a dla nas dwoje to mleko tylko do kawy, ewentualnie raz na rok musli, naleśniki, jakieś cisto. Nie wyobrażam sobie kawy bez mleka.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

agusiowata stanik kupiłam w takim niemarkowym sklepie. Mają tam różna marki, fasony, ceny. Mój jest z Dalii. Kosztował tylko 100zł i jest naprawdę jak dla mnie uszyty. Fantastycznie się w nim czuję. Będę polecać wszystkim kobietom wkoło żeby poszły do brafiterki i kupiły sobie porządny stanik. Teraz nawet nie spojrzę na staniki z sieciówki, matko pamiętam te wyłażące i kłujące fiszbiny... Wolę zamiast kilku kupić sobie jeden, a porządny!
Bardzo lubię dalię! Ale jestem 100% freyowiec, większość mam od nich Schudłam trochę i z 75G zeszłam na 65F/G

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
mam wakacjeeee!! egzaminy zaliczylam )

ide pospac troche jeszcze albo polezec, pozniej ogarne mieszkanko, obiadek i wieczorem imprezkaa!
Gratulacje!

Cytat:
Mi tez np Freya nie lezy - probowalam kilka modeli i wygladam w nich jak Madonna - tzn cycki stozki A tak mi sie podobaja ich wzory

Bodajze w stanikach Ewy Michalak sa kieszonki na dodatkowe wkladki dla asymetrycznych piersi

A najlepiej wszystko przymierzac, niegdy nie wiadomo co podpasuje.

Namowilam kilka lat temu moja mame na zakup dobrego rozmiaru stanika i normalnie cala sylwetka jej sie poprawila. Wyglada super i czuje sie swietnie. I mowi, ze biust jej sie podniosl! Nic tak nie postarza jak stanik robiacy cycole babuni

Z innej beczki
O matko, jak ja wytrzymam kilka nastepnych tygodni Rano mecze Mundialu (zaczynaja sie o 5 rano ) a od 17 rugby I niedlugo jeszcze Wimbledon. Dobrze ze chociaz tenis lubie ogladac,bo bym padla. Aaa i jeszcze przeciez NBA jest... no sport non stop... Jak jest u Was? Kto rzadzi pilotem?

Rugby nie lubie ale tych miskow i ich 'haka' z Nowej Zelandii uwielbiam
https://www.youtube.com/watch?v=3TXRiA1G2F4
A ja w Panache źle wyglądam, a piękne mają te staniki
W naszym domu nie ma tv i nie ma problemu
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:08   #1523
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja sobie zycia nie wyobrazam bez telewizora juz Tzn bez telewizji tak, bo nieeeeenawidze reklam(a jestem za leniwa, zeby nagrywac i przewijac) i po 2 nienawidze czegokolwiek z lektorem, ale bez telewizora to byloby mi zle.
Ogladajac seriale na laptopie pewnie co chwile bym stopowala, bo cos tam, taki ze mnie niespokojny czlowiek
Plus przydaje sie do cwiczen na orbitreku(chociaz przy energetycznej muzyce tez da rade)

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:15   #1524
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Jakby któraś chciała to w Aldim będą od środy takie koszyczki do kosmetyków łazienkowych montowane na drążku rozporowym. Co prawda 99 zł ale dla nas super bo mamy całą łazienkę w kafelkach i nie chcemy próbować ich wiercić a kosmetyki stawiane na wannie utrudniają jej mycie Aha i można ustawiać wysokość tych półeczek

20140614_151544.jpg

Stary 2014-06-14, 20:31   #1525
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Cytat:
Na problemy zoladkowe moja Babcia zawsze poleca lyzeczke amolu z cukrem

A mama z byle jakiej okazji chce mnie nacierac amolem

Nienawidze amolu.
:
o bleeee nienawidzę amolu tak samo albo jeszcze bardziej ! mama mnie nim katowała jak mnie żołądek bolał a po czasie to na sam jego widok leciałam ochydaaaa

Cytat:
Jakby któraś chciała to w Aldim będą od środy takie koszyczki do kosmetyków łazienkowych montowane na drążku rozporowym. Co prawda 99 zł ale dla nas super bo mamy całą łazienkę w kafelkach i nie chcemy próbować ich wiercić a kosmetyki stawiane na wannie utrudniają jej mycie Aha i można ustawiać wysokość tych półeczek

Załącznik 5710711
szkoda, że nie mam aldiego blisko

witam się w sobotni wieczór

nadrobiłam wszystko ! widzę, że temat jedzeniowy się przewijał
na samo czytanie o tym głodna się zrobiłam i fryteczki w piekarniku już są i piwko z soczkiem obok

u mnie pilotem rządzę ja bo Tż wiecej nie ma niż jest wiec on do tv obojętnie podchodzi

wczoraj męczący dzień ale wieczorem z Tż byliśmy na randce a dziś od rana nerwowo....

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:40   #1526
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowa_mamba13 Pokaż wiadomość

wczoraj męczący dzień ale wieczorem z Tż byliśmy na randce a dziś od rana nerwowo....
Gdzie byliście na randce? Czemu to nerwowo?
Stary 2014-06-14, 20:45   #1527
Daisy30
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie. Robilyscie kiedys kokosanki? Nie wiem co ztobilam nie tak. Po upieczeniu i wystudzeniu nie moglam ich oderwac od pergaminu. Czesc sie rozwalila :/
Stary 2014-06-14, 20:49   #1528
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Robilyscie kiedys kokosanki? Nie wiem co ztobilam nie tak. Po upieczeniu i wystudzeniu nie moglam ich oderwac od pergaminu. Czesc sie rozwalila :/
Mi kiedyś wyszły przypadkiem kiedy chciałam zrobić makaroniki kokosowe I używałam "mąki" z migdałów, to jest taki proszek w małych paczuszkach Może to sprawa tej "mąki" ?

Stary 2014-06-14, 21:05   #1529
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Gdzie byliście na randce? Czemu to nerwowo?
Tż mnie wziął najpierw do kina bo dawno nie byliśmy a potem mieliśmy zarezerwowany stolik w restauracji a do tego czekał tam na mnie piękny bukiet kwiatów
nerwowo bo nam się auto zepsuło jak wczoraj wracaliśmy i trzeba było dziś lawetę zawołać, do mechanika oddać samochód. Na szczęscie zrobili nam od razu i do tego 400 zł nas ta "przyjemność" mechanikowa kosztowała
Cytat:
Napisane przez Daisy30 Pokaż wiadomość
nie robiłam nigdy
ostatnio mi bezy tak nie wyszły... przykleiły się wszystkie i nie chciały ruszyć ! nigdy więcej....

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:15   #1530
Daisy30
Zadomowienie

Wystarczająco Dobre Panie Domu

Nie uzywalam maki, tylko wiorki kokosowe. Troche masla rozpuszczonego z cukrem, wiorki, piana z bialek. Piekly sie w 180. Pyszne wyszly, ale porozwalaly sie.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Moze to samo co u Ciebie z bezami sie stalo. Tylko co?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości