|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
A ja dziś zaczynam 35tc
![]() Mama wczoraj pojechała do Włoch do siostry, w sobotę przyjedzie z moimi siostrzeńcami. Powiem szczerze, że już się za Nimi stęskniłam i nie mogę się ich doczekać. No i zazdroszczę mamie, że może tulić moją małą 9 miesięczną siostrzenicę! ![]() Już chciałabym żeby przyjechali, bo będę miała jakieś zajęcie ![]() Aha... i szczerze mówiąc jakoś nie wierzę lekarzowi, że mogłabym wcześniej urodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cześć dziewczyny
![]() Trzymam kciukasy za olękolę ![]() Moja "mała" coś niewiele się dzisiaj rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie 3 w 1 bo sniadania nie jadlam, bo nie poszlam po pieczywo ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
tez dzisiaj zaczynam 35 tc
![]() Ola ale wg twojego licznika to już 36 ![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-06-28 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro cale 36tc normalnie jestem w szoku jak zlecialo...czyli zacznie sie 37 tc....co raz blizej
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze zrobilas. A dziekuje. Ogolnie dobrze. Jedyne co to zgaga i puchnace nogi. Powiem tak, myslalam, ze ciaze w moim wieku bede gorzej przechodzic. Do tego mam jeszcze tylozgiecie macicy i tez mi za dobrze nie wrozono. Nie zapeszam. Jest ok.
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
no u mnie 33 tydzień i 4 dzień... ale myślę, że tak z dwa tygodnie i coś może zacząć się dziać...
My dzisiaj na obiad będziemy mieć pizze, Łucja je zupkę pomidorową... byłyśmy teraz chwilę na spacerku, kupiłam kilka rzeczy do domu... swoją drogą dziewczyny jakie ceny owoców u Was są? Za łubiankę malin u nas 6-8zł... za kg jagód 15-20zł, truskawki od 5,5-9zł za kg, czereśnie coś ok 15zł za kg... |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- wlasnie gotuje sobie bob ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagody 20 zł truskawki 4,5- 8 zł czeresnie 10 - 16 zł Swoją drogą, narobiłaś mi chęci na owoce. Chyba skocze później na bazarek po jakieś pyszności ![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-06-28 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Wtajemniczenie
|
Weście się wogóle uspokójcie z tymi tygodniami, tylko mi przypominacie ze... w srode zaczynamy 4o tydzień
![]() Tylko dlaczego ja nie mam tej świadomości???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
A po ile bób u Was jest? U nas za woreczek (nie wiem ile w woreczku) 10zł babka miała cenę...
Ja chcę jagód i malin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis tez jakos wyjatkowo glodna jestem, co do lisci malin , ja pije juz pewnie ze 2 tygodnie i jeszcze nie rodze wiec smialo ![]()
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() LINKA a Ty co, objawow brak?jak plytki?kiedy planujesz rodzic? ![]() FARMINKO nie wiem co Ci radzic... smutna sprawa, ale moze mu przejdzie? moze jak nie prosba to grozba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie zmieniaj pieluchy, nie przebieraj przed wyjściem. Nakarm a potem sru. Założę się, że za pół godziny będziesz odbierać telefon zestresowanego faceta, który nie wie w co włożyć ręce. Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że mieszkamy tak daleko od Mamy Ł. Ona też z tych wtryniających 3 grosze. Łukasz niby nie popiera w pełni jej zdania, ale widzę też, że się gubi i nie wie czasem po czyjej stanąć stronie. Cytat:
Ale mi się skrajności śnią ostatnio. I coraz większe mam obawy, że kopniaki nóżkami w szyjkę są bardziej niebezpieczne, niż napieranie główką ![]()
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny nie bójcie się, że sobie coś wywołacie!!! ja robiłam już chyba wszystko co się da żeby już rodzić i nic nie działa ![]() coś tam kłuje, coś tam ciągnie i nic poza tym ![]() ![]() Edit: 9 dni do terminu! ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-06-28 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
No i właśnie... objawy są. Skurcze baardzo nie regularne i częsty tęy ból jak na okres, a poza tym jestem juz niepełnosprawna i na nic nie mam już sił. a płytki jeszcze nie zaczęte..
![]() AAA no faktycznie Jaszczurzyco my na jednym wózku ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
mniam ja wlasnie wrzuciłam pierożki z jagodami
basienka nie wiem jak z cenami u mnie bo kilka dni nie bylam |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałam jeszcze coś pytać... o wasze spanie. Ja od kilku dni mam straszny problem z biodrami... niedługo śpię na każdym z boków, często je zmieniam, a i tak czuje, że mam tak obolałe biodra, że to coś okropnego. Ciężko mi się wyspać, bo często się budzę, biodra bolą jakbym co najmniej 2 dni leżała na jednym boku... Też tak macie?
Na szczęście ból pachwin trochę popuścił... ale np dzisiaj byłam z Łucją na spacerze, blisko domu... i ledwo co chodzę, męczę się jak mały dzik, poza tym brzuch mnie trochę ciągnie, no i co najgorsze ucisk na pęcherz... dzisiaj jest masakryczny. W dodatku mała tak się wierci i kopie, że aż boli |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
basienka mnie tylko krzyz pobolewa i spuchniete stopy a tak to ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
No ja na szczęście nie mam problemu ani spuchniętych stóp... w sumie to nic mi nie puchnie, po prostu jestem pulpecik. I z krzyżem też spokój od czasu jak ucisk puścił kilka miesięcy temu...
ale te biodra masakra... tak samo problem z żebrami i pęcherzem, ale to wiem przez co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
herbate z malin pije juz ze 2-3 tygodnie, pracowalam do 36mtygodnia i jak widac tez narazie nic nie dziala ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Serduszko to i tak dobrze, że dasz radę się przeturlać. U mnie najczęściej wygląda to tak, by przewrócić się z boku na bok, to muszę usiąść, przekręcić się i na drugi bok dopiero... czasem uda się przekręcić normalnie, ale to wszystko trwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1617 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na zdjęciu zwisa.. ale to było prawie tydzień temu.. teraz to ja go mam prawie między kolanami ![]() Cytat:
![]() Spierz tyły temu swojemu ![]() Przetłumacz, że dziecko to nie jest zabawka, którą można odstawić w kąt i się przestać bawić. Że to nie piesek, którego się oddaje do schroniska! Że on się wypiął i ma w nosie obowiązki a Ty też chciałabyś czasem odpocząć i nie masz wyjścia tylko musisz zaiwaniać przy dziecku. A na koniec po prostu zapytaj dlaczego? I nie daruj tematu póki nie dostarczy Ci sensownej konkretnej odpowiedzi - wtedy można o czymś więcej rozmawiać. ![]() Ja bym zrobiła wersję Hard.. nie pomagasz to do widzenia.. pakuję się i do mamusi ![]() Oczywiście to tylko moja wizja jak ja bym rozwiązała problem gdyby wszelkie cywilizowane metody zawiodły. A ja to raptus jestem i złośliwiec. Cytat:
Mój na szczęście słucha mnie ![]() Powiedziałabym mu, że jest mamin-cyc.. mimo wieku ![]() Cytat:
![]() Ja sama mam 30 minut dojazdu do szpitala i nieco się tym zestrachałam ![]() Cytat:
![]() Coś jeszcze miałam napisać... nie pamiętam ![]() A co do fałszywych alarmów to tez miałam.. okresowy ból połączony tym razem z bólami pleców.. rozchodzenie skurczybyków pomogło ![]() A tż już walił w galoty ze stresu ![]() A w ciągu dnia tez się z nim pożarłam.. o kebaba ![]() Rodzice wracając od babci zakomunikowali, że nam przywiozą po kebabie.. no i tż wiedział.. przyjechała mamuśka, położyła zafoliowane w siatce i poszła bo się spieszyła... a ten do mnie "co to jest?" no to ja już wnerw, że przecież jak to co to... a on, że nie wie.. no to pytam już w nerwem.. a po co niby mieli co nas przyjeżdżać.. no to że z kebabami.. no to fuczę, że oto one - wskazując na siatkę.. a on że nie są w cieście ![]() ![]() Zamiast okazać nieco wdzięki za to, że wogóle nam kupili to ten jeszcze wybrzydza... już nie poruszyłam kwestii, że jego mamuśka to nawet by mu spleśniałej zielonej kromy chleba nie dała w chwili śmierci głodowej.. to byłby cios ostateczny i poniżej pasa. Obraziłam się i się do siebie nie odzywaliśmy... jak poszłam się kąpać to zeżarł ze smakiem ![]() ![]() A dodatkowo moją złośc potęgował fakt, że w ogóle nie zainteresował się moimi wynikami badań i tym co wyczytałam o zakrzepicy.. że skrzep żyłami do serca i śmierć na miejscu... w nocy sie przebudził i mu wygarnęłam bo mi się ryczeć chciało (podczas tego nocnego fałszywego alarmu) on do mnie co wyczytałam na ten temat.. no to mówię a on tekst "tylko tyle" ? Jak to TYLKO? To, że umrę to tylko? (oczywiście wyolbrzymiłam problem ale jak tu inaczej zwrócić jego uwagę?!) No i wielce skruszon pytał czy ma się zwolnić z pracy zeby jechac ze mną do lekarza ale pojadę sama... nie złośliwie tylko szkoda by urywał dniówkę w połowie. O! wyżaliłam się ![]() Dzień dobry baby kochane ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
Alutka78 muszę poszukać w sieci coś na ten temat... wkurza mnie to tak strasznie, bo nie potrafię się przez to wyspać
Siala Bala tyś to jest zaczepna! Wojak jak sie patrzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
Hurra ! przyszłapaczka z Tajlandii z ciuszkami
![]() te tuniki i sukieneczki sa śliczne, zwiewne, delikatne SUPER |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do ciagniecia, to ostanio ciagnie co raz mocniej i czesciej...no ale to juz co raz blizej
![]() ![]() HD - to super ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-28 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.