|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Rozeznanie
|
a ja miałam zrobic devolaye ale niestety piersi z kurczaka były malutkie i po rozbiciu stwierdziłam ze nie bede sie w to bawić i zrobiłam kotlety smażone w cieście (smażę na olivie z oliwek takiej specjalnej do smażenia dzięki temu nie są ciężkie)....stwierdziłam ze moja Zuza jest dziwna zamiast jeść pyszne młode ziemniaczki z masełkiem to ona zażyczyła sobie jeść kotleta z pomidorami i tak sie zajadała a na deser zamiast banana to grejfruta zjadła ale ona zawsze była "inna" strasznie lubi wszystkie warzywa i owoce nawet czosnek je, cieszy mnie to i dziwi zarazem bo dzieci zazwyczaj wybrzydzaja...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-21 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
moj obiad to miseczka platkow czekoladowych
![]() martwie sie bo juz bardzo dlugo malo jem mam nadzieje ze to mnie na dniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Rozeznanie
|
Ja nie pisze ale czytam na biezaco jak cos
![]() Co do szczepien ja synka szczepilam w pl na wszystkie obowiazkowe plus rotawirusy, I uwazam to za najlepsze co moglo byc gdyz jak skurat wzial druga dawke to chyba po miesiacu wszyscy przechodzilismy mega ostra grype zaladkowa - on mial akurat 4 miesiace I go wszystko ominelo. ![]() ![]() A teraz w De uzupelniamy szczepienia bo tu sa z serii te obowiazkowe, czyli darmo - pneumogoki, meningokoki I ospa.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-01-21 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupy? A co to w ogóle jest takiegoo? ![]() Cytat:
Dziękuję za wsparcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za wsparcie. ![]() Za obrączki też płaciliśmy podobnie prawie 2 i pół roku temu. Całe zrysowane ![]() Ja też niestety borykam się z tym OWŁOSIENIEM!!! Miałam delikatny meszek przed ciążą a teraz czarne kłaczyska koło pępka i na lini "miłości". Piersi też się owłosił ![]() KOSZMAR ![]() Na brzuch również. [QUOTE=zuken;44701378]Dzień dobry ![]() Co do becikowego to właśnie odkąd weszły nowe przepisy o macierzyńskim to weszło też to, że trzeba mieć kartę ciąży założoną do 10 tygodnia ![]() ![]() /QUOTE] lipa ![]() Cytat:
Jeżeli chdzi o ból pleców to faktycznie może być od leżenia. Nie wypowiem się jeżeli chodzi o latanie ... najlepiej zaptać lekarza. Cytat:
![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Całej reszcie dziewczyn dziękuję za wsparcie i przepraszam ze nie zacytowałam. Wyszłam właśnie ze szpitala. Czekałam cały dzień na USG i musiałam się przypomnieć bo sobie o mnie zapomniała cała świta. ![]() No ale tak to jest jak lekarz prowadzący idzie na niezapowiedziany urlop i nikt inny się nie zainteresuje to trzeba jakoś samemu walczyć o uwagę. Po krwiaku ani śladu nie ma. ![]() ![]() aleeeeeeeeeeeeee jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER, ze nie ma juz krwiaka ![]() Najwazniejsze ze u dzidzi w porzadku, na pewno wszystko sie ulozy ![]() To jak najwiecej odpoczywaj !!! dbaj o siebie przede wszystkim buziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to musi być okropne uczucie, ale pociesz się, że te wszystkie przykre dolegliwości powinny szybko minąć mi z kolei dokuczają silne mdłości, ale nie wymiotuję, ale jest to równie męczące i przykre ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1570 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam że pisałyście o wózkach i szczepieniach, dla mnie to tematy na razie odległe tzn o wózku zacznę myśleć po usg połówkowym czyli w marcu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To będzie też pierwszy wnuk/wnuczka zarówno dla Rodziców i jak Teściów ![]() Super!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Bardzo dużo naskrobałyście... powoli nadrabiam ![]() A co do tego becikowego to wydaje mi się, ze nie trzeba mieć założonej karty ciąży do 10t ! Na karcie przecież widnieje informacja kiedy była pierwsza wizyta i na tej podstawie potem jest wydawane zaświadczenie z którym się idzie po becikowe ![]() Jutro idę do lekarza - zobaczę ile moja dzidzia urosła przez 1,5 tygodnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Przyczajenie
|
W pierwszej ciazy miałam robione usg bardzo często. Czasem nawet dwa razy w tyg jak leżałam w szpitalu. Dziecku to w żaden sposób nie zaszkodziło. Lepiej zrobić usg aniżeli sie stresowac, ze coś jest nie tak z maluszkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Angelika_2014 gratulacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
mi chlopak przed chwila zrobil frytki
![]() zjadlam z apetytem ![]() a co do spania mam nadzieje ze znowu nie przysni mi sie cos glupiego, bo odkad dowiedzialam sie o ciazy to mam koszmary ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=izka-1987;44720725]Hej, zaraz resztę nadrobię
[QUOTE=twin--maid;44718337]My szczepiliśmy synka tylko obowiązkowymi szczepionkami. Wydaje mi się, że i tak za dużo jest tych szczepień w tak krótkim czasie u takiego maluszka, który ma jeszcze nie ukształtowany do końca układ nerwowy. Teraz jak skończył 2 latka, został zaczepiony przeciwko pneumokokom w związku, że we wrześniu wybiera się do przedszkola. U nas co roku miasto funduje tę szczepionkę 2 latkom. Cytat:
Szczepionka nie gwarantuje, że dziecko nie zachoruje w ogóle, ale łagodzi przebieg. Znam przypadki gdzie dziecko leżało w szpitalu w ciężkim stanie po rota. Każdy robi jak uważa, ja wolę zaszczepić niż żałować. Według mnie ta szczepionka powinna być obowiązkowa i bezpłatna.
![]() |
#1579 | |
Wtajemniczenie
|
Czytam wasze wypowiedzi na temat szczepien i jestem zielona, duzo bede musiala sie nauczyc.
Ja dzis bylam na spotkaniu z polozna, w sumie za duzo sie nie dowiedzialam. Zmierzyla cisnienie, pobrala krew, probka moczu, wywiad i tyle. Nie mialam USG a mialam nadzieje, ze dzis mi zrobia pierwsze badanie. Niestety jeszcze nie slyszalam ani nie widzialam maluszka. Gdyby nie wysypka i sennosc zaczelabym sie zasanawiac czy testy sie nie pomylily.. odpukac!! Ale caly czas sie denerwuje.. Acha w ok 12 tyg bede miala USG i odrazu genetyczne, jezeli wszystko bedzie ok to przez cala ciaze za free nalezy mi sie tylko dwa badania USG. Za dodatkowe jak sobie zazycze trzeba placic 75funtow. ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- [QUOTE=angelika__2014;4472 5390]Dziękuję. Zawsze w domu to inaczej. Pocieszam się, że tutaj mamy opiekę 24h. Zakupy? A co to w ogóle jest takiegoo? ![]() CIĄŻA STABILNA ... to najbardziej wyczekiwane słowa w tym momencie na które chyba czeka każda z nas. Dziękuję za wsparcie ![]() No to ładnie. Mnie gin wystawił po 10 tygodniu bo wcześniej nie widział takiego sensu bo ciąża była i jest dalej zagrożona. ![]() ![]() Dziękuję za wsparcie. ![]() Za obrączki też płaciliśmy podobnie prawie 2 i pół roku temu. Całe zrysowane ![]() Ja też niestety borykam się z tym OWŁOSIENIEM!!! Miałam delikatny meszek przed ciążą a teraz czarne kłaczyska koło pępka i na lini "miłości". Piersi też się owłosił ![]() KOSZMAR ![]() Na brzuch również. Cytat:
Super, cieszymy sie razem z Toba. Bedzie dobrze ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-01-21 o 23:55 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
Hej ,dziś nie śpię już od 4 tak mi było niedobrze
![]() ![]() angelika__2014- super ,że już jesteś w domu i po krwiaku nie ma śladu Składniki - butelka żuru - 2 ząbki czosnku - ziemniaki - liść laurowy - ziele angielskie (3-4 ziarenka) - sól, pieprz - wkladka - wędzona kiełbasa (ewentualnie biała), -śmietana kwaśna 1.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. 2. Do garnka z gotującą wodą włożyć kiełbasę (ja daję sporą ilość i kroje w plasterki ), , czosnek w ząbkach i przyprawy. Chwile pogotować. 3. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę . Gdy będą jeszcze lekko twarde (a gotują się szybko, bo są pokrojone) wlać żur. Zagotować. 4. Po paru minutach dodać śmietanę (kwaśną). Ja robię mniej więcej tak jak w tym przepisie z tym ,że przyprawiam pod siebie bo osobiście lubię dość kwaśną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||||
Rozeznanie
|
Hejka jaki ja miałam dzisiaj koszmar nie pamiętam w ogóle kiedy ostatnio mi się coś śniło A dziś to Tż obudził mnie w nocy bo ryczałam przez sen aż poduszkę miałam mokrą . Śniło mi się ze poszłam do łazienki siku i poroniłam krzyczałam i ryczałam ze nawet nie zobaczyłam dzidzi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj zabierałam się za wielocytowanie, ale mi nie wyszło. Jak czytam na tel. to zazwyczaj planuję, że odp na zwyklym kompie bo nie wiem jak cytować na tel..i jak już się zabiorę to okazuje się, że tyle nowych stron, że nie nadrabiam. Współczuję takiego snu. Miałam wczoraj nieciekawy wieczór. Była u mojego gina, który zmierzył mi ciśnienie i było bardzo wysokie 144/90 co dla mnie jest nietypowe bo ja po kawie mam 110/50. Kazał mi mierzyć 3x dziennie. Myślę, że była to reakcja na stres. Mam bardzo nerwową sytuacje w pracy i chciałam poprosić go o L4, żeby nie musieć się denerwować. Po takim ciśnieniu kazał mi odpoczywać i dał zwolnienie z automatu. Naczytałam się, że lekarze wcale nie są tacy chętni do dawania zwolnień. W pierwszej ciąży pracowałam do 30 tc i na siłę mnie wysłano na odpoczynek. Tylko atmosfera pracy była inna, teraz to już corpo gdzie liczą się wyniki. W kazdym razie wieczorem bardzo napinał mi się brzuch i nie mogłam złapać oddechu, wpadłam w panikę, że może dojść poronienia. Przez to nie mogłam długo zasnąć. Przestraszyłam się. Dlatego wiem, że najważniejsze jest Dziecko, a nie stresy głupotami. Pisalyście wcześniej o latanii w ciąży. Ja latałam regularnie służbowo. Pierwszy raz na swoje wakacje w chyba 10 tc do Portugalii...i nic Nam nie było. Przesłałam po 6 m-cu bo brzuch mi się mocno napinał w samolocie. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ...w książce M. Montigniaca o żywieniu dzieci przeczytałam coś takiego: " Na początku ciąży może pojawić się przejściowe chudnięcie i wymioty, co zazwyczaj oznacza, że kobieta spodziewa się raczej dziewczynki niż chłopca". Co wy o tym myślicie? Ja w pierwszej ciąży miałam wymioty, ale raczej tyłam szybko niż chudła...i urodziłam córeczkę. Teraz wymiotowałam na potęgę a waga stoi w miejscu. Moja koleżanka mdłości miała całą ciążę i ma synka, druga to samo 2 synków. Ciekawe skąd ta teoria...??? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dziewczyny współczuję Wam tych kosztów, zgadzam się z naszą koleżanką (przepraszam nie zapamiętałam niku), że taniej byłoby wykupić abonamet w luxmedzie, enelmedzie itp. i mieć stała pewną opiekę bez kolejek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||
Zadomowienie
|
![]()
U mnie dziś pada śnieg
![]() Cytat:
współczuję takich snów ![]() ![]() Cytat:
druga natomiast od samego początku czuła się dobrze i szybko zaczęła przybierać a wadze a ma dziewczynkę ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-22 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
u mnie jeszcze ani razu snieg nie padal
![]() a szkoda bo strasznie lubie zime ![]() przypomina mi sie wtedy dziecinstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A szczepionki nie wszystkie są dożywotnie. Na pewno tężec powinno się co 10 lat odnawiać (taka mądra jestem ale sama się oczywiście nie zebrałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia czekamy jeszcze na Ciebie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na szczescie to tylko sen ![]() mi sie jak cos sni z dzidzia to np. ze mowi mama takie malutkie przed chwila sie urodzilo i powiedzialo mama ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też lubię zimę może nie taką z mrozem -20 i nie taką która trwa 5 miesięcy ![]() ![]() No i oczywiści co roku w grudniu liczę na białe święta BN ale już po woli chyba tracę nadzieję,że kiedyś się doczekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1589 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kasiuulad trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() też zastanawiam się jak to jest z tym becikowym. Ginekolog prowadzący ciąże wykrył ją 23 grudnia (6 tydzień ciąży wg usg, a 7 wg OM). Nie założył wtedy karty, bo stwierdził, że to za wcześnie. Następną wizytę miałam mieć 10.01, ale lekarz się pochorował i mi przesunięto - chciano o 2 tygodnie, ale wykłóciłam się o wizytę na 15.01. 15.01 założono mi kartę ciąży i wpisano na niej 10 tc (według OM) - według usg dziecko jest kilka dni młodsze. Datę pierwszego badania położniczego wpisano mi 15.01 a nie 23.12.2013. I co z becikowym? Karta niby jest założona w trakcie 10tc. Cytat:
![]() U mnie też kilka razy pojawiły się koszmary - 2 z nich dotyczyły poronienia - budziłam się z płaczem. Na szczęście od tygodnia nie mam złych snów i oby nie wróciły.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-22 o 10:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() jak tam nastroje dzisiaj? Bo ja mam się kiepsko. Tak mnie mdli, w głowie mi się kręci, a tu w pracy trzeba siedzieć. A wczoraj powiedzieliśmy rodzicom ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.