![]() |
#1531 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
http://www.info-med.pl/katalog/leki/.../pektosan.html
mieszanka ziołowa na kaszel |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadnij musisz Go wziać na usg żeby zobaczył swojego Skarba w brzuszku ![]() ![]() Cierpliwości Kochana ![]() Cytat:
nie wiedziałam, że może wywoływać skurcze... muszę o tym pogadać z moim lekarzem... Lecę do pracy, zajrzę albo dziś późno wieczorkiem albo jutro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;14612656]http://www.info-med.pl/katalog/leki/.../pektosan.html mieszanka ziołowa na kaszel[/QUOTE] Pytanie czy wszystkie te zioła można w ciąży... ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Ale to pewnie zależy od tego jaki masz ten kaszel. Mnie od wczoraj to już nieźle rwie. Napinam brzuch, klatka piersiowa boli i plecy. Nie znoszę takiego bezproduktywnego kaszlu... Tak dumam czy to nie od ogrzewania, zaczęli grzać u mnie tydzień temu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
ano nie wszytskie, podbiał nie bardzo można
cyt : "Ostrzeżenia i przeciwwskazania: Należy unikać stosowania podbiału u kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią, ze względu na obecność alkaloidów pirolizydynowych mających słabe właściwości cytostatyczne." z tego co wiem to nie zaleca się też szałwi ,liścia maliny ,i chyba tymianku...a i jeszcze senesu,tego który jest w większosci herbatek odchudzajacych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
Kropuś...a weźmy pod lupę taką oto sytuację...w tej chwili nie mam prawa do macierzyńskiego bo nie jestem ubezpieczona chorobowo...a gdyby mężyk podał mnie do ubezpieczenia u swojego pracodawcy? Lub gdybym sama opłacała składki- ubezp.chorobowe dobrowolne? Przyjrzysz się temu przypadkowi?z góry dzięki
![]()
#1537 | |
Zakorzenienie
|
to paskudztwo jest skuteczne przeziebienia, jak profilaktyka podbno też
http://www.domzdrowia.pl/57078,prena...azy-150-g.html ale ja bym wybrała w takim układzie naturalne metody ,a na kaszel Kropka siemię lniane (zaparzyć, poczekać az się skiśluje ,przecedzic i wypić) . Na suchy kaszel pomaga, sama testowałam ![]() Tylko konsystencja taka trochę ... ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Raczkowanie
|
no to jeszcze cie zapytam...bo mi to spędza sen z powiek...czy okres wypowiedzenia wlicza sie do stażu pracy? bo jeśli tak, to u tego pracodawcy z którym mam teraz problem, mam ponad miesiąc przepracowany...miesiąc na umowie + 2 tygodnie wypowiedzenia....czy ja dobrze główkuję czy juz mi na mózg padło?
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma opcji samodzielnego opłacania składek na ub. chorobowe. ![]() Żeby dostać zasiłek macierzyński potrzebne jest jedno - pozostawanie PRACOWNIKIEM na dzień porodu. Więc formalnie musisz pracować, Ty sama, osobiście. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Umowa na czas określony czy próbny kończy się z dniem, do którego była zawarta, nie przedłuża się jej o okres wypowiedzenia, jaki by on nie był. Wypowiedzenie umowy na czas określony czy próbny służy jej skróceniu, w razie ochoty na zwolnienie wcześniej, nie wydłuża jej. Ps. Poza tym ustawowe wypowiedzenie umowy na okres próbny dłuższej niż 2 tyg, a krótszej niż 3 miesiące, wynosi tydzień, nie dwa. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-07 o 07:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli zatrudniłabym się gdzieś na pół etatu, to wysokość tej pensji będzie wpływała na wysokość zasiłku macierzyńskiego?
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zasiłek wypłaca się w wysokości zależnej od dochodów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
heej
![]() A ja dziś mam wolne ![]() Zastanawiałam sie czemu gin mi kazał brać ten kwas foliowy na noc. Ale dziś się przekonałam. Przebudziłam sie i leciałam do łazienki. Było mi strasznie niedobrze. A teraz wcinam kisielek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety lubią brać witaminy rano, często na czczo. A potem walą pawiki. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Witaminy wszelkie bierz do jedzenia.
![]() Kwas foliowy i inne takie to pikuś. Zobaczycie jak potem będzie fajnie, jak przyjdzie brać żelazo. To jest dopiero masakra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, wrocilam ze szpitala. Po kolejnym krwotoku lekarz przeprowadzil ze mna rozmowe i przygotowal na najgorsze. Zacisnal kciuki i zaprosil na fotel. Po czym usmiechnal sie i powiedzial, ze wszystko jest w porzadku. Mam sie oszczedzac, brac leki i siup na zwolnienie. Teraz bede do Was czesciej zagladac. Powiedzialam w pracy o ciazy..kierowniczka byla bardzo mila, pogratulowala mi i sobie, ze kolejny raz zostanie babcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wiadomość. Trzymajcie się zdrowo i odpoczywajcie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1550 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() ale dziś u mnie pogoda barowa ![]() starapanna, dobrze, że wszystko w porządku, dbajcie teraz o siebie, leżcie i nic nie róbcie ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------a to jeszcze Wam opowiem w ramach ciekawostki przyrodniczej... dotarłam dzisiaj w końcu rano na badania i okazało się, że część badań zleconych przez nfzgina w ogóle nie jest refundowana i muszę za nie zapłacić.... jakaś paranoja normalnie, a najlepsze jest to, że badanie na HIV jest teraz obowiązkowe dla kobiet w ciąży, ale nierefundowane przez NFZ..... paranoja normalnie... nie wspomnę już o nowym super systemie w przychodni dzięki któremu spędziłam 45 minut w rejestracji po czym i tak zabrakło informacji o części badań, a efekt końcowy taki, że ja lżejsza o kolejne 200 zł a z badań refundowanych to jest tylko morfologia, mocz i glukoza.... i ja się po raz kolejny pytam... po co ja płacę składki skoro wszystko muszę robić prywatnie????
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-10-07 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
A u mnie jest cudnie...
Całą noc padało, teraz wyszło słonko i jest bosko. Wilgotność powietrza przecudna, nareszcie mam czym oddychać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Widocznie tak.
![]() A mnie dziś mniej muli, a więcej ssie. ![]() ![]() Kanapkę z majonezem, szynką i pomidorem już zaliczyłam. Teraz Kubuś. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- kitty241 Co było nie tak w Twojej umowie, że Ci ją wymienili?? Tak mi się teraz przypomniało... |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kojarzycie może ile się czeka na wynik WR??
Dafreen, ja sama nie wiem po jakiego grzyba płacimy składki co miesiąc ![]()
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
ja dziś robiłam i miałabym na jutro, ale chciałam już wszystko razem i będę miała na poniedziałek bo najdłużej na przeciwciała RH muszę czekać...
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiam. Za tę kasę miałabym kilka wizyt prywatnie w miesiącu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już wole nie pytac o cenę tego badania hihi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- za te pieniądze miałabyś pełne ubezpieczenie zdrowotne w prywatnej firmie, z badaniami, stomatologią, specjalistami, wizytami domowymi i rehabilitacją... a jak płacisz wysokie składki to i szpitalem... ja akurat pracuje w firmie związanej z różnymi rodzajami ubezpieczeń i mamy w swojej ofercie prywatne ubezpieczenia zdrowotne, więc wiem z pierwszej ręki.... zresztą przez rok nawet z tego korzystałam....
![]() |
#1559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnosnie zalozenia karty do 10tc, to nie musi byc zalozona u nfzgin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
nie, masz przecież prawo wyboru lekarza i możesz chodzić prywatnie, mój nawet wydaje specjalne zaświadczenie do becikowego, że pozostawałam pod ciągłą opieką lekarską
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.