|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Konto usunięte
|
Też tak pomyślałam, ale się powstrzymałam od komentarza.
Bo zazwyczaj wylatują mi same kąśliwości pod adresem takich specyfików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
juz nie chce myslec o tych pantene, najbardziej mnei wkurza że w gazetach była poprostu cała historia kiobiety która stosowała pantene, ze to uratowało jej włosy i ze wszyscy zauwazyli, ze sa zdrosze.
jak jeszcze nie wiedziałam co to silikony to sie na to lłpałam, i teraz mam- stoja w łazience, czasem zuzywa je mama... wyrzucanie pieniedzy w błoto....
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-26 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Konto usunięte
|
Bo to w tym rzecz:
natychmiastowy acz nietrwały efekt, co więcej, w efekcie oblepianie włosów, skalpu, co zdrowo się nie kończy. Za to efekt jest tak szybki, już od pierwszego użycia! I na to ludzie się łapią, tym bardziej, że koncerny wykorzystują nieuczciwe chwyty reklamowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
CORELIPS
|
hejjjj trzymam olejek z pestek winogron już 4 godziny, lecę zmyć! ciekawa efektu *.*
pantene nie działają? dlaczego tak uważasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Konto usunięte
|
W jakiś sposób na pewno działają. Ale przez Pantene też przechodziłam, gdy byłam jeszcze mniej uświadomiona działania poszczególnych składników.
Efekt od pierwszego użycia, szał. Ale później miałam takie ciężkie, przyklapnięte włosy, powodu doszukiwałam się w ich długości. I popełniłam kolosalną pomyłkę, bo ścięłam je drastycznie, a włosy były nadal oklapnięte. Dzięki wizażowi odstawiłam te oblepiacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
ale przez to trzeba przejśc, zeby drugi raz takich błędów nie ppelniac, jk z pantene
![]() jutro zdam relacje jak sie spisala moja mieszanka ktora trzymam na głowie dzieki na inspirację miodem weegirl ! ![]() tylko strasznie wylewa mi się zpod czepka, bo mam jakis rozcignięty ![]()
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2463344 2]Bo to w tym rzecz:
natychmiastowy acz nietrwały efekt, co więcej, w efekcie oblepianie włosów, skalpu, co zdrowo się nie kończy. Za to efekt jest tak szybki, już od pierwszego użycia! I na to ludzie się łapią, tym bardziej, że koncerny wykorzystują nieuczciwe chwyty reklamowe ![]() Dokładnie - a ja długo używałam Pantene i uważałam za ideał - wszystko przez wrażenie i efekt śliskich włosów. A potem? Obciążone, ale nie zregenerowane. Pic na wodę. ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kochane, Powiem Wam,że mam w sobie iskrę nadziei. Byłam dziś u mojej fryzjerki i zrobiła mi porządek z tym blondem, który był u mnie niezbyt równomierny (pozostałość balejażu) no i przede wszystkim matowy i sianowaty. Wyglądałam mdło i blado ![]() Powiem wam,że jestem bardzo zadowolona z efektu. Moja kochana fryzjerka (naprawdę,mówię Wam- tak wkłada serce w te moje włosy. Kupiłam jej dziś czekoladki, ale najchętniej to bym ją wyściskała za to, jak się angażuje i mi pomaga) kombinowała, myślała co tu zrobić,żeby uzyskać ciemny blond/jasny brąz, bez efektu zieleni, na tak przetrawionych włosach. Zrobiła mieszankę z Diacoloru L'oreala no i wyszło bardzo pozytywnie ![]() ![]() Nie nastawiam się na to,że on taki zostanie. Jestem świadoma,że z moich włosów wypłucze się i wypłowieje w ciągu max. 2 tyg ![]() Ogólnie dobrze się czuję w tym kolorze - widać twarz, wygląda wyraźniej, a niebieskie oczy rzeczywiście są podkreślone i widoczne. ![]() Kupiłam sobie dziś też olejek wygładzający - termoochronny L'oreal. Ma bardzo dobre opinie na KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...&sort=1&next=1). Mam nadzieję,że będzie wydobywał chociaż trochę połysk tych ciemniejszych włosów i uchroni je przed puszeniem. Rozpisałam się - dzięki, jeśli doczytałyście do tego momentu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
na ciemniejszych wlosach napewno będzie bardziej widac połysk
![]() ja co prawda u fryzjera nigdy nie mam nakładanej odzywki, ale od kąd pamiętam to własnie to mleczko, nie wiem jak się spisuje, bo czy z mleczkiem czy bez miałam bym super włosy ułozone na szczotce, ale co innego w domu, trzeba wypróbowac samemu, będzie dobry jako ochronny bo ma silikony to np na końcówki w sam raz. ja mam np. ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm i daje go przed suszeniem na końce ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
a przed myciem były takie że myslałam, ze nie umyję, ale bardzo ładnie zeszło, jak wylko zanuzylam w wodzie, potem szampon wszystko ładnie domył ![]() ja trzymałam około 4 h ![]()
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co,ja to jestem gapa
![]() Dowiedzialam się, że nie wolno mi suszyć włosów z głową w dół. A ja tak robię od lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
ale jak suszysz głowa dół to strumien suszarki chyba idzie zgodnie z łuskami włosa??
ale wiadomo że suszenie od góry bardziej wygładzi ![]()
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak teraz wiem, to rzeczywiście masz racje, że otwiera łuski wlosa i sa przez to matowe ![]() zrozumialam wcześniej że chodzi ci o suszenie od góry ![]() a własnie zna któras z was skład tych ampółek?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ntial-oil.html
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
Mam proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
tak bo dzis dzień mycia włosów ![]() ![]() a bez mycia wszystko ci schodzi? nie obciąża?
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam skład: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1162 Tylko niewiem,czy to napewno te? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, ze te ![]() nawet nie spodziewałam się, że ma denat... szkoda, bo efekt był dośc dobry, ale napewno często stosowac nie będe w takim razie...
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-26 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Czy mogłabym dołączyć do waszego wątku? cudowny...czytam go etapowo od początku, ale może się przedstawię;-) Usiłuję zapuścić od dwóch lat włosy, ciągle mam je na poziomie pomiędzy ramionami a łopatkami ( teraz po fryzjerze bardziej w stronę ramion;P) Fryzura z grzywką na bok, lekkie pazurki przy twarzy i wierzchnia warstwa włosów lekko przycieniowana dla odciążenia ich optycznie i podniesienia. Typ włosów: - cienkie, delikatne, bardzo mięciutkie - przetłuszczające się - kolor: brąz kasztanowy Farbowanie: - henną z indygo na ciemny brąz wpadający w czarny o ciepłym odcieniu Odżywki do włosów: - kiedyś stosowałam kallosa i chyba do niego wrócę bo jest boski - oleje do włosów ( ale tylko od czasu do czasu) => Kokosowy Parachute i Sesa z helfy Szampony: - Timotei z henną dla włosów brązowych Mam problem z wypadaniem, powtórzyła się sytuacja sprzed roku kiedy miałam bardzo duży miesięczny ubytek krwi, po ktorym to wlosy wypadają mi garściami nawet do pół roku. Staram się z tego wyjść i zapuszczać włosy z utrzymaniem jakiegoś fasonu- dlatego podcinam się, robię grzywkę. - włosy podsuszam tylko na etapie końcowego dosuszenia- bez modelowania,tylko żeby je podnieść i żeby doschły. Chciałabym mieć takie do talii... Czytam wasze rady i pielęgnacje. Możecie mi coś podpowiedzieć konkretnie do mojego przypadku? Co zmienić, jak sobie pomóc. I czy przyjmiecie mnie oczywiście do swego grona...;D
![]() |
#1613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weegirl! Czy Ty masz takie długaśne blond, falowane włosy i gdzieś niedawno zamieszczałaś fotkę czy mi się coś pomyliło? Wyobrażałam sobie Ciebie jako chłodno-brązowowłosą z długością do łopatek. Nie wiem skąd się wzięła ta wizja, ale byłam tak święcie przekonana,że takie masz włoski,że przeżyłam szok jak zobaczyłam fotkę z długimi i do tego blond. ![]()
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
o tez bym prosiła o zdjecie twoich wlosków weegirl
![]() widziałam kiedys na blogu chyba? ale i tak bym prosiła o takie np z dzisiaj ![]()
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja myję zawsze przed pracą. Jak mam na 8 to wstaje o 5:40. Niezbyt mi się chce jeszcze wstawać wcześniej,żeby czekać,aż wyschną mi wlosy ![]() Może się przerzucę na mycie dzień wcześniej, wieczorem i wówczas nie będę suszyć. Chociaż moje włosy lepiej wyglądają, jak są wysuszone suszarką. Teraz i tak muszę się odzwyczaić od tego suszenia głową w dół, co nie będzie dla mnie łatwe ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Karmazynko, dokąd sięgają Twoje włosy - 45cm? Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-26 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo przeciez mozna suszyc z glowa w dol, jednosczesnie kierując nawiew zgodnie z kierunkiem wzrostu wlosa - to zwiekszy objetosc, a nie zrobi ci na glowie szopy ![]() co do rozchylania lusek to panuje jakas opinia, ze te luski to jak drzwi - otwieraja sie i zamykaja kilka razy dziennie - szampon rozchyla, odzywka zamyka, cieplo znow rozchyla itd. a to nie prawda. ruchy lusek sa minimalne, tak na prawde otwiera luski silna farba, rozjasniacz, zasadowe plyny do trwalej. szampon, ani suszarka nie maja takiej mocy. wiadomo - staramy sie zachowac kwasne ph wlosow (stad ph odzywek - ostatnio zmierzylam kilka swoich i wszystkie sa ok - w granicach 5), plukanki octowe czy cytrynowe - ale to wszystko to dzialania zabezpieczajace, maja minimalny (o ile maja) wplyw na ruch luski. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sądze ze będzie to gdzies tak jak pisałam wyzej ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-26 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to brakuje w twojej pielegnacji odzywki do codziennego stosowania. czesciej olejki (sesa ponoc jest bardzo dobra na porost - dziewczyny chwalily) ale jak wszystko - zeby dzialala musi byc stosowana systematycznie. co do wypadania po ubytku krwi - lykasz jakies suplementy? na uzupelnienie poziomu hemoglobiny dobre jest żelazo, kwas foliowy i witamina c. najlepiej w zdrowym jedzeniu (czerwone miesko i podroby, warzywa o intensywnym zabarwieniu zielonym i czerwonym, fasolowate, orzechy) ale moga byc tez suplementy tabletkowe - wazne tylko, zeby nie laczyc zelaza w jednej dawce z magnezem i wapniem. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- ale pytanie bylo dokąd sięgają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez coś dzisiaj nie moge, wszystko przez katar :P
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-26 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.