|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
właśnie zastanawiałam się nad przerzuceniem na różnego rodzaju pasty i serki topione, od czasu do czasu jakiś pasztet drobiowy. Warzyw i owoców jem dużo więc na to narzekać nie mogę. Dziękuje za rady, od poniedziałku będe się starała bardziej urozmaicać mój jadłospis, chociaż będzie ciężko bo jestem uzależniona od sera żółtego <3.
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiem tylko tyle że mam okres czyli nie śpie w nocy, mam straszliwe bóle, nie mogę chodzić swobodnie i musze praktycznie leżeć. Także uważam że z krwią dużo siły trace. Co prawda ostatnio się nie ważyłam bo robie to raz w tygodniu.
Ale takiej srogiej oceny się nie spodziewałam
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
śniadanie 11:20 - 3 łyżki płatków owsianych+mleko 2% 100ml rozcieńczone z woda 200ml (odlałam od tego tylko trochę) +cynamon+starte jabłko +łyżeczka cukru .. do tego duuuuża kanapka z chlebem mieszanym (rodzaj pieczywo mieszane skład :maka pszenna woda,maka żytnia,nasiona lnu,drożdże,sol,olej uniwersalny,polepszacz,mą ka pszenna) + 2 plastry polędwicy sopockiej + ogórek kiszony i por + czerwona herbata (aaaaaaaale się najadłam :P ) obiad 14-15 planuje kasza gryczana z sosem (nie wiem czy wyjdzie ; koncentrat + jogurt naturalny + przyprawy) do tego warzywa z mrożonki dodaje zdjęcie podwieczorka nie jem (poza domem) ale pewnie jabłko jakieś i trochę grejpfrutu +czerwona herbata kolacja 18-19 tuńczyk ,ogórek kiszony,serek wiejski,por +czerwona herbata i jak??
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa są, ale mało. Owoce są. Orzechów brak - brak nnkt. Jakaś rybka wpadła, ale to... mało. I ogólnie same węgle, a białka brak. To nie jest jedzenie na redukcję.
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i o tak o. jesz 3 duże posiłki, a powinnaś jeść ok 5-6 mniejszych. o której chodzisz spać, że ta kolacja tak wcześnie? edit. ee dobra spóźniłam sie troche, napisałam to samo co kolezanka wyżej ![]() to wrzuce moje wychodzenie z R ![]() śniadanie: placek owsiany (7 łyżek płatków, 2 jajka, jabłko, cynamon) -moje ulubione śniadanie ostatnio ![]() IIśniadanie: serek wiejski- duża garść orzechów włoskich obiad: makrela+duuużo warzyw podwieczorek: filet z mintaja+fasolka szparagowa kolacja: jakiś twarożek chudy z ziołami albo tuńczyk wsw
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-04-29 o 12:31 |
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yy spać yyyy dość późno rożnie 23-1 :P
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaraj sie dodac te wegle do obiadu, moze jakis deserek maly? bo na tym bardziej schudniesz, cwiczysz cos? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#1569 |
|
Raczkowanie
|
U
I Śniadanie stand.(7ł.górskich, 1ł.otrębów, garść wiórek kokosowych) - zalane szklanką kefiru malinowego (tzn. ze zmiksowanymi malinami + łyżeczką miodu); jeden familijny ![]() Marsz do szkoły (10min.) pomiędzy: jabłko Marsz ze szkoły (10min.) II Śniadanie Placuszki (3ł.wiejskiego, 2 jajka, 1ł.otrębów) + sałatka(/surówka?) ze startej marchewki, jabłka, kilku rodzynek - wymieszane z łyżką wiejskiego III Śniadanie Bagietka razowa (ok. 75g.) z masłem, wędliną, papryką, ogórkiem małosolnym i na wierzchu plaster sera żółtego - wszystko lekko przypieczone nauka (1,5h) Obiad Zupa z klopsami gotowanymi (tzw. klopsianka prace ogródkowe przeplatane czytaniem podręcznika z biologii Kolacja 2 kromki chleba z sałatą, masłem, wędliną, ogórkiem i koperkiem Tradycyjnie, z prośba o ocenę
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że to za mało jak na U, ale na redukcji jadłam ok 1200 kcal, więc chce teraz stopniowo zacząć jeść więcej. dziekuję za ocenkę i zgadzam się co do xxcherry90xx. kolacja najdłużej 3 godziny przed snem, a białkowa może być spokojnie pół godziny przed. z własnych doświadczeń radziłabym Ci jeść więcej, jeżeli potem nie chcesz się męczyć na 1000kcal i bac o efekt jojo
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanko (10.30) 2 kromki grahama z twarogiem delikatnym (tym president) ze szczypiorkiem +pomidor+zielona cebulka , herbata zielona II śniadanko ( 13.00) jogurt naturalny (180g) + jabłko +cynamon, zielona herbata III OBIAD (15.00) pierś z kuraka w folii, warzywa gotowane(marchew kalafior brokuł) i właśnie nie wiem czy mogę do tego dodać ziemniaka ugotowanego bez sosu? IV (17.30) grejpfrut ( wiem że powinno się do 16.00 ale mam taką ochotę na niego) + homo naturalny (100gr) 19.00 bieganie V (20.00) homo 100gr/wieśniak lekki + pomidor + ogórek zielony + zielona cebulka, otręby i nie wiem do którego posiłku orzechy dodać? proszę o opinie i pomoc
Edytowane przez suzka Czas edycji: 2010-04-29 o 13:27 |
|
|
|
#1572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-04-29 o 13:44 |
|
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Up
|
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
8.00: banan 9.20 do 10.20 areobic na ktory jechałam rowerem 10.30: grahamka z sałatą i ugotowaną piersią kurczaka 13.30: makaron razowy z wlasnorecznie zrobionym sosem (cebulka, pomidory, papryka, ugotowana piers z kurczaka, włoski przecier pomidorowy, czosnek i zioła) 16.30: jablko i jogurt naturalny ze zbozami (tata mial mi kupic zwykly naturalny Danone'a, a kupil trzy ze zbożami )19.00: grahamka z serkiem wiejskim i pomidorem potem jade rowerem (ok 20 minut w jedna strone) na angielski na 19.40 ![]() W domu bede ok 21.00 i zastanawiam sie czy przed snem powinnam jeszcze cos zjesc a jesli tak to co bedzie odpowiednie...
razem od 10.06.2002 ślub 02.08.2014 Edytowane przez fascinata Czas edycji: 2010-04-29 o 15:16 |
|
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R/U
Śniadanie Kawa z mlekiem + owsianka z gruszkami II śniadanie Kromka razowca z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, wędliną, kukurydzą (nie mogłam się powstrzymać) i papryką konserwową Obiad Zupa warzywna (ziemniaki, marchewka, kukurydza, fasola czerowna i coś tam jeszcze) + 2 małe ziemniaczki z podudziem z kurczaka i mizerią pół godz aerobic Podwieczorek (w planach) Jogurt naturalny + garść orzechów laskowych, nerkowca i migdałów Kolacja (też w planach) Herbata + jajecznica z jednego jajka ze szczypiorkiem Proszę o ocenkę... Mam nadzieję, że nie jest tak tragicznie
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę w domu, próbuję zmusić się do nauki, bo we wtorek matura
Moje wczorajsze U: I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem i rzodkiewką. herbata i cukierek czekoladowy. II Śn.: kubek ciepłego mleka, 50g musli z Lubelli (letnia pokusa czy jakoś tak wielkie jabłko Obiad: schab smażony w panierce, ziemniaki gotowane posypane dużą ilością koperku, kilka kawałków papryki konserwowej. Deser: 3 wafelki familijne, herbata. jabłko Kolacja: dwie kromki żytniego razowego z masłem, sałatą, szynką, serem żółtym, ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem. dwa cukierki czekoladowe i herbata ^^ ostatnio "nadużywam" słodyczy. ![]() Bardzo proszę o ocenę
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
tak się zastanawiam czy budynie są 'tuczące' i ile mniej więcej taki talerzyk by miał kalorii ; >>. wie ktoś?
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kika171 czyli jednak jeszcze kilko czy 2 pewnie by się przydało do @, dziękuję za ocenę
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
motylek2701, podwieczorku ostatnio nie jem, bo dość późno wstaję i obiad też jest koło 16, więc potem nie mam już miejsca na niego.
a co do "nadużywania" słodyczy, to mam na myśli to, że prawie po każdym posiłku chce mi się czegoś słodkiego. ale nauka do matury ma swoje prawa ![]() dziękuję za ocenę
|
#1581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie powinnaś sobie odmawiać słodyczy, jesteś na U więc w granicach rozsądku są dozwolone. Przy nauce najlepsze są orzechy czyli NNKT, których u Ciebie praktycznie nie ma więc polecam. Może jestem nie bardzo kompetentna, ale napisałam co zauważyłam. Powodzenia na maturze
|
|
#1582 |
|
Raczkowanie
|
U/P
Przed sniadaniem: szklanka wody z lyzeczka lnu (pije len bo nnkt z nadzieja na okres... )Sniadanie: 2 kromki chleba razowego z maselkiem,serek wiejski,kawa inka z mlekiem,herbata owocowa II sniadanie(w szkole): 2 kromki chleba razowego z maselkiem,z szynka,lisciem salaty,rzodkiewka,jablko Potem(tez w szkole):spory kawalek tortu 18stkowego jogurtowo owocowego Obiad:barszcz czerwony z kromka chleba kotlet sojowy,2 pulpeciki cielece,spora miska salaty z rozrobionym sosem z oliwa z oliwek Po:2 garsci orzechow wloskich Kolacja: nalesnik z serem z jogurtem naturalnym greckim Potem:mozliwe ze piwo I jak to widzicie? W ogole to macie jakies pomysly jak moge zmniejszyc ilosc chleba w ciagu dnia?Na kolacje pasowalby tu chleb ale wtedy wychodzi 7 kromek chleba dziennie;/ troche nudno.Chce jakos to urozmaicic.I dziekuja za ostatnia ocene jadlospisu ![]() |
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R
I Śn:Musli (miseczka) z mlekiem i kaszką manna (suszony banan,maliny,rodzynki platki itp.)-oj smakują mi II Śn:jabłuszko i mandarynka Ob:Zupa grzybowa z kluskami z grzybkami i odrobiną marchewki ( 2 talerze :P) Pod:pomarańcza Kol: Activia naturalna - jogurt (210g) z płatkami owsianymi i rodzynkami Po prosze o ocenkę
Każda kochana kobieta jest księżniczką w oczach tego, kto się o nią ubiega, i w swoich własnych. Edytowane przez xXxKiciaxXx Czas edycji: 2010-04-30 o 12:28 |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i owoce jako posiłek- nie pasuje mi. + węgle na kolację |
|
|
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze zabiegane R,
od rana do teraz poza domem dlatego trochę poplątane, ale trzeba sobie jakoś radzić :1) owsianka : 6 łyżek płatków, suszki: 5 śliwek, 3 morele, garść żurawiny, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i piernikową, wieśniak 200g przekąska: spore jabłko, kawa z mlekiem 3.2% 2) 7 placków owsianych marchewkowych : 4 białka + 2 żółtka, 3 kopiaste łyżki owsianych, 2 otrębów owsianych, 1 pszennych, duża tarta marchewa, cynamon, do tego duży pomidor 3) wieśniak 200g plus kopiasta łycha mielonych migdałów, 6 orzechów włoskich, cynamon ![]() 4) sałatka z puszki tuńczyka, jajka, pół pęczka rzodkiewek, pomidora i szczypiorku i pewnie wpadnie kilka plastrów twarogu na noc ![]() kurde, coś za dużo znowu chyba ![]() Można prosić o ocenkę...?
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie mi ze mam jeść 5-6 ja po podwieczorku i wszystkich tych daniach jestem normalnie 3 razy większa brzuch mi puchnie i w ogóle;/ a naprawdę mało zjadłam i zjadłam ten podwieczorek
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R-proszę o ocenę
1śn owsianka z jogurtem nat żurawinka ,otręby słonecznik pomarańcza 2 śn2 jajka w koszulkach 2 kawałki grahama marchewka ob pierś pieczona nadziewana serem z dukana do tego 3 kulki ryżu brązowego ze szpinakiem podw serek danio +grahamka (niestety nie było mnie w domu) kol tuńczyk z ogórkiem |
|
|
|
#1588 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oceń mój jadłospis. 1200kcal, prosze o pomoc ;-)
dzisiejsze R:
śń: kromka chleba razowego z twarożkiem president 4%, ogórkiem zielonym, pomidorem, czerwoną papryką i pieprzem, jogurt naturalny danone 135g z łyżeczką płatków migdałowych, łyżeczką otręb granulowanych, 5 rodzynkami, cynamonem, przyprawą korzenną, herbata 2śń: jabłko ob: 7 łyżekj surówki z marchewki i jabłka, krokiet z kapustą i grzybami bez panierki (czyli w sumie sam środek: kapusta z grzybami )podw: 80g twarogu chudego z łyżeczką otręb i płatków migdałowych, cynamonem, przyprawą korzenną, herbata kol: 'sałatka': 90g twarogu chudego, 2 rzodkiewki, 2 pomidorki cherry, szczypiorek, kawałek ogórka zielonego, pieprz, łyżeczka sosu chilli (w 100g tylko 18kcal ), herbata+ 2l wody niegazowanej Z góry dziękuję za ocenę
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanie (wzięłam się za siebie, nie chce znowu chudnąć
)Śniadanie : owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, szklanka mleka 2%, łyżeczka miodu, 1/2 banana, kilka świeżych truskawek, kawałek startej wanilii, garstka posiekanych nerkowców, kubek kawy zbożowej marsz do szkoły - 30 min II Śniadanie : "mokra" taka z paczki Oskrobi kroma chleba żytnio-razowego z siemieniem lnianym i ziarenkami soi (90g i około 200kcal, jak wynika z opakowania ) ), sałatą, wędzonym łososiem -plaster (ok.25-30g), musztardą, koperkiem, natką, kilkoma splastrownymi rzodkiewkami, plastrami ogóra świerzego i papryki (taki "hamburger" wyszedł ), potem jeszcze wszamałam kalarepkę ![]() marsz ze szkoły - 30 min Obiadek: 2 młode ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka na twardo (i ciepło ) z chrzanem i natką, pęczek botwinki (już ze sporawymi buraczkami ) duszony na płaskiej łyżeczce masła z przyprawamispacer do kumpeli - 30 min + 30 min powrót 1h jazdy rowerem ![]() Kolacja: serek wiejski 200g z garścią orzechów laskowych i odrobinką cynamonu + wielkie i pyszne jabłuszko, kubek herbatki czerwonej z plastrem cytryny nauka dodatkowo 1,5l wody niegazowanej i co lepiej? Ślicznie proszę o ocenkę i jeśli ktoś mógłby podliczyć kcale to była bym wdzięczna, bo sama zawyżam a chciała bym wiedzieć ile mniej więcej spożywam w sensie czy jest w miarę ok
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-04-29 o 21:58 |
|
|
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
reszta jw.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

Ciasto francuskie na R - OUT!!

(08.03)69
=> (28.03)67.3
(24.10)=>> 

)