![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
Bziu, zmieniasz te avki i potem cie nie poznaje
![]() Idę na prywatną uczelnie, więc ta matura z biologi nie jest mi tak naprawdę potrzebna żeby się tam dostać. Chciałam ją zdać dla siebie, bo jakoś głupio nie zdawać mi nic dodatkowego, a tak może miałabym też jakieś wyjście alternatywne. A mam też w planach na drugim roku rozpocząć drugi kierunek. Padło na biologie, bo to jedyny przedmiot prócz polskiego, który lubię. Ale mamy grudzień, ja tak naprawdę nic nie umiem, a wiem, że materiału jest dużo. Nie mam talentu do nauki i żeby coś wkuć muszę naprawdę nad tym posiedzieć, a to nie są łatwe rzeczy... Nie wiem czy jest sens się z tym szarpać. Wpadł mi natomiast do głowy pomysł z rozszerzonym polskim. Zawsze lubiłam ten przedmiot i jest chyba jednym, z którego mam zawsze 4 bez większego wysiłku. Czytam bardzo dużo, ale kiedy we wrześniu na lekcji wspomniałam coś o rozszerzonej maturze, pani powiedział mi, że jest trudna, że wymaga mnóstwo pracy i czasu. Ogólnie mnie zniechęciła. Nie wiem co robić... Może coś doradzicie? ![]()
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ Edytowane przez chococabana Czas edycji: 2010-12-06 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Lavi, kochana jesteś ![]() chococabana Dużo nauki z pol? Czy ja wiem? Jestem na humanie i szczerze mówiąc tego nie ma aż tak dużo. Musisz posiedzieć w filozofiach i konwencjach lit, no i jakieś pojęcia z lektur. Bo i tak dostałabyś tekst, którego nie znasz. Trzeba umieć to ze sobą powiązać, pisać o toposach, odwołaniach, takie lanie wody ale trochę konkretów i regułek, przynajmniej ja tak to widzę ![]() Jeśli chcesz, to dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1566 |
Konto usunięte
|
dzisiaj po wyniekach matur z operonu i cke dostalam pozytywnego kopa do nauki-nie jest zle, bedzie lepiej!!
![]() jeszcze czekam na biologie, ale to bedzie porazka czuje -_-' a mozna gdzies zobaczyc dokladny rozpis kazdego zadania i jego punktacji jaka uzyskalysmy indywidualnie z matury z cke? |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Kurczę dzisiaj już nie mam czasu na nic ![]() Co do matur - u nas jeszcze nie ma wyników z cke, a operonu nie pisaliśmy. Mam pytanie: czy któraś z was pisała maturę operonowską z fizyki?? Jak wam poszło? Jak oceniacie poziom trudności? Głupio się przyznać, ale nie miałam jeszcze okazji usiąść nad tym arkuszem, może dzisiaj wieczorem znajdę czas...Kolega, który ją pisał w szkole uzyskał 8% i ogólnie w jego klasie (matfiz w najlepszym liceum w mieście) maturę oblało 3/4 klasy ![]() ja lecę do nauki bo nie wyrobię się na jutro... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do matury z fizyki, wynik z podstawy to był max 22%, rozszerzeń gościu jeszcze nie sprawdził, mówił, że rzucił okiem i biorąc pod uwagę czas jaki został do matury radziłby osobom, które pisały fizykę R pisać fizykę P ![]()
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 4 z polskiego, też nieźle mi idzie, ale jakaś mega dobra w wywpracowaniach nie jestem ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Z angielskiego ani dobrze ani źle- 73% Ogólnie to mam strasznego doła
![]() |
#1570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
Kurcze Dziewczyny HELP, mam jutro spr. z Genetyki i nie umiem znaleźć w Internecie porządnego wytłumaczenia co to jest KOMPLEKS TRANSLACYJNY?? Może, któraś wie? Byłabym niesamowicie wdzięczna!
![]()
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
nam profesorka daje z kazdego dzialu materialy, tak ok 4 strony a4 i robi pozniej z tego kart, wiec musimy sie tego nauczyc zeby miec dobra ocenkę, a tak to nic wiecej
![]()
![]() |
#1574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na chwilę obecną z R geo wyszło mi 45% bodajże, więc TRAGEDIAAAA! Ale sama widzisz, że 60% materiału przede mną. Notatek nie robię, podkreślam i koloruje moje operonowskie repetytorium...
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Raczkowanie
|
Kurczę masakra jakaś z tą fizyką... Ja się tak na poważnie za naukę do matury wziełam się dopiero w październiku, więc dosyc późno. Jak się przygotowuję? Chodzę na korki, tam robię zadania z operonu, w tym tygodniu mamy zacząc całe arkusze, w domu robie zadania ze 'zbioru prostych zadań z fizyki', starego mendla i od czasu do czasu kruczka + od dzisiaj zbiory w poprzedniego postu. Teorii uczę się cz 'Podstaw fizyki' Halliday'a. A wy z czego korzystacie?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
a to fajnie, że was tym motywuje, ja dopiero jestem na przemyśle z geo w szkole...
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Uff, niedawno wróciłam po całym dniu załatwiania spraw urzędowo-zakupowych (wolne od szkoły, taaak
![]() ![]() ale... damy radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostaliśmy wyniki z CKE. Mam 96%. Trochę gorzej niż operonowa, ale i tak to u nas jeden z najlepszych wyników. ![]() Dostaliśmy też chemię ![]() Ja korzystam z fizyki jeszcze z Zbioru zadań dla kandydatów na uczelnie wyższe (wyd. chyba Politechnika Warszawska). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Rozeznanie
|
Ja też niedawno wróciłam. Zaraz biorę się za angielski. Jutro mam wolne, bo póki co nie ogarniam chemii :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w sumie nie wiem czy fiza będzie aż tak potrzebna, bo na większość kierunków na polibudzie ma niskie progi, a licze że matme zdam dość dobrze. No ale jako, że fizyka ważna jest postanowiłam ponadrabiać braki i jak najwięcej wiedzy wchłonąć już w liceum. ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak źle ci poszło? ![]() ![]() I co sądzisz o tym zbiorze? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Kolega właśnie dzwonił, że załapaliśmy się na wycieczkę i jedziemy na 4 dni do Pragi za 2,50zł
![]()
#1583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czytam dany temat, to co wydaje mi się trudniejsze powtarzam. Zrobiłam mapę, litosferę, atmosferę, hydrosferę i jestem w połowie pedosfery. Mam wrażenie, że nic nie umiem... Notatek nie robię, bo to wg mnie strata czasu, dopisuje do Operonu to, czego nie ma w nim, a jest w Gregu. W święta zrobię zadania. No i do końca stycznia chcę skończyć całość, żeby w marcu i kwietniu robić powtórki. I wiesz co? Boję się, że za 4 miesiące nie będę umiała tego, czego nauczę się teraz... Co do matur: jutro oddadzą nam matmę z CKE- już nie mogę się doczekać ![]() Dziś dostaliśmy ang- podstawa 86%, rozszerzenie-bez rozprawki czyli na 32 putkty- 51,5% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uczycie sie jeszcze ?;>
![]() |
#1585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z chemii miałam 63% ![]() A ty zdajesz rozszerzoną matmę? Z fizyki podoba mi się ten zbiór, ponieważ na końcu są nie tylko odpowiedzi, ale również modelowe rozwiązania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To nie jest taki zły wynik. ![]() ![]() To fajnie, że są takie modelowe rozwiązania - tego mi często w zbiorach brakuje, bo gdy nie wiem jak coś rozwiązać to ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny... mam szansę na wyjazd na studia do U.K. bez certyfikatu językowego, ale musiałabym zdawać maturę z agnielskiego... a co do tego mam jakieś opory, i... i nie wiem co zrobić. pojawia się ogromna szansa, ale mam pełno obaw co do wyjazdu samej do obcego państwa, miałabym dwa razy więcej nauki: język i materiał ze studiów i tak dalej...
mam totalny mętlik w głowie a maksymalnie dwa tygodnie na decyzję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta czy mogłaby mi któraś "zgermanizowana" pomóc?
![]() Potrzebuje, żeby sprawdzić mi zdania. Rosiek, ja bym jechała. Języka nigdy dość. Ale to tylko i wyłącznie Twoja decyzja.
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2010-12-06 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zadomowienie
|
Ja nie
![]() ![]() chociaż powinnam się uczyć matmy albo fizyki ![]()
#1590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A można wiedzieć skąd nagle pojawił się ten pomysł? Kto ci to zaproponował itp.? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.