|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki!!!!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I moja szwagierka też ma epi, jak w ciąży jeszcze byłam, nagle telefon - dzwoni, sama w domu, jest w trakcie ataku (nie wiem jak jej się udało dzwonić) - i w tym momencie padła jej komórka. Ludzie, jak ja się przeraziłam - po pogotowie nie miałam co dzwonić, bo adresu nie znałam, więc do męża - nie odbiera, do drugiej szwagierki - nie odbiera... W końcu mąż odebrał i pojechał do siostry, już było ok. Tzn przeraziłam się, bo tego adresu nie znałam i nie wiedziałam, jak pomóc... Poważnie? Agu od pewnego czasu jest marudna cholernie, nie wiem czemu - obstawiałam zęby, ale gówienko widzę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Która to mi zaklęła dziecko?! ![]() Tak zawsze przesypiał ładnie całą nockę, już od dłuższego czasu, nawet 12h wytrzymał bez jedzonka (to był rekord) a dziś? Jedzenie 18:40, 1:00, 6:10 ... i już o 8:20 pobudka, napił się herbatki bo nie czas na mleko pobawił troszkę i teraz drzemka ![]() A ja się wyszykowałam bo miałam plan go zababulić w chustę i ruszyć tak na spacer.. dziewiczy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super. ![]() Danio nie zrobił postępu w tym względzie, nadal 2-3cm przerwy do buzi ma. Za bardzo zafascynowało go odwracanie. Co go zostawię chwilę to zaraz na bok i kombinuje jak tu się odwrócić na brzuch. No to mnie pocieszyłaś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
Pokaże wam jeszcze wczorajsze cwiczena na macie
![]()
#1596 |
Konto usunięte
|
Buuu to tylko moja córa taki leniuch? Ona położona na plecach ew. na bok się walnie, a tak to dziamga tylko swoje pięści i dziamga...
Dzisiaj 4 miesiące kończymy. Fotki - Agutkowe i chusta dla matko krzesno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22113144]Nie, u mnie w domu :d Tak, na pleckach.[/QUOTE]
Cytat:
![]() jak macie jeszcze cosik ciekawego co bratka zapodała na spotakanku to podzielcie się, bo ona na wyjeździe to wpadnie pewno za pare dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie no, załamka jak patrze na te zdjęcia... ![]() od dziś zaczynam tulanie ![]() ![]() u nas nocka spoczko : lulu o 20.00,spanko do 2.30, potem pobudki 5.30, i o 8.00, teraz tez poszla w kime, także jestem wyspana ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Może to wyjaśni Twoje dylematy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115958]Buuu to tylko moja córa taki leniuch? Ona położona na plecach ew. na bok się walnie, a tak to dziamga tylko swoje pięści i dziamga...
Dzisiaj 4 miesiące kończymy. Fotki - Agutkowe i chusta dla matko krzesno ![]() gratki dla Agatki ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja Gabryśka juz dawno domagała sie noszenia w pionie - jak pisałam ciekawska jest i w tej pozycji najlepiej jej było ale nie brałam jej za czesto bo nie trzymała sie prosto - co z tego że lubiła jak jej kregosłup wyginał sie w litere S- dopiero od jakiegoś ![]() a na brzuszku , żeczywiście mocno sie trzyma no i pierwsze przewracanki z brzucha na plecy lub bok były - co prawda jeszcze strasznie nieporadne ale czego można oczekiwac po tak małym dziecku ![]()
![]() |
#1600 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115457]
Poważnie? Agu od pewnego czasu jest marudna cholernie, nie wiem czemu - obstawiałam zęby, ale gówienko widzę...[/QUOTE] niewiem, jakos od razu mi sie skojarzylo, skoro teki sam czas jest... gratulacje za 4 miesiace!!!!!!!! ![]() i pięknyyyy ten szal.... cudo, rozumiem ze kolejny dla mnie hehehehhee ![]() ![]() ale się siłuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2210535 1]ha... no wlaśnie... jak wasze dzieciaki reagują na tv? bo moja to świra dostaje, łeb się obraca o 360 stopni, byle tylko tv widzieć. ja cały dzień nawet nie włączam, żeby się nie patrzyła. a i tak przyuważyła siłą rzeczy. a najlepsze jest to, że ona jak leży na naszym wyrku (a mamy telewizor na ścianie nad łóżkiem) to potrafi do WYŁĄCZONEGO telewizora zacząć gadać ![]() drugie pytanie, ale ostrzegam że głupie ![]() jak tam obcinanie pazurków u stóp? mojej to one chyba w ogóle nie rosną... ja rozumiem, że rosną wolniej niż u łapek, no ale 3 miesiące i an razu nie obcinałam... ba! tam nie ma w ogóle co obciąć, zero białych końcówek... no nie ogarniam ![]() Moja niunia zwraca uwage na Tv jak jest wlaczony, rano wlaczam bajke , bo przyuwazylam , ze interesuje ja ale tylko jedna "In the nicht garden" z Upsy-Daisy Igglepiggle i reszta...to chyba ze wzgledu na powtarzane zdania i slowa...jest po prostu prosta.http://www.inthenightgarden.co.uk/en/default.asp Z pazurkami to mniej wiecej to samo, u raczek co drugi dzien obcinane a u nózek raz na dwa...jak jest co obcinac. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ile kosztuja w Polsce? U mnie sa po 4€-12 zl mniej wiecej.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-17 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
.. a tak ogólnie po nadrobieniu zaleglosci...dzieciaczki na fotkach slicznusie...jak szybko rosna!!!
Ja za chwile zmykam z mala na spacer, bo przestalo padac , bo nie moglysmy wyjsc rano jak zwykle . A oto Meli dzisiaj na przwijaku..
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
13 - 15 złotych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
Doopa ze spaceru
![]() ubrałyśmy sie - najpierw wziełam małą w fotelik samochodowy żeby ją miec przy sobie a miałam pare rzeczy do zrobienia na działce- z wózkiem za dużo zachodu ![]() ![]() wychodzimy a tam juz kropi deszcz... ![]() i znów rozbieranie , maruda itp - jest strasznie zirytowana jak trzeba sie ubierac lub rozbierac może po południu pogoda sie poprawi bo nie chce mi sie w domu kisic , ja nie wiem kiedy sie przyzwyczaje do siedzenia samej z dzieckiem 24 na dobe - może kiedyś ... o ile wcześniej nie zwariuje ![]() chociaż mała ostatnio robi sobie w miare normalne drzemki w ciągu dnia i mam wiecej luzu tzn od 2 dni ![]() dziś wypucowałam juz łazienke ![]()
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łepki trzymają już bez takiego wysiłku, na fotkach to wygląda jakby tak robiły od zawsze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Konto usunięte
|
SIlpe, a folię do wózka masz? Co ci kropienie przeszkadza? Jakbym tak miała na to uwagę zwracać, to od 2 tygodni nie wyszłabym z domu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mar, świetnie ta Amelka twoja trzyma główkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tam tez sie deszczu nie boje wczoraj zlapal mnie taka ulewa ze spodnie mialam do kolan mokre , do butów tez się nalało, po prostu nie bylo gdzie wiac nawet bo tak nagle zlało, a Róża nawet nei zauwazyla ze pada... tylko chrapała pod folią, szaja ostatnio to samo mezowi powiedzialam jak sie zdziwiwl ze ja w deszcz wychodze, mala jakis lekki sen ma dzis.. najpierw obudzilo ja skrzypniecie krzesla teraz stuk lyzki o plastikowa miskę-robię gołąbki......jak ktoras chętna to zapraszam, zawinęłam ok 20 sztuk.... no nic czas karmienia, potem od razu mialysmy wyjsc a ja że tak powiem nie zrobiona, włosy masakra po prostu...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gołąbki ![]() Lea - przepraszam bardzo ale czy na głównej liście mój Sebastian musi być na różowo ? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-17 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
szaja - mam folie i chyba zaczne jej w koncu używac bo pogoda juz sie raczej nie zmieni , na teraz już zrezygnowałam ze spaceru - mała sie bawiła to dokonczyłam sprzątanie
![]() u nas jest jeszcze ten problem że młoda nie uśnie od tak sobie w wózku , marudzi strasznie bo nic nie widzi leząc i najpierw musiałabym zrobic ze dwie rundki od domu do bramy - rozejrzy sie złapie śpiucha i moge ją odłożyc - wtedy śpi godz. lub wiecej . czasem jak jest bardzo śpiąca to włoze ją do wózka dam smoka i odlatuje - wtedy możemy spacerowac .
#1610 |
Rozeznanie
|
ale nas deszczysko zlapalo!!!!! nawet majtasy mialam mokre, maluch pod folia, wiec spoko
dziewczyny dajcie jakies fajne pomysly, mam trzyjablonki w ogrodku i mnostwo smacznych jablek, jak je 'zakisic' najlepiej? zamrozic pokrojone w czastki??
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Rozeznanie
|
justin moja mama tez ma jablonki i ona jabca w słoiki robi
obierasz jablka i kroisz byle jak, na male kawalki, wrzucasz do gara, sypiesz cukier zwykly ile tam lubisz, i smazysz to na nieduzym ogniu jakis czas, tak zeby jablka puscily soku i zrobily sie miękkie, jak są bardzo gorace nakladasz do słoików, zakrecasz i stawiasz do góry dnem, jak kazdy wek tak samo mozna robic kazde owoce, super do ciasta nalesnikow...itd tylko uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!! absolutnie nie wolno mieszac jablek i tą samą lyzka probowac!!!!!!!!!!!! nawet ciupka śliny spowoduej ze sie zepsują wszystkie wiec nakladasz i mieszasz jedna lyzką a do sprobowania odkladaj na spodeczek nieco dzemu i z niego próbuj inna lyzka |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Kropka - pytanko do Ciebie, bo Ty chyba w przepisach najlepiej obeznana:
czy te 2 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego może zamiast matki wziąć ojciec, nawet jeśli to matka była na macierzyńskim?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W praktyce robi się to tak: a) mamusia bierze 14 tygodni, a tatuś pozostałe 6 plus te 2; b) mamusia bierze 20 tygodni, a pozostałe 2 tatuś; Wszystko na papierku. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- A ja dziś miałam niespodziankę. ![]() Przeleciałam przedpokój, wpadam do pokoju, a dzieć na brzuchu. I nawet ręce obie ma przed sobą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jeśli się okaże, że uda się uratować mój staż dzięki niebraniu tych 2 tygodni, to z nich zrezygnuję, a weźmie małż. on musi złożyć podanie u siebie, a ja rezygnację z brania u siebie? brawo dla Danielka!! my się uczymy przekręcać na boczki. główka w pionie już całkiem całkiem, troszkę się tylko chwieje. na brzuszku super, choć nie zawsze łapki są z przodu. ale jak leży na moich kolanach, to nijak nie chce się podnosić do siadu, głowy za sobą nie ciągnie... nie musi jeszcze, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Tak, Ty rezygnujesz u siebie składając pismo i oświadczenie, że resztę wybierze mąż (bo macierzyński jest obowiązkowy w całości, tzn. musi być wybrany tak czy siak przez któreś z rodziców lub oboje), a on oświadcza, że Ty zrezygnowałaś u siebie i tam wnioskuje. Druku nie ma, trzeba po prostu na logikę pisać. I pewnie kadry też będą miały swoje widzimisię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
Ratunku, nie mogę zapanować nad dzieckiem.
Poszłam przygotować kąpiel, wracam, a ten na brzuchu. Zaraz po jedzeniu notabene. Ja po mleko do kuchni, a ten na brzuch. I tak całe popołudnie. W końcu położyłam na macie, bo nie do opanowania jest. Jak odkrył odwracanie to już nie ma siły na niego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Konto usunięte
|
Kropka ciesz się, też bym tak chciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128043]Oooooooooo gratulejszyn
![]() Daniel też najpierw stópki, potem na brzuch. ![]() Piknie chwyta. ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128067]Kropka ciesz się, też bym tak chciała ![]() Poczekaj, jeszcze Ci się znudzi. ![]() ![]() Mógłby powoli, po trochę. Na boki odwraca się od miesiąca, ale nie tak że leży na nich non stop. Czasem się odwróci, potem znowu na plecki przejdzie i git. Nie mógłby tak teraz, raz na dzień, albo dwa na brzuch się odwracać? Ciągle go wracam na plecy, bo się męczy i marudzi. A mimo to pięć minut i znowu na brzuchu leży. |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128043]Oooooooooo gratulejszyn ![]() Nie martw się, moja córa też zaczęła troszkę później niż inne dzieci. To o niczym nie świadczy. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.