![]() |
#1591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
no tak na poczatku myslalm o innej ale jak zalozylam ta to juz wiedzialam ze to bedzie ta ktora kupie. jest bardzo "komfortowa" tzn wydaje mi sie ze bez problemu bede mogla w niej sie poruszac no i tanczyc
![]() wiec dziewczyny mierzcie mierzcie i jeszcze raz mierzcie ![]() a zaproszenia po rozlozeniu sa jak kartka a4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
dziewczynki a jak się zapatrujecie w kwestii starszych
![]() ![]() ![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Syrwia ja mam taki problem że strasznie nie lubię narzeczonego mojej starszej...no ale to moja przyjaciółka więc jak go będzie chciała to ok
![]() ![]() ![]()
#1595 |
Rozeznanie
|
Elunka zrozumialam o co chodzi
![]() ![]() ![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Rozeznanie
|
No będę musiała tak zrobić ale jak już będę wiedziała na 100% czy przyjdzie z kimś czy sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | ||
Raczkowanie
|
Ślicznie wyglądasz w te sukni
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam problem ze świadkami. Troszkę inny... Czy widzicie jakieś przeciwwskazania do tego, żeby świadkową była osoba zamężna? Mam bliską koleżankę, którą chciałabym wziąć za starszą jednak jest ona już po ślubie. Wiem, że są tam jakieś przesądy z tym związane... No i na pewno świadek Tż-a musiałby przyjść z jakąś osobą, bo świadkowa przyszłaby z mężem... Sama nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jeżeli mowa o świadkach to chciałam się Was zapytać ile wcześniej Waszym zdaniem mój TŻ powinien zapytać się starszego czy będzie starszym??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak swoją drogą beaciunia uważam, że te zabobony to są tylko zabobony, moja starsza jest wdową, jej mąż zginął w wypadku 2 lata po ślubie ale guzik mnie obchodzi co inni powiedzą, to moja przyjaciółka i nie ważne czy mężatka czy wdowa czy panna i to ona jest moją starszą ![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
Beaciunia przesądy przesądami ale ogólnie to chyba nie ma zakazu żeby starsza była zamężna.
Magolia myślę że już powinien mu powiedzieć ![]()
#1603 |
Zakorzenienie
|
Boże, ale tragedia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Rozeznanie
|
a co do zaproszeń to czy kupowała może któraś z was takie zaproszenia?? http://allegro.pl/item952907950_0310...ciem_prom.html co o nich sądzicie? nie chcę wydawać dużo kasy na zaproszenia a te są można powiedzieć prawie darmo
![]() Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń, to bardzo ładne i na prawdę taniutkie. Może zamów próbki, to zobaczysz jak w rzeczywistości wyglądają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To akurat jeden z głupszych zabobonów. Znam szczesliwe małzeństwo gdzie swiadkami po obu stronach były juz osoby po ślubie . Nawet sobie nie wyobrazacie jakim cudownym małzeństwem są! Normalnie wzór ![]() U mnie świadek mojego TŻ jest już po ślubie i jakoś nie przykładam wagi do tego ![]() sama będę swiadkiem u mojej siostry kiedy już będe zamężna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |||
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci w niej do twarzy, mimo że nie jest to mój gust
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1609 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W takim bądz razie już się nie przejmuję niczym. Wiem, że zabobony to jedna wielka bzdura, no ale wiecie, czasem się człowiek zastanawia nad niektórymi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Zadomowienie
|
My zaprszamy i świadkowa i świadka z osobami, fakt mają kogoś,ale to nic poważanegi(przynajmniej u jednej z par). Ja nie będe dycydowała za nich czy mają przyjaść sami czy z osobą. Dostaną zaproszenie z osobą, a czy ją zabiorą to ich sprawa. NIe obchodzi mnie jak to będzie wyglądało przy stole...nie biorę ich po to żeby to ładnie wyglądało...Teraz osoba żonata/zamężna jako świadek jest normą. My świadków poprosiliśmy w listopadzie a ślub mamy w sierpniu, uważamy, że o takiej funkcji warto wiedzieć wcześniej, bo nie jest się zwykłym gościem. Gości się prosi na 3-2 miesiące wcześniej i świadka też..moim zdaniem nie ładne, ja pomyślałabym sobie, ze ktoś zrezygnował i jestem kołem awaryjnym.
justyna-suknia śliczna choć nie w moim stylu, nie lubię falbanek, ale ty wyglądasz w niej zjawiskowo ![]()
#1611 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez dziewczyny wychodzę z założenia że świadków trzeba informować dużo wcześniej i pytać sie czy podejmą się tej funkcji. Ja moja przyjaciółkę poprosiłam zaraz po tym jak tylko uzgodniliśmy że sie pobieramy. Fakt, że ja od zawsze wiedziałam że ona będzie moja starszą bo znamy sie od dzieciństwa i już jak byłyśmy małe to sobie obiecałyśmy świadkowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
nasi starsi też mają żonę/męża i nie widzę w tym problemu
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- starszych należy poinformować o ich roli zecydowanie wcześniej niż resztę gości, szczególnie facetów, bo kobiety mają większą intuicję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Spełniając prośbę babci Irenki, kończymy z życiem na kocią łapę! tak zaczyna się wstęp na naszym zaproszeniu ![]() Pełna szczerych chęci i ochoty ......................... ....... oraz Bogu ducha winien ......................... ............. ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa postanowili zawrzeć Sakrament Małżeństwa Na tę uroczystość serdecznie zapraszają nie zdający sobie sprawy z powagi chwili narzeczeni , oraz Rodzice A tuż zaraz po kościele zapraszamy na wesele: ......................... ............ ![]() Poza tym moją starszą jest moja siostra - mężatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() beaciunia nasz starszy będzie już żonaty na naszym ślubie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Przyczajenie
|
Hej! Czy któraś z Was może mi polecić kogoś kto nagrywa fajne płyty z wesela i robi zdjęcia? Chodzi mi o kogoś kto umawia się z parami na plener po weselu a nie w trakcie. Mam z tym straszny problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.