|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
nie zaszkodziło umyć jeszcze raz :Pznowu zaczęłam stronę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chwila moment i znowu na wolnym będziesz
|
|
|
|
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Się witamy z Majeczką
Nadrabiamy i musze już dziś polecieć do sklepu po to i tamto na ta tartę bo mi slina do kolan kapie .. W ogóle jutro ma zawitać moja PRZYJACIÓŁKA Ciekawe czy podjęła jakąś decyzje co do bycia MAjeczkową chrzestną , z tym że ja jednak mam nadzieje gdzies tam w środku że się nie zgodzi ![]() Aha .. od czasu remontu namiętnie puszczam sobie Eske . Wpadła mi w ucho piosenka Honey i Lisowskiej - choć obu ich nie lubie , i tak jeszcze w pracy zdarzało mi się często ją nucić . Muszę Wam powiedzieć że moje dziecko ewidentnie reaguje na te dwie piosenki - jestem w szoku Idealny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nie dawno posiana trawke, i strasznie mi schnie ale plackowato Podlewamy ja rano gdzy jeszcze nie ma słońca i wieczorem gdy już go nie ma .. Kurde nie wiem czemu tak jest , że w jednym miejscu jest ładna , gesta i zielona a w innym robi się żółta ![]() Co do brzucha mam dokładnie to samo . Robi się to dla mnie coraz mniej przyjemne , ona jest już coraz większa , i tylko czuje takiesuche ocieranie .. Cytat:
Cytat:
Siedze jak chłop z wielkimi jajami już od kilku tygodni , i to jeszcze najlepiej w pozycji półsiedzącej ..
|
|
#1534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ta torba hm.. nie podoba mi się :P podobała mi się ta co wrzuciłam wcześniej :P Cytat:
super!Cytat:
bo gdzieś wyczytałam że dzieciaczka trzeba przekładać raz normalnie a raz główka w nóżki żeby nie przekręcało główki na jedną stronę, ale nie wiem czy to tak faktycznie jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepojęte Puszczaj mimo uszu. To żeby decyzja było pozytywna ![]() Okropne te niektóre torby,brzydkie to takie jak kupa ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione --->
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jestem zakręcona, kocham upały i cały czas idealnie mi, ale dzisiaj 32 stopnie i nie daję rady Cytat:
stało się i się nie odstanie, macie taką sytuację a nie inną - mówi się trudno. tak naprawdę każda z nas może znaleźć się jutro na Twoim miejscu, nigdy nie wiadomo co los przyniesie Ważne że się staracie, odkładacie i nikt Wam dziecka do DD nie weźmie.... No wiesz co:pejcz: za same takie myśli powinnaś lanko dostać.! Widać, że z Ciebie dobra dziewczyna, ale naprawdę najwyższy czas olać te bzdury co Ci wygadują i przygadać coś, bo ludzie to lubią wszędzie swój nos wściubiać![]() 5.10.15 i reserved kids:d Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś posprzątałam w garderobie i tak się zmęczyłam, że tylko na wizażu jestem w stanie siedzieć
Myślałam że dziś rano uduszę TŻ: mamy mieszkanie tuz po remoncie, do mieszkania prowadzi korytarzyk, z którego tylko my korzystamy, korytarzyk nie jest nasza wlasnoscia no ale w związku z remontem wymaga lekkiego odświeżenia ( były w nim likwidowane jedne drzwi itp.) TŻ miał pomalować ten korytarzyk ( zostało akurat trochę białej farby po remoncie więc akurat) ...tylko że on tam siedzi już od 5 dni, najpierw zalepiał jakieś dziury potem wygładzał a dziś oznajmił mi że na 100 % tej farby co jest nie starczy ( a ja jestem pewna, że gdyby byle jak pomaział to by wystarczyło ) więc się strasznie się wkurzyłam, na szczęście nie pokłóciliśmy się, a teraz już się z tego śmieję, skoro tak kocha ten korytarzyk, to niech sobie tam przesiaduje ![]() Oglądam ciuszki na Allegro, kurcze mało co mi się podoba, poszukuję raczej czegoś praktycznego - jakieś ładne śpiochy, pajace itp ale ciężko znaleźć takie zestawy. Raczej nie planuję ubierać córeczki na co dzień w sukienki, jeansy, wełniane sweterki itp, chyba by mi się nie chciało . A na jednej aukcji widziałam zestaw z bolerkiem, tiulową spódniczką i..... płaszczykiem takim o dorosłym kroju ![]() Kupujecie dużo takich odświętnych rzeczy ? Wydaje mi się że może to i ładnie wygląda no ale takiemu małemu dziecku to chyba raczej średnio wygodnie? A co z bluzami z kapturem? Jest takich mnóstwo ale to mi się wydaje też niezbyt praktyczne?
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu :P Nelka będzie mieszkała od początku w swoim pokoiku przez ścianę z naszą sypialnią
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zła kobieto
|
|||||
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzdury mowie już ze 3 miesiące/ zapominam wyrazów/ zamieniam... ;pCytat:
![]() De-b. ladnie wyglądasz ;D ja sie zastanawiam jak ja jutro mam się ubrać.. ma być upał, ale pływać nie bede, boje sie bo te skurcze tak nie chcą jakoś ustąpić ;/ ale pewnie jakieś spodenki i bluzka na ramiączka
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam ostatnio ta szarą i się nad nią zastnawiałam.Na zdjęciu wyszła jaśniejsza niż w realu.
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziecie cudownymi rodzicami i dacie sobie radę A za awans męża trzymam
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy się nie położyć na godzinkę chociaż bo coś mnie głowa boli i ogólnie opadłam z sił.
Wczoraj umyślałam sobie że dziś umyję okna u teściowej (u nas na górze) ale dziś rano stwierdziłam że jednak to zły pomysł bo przed 24 sierpnia trzeba je będzie znowu myć więc się jeszcze trochę wstrzymam. Za jakieś półtorej godziny wraca mój TŻ Już dzwonił że się stęsknił za nami |
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie słucham tych ludzi oprócz pączka dostałam eklery dwie sztuki i zjadłam tego pączka- mimo obawy o b. i wiecie co? HUMOR MI SIĘ POPRAWIŁ już żyje jutrzejszym dniem niby taki głupi wypad nad jezioro 40 km dalej, ale cieszy jedzie prawie cała moja rodzinka- mama, dwie siostry, brat, mąż i siostrzenice ![]() będzie super ale chyba na rowerek wodny to już nie pójdę.. pod moją masą utoniemy hahaha, grill przygotowany, kiełbachy zrobione, myślę o szaszlykach, ale nie wiem...? aaa i jutro w ruch pójdzie mój 'zaje.bisty' aparat fotograficzny ciekawe jak robi zdjęcia w plenerze aaa wiecie co, mój mąż zarzucił mi wczoraj niedbalstwo o siebie i małego. Powiedział ze sie przemęczam, nic nie jem ( jak nie mogłąm to nie jadłam, ale już mogę i coś tam jem ;p ) że mało piję, dużo pracuje i mało odpoczywam. Zrobilo mi sie przykro ale w sumie miał racje... dlatego przyjechał do mnie przed swoją pracą i kupił mi pączka i dwa eklery, 1,5l wody i zostawił kasę na jakąś bułkę na ciepło albo cos ;D ( zapomniałam portfela i miałam tylko 5 zł dzisiaj, kupiłam bilet i małą wode i wiecej nie mialam ;d a portfel leżal na stole wiec przywiózł ;d) tak mi się miło zrobiło mało tego mój szef pytał się jak sie czuje, i śmiał się ze mnie że ciężarna jestem a torbę 7kilową nosze facet nigdy nie zrozumie kobiety potem śmiał się że pół szafki zajmują : migdały, rennie, soda, eklery, woda, cuksy eukaliptusowe, cappucino, brykiet i podpałka
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
to są najpotrzebniejsze rzeczy ciężarnej?
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
witam przyszły mamuski
![]() Wczoraj tak zniknęlam, bo pojechalam z moim narzeczonym na salę ustalać szczegóły wesela. Caly czas się wachałam co do tej sali, że daleko, ze 60km trzeba jechąc, ale jak ja zobaczyłam to wiedziałam, dlaczego ja wybraliśmy :P O to u mojego malucha własnie to lekarz widział. Tydzień temu był, wczoraj już zniknął. |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domii- tak się ciesze ze u Was już wszystko ok !! iem wiem, już jakiś czas.. ale jednak nadal się ciesze
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E mnie zastanawia ten brykiet i podpałka? |
|
|
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
tak mnie dziś naszlo...jejku dopiero co pisałyśmy że brzuszkow nie widać,żefasolki itp a tu zaraz będziemy rodzić.....ale ten czas gna.....
Ja dzisiaj puściłam się w rejs i kupilam garnek i patelnie ingenio za 69 zł i widziałam nowa kolekcję fisher price ubranek w smyku....śliczności![]() upał niesamowity...czekam na TŻ i jedziemy wózek oglądać dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- aa i czy może któras z Was używa do sprzatania parownicy? zastanawiam sie nad kupnem |
|
|
|
#1554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi się wydaje że mój jest mniejszy .. ale to chyba nie możliwe . My już chyba czym bliżej tymbardziej jesteśmy przewrażliwione .. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ide do sklepu bo mi zamkna .. Reszte nadrobię z autobusu
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, no musiałam kupić na jutrzejszy grill, ale nie mogłąm zrobić tego na przerwie dla mnie bo nie dość że dostalam 45 minut to na jedzenie... a z jedzenia przecież nie zrezygnuje A tu gdzie dzisiaj pracuje ( ta 2 praca, a raczej 2 punkt) to tu zaje.biste tortille mają ale treba 20 minut czekać.. no więc? kupiłam rano i do szafki wrzuciłam
mało tego- szafki z kasetką no więc brykiet i podpałka potrzebna na jutro do grilla a jutro o 8 rano chyba sklepy są nieczynne bo sobota.. znacyz ise nie wiem ale nie mam nic po drodze ;d Antibia- teściowa ma odkurzacz na parę - ale kupiła podróbkę jakąś i początkowo była zadowolona a potem z tego 'odkurzacza' parowego wyciekała jej woda... nie wiem co było przyczyną. Ogólnie jeśli chodzi o parownicę to słyszałam że to dobra sprawa na "odkażanie" np łazienki ale nie wiem
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie również zastanawia ten brykiet i podpałka - już doczytałam ![]() Cytat:
Nawet nie wiesz jak ja się cieszę że w końcu wszystko się jakoś poukładało Myślę że TŻ w końcu coś zrozumiał .A dziś rano kiedy mnie całował po brzuchu, mówił do Jaśka i go stukał chciało mi się płakać bo uświadomiłam sobie jakim wspaniałym ojcem będzie, już jest z resztą... On wychowywał się bez ojca więc wie jak bardzo będzie potrzebny naszemu Jaśkowi, uwielbiam kiedy powtarza że zrobi dla Jaśka wszystko i nie chce żeby mu od początku czegoś brakowało Myślę że potrzebował czasu żeby dojrzeć do tego wszystkiego, a jak pojawi się dziecko to mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- W ogóle jakaś dziwna jestem... Zamiast myśleć o kupnie wyprawki dla Jaśka to nakręcam się tym że niedługo przeprowadzę się do mojego D i aktualnie kręci mnie kupno rzeczy typu: mop, suszarka na ubrania, miski, spinacze itd Niby teściowa to wszystko w domu ma ale mam jakiś dziwny odchył że wszystko chcę mieć swoje, nowe, robić wszystko po swojemu i nikogo się o nic nie prosić
|
||
|
|
|
#1557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie wyglądałaś![]() Cytat:
jak po raz pierwszy powiedział,ze chłopak to już mam go w glowie...choć wcześniej chciałam dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
widać roznice![]() Cytat:
![]() ciekawe czy u nas będzie Jaś myśleliśmy o tym imieniu, ja teraz tak do brzucha mówię, ale kto wie, kto wie...dziś zaczelam URLOOOOOOP!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
|||||
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc też wiem że będzie dobrym ojcem
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem mnie wymęczył, rano poprawił i jeszcze mu mało było Nawet przy wspólnym myciu zębów się do mnie dostawiał ![]() Jako że Jaś to najpiękniejsze imię jakie znam to trzymam mocno żeby i u Wa Jaśko był
|
|
|
|
|
#1560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Za eklera mam focha!!! podkreślone |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

biore kubek, no nic trzeba cos poprzesuwac...biore salaterke... Hmmm cos czysta... I nagle olśnienie, ze maz włączył rano mycie... No to trzeba wszystko powyciagac... 

swoja droga chyba przy chlopczykach jak tak dlugo sikają trzeba isc do lekarza no nie?
KCIUKI DLA ANI
super!
Niepojęte 

stało się i się nie odstanie, macie taką sytuację a nie inną - mówi się trudno. tak naprawdę każda z nas może znaleźć się jutro na Twoim miejscu, nigdy nie wiadomo co los przyniesie

zła kobieto

Wieczorem mnie wymęczył, rano poprawił i jeszcze mu mało było