|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Witam wszystkie PMki2012
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() coraz nas więcej ![]()
![]() |
#1563 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem pod wrażeniem sali - piękna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym, mam pytanie (może głupie, ale....) : czy jeśli (hipotetycznie) 2 nasze obrączki kosztowałyby tyle, ile 14 g tego naszego złota, to czy kwotę za pozostałe 6 g możemy odjąć od robocizny? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam sobie 2 dni wolnego od nauki, więc dziś będę musiała już siąść i się za nią wziąć :/......... A tak mi było dobrze.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie nowa, to i będą się bardziej starali przy obsłudze, bo im będzie zależało na dobrej opinii. No i duża oszczędność ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Razem będziemy przeżywać, ale stres będzie minimalny ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- tusia mając 20 g złota zaoszczędzicie bardzo dużo. Moim zdaniem może Wam również za robociznę mniej policzą, jak powiesz złotnikowi, że to złoto, które pozostanie, chcesz im zostawić w rozliczeniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli tylko na tej nowej sali będą mieli termin wolny, to myślę, że możecie ją zamówić. Cytat:
![]() I cieszę się, że gono znowu sie powiększa! Hym, wszystko zależy od jubilera. Może być tak, że pójdzie na wasz układ i weźmie całe złoto. Najlepiej zapytać fachowca.
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nedda zgadzam sie z opinia gosza_m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi tak szczerze od strony wizualnej ta nowa sala jest duzo gorsza niz Arkadia? ![]() Bo wszystkie tak sie zachwycalyscie nad nia ze juz sama nie wiem ![]()
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
gdybym miała wybierać patrząc tylko na wygląd sal (pomijam różnicę cen) to osobiście wolałabym zrobić swoje wesele w tej nowej. Arkadia jest dla mnie sala bardziej balową i chociaż wizualnie podobają mi się tego typu sale, to osobiście wolę troszkę "skromniejsze" i dlatego wybrałabym tą nową. lepiej bym się tam czuła. nie wiem czemu- może dlatego, że nie do końca przemawia do mnie podłoga w tej Arkadii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Wracam do świata żywych. Próbuję Was nadrobić, ale niestety prządziecie te posty jak szalone ![]() No i oczywiście tłumacze się czemu tak długo. Jak pisałam wcześniej zmarł mój wujek i cała sytuacja w związku z tym nie była przyjemna i nie zachęcała do radości. Ale dałam radę. Później kłótnia z TŻ-tem taaka mega poważna ![]() ![]() Ale jak by tego było mało pokłuciłam się z "przyjaciółką" dlaczego piszę w ten sposób bo tak jak mnie potraktowała to nie wiem czy powinnam ją tak nazywać. Od jakiegoś czasu nasze relacje nie układały się najlepiej, ale oczywiście starałam sie podtrzymać to na skrawkach tego co było. Dodam że znamy się od dzieciństwa i dużą role odegrały emocje- w końcu szkoda zaprzepaścić tyle wspólnie spędzonego czasu. Ale wracajac do rzeczy pewnego razu poporstu przestała się odzywać - pomyslalam ok może ma gorszy dzień dam jej chwilę. Minął jeden, drugi, trzeci - więc pytam co jest nie tak? Coś powiedziałam - nie, coś zrobiłam - nie, wiec wychodzi że nic się nie stało a jest co raz gorzej ![]() ![]() Dziewczyny wybaczcie za to użalanie się ale poprostu musiałam.
#1571 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Zarejestrowałam się dawno, ale mało co się udzielałam. Czy można do Was dołączyć? Chyba jedynym kryterium, to termin ślubu w 2012 roku, tak? ![]() Może napiszę kilka słów o sobie/nas: Ze swoim TŻ znamy się prawie 11 lat a jesteśmy ze sobą od niecałych 5 lat ![]() Zaręczyliśmy się we wrześniu 2010 a ślub zaplanowaliśmy na 05.05.2012r. ![]() Ze względu na fakt, że ślub i wesele odbędą się w mieście, z którego pochodzę a w chwili obecnej mieszkamy w innym mieście, to już zaczęliśmy załatwiać niektóre sprawy. Na chwilę obecną mamy załatwione: 1. wstępnie zaklepaną godzinę ślubu w kościele (przy następnej okazji jak będziemy w domu, to musimy podejść do kościoła i się przypomnieć, żeby przypadkiem innej pary na tą godzinę nie zapisali). 2. Mamy podpisaną umowę z domem weselnym (niestety zdjęć nie mam) z gwarancją niezmienności ceny. 3. Podpisaliśmy umowę z zespołem 4. W chwili obecnej szukamy fotografa - mamy jednego na uwadze, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na 100% czy to będzie właśnie ten. 5. Fryzjerkę już mam zaklepaną Jeszcze z pilnych spraw, to mamy do załatwienia noclegi dla gości. Jeśli chodzi o suknię, to jestem na etapie poszukiwań w Internecie - myślę, że oglądać i mierzyć w salonach zacznę po wakacjach. Podaję linka do strony z suknią, która ostatnio wpadła mi w oko (i wyjść z niego nie chce ![]() http://www.fularazywczyk.eu/kolekcja...almagra_20.jpg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kryterium jak najbardziej spełniasz ![]() ![]()
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
malinkowo88 nie ma co "przyjaciółka" pełną gębą
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |||||||
Wtajemniczenie
|
kicia i jagodzia, normalnie nie mogę się już doczekać tych Waszych fotorelacji
![]() ![]() nena, ale masz piękne te oczyska ![]() ![]() _Paulinka_, a ta obrączka, co ją wkleiłaś, to z żółtego, czy czerwonego złota? Bo też mam 2 takie szerokie i u mnie to jest czerwone, tzw. ruskie złoto, podobno trochę tańsze od żółtego. Cytat:
Co do sal: no więc obie wyglądają pięknie i świetnie rozumiem Twój dylemat. Z jednej strony droższe, ale już wiesz, jak wygląda, a z drugiej obawa, czy wszystko będzie jak na wizualizacjach, ale naprawdę duża oszczędność. Trudny wybór, ale chyba faktycznie dobrze lepiej wybrać tę nową - zawsze najbardziej się wtedy starają, podejrzewam, że jeszcze sporo upustów dostaniesz na zachętę, a obsługa będzie na pewno najlepszej jakości, bo budując takie cacko nie mogą sobie pozwolić na nic innego... Nie wiem, jak ja bym postąpiła w tej sytuacji, ale bardziej przychylam się do Trzech róż.... Cytat:
![]() Cytat:
Ale grawer 100zł to bardzo dziwne, u większości jubilerów jest to usługa gratisowa. Cytat:
![]() ![]() Eh, coś Ci się tam pewnie delikatnie uszkodziło, ale to się zdarza czasem.. Jeśli się bardzo niepokoisz, to zadzwoń do gina, ale myślę, że to nic poważnego ![]() Cytat:
Natomiast ten pomysł Twojego DJa bardzo mi się spodobał - pozwól, że podkradnę go do swoich inspiracji weselnych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Twojego pytania, to powiem Ci, jak mieli nasi znajomi: robili sobie obrączki w Puławach i mieli swoje złoto (nie wiem, ile, ale wychodzi mi na to, że sporo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witam Nową PM ![]() I coraz nas wiecej z Lubelskiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
lecę na odświeżenie loczków
![]() ciekawe jak tam przymiarka kici ?? bo Jagodzia to dopiero koło 18 ma spotkanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() malinkowo, no co za dziwna dziewczyna ![]() ![]()
![]() |
#1579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witajcie!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdrość??? ale o co? Nic konkretnego mi nie przychodzi do głowy. Chyba że mój ostatni awans, ale ona ma równie fajne stanowisko. NIestety jestem w kropce bo nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić, czy jeszcze raz zapytać spokojnie o co chodzi, czy jak? Zostawić tak jak jest - nie odzywając się? to głupota.
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
![]() Jagata - witaj serdecznie, suknia śliczna....widzę że nie tylko województwo lubelskie króluje u nas na wątku ale również falbankowe doły sukien Dziewczyny, czy nie jest tak że wszystkie do tej pory, które już mają swoje suknie maja falbaniaste doły. Seagirl - Ty na pewno, Kicia i Jagodzia tez będą miały, czy już coś pokręciłam?? ![]() Kicia - dawaj tu tę suknię, bo już od pół godziny zaglądam, a tu ani widu ani słychu, a póki co nie za bardzo mam co robić w pracy ![]() malinkowo - ja myślę, że może chodzić o Twój ślub. Czy twoja "przyjaciółka" jest zamężna, albo ma chociaż chłopaka?? Ja zaobserwowałam, że kilka moich koleżanek zrobiło się jakby bardziej chłodnych, od momentu kiedy zaręczyliśmy się z Tż. może to też moja wina bo w kółko nawijam o ślubie, ale na prawdę staram się już gryźć w język i sama nie zaczynać tego tematu, z osobami które "nie są po mojej stronie" hihi Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-05-25 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
a ja będę miała subtelną, zwiewną bez falbanek
![]() ![]()
#1583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sporo już masz załatwione. Tak trzymać ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdradz szczegoly jaka sala i zespol ![]() Cytat:
Kochane BARDZO dziekuje za wszystkie opinie dzisiaj ok wszystko sie roztrzygnie- pojedziemy tam i ostetcznie zdecydujemy ja mam nrazie metlik w glowie. BTW co mysliscie o tej sukni
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
wogóle nie w moim stylu jak dla mnie dół sukni okropny góra w sumie też
![]()
#1586 |
Zakorzenienie
|
To chyba łabędź zienia, prawda?? W tej sukni kasia cichopek brała ślub, no i niestety z nią mi się kojarzy, a to już nie najlepsze skojarzenie. ale mam dla Ciebie niusa, jakbys byla na nią zdecydowana, na stronie buy vip mozna ją było kupić zdaje się za 9 tys zł. a jego oferty często wracają, z tą suknią pojawiła się już dwukrotnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja juz na szczescie czuje sie odrobine lepiej, choc zdrowa jeszcze nie jestem ;/ 14ego czerwca moj TZ ma oficjalne zakonczenie studiow i w zwiazku z tym jego tatus przylatuje. Mamy niestety zabraknie, bo zobowiazania w pracy .. Wiec nie wiem jak tydzien z jego tat wytrzymam ![]() Poza tym, juz tylko tydzien zostal do moich urodzin. O ja staaaaara :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio też miałam nieprzyjemną sytuację z bliską koleżanką ze studiów( bo nie lubię nadużywać słowa przyjaciel). Wyjechała gdzieś tam na erasmusa, później zrobiła sobie rok przerwy i została w Espanii, po powrocie wyjechała na praktyki i tak kontakt z jej strony sie urwał. Pisała tylko wtedy kiedy czegoś potrzebowała w sprawie studiów ( referaty, notatki, prace zaliczeniowe, projekty) oczywiście po to żeby skopiować i nie mieć z tym żadnej roboty. A ja głupia pisałam do niej co u niej?? opisywałam co u mnie i cisza. Wiec się cholewcia wnerwiłam i po ostatniej wiadomości na FB z zapytaniem o referaty, odpisałam że takowych akurat nie posiadam (bo ona jest teraz rok do tyłu i myśmy mieli inny program) i napisałam w prost, że denerwuje mnie to, że pisze tylko jak czegoś potrzebuje, sama siedzi na Kanarach i nic nie robi w sprawie studiów. tego samego dnia napisała do naszej wspólnej kumpeli, że przez moją wiadomość chce mnie z FB usunąć... Czujecie to!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tak w skrócie. Ostatnio nawet chciałam Wam to z FB opisać. Wkleiłabym Wam ten konkretny cytat, ale szkoda miejsca na piepszoty. Cytat:
![]()
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
Boziu Dziewczyny ale nadrukowałyście ...ale nadrabiam...
Witam wszystkie nowe PMki ![]() ![]() Pogoda u mnie normalnie ..ah szkoda gadać.... Boziu czekam z niecierpliwością na fotki z przymierzalni dziewczyn kici i jagodzi lecę bo muszę pozmywać o ogarnąć dom....wczoraj TŻ miał wolne to wiecie mam troche sprzątania... ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Dotk4 to Ty z czerwca tak jak ja ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.