Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-13, 18:45   #1561
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Robie research internetu w poszukiwaniu kosmetykow do pielegnacji...koniec z przypadkowym szajsem z drogerii to co sie dzieje z moja twarza po ciazy to jakis koszmar nie dosc ze problem z wypadajacymi wlosami to jeszcze na tym polu porazka. A pod koniec ciazy mialam taka piekna buzke... Szkoda tylko ze to eko takie drogie ale musze jakos logicznie zaczac dzialac a nie byle jaki zel potem krem i spac bo skora szaleje gorzej niz za mlodych lat Jesli cos sie sprawdza mieszanym cerom chetnie poczytam
ja dojrzewam do wydania kasy na ziemię egipską. Zupełnie odstawiłam podkład kilka miesięcy temu i bardzo mi się cera poprawiła. tylko brązera używam
Stary 2016-08-13, 18:46   #1562
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
ja dojrzewam do wydania kasy na ziemię egipską. Zupełnie odstawiłam podkład kilka miesięcy temu i bardzo mi się cera poprawiła. tylko brązera używam
Ja mam obrzydliwe przebarwienia po ciazy. Musze kryc

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 18:53   #1563
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
A na ktorym zadupiu mieszkasz? Bo my chcemy na jakies uciec
Wawer, takie "pośrodku niczego" - parku ni ma a w lesie dziki
Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
kocie a nie mozesz sie umawiać na kawe w swojej okolicy?
lokalizacja patrz wyżej - jak proponuję coś względnie niedaleko (w zasięgu nawet spaceru z wózkiem) to jest "łolaboga, jaki tam przecież dojazd ciężki! nie może być w centrum???" ale to moje znajome (nie dzieciate) takie ciężkie, wspólni znajomi zwalają się do nas do domu bez marudzenia
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 19:08   #1564
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za cudo pierwsze slysze
??? Jakie ma dzialanie?
Ja podklady uzywam od wielkiego dzwonu ale mozliwe ze i tak szkodzi bo cera bardzo kaprysna.
Cytat:
Ja mam obrzydliwe przebarwienia po ciazy. Musze kryc

Tez mam przebarwienia w okolicach oczu,nigdy nie mialam a tu bach
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 19:16   #1565
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Roses, widocznie jak miesiączka może się synchronizować to i dzieci mogą
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 19:23   #1566
martunia_199
Zakorzenienie

Mąż wrócił że spotkania w kościele przed chrztem i jutro jest uwaga 9!!!! Chrztow

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 19:24   #1567
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mąż wrócił że spotkania w kościele przed chrztem i jutro jest uwaga 9!!!! Chrztow

żeby imion nie pomylili, pilnujcie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 19:28   #1568
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dziwie sie sama chcialam chrzest w ta niedziele

Udanych imprez dziewczyny!
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 19:31   #1569
no_doubt
Wtajemniczenie

iwonia łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o teściową...utożsamia wszystkie cechy i styl bycia, jakich ja bym nie chciała mieć i jaką teściową nie będę...

Wasze pociechy już atakują gryzaki? jakie macie? ja bym chciała jakieś fajne kupić...

Chciałabym kupić jakąś fajną książeczkę do czytania...wiem, że nic nie rozumie, ale chciałabym jej czytać

Jaki zabawy praktykujecie? Moja uwielbia "koci - koci - łapsi" tak przy tym super guga, że szok

Dzisiaj mnie strasznie Miśka nastraszyła, bo obudziła się ze strasznym płaczem... 10 minut ją uspokajałam...aż łezki leciały

Życzę jutro powodzenia na chrztach

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 20:04   #1570
Monanka83
Zakorzenienie

moja tez się ostatnio potrafi wybudzić z takim krzykiem...musimy być silne w tym skoku

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

nasz tatko juz jutro wraca!!! juupi!!!
Stary 2016-08-13, 20:08   #1571
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez się ostatnio potrafi wybudzić z takim krzykiem...musimy być silne w tym skoku

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Krzyk i u nas jest podczas snu tzn. Po przebudzeniu krzyczy

Oj boję się tej mszy jutrzejszej z taką liczba chrztow. Nie dość że jesteśmy akurat w skoku rozwojowym plus choroba to jeszcze 9 masakra

Chciałam nakarmić moje dziecko po kąpieli ale powiedział NIE centralnie uslyszalam nie... woli smoczka

Ząbki
Synuś
+2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 20:12   #1572
fablous
Zakorzenienie

Mamy dziś babski wieczór z Alą, tatulek wybył na spotkanie w męskim gronie.

Cytat:
Robie research internetu w poszukiwaniu kosmetykow do pielegnacji...koniec z przypadkowym szajsem z drogerii to co sie dzieje z moja twarza po ciazy to jakis koszmar nie dosc ze problem z wypadajacymi wlosami to jeszcze na tym polu porazka. A pod koniec ciazy mialam taka piekna buzke... Szkoda tylko ze to eko takie drogie ale musze jakos logicznie zaczac dzialac a nie byle jaki zel potem krem i spac bo skora szaleje gorzej niz za mlodych lat Jesli cos sie sprawdza mieszanym cerom chetnie poczytam
Ja mam cerę mieszaną, policzki ok ale strefa T mi się świeci bez pudru matującego. Czasem pojawiają się jacyś nieprzyjaciele, niby nie ma tego dużo ale wkurzają. Największy problem mam z brodą, ostatnio co rusz coś mi w tych okolicach wyskakuje
Póki co najlepiej się u mnie sprawdzała seria Dermedic Normacne, zauważyłam znaczną poprawę. Naturalnych kosmetyków nie próbowałam więc tu nie pomogę

Ja też teraz rzadko kiedy nakładam makijaż, nie pamiętam kiedy ostatnio kupowałam jakiekolwiek kosmetyki kolorowe. Tego co mam w ogóle nie zużywam więc zapasy się nie kończą. Parę razy nałożyłam w domu korektor albo jakiś lekki podkład to kończyło się tak, że brudziłam bodziaki Ali jak się do niej przytulałam Więc olałam temat i make up jest u mnie grany tylko jak gdzieś wychodzimy a ma to miejsce rzadko niestety

Cytat:

Ależ będzie koncert jakby te wszystkie maluchy zaczęły płakać
Ale oczywiście życzę aby obyło się bez płaczu i żeby Tymonek trzymał fason.
Powodzenia wszystkim chrzczącym jutro

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość

Jaki zabawy praktykujecie? Moja uwielbia "koci - koci - łapsi" tak przy tym super guga, że szok
Ala uwielbia kiedy miziam ją tetrą po buzi, takimi jednostajnymi ruchami, od prawej do lewej albo z góry na dół. Dodaję do tego jakieś efekty dźwiękowe i mała aż piszczy z radości

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 20:17   #1573
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja byłam przerażona tym płaczem...jak długo to będzie trwało? A jeszcze we wtorek szczepienie...

Nasz tatulek za tydzień wyjeżdża na 2,5 miesiąca....
Cytat:
Krzyk i u nas jest podczas snu tzn. Po przebudzeniu krzyczy

Oj boję się tej mszy jutrzejszej z taką liczba chrztow. Nie dość że jesteśmy akurat w skoku rozwojowym plus choroba to jeszcze 9 masakra

Chciałam nakarmić moje dziecko po kąpieli ale powiedział NIE centralnie uslyszalam nie... woli smoczka

Będzie dobrze Moja jak usłyszała organy od razu uderzyła w sen....i fakt, że jeden starszy chłopczyk za nami płakał, ale jej to nie ruszyło. Obudziła się przy chrzcie, a potem znowu odlot i sen. Apropo wody do chrztu: powinni ją kurcze delikatnie podgrzewać, bo jest niemiłosiernie zimna, a leją jej na główkę niemałe ilości, aż wszystkie dzieci się wzdrygały...

Ja też dam rękę uciąć, że moja podczas kwilenia mówi nie.... już widzę jak idzie do szkoły

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ala uwielbia kiedy miziam ją tetrą po buzi, takimi jednostajnymi ruchami, od prawej do lewej albo z góry na dół. Dodaję do tego jakieś efekty dźwiękowe i mała aż piszczy z radości
Dzięki wypróbuję na Miśce

Stary 2016-08-13, 20:55   #1574
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Olgierd uwielbia tańczyć ze mną znaczy się on sobie leży, ja go łapie za ręce i sobie tańczymy, rączka w górę, w bok, najbardziej lubi z jakiegoś powodu, gdy mu obydwie rączki podnoszę do góry.

Wszelkie łaskotki, zwłaszcza w szyję.

I uwielbia, żeby mu dać dłoń do łapania. Serio na wiele minut go to zajmuje.

Hm.. no słabo u nas z zabawami

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 20:58   #1575
ola0605
Zadomowienie

Ja polecam na twarz olej kokosowy, długo stosowałam krem La Roche Effaclar na niedoskonałości ale olej lepiej sobie z nimi radzi

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:

Polecam bronzer Lavertu, miałam ziemie egipska i ten jest równie dobry a kosztuje na Allegro ok 80-90 zł

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 21:02   #1576
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mamy dziś babski wieczór z Alą, tatulek wybył na spotkanie w męskim gronie.

Ja mam cerę mieszaną, policzki ok ale strefa T mi się świeci bez pudru matującego. Czasem pojawiają się jacyś nieprzyjaciele, niby nie ma tego dużo ale wkurzają. Największy problem mam z brodą, ostatnio co rusz coś mi w tych okolicach wyskakuje
Póki co najlepiej się u mnie sprawdzała seria Dermedic Normacne, zauważyłam znaczną poprawę. Naturalnych kosmetyków nie próbowałam więc tu nie pomogę

Ja też teraz rzadko kiedy nakładam makijaż, nie pamiętam kiedy ostatnio kupowałam jakiekolwiek kosmetyki kolorowe. Tego co mam w ogóle nie zużywam więc zapasy się nie kończą. Parę razy nałożyłam w domu korektor albo jakiś lekki podkład to kończyło się tak, że brudziłam bodziaki Ali jak się do niej przytulałam Więc olałam temat i make up jest u mnie grany tylko jak gdzieś wychodzimy a ma to miejsce rzadko niestety

Ależ będzie koncert jakby te wszystkie maluchy zaczęły płakać
Ale oczywiście życzę aby obyło się bez płaczu i żeby Tymonek trzymał fason.
Powodzenia wszystkim chrzczącym jutro

Taaa w dodatku Tymon jak zacznie plakac to ochrypnietym głosem więc będzie czad

Cytat:
Ja byłam przerażona tym płaczem...jak długo to będzie trwało? A jeszcze we wtorek szczepienie...

Nasz tatulek za tydzień wyjeżdża na 2,5 miesiąca....

Będzie dobrze Moja jak usłyszała organy od razu uderzyła w sen....i fakt, że jeden starszy chłopczyk za nami płakał, ale jej to nie ruszyło. Obudziła się przy chrzcie, a potem znowu odlot i sen. Apropo wody do chrztu: powinni ją kurcze delikatnie podgrzewać, bo jest niemiłosiernie zimna, a leją jej na główkę niemałe ilości, aż wszystkie dzieci się wzdrygały...

Ja też dam rękę uciąć, że moja podczas kwilenia mówi nie.... już widzę jak idzie do szkoły

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Dzięki wypróbuję na Miśce
Ale nam się trafiły agenty na nie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-13, 21:11   #1577
ola0605
Zadomowienie

U nas Majcia zaczęła płakać pod koniec kazania a jak podeszliśmy pod ołtarz na chrzest to sie zaczęło ... Ale był wrzask, aż bordowa była. Uspokoiła sie jak usiedliśmy w ławce

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Ksiądz w dodatku nie usłyszał imienia przy tym ryku i ochrzcił jako Maria, tak ma na imię teściowa

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 21:29   #1578
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
U nas Majcia zaczęła płakać pod koniec kazania a jak podeszliśmy pod ołtarz na chrzest to sie zaczęło ... Ale był wrzask, aż bordowa była. Uspokoiła sie jak usiedliśmy w ławce

[/COLOR]Ksiądz w dodatku nie usłyszał imienia przy tym ryku i ochrzcił jako Maria, tak ma na imię teściowa

o kurcze to nieźle

Cytat:
Taaa w dodatku Tymon jak zacznie plakac to ochrypnietym głosem więc będzie czad

Ale nam się trafiły agenty na nie

Charakterne maleństwa )

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Olgierd uwielbia tańczyć ze mną znaczy się on sobie leży, ja go łapie za ręce i sobie tańczymy, rączka w górę, w bok, najbardziej lubi z jakiegoś powodu, gdy mu obydwie rączki podnoszę do góry.

Wszelkie łaskotki, zwłaszcza w szyję.

I uwielbia, żeby mu dać dłoń do łapania. Serio na wiele minut go to zajmuje.

Hm.. no słabo u nas z zabawami
O super ja dzisiaj trochę ją zagadalan, poczytałam i jak wsadzilam do bujaczka i dałam smoka to odlot i sen w sekundzie

Wcale nie słabo u Was z zabawami )

Stary 2016-08-13, 21:36   #1579
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
o kurcze to nieźle

Charakterne maleństwa )

O super ja dzisiaj trochę ją zagadalan, poczytałam i jak wsadzilam do bujaczka i dałam smoka to odlot i sen w sekundzie

Wcale nie słabo u Was z zabawami )
Jakoś nie mam ambicji silić się na nie wiadomo, jakie zabawy, jak to było ze starszą, którą cały czas, gdy nie spała zabawiałam. Wręcz Ola często zostawiam, gdy nie śpi. Na chwilę, na kilka minut. Myślę, że jeśli się przyzwyczai, że mama nie musi być cały czas tuż obok, to za jakiś czas będzie bardziej samodzielny w zabawach itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 21:47   #1580
zabciajs
Zakorzenienie

6 stron do nadrobienia jutro,popisałyście:P

Meldujemy się z domu. Gabrysia już smacznie spi od pół godzinym.Z wesela zmylismy sie o 20, bez problemu moglismy dalej siedzieć, ale bez tanców chulańców nie widziałam sensu. CHUSTA to jest najgenialniejszy wynalazek świata. A ja głupia odrazu Gabi w nią nie wpakowałam. Mielismy już jechaç, a stwierdziłam,ze sprobuje chusty i posiedzielismy jeszcze 3 godziny

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-13 o 21:51
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 21:49   #1581
pluszowy_kot
Zakorzenienie

My z kociakiem głównie "rozmawiamy" albo pomagamy się bawić grzechotkami albo gryzakami na łóżku albo na macie, albo na macie bawi się sam a my "podkładamy głos" jak gada do jakiejś zabawki, a czasem potrzebuje "chwili samotności" - wtedy każe się odkładać do wózka, przykryć bambusowym kocykiem, przy buzi kotek na kocyku i pielucha tetrowa i sobie to wszystko po kolei miętosi łapkami a w końcu usypia
Wczoraj wyszłam z psem i zostawiłam kociaka na macie i męża obok. Wróciłam za pół godziny - kociak dalej się bawił, chociaż już niemrawo bo był śpiący a tata spał w najlepsze tak go te grzechotki uśpiły
Stary 2016-08-13, 21:49   #1582
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Prawdziwych znajomych poznasz po tym jak urodzisz dziecko

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Mamusie, które wyjechały na dłużej ze swoimi pociechami, jak one to zniosły? Czy to nie jest tak, że maluch się przyzwyczaja do miejsca, określonych czynności o mniej więcej tych samych godzinach i taki dłuższy wyjazd (na tydzień) zepsuje mi dziecko
bylismy 3 tygodnie poza domem(u moich rodzicow 12 dni, u rodziny meza tydzien) no i to byla tragedia.. pierwszy tydzien w miare ok.. a pozniej wrzask,placz nie do opanowania, nieprzespane noce.
Dopiero po powrocie sie uspokoil i jest troche lepiej /
zauwazylam ze przez ten chaos za malo go tulalam i on tez niespokojny.. Teraz 1 raz od miesiaca zasnal przy karmieniu bo w koncu nie robimy tego na łapucapu..

Cytat:
mnie dentysta polecil mydlo z nanosrebrem + sciereczka z mikrofibry/muslinowa do mycia u mnie nadal silny tradzik iale generalnie zauwazylam poprawe, wiec bede stosowac dalej. no i stosuje delikatny kwas migdalowy

mam doła ze mi dziecko szybko rosnie, osatnio sie mezowi pobeczalam xD a dopiero co okladam 56 rozmiary.. matka wariatka ze mnie :P

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-08-13 o 21:50
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 22:32   #1583
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
kurza dupa, chyba będę musiała kupić buciki do chrztu dla małej bo dziś "wyprałam" te co miałam i chyba nic z nich nie zostało
Jaki sajz potrzebujesz? My chrzcimy jutro, to nawet w przyszlym tygodniu moge ci wyslac.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:

O prosze. U nas tylko 2, a chrzcimy w sanktuarium
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-14, 03:58   #1584
gingerbre
Zakorzenienie

Na przebarwienia dobry jest acne derm. Mi na wypryski pomaga kwas benzoesowy. Kiedyś to był brevoxyl, już nie produkują, obecnie można kupić benzacne. Jest dostępny w dwóch wersjach, słabsze i mocniejsze stężenie. U mnie lepiej działa to słabsze.

Z rzeczy, które stosowałam i dobrze działają na moją cerę to:
- Bielenda, Skin Clinic Profesional, Super Power Mezo Serum (Aktywne serum korygujące Anti-Age do cery mieszanej i tłustej, z niedoskonałościami) (mam już drugie opakowanie)

Z rzeczy, które u mnie się nie sprawdziły:
- Pharmaceris T, Sebo - Almond Peel 5% (Krem peelingujący - I stopień złuszczania), ważny do marca 2017, mogę wysłać, sama nie będę używać, więc pewnie do kosza trafi
- Glyco-A 12% AHA (Peeling kosmetyczny)
- Effaclar K La Roche-Posay

Czeka na półce TriAcneal Avene. Głównie ze względu na obecność słabszej wersji retinoidu -retinaldehydu i jego działania przeciwzmarszczkowego :P Teraz już po ciąży, więc można stosować

Jak ktoś się wcześniej nie bawił kwasami, to lepiej wcześniej coś na ten temat poczytać, bo można sobie krzywdę zrobić.

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
My z kociakiem głównie "rozmawiamy" albo pomagamy się bawić grzechotkami albo gryzakami na łóżku albo na macie, albo na macie bawi się sam a my "podkładamy głos" jak gada do jakiejś zabawki, a czasem potrzebuje "chwili samotności" - wtedy każe się odkładać do wózka, przykryć bambusowym kocykiem, przy buzi kotek na kocyku i pielucha tetrowa i sobie to wszystko po kolei miętosi łapkami a w końcu usypia
Wczoraj wyszłam z psem i zostawiłam kociaka na macie i męża obok. Wróciłam za pół godziny - kociak dalej się bawił, chociaż już niemrawo bo był śpiący a tata spał w najlepsze tak go te grzechotki uśpiły
Ja ze swoją najbardziej lubię rozmawiać, a ona najbardziej rozmowna jest na przewijaku Na macie jak leży to mówi sama do siebie, ale zazwyczaj tylko wtedy jak nikt nie patrzy, taka jakaś wstydliwa jest :P Ja kupiłam ostatnio kilka pacynek, więc z tym podkładaniem głosu też działamy

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ----------

Dzięki dziewczyny za informacje dot. zachowania maluchów poza domem rodzinnym na dłużej. Trochę się boję. W sumie jechać nie muszę, ale bardzo chce, bo się stęskniłam za domem rodzinnym Muszę sobie przemyśleć, czy faktycznie mojemu dziecku to potrzebne.

---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Ja polecam na twarz olej kokosowy, długo stosowałam krem La Roche Effaclar na niedoskonałości ale olej lepiej sobie z nimi radzi

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Polecam bronzer Lavertu, miałam ziemie egipska i ten jest równie dobry a kosztuje na Allegro ok 80-90 zł

Olej kokosowy, to chyba by mnie pozapychalo na maxa

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-08-14 o 03:44
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-14, 04:00   #1585
pluszowy_kot
Zakorzenienie

ginger, my pojechaliśmy na tydzień i nic się nie zmieniło nawet było jeszcze fajniej, bo spał do 8 i najpierw sobie z nami gadał a tutaj od razu jeeeeść
Stary 2016-08-14, 04:09   #1586
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Jakoś nie mam ambicji silić się na nie wiadomo, jakie zabawy, jak to było ze starszą, którą cały czas, gdy nie spała zabawiałam. Wręcz Ola często zostawiam, gdy nie śpi. Na chwilę, na kilka minut. Myślę, że jeśli się przyzwyczai, że mama nie musi być cały czas tuż obok, to za jakiś czas będzie bardziej samodzielny w zabawach itp.
Ja podobnie i zauważyłam, że mała potrafi zająć się sama sobą, więc jej nie przeszkadzam Potrafi ze sobą rozmawiać i patrzyć się na karuzelę nawet z pół godziny, a ja siedzę obok i sobie spokojnie pracuje Dobre dziecko mi się trafiło Tylko bujaczka strasznie nie lubi, także wygląda na to, że muszę się go pozbyć, bo raczej już się jej nie zmieni

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
ginger, my pojechaliśmy na tydzień i nic się nie zmieniło nawet było jeszcze fajniej, bo spał do 8 i najpierw sobie z nami gadał a tutaj od razu jeeeeść
O! Czyli jest nadzieja, że będzie lepiej niż teraz

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-08-14 o 04:11
Stary 2016-08-14, 05:07   #1587
martunia_199
Zakorzenienie

Dzisiaj nocka o niebo lepsza. Były tylko 2 pobudki o 2 i 5.30. A matka z wrażenia już spać nie może.

Wczoraj zostawiłam Tymka na naszym łóżku jak to zawsze robię gdy go nakarmie po kąpieli. Słyszę że się coś wierci idę patrzę a on prawie na skraju łóżku... zamarlam z przerażenia. Juz go zostawiać samego nie mogę...

Miłej niedzieli i udanych chrztow, oby nam dzieci ładnie przespaly mszę )))

Ząbki
Synuś
+2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-14, 05:25   #1588
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Dzisiaj nocka o niebo lepsza. Były tylko 2 pobudki o 2 i 5.30. A matka z wrażenia już spać nie może.

Wczoraj zostawiłam Tymka na naszym łóżku jak to zawsze robię gdy go nakarmie po kąpieli. Słyszę że się coś wierci idę patrzę a on prawie na skraju łóżku... zamarlam z przerażenia. Juz go zostawiać samego nie mogę...

Miłej niedzieli i udanych chrztow, oby nam dzieci ładnie przespaly mszę )))

No, niestety. Mi sie zdarzylo lapac Hanie nad podloga kiedys... chwila nieuwagi i juz..

Stary 2016-08-14, 05:27   #1589
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

A moja mala dopiero wstala na jedzenie, od 20!
Chyba zadowolona ze w koncu jest w swoim lozeczku

Co do chrztow u nas bylo 7, relacje moja znacie híhi

My bawimy sie w
'gdzie jest dzidzius' - przykrywam ja tetra na chwilke
Leci pszczolka i siada na... - fajnie wodzi wzrokiem za palcem
Ogladamy ksiazeczki, masujemy sie- przy masowaniu noska tak sie chichra

Puszczacie maluchom jakas muzyke?

manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-14, 05:38   #1590
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
A moja mala dopiero wstala na jedzenie, od 20!
Chyba zadowolona ze w koncu jest w swoim lozeczku

Co do chrztow u nas bylo 7, relacje moja znacie híhi

My bawimy sie w
'gdzie jest dzidzius' - przykrywam ja tetra na chwilke
Leci pszczolka i siada na... - fajnie wodzi wzrokiem za palcem
Ogladamy ksiazeczki, masujemy sie- przy masowaniu noska tak sie chichra

Puszczacie maluchom jakas muzyke?

"Kolorowe kredki w pudełeczku noszę" oraz "Była sobie żabka mała". Lubi słuchać jak dzieci śpiewają

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

U nas jedzenie o 18:30, 24, 4 i teraz myślałam, że już będzie wstawać, ale pomarudzila przez sen i śpi dalej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości