Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 13:25   #1621
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
No, w końcu mnie zrozumiałaś
chyba już o Salsie myślę, stąd musisz łopatologicznie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
ja nei mam porblemów w supermarketach. U mnei chyba gorzej ze sklepami typu Inglot, Rossman
A ja z Naturą koło pracy...ale już tam nie wchodzę

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dorinka: ja ostatnio zrobiłam kluski śląskie z sosem pieczarkowym i zrobiłam sos tak:

Pokrojone obrane pieczarki smażyłam (+ troszkę masełka) z solą, i innymi przyprawamii. Kupiłam fixa, to było chyba coś w rodzaju "pomysł na obiad - filety z kurczaka w sosie śmietanowo grzybowym??", jakoś tak.
Rozrobiłam to z wodą i smietanką. W między czasie pieczarki z rondla puściły soczek. A więc miały swój aromat. Zalałam tamtym sosem te pieczarki, dusiłam ze 3 minuty go zagotowania.

Miałam bardzo mało czasu, chciałam coś szybkiego. Wyszło smacznie, ten fix tylko trochę wzmocnił smak, w końcu tam głownie przyprawy sa.
No właśnie jednak fix był konieczny, jak kiedyś gotowały nasze matki bez fixów, gotowych sosów? Wiem, to niby tylko przyprawy a ile tam Eeee jest
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:26   #1622
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Ale jak chcesz własny sos, to pomiń krok z fixem. Zamiast tego daj koperek, trochę wegety ( ja oregano czasem zamiast kopru ale mam skrzywienie), zalej śmietanką.
Tyle, że pieczarki duś wtedy dłużej ma małym ogniu, nie spalą się, a wyjdą soczki.
Zrobiłaś mi smaka na kluski śląskie
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:26   #1623
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłaś mi smaka na kluski śląskie
ja miałam wczoraj u TZ-a

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:29   #1624
mekintoszek
Rozeznanie

A ja najczęściej gotuję bez tych gotowców typu fix i inne. Ostatnio piekłam szynkę i podsmażałam ją z cebulką i czosnkiem. Potem zalałam wodą i dusiłam. Zrobił się aromatyczny sos. Pływały w nim cebulki, i czosnek więc postanowiłam go zmiksować. Zrobił się całkiem gęsty i jaki pyszny. Da się bez fixów, da
Stary 2008-12-02, 13:29   #1625
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
nie no czasem sobie zaszalejemy i kupujemy spoza listy

Madlen my tez sobie nie odmawiamy i tez gotuje obiady 2 daniowe. u rodzicow jemy w niedziele. tez srednio na jedzenie w miesiacu schodzi 800-900zl
hmmm...przyklad ostatnich zakupow za ok 60 zl
-prawie kg filetow tylko nie pamietam z jakiej ryby, wedliny troche (Zalezy od ochoty-boczek,szynka, pasztet), ser bialy, zolty, sledzie,mleko, wloszczyzna, ogorki, smietana, 2 napoje (gardeny), jakies ciastka, gorace kubki dla TZa, udka (pol kilo), uszka z grzybami, cukier,jakas konserwe....
i na bank o czyms zapomnialam .
na owoce i warzywa (pomidory,ogorki, papryka, jablka, banany, mandarynki, orzechy laskowe wydaje raz w tyg ok 30zl).

tzw. chemii do domu nie licze bo te rozliczamy ze wspollokatorami wiec to tez nie jest duzy koszt. ale np. 5-kg proszek do prania starcza nam na rok

mekintoszku zawsze tak jest. wlasnie robilismy wieksze zapasy bo oczywisice wszystko sie skonczylo: proszek, plyn do prania, zapach do szafy itd
Kurczę... Sanetka zaszokowałaś mnie... My robimy takie większe zakupy raz w tygodniu, przede wszystkim cięższe rzeczy typu soki, woda mineralna, puszki pomidorów czy inncyh rzeczy, czasem jakas chemia- i tu niestety wydajemy zwykle jakies 150 zł (makro).
Ale taki przykład zakupów jakie podałaś, to jest prawie dokładnie to, co ja kupuję powiedzmy co 2-3 dzień (bez gardenów, gorących kubków i konserw) i wychodzi mi dużo więcej niż te 60 zł... A za same warzywa jednorazowo płacę ok 30 zł, kupuję zawsze pomidory (baza do wszystkiego) i trochę różnych owoców na targu. Co jest kurczę?
Stary 2008-12-02, 13:31   #1626
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Hania strasznie dużo wydajecie na żarcie, konsumpcję....My połowę tego gdzieś co Wy, naprawdę .
Kurcze no ja wlasnie wiem ze przeginamy. Prowadzimy totalnie konsumpcyjny tryb zycia. Musze zacząc to kontrolowac zapisywac...no nie wiem coś zrobic.
Cytat:
No to Wy już w ogóle szalejecie
A czy też tak macie, że chemia się kończy w jednym momencie? U nas to norma-nagle nie ma proszków, mydeł, środków czyszczących itp. Jakby nie mogły się kończyć jakoś na zmianę...
No ba...takie zycie.
I to nie dośc ze w jednakowym czasie to w najgorszym czasie czyli jak w portfelu pusto.

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

U nas lista też niewiele pomaga, jedynie tyle, że nie zapomnimy co mamy kupic A jeśli przechodząc obok jakiegos produkty stwierdzimy, że w sumie też się przyda to trafia on do koszyka. Tych bonusów robi się wkońcu wiele..
No własnie.
Wczoraj na kartce mialam sos sojowy...kupilam sojowy jasny, sojowy ciemny, sojowo-grzybowy, sojowo-imbirowy..a przy okazji pesto bo moze sie przyda i mleczko kokosowe....a jak mleczko to i ananasa i makaron sojowy i kurkumę..a to i w sumie imbir swierzy by sie przydał i baklazana i .....masakra.

Cytat:
L_V ja wolę kupować w małych sklepach niż dużych, wtedy wydaję mniej, tylko to kupuję co potzrebne nie na zapas
I jeszcze mi coś przyszło do głowy....z czego ja korzystam juz długi czas, czy Wy znacie, chodzicie do sklepów typu Biedronka ? Jest tam świetna chemia za grosze (płyny do prania, chusteczki do kurzu, zapach do Wc, kostki Wc, mydła w kostce, żele do kąpieli, chusteczki, papier...tego jest full, wszsytko porządne w niskiej cenie, ja tam jeżdzę głównie po chemię .
Nienawidzę Biedronki.

W malych sklepach wszystko jest zlotówkę drozsze. Zabraklo nam wody mineralnej w niedzielę...2,4 zł w sklepie koło domu, 1,39 zł w Realu.
I tak na wszystkim zdzierają.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:35   #1627
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V, czy mogło mnie to zapchać??

Skład: aqua, glycerin, dicaprylyl ether, butyrospermum parkii, triisostearin, C12-15 alkyl benzoate, hydrogenated coco-glycerides, synthetic beeswax, myristyl alcohol, glyceryl stearate citrate, behenyl alcohol, macadamia ternifolia, myristyl myristate, cetyl alcohol, panthenol, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, soluble collagen, allantoin, sodium carbomer, tetrasodium iminodisuccinate, BHT, phenoxyethanol, methylparaben, DMDM hydantoin, parfum
Całe mnóstwo rzeczy - pozaznaczałam CI na czarno. W zasadzie ten krem to jeden wielki zapychacz, nagromadzono tu tak dużo cięzkich emolientów, ze trudno mi przyszpilić winowajcę. najprawdopodobniej chodzi o to połączenie - co za dużo to niezdrwowo.

Cytat:
A ja najczęściej gotuję bez tych gotowców typu fix i inne. Ostatnio piekłam szynkę i podsmażałam ją z cebulką i czosnkiem. Potem zalałam wodą i dusiłam. Zrobił się aromatyczny sos. Pływały w nim cebulki, i czosnek więc postanowiłam go zmiksować. Zrobił się całkiem gęsty i jaki pyszny. Da się bez fixów, da
ja też ządnych fixów nie używam. Mają za dużo glutaminianu sodu. mam swieze zioła na parapecie.

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Kurczę... Sanetka zaszokowałaś mnie... My robimy takie większe zakupy raz w tygodniu, przede wszystkim cięższe rzeczy typu soki, woda mineralna, puszki pomidorów czy inncyh rzeczy, czasem jakas chemia- i tu niestety wydajemy zwykle jakies 150 zł (makro).
Ale taki przykład zakupów jakie podałaś, to jest prawie dokładnie to, co ja kupuję powiedzmy co 2-3 dzień (bez gardenów, gorących kubków i konserw) i wychodzi mi dużo więcej niż te 60 zł... A za same warzywa jednorazowo płacę ok 30 zł, kupuję zawsze pomidory (baza do wszystkiego) i trochę różnych owoców na targu. Co jest kurczę?
U mnei tak samo, więc sę nie martw. Ide po pomidory, cebule i ziemniory, a zsotawiam 30zł
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:35   #1628
Madlen__18
Zakorzenienie

Dorinka: ale fix konieczny nie jest. Ja miałam mał czasu i nie miałam czasu zając się pieczarkami bardziej. Jakbym je poddusiła dłużej to bym nie dawała fixa, sam się zrobi aromacik.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:37   #1629
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
My do makro już nie jeżdzimy.....przy kasie robi sie slabo..ostatnio 500 zł.

Cytat:
W zyciu nic z zadnym fiksem, sosem z torebki, zupką z proszku nie ugotowalam.
Stary 2008-12-02, 13:38   #1630
kaska87
Zakorzenienie

a w makro czase jest drożej niż np w tesco nie wszystko, ale dużo rzeczy wyczaiłąm droższych

Stary 2008-12-02, 13:40   #1631
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinka: ale fix konieczny nie jest. Ja miałam mał czasu i nie miałam czasu zając się pieczarkami bardziej. Jakbym je poddusiła dłużej to bym nie dawała fixa, sam się zrobi aromacik.
Ale Madlen pieczarki potrzebują 20 min.
Pieczary+cebula na masło+ sol. Puszczają sok. Po chwili smietanka+ pieprz+cury+tymianek.
Gotowe.

Kasia zgadza się z tym makro..wyczailam to ostanio.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 13:49   #1632
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a w makro czase jest drożej niż np w tesco nie wszystko, ale dużo rzeczy wyczaiłąm droższych
To prawda, np. chemia do zmywarki jest o niebo tańsza w Realu.
Stary 2008-12-02, 13:51   #1633
madmuazelle
BAN stały

Hejka.

Widze,że dzisiaj nadprodukcja. Podczytuje,ale coś mam lenia do pisania,nie mogłam wczoraj zasnąć,zbyt pusto w łóżku z poowdu nieobecności tż-ta a teraz co chwile zieam,trzeba kawe wypić.
zaro,to prawda czase fajnie tak zatęsknić.

Co do wydatków żywieniowych,to u nas sporo schodzi bułek i mleka. Tż bierze bułki do pracy a i mleka dużo schodzi,bo obydwoje lubimy,ale tż mnie pobija. U nas bywa różnie tak do 100 na tydzień,czasem więcej.Zazwyczaj kupujemy to co nam potrzeba,ale nieraz tż-towi coś schrupać się zachce,a to kupuje sobie energy drinki do pracy itd
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:56   #1634
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ale Madlen pieczarki potrzebują 20 min.
Pieczary+cebula na masło+ sol. Puszczają sok. Po chwili smietanka+ pieprz+cury+tymianek.
Gotowe.

Kasia zgadza się z tym makro..wyczailam to ostanio.

Ja miałam 10 minut wtedy na wszystko. Musiałam jeść i wychodzić, dlatego taką metodą:d;
Ale bez fixa też umiem:P
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 13:58   #1635
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Całe mnóstwo rzeczy - pozaznaczałam CI na czarno. W zasadzie ten krem to jeden wielki zapychacz, nagromadzono tu tak dużo cięzkich emolientów, ze trudno mi przyszpilić winowajcę. najprawdopodobniej chodzi o to połączenie - co za dużo to niezdrwowo.

ja też ządnych fixów nie używam. Mają za dużo glutaminianu sodu. mam swieze zioła na parapecie.

U mnei tak samo, więc sę nie martw. Ide po pomidory, cebule i ziemniory, a zsotawiam 30zł
Odstawię go i zobaczę co się stanie. Używam jeszcze innego, ale nigdzie nie potrafię znaleźć składu Ale, skoro mówisz, że ten zapycha to już coś wiem. Zużyję go do stópek Tak robię z każdym niechcianym kremem.

Cytat:
My do makro już nie jeżdzimy.....przy kasie robi sie slabo..ostatnio 500 zł.
W zyciu nic z zadnym fiksem, sosem z torebki, zupką z proszku nie ugotowalam.
No ja sobie teraz próbowałam przypomnieć i nie pamiętam kiedy użyłam jakiegoś sosu z torebki My w sumie nawet nie kupujemy takich rzeczy. Jakiś sos ciemny mam w szafce, ale to chyba tak awaryjnie, jakby mi sos zbyt cienki wyszedł. Choć z reguły jak mi wyjdzie zbyt cienki to dodaję odrobinę śmietany i jakoś ujdzie. Vegety też nie używam, a już zdecydowanie żadnych sosów do sałatek Za to używam dużo kostek bulionowych. Jedyna zupa, którą robię bez nich to rosół, grochówa i krupnik.
Stary 2008-12-02, 14:00   #1636
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Co do wydatków żywieniowych,to u nas sporo schodzi bułek i mleka. Tż bierze bułki do pracy a i mleka dużo schodzi,bo obydwoje lubimy,ale tż mnie pobija. U nas bywa różnie tak do 100 na tydzień,czasem więcej.Zazwyczaj kupujemy to co nam potrzeba,ale nieraz tż-towi coś schrupać się zachce,a to kupuje sobie energy drinki do pracy itd
moj codziennie coś chrupie..więc albo szafka zapchana, albo codzinnie o 21 biega do sklepu po ciastka i chipsy.

Takze musze zacząc więcej kasy na ciuchy wydawać...wtedy nie stac nas będzie na zakupy zywieniowe.

Bo ja znowu na ciuchy w ogole kasy nie wydaję.
Kupilam parę rzeczy we wrzesniu i pewnie następnym razem kupię coś na lato.
Stary 2008-12-02, 14:04   #1637
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam 10 minut wtedy na wszystko. Musiałam jeść i wychodzić, dlatego taką metodą:d;
Ale bez fixa też umiem:P
aa..10 min mowisz..to ja pewnie zjadalbym surowe pieczarki.
Uwielbiam.
A kanapki z pieczarkami, pomidorem i majonezem to juz w ogole poezja.

Cytat:
No ja sobie teraz próbowałam przypomnieć i nie pamiętam kiedy użyłam jakiegoś sosu z torebki My w sumie nawet nie kupujemy takich rzeczy. Jakiś sos ciemny mam w szafce, ale to chyba tak awaryjnie, jakby mi sos zbyt cienki wyszedł. Choć z reguły jak mi wyjdzie zbyt cienki to dodaję odrobinę śmietany i jakoś ujdzie. Vegety też nie używam, a już zdecydowanie żadnych sosów do sałatek Za to używam dużo kostek bulionowych. Jedyna zupa, którą robię bez nich to rosół, grochówa i krupnik.
No tak kostek idzie mi duzo. Nie solę zup i sosow- a "kostkuję".

Najlepszym sosem do salatek jest balsamico+oliwa bez 2 zdań
Stary 2008-12-02, 14:09   #1638
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
moj codziennie coś chrupie..więc albo szafka zapchana, albo codzinnie o 21 biega do sklepu po ciastka i chipsy.

Takze musze zacząc więcej kasy na ciuchy wydawać...wtedy nie stac nas będzie na zakupy zywieniowe.

A potem bębenki im rosną. Ostatnio kupilismy pringelsy,dwie puszki i jego ulubione pistacje,bo jak tż powiedział czasem ma się ochote coś schrupać.

Jakoś w weekend zrobiliśmy większy zakupy,więc produkty na obiady mamy z głowy do końca tygodnia,jedynie pieczywo się dokupi.Tym bardziej że tż wróci w środe wieczorem,to teraz musze sama robić sobie obiadi jeść i na dzisiaj nie mam pomysłu,choć szafka pełna.

A co do ciuchów,to ja jestem maniaczką,ale bez przesadyzmu,lubie ciuszkowe zakupy. A potem szafa pęka w szwach i nie wiadomo co ubrać.
Stary 2008-12-02, 14:09   #1639
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Kurcze no ja wlasnie wiem ze przeginamy. Prowadzimy totalnie konsumpcyjny tryb zycia. Musze zacząc to kontrolowac zapisywac...no nie wiem coś zrobic.

No ba...takie zycie.
I to nie dośc ze w jednakowym czasie to w najgorszym czasie czyli jak w portfelu pusto.

No własnie.
Wczoraj na kartce mialam sos sojowy...kupilam sojowy jasny, sojowy ciemny, sojowo-grzybowy, sojowo-imbirowy..a przy okazji pesto bo moze sie przyda i mleczko kokosowe....a jak mleczko to i ananasa i makaron sojowy i kurkumę..a to i w sumie imbir swierzy by sie przydał i baklazana i .....masakra.

Nienawidzę Biedronki.

W malych sklepach wszystko jest zlotówkę drozsze. Zabraklo nam wody mineralnej w niedzielę...2,4 zł w sklepie koło domu, 1,39 zł w Realu.
I tak na wszystkim zdzierają.
Ale mnie to rozbawiło Ta sama historia, tylko produkty się zmieniają Chociaż w sumie, nie ma się z czego śmiać, trzeba chyba zacząć się starać nad tym panować. Ale tak lubię gotować... z dobrych rzeczy...

Makro to jedyny sklep do którego wchodzimy z konkretną listą i kupujemy tylko i wyłącznie (wow, naprawdę tak jest ) rzeczy z listy. Wielki sklep, nie znoszę po nim lazić, więc łapiemy tylko to co na karteczce i jak najszybciej do kasy Ale skoro mówicie że część rzeczy drożej, to postaram się następnym razem przetestować.

Właśnie wróciłam z placu. Pomidory, cebule, chili, czosnek. 15 zł, to chyba jest ok.
Idę gotować obiad, ściskam wszystkie i poczytam Was później
Stary 2008-12-02, 14:12   #1640
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=hania811;9939585]Kurcze no ja wlasnie wiem ze przeginamy. Prowadzimy totalnie konsumpcyjny tryb zycia. Musze zacząc to kontrolowac zapisywac..nie wiem coś zrobic.

Nienawidzę Biedronki.

I tak na wszystkim zdzierają.[/quote]

Hania ale mnie rozśmieszyłaś wydajesz tyle kasy a zapamiętałaś tę wodę o 1 zł. droższą w niedzielę Ja Ci ręczę, że mimo że droższe to kupujesz co niezbędne jak sos to jeden nie trzy i suma sumarum wychodzi taniej w mniejszym sklepie typu Alma, Piotr i Paweł, MarcPol -takie sklepy lubię
A Biedronkę lubię też na swój sposób, dużo oszczędzam na chemii i mnie te produkty odpowiadają, naprawdę jak mam kupić wc kostkę za 5 zł, to wolę za 1,50

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja niecierpię makro Nie rozumiem z jakiego powodu ludzie tam masowo jeżdzą, bo tam nawet tanio nie jest
Cytat:

I to jest myśl, przynajmniej otworzysz szafę i zobaczysz, aha tu są moje pieniądze a tak to wiesz sama gdzie są
Stary 2008-12-02, 14:15   #1641
ButterBear
Zakorzenienie

[QUOTE=dorinka30;9940028]
Cytat:
Kurcze no ja wlasnie wiem ze przeginamy. Prowadzimy totalnie konsumpcyjny tryb zycia. Musze zacząc to kontrolowac zapisywac..nie wiem coś zrobic.

Nienawidzę Biedronki.

I tak na wszystkim zdzierają.[/quote]

Hania ale mnie rozśmieszyłaś wydajesz tyle kasy a zapamiętałaś tę wodę o 1 zł. droższą w niedzielę Ja Ci ręczę, że mimo że droższe to kupujesz co niezbędne jak sos to jeden nie trzy i suma sumarum wychodzi taniej w mniejszym sklepie typu Alma, Piotr i Paweł, MarcPol -takie sklepy lubię
A Biedronkę lubię też na swój sposób, dużo oszczędzam na chemii i mnie te produkty odpowiadają, naprawdę jak mam kupić wc kostkę za 5 zł, to wolę za 1,50

Dokładnie, ja niecierpię makro Nie rozumiem z jakiego powodu ludzie tam masowo jeżdzą, bo tam nawet tanio nie jest

I to jest myśl, przynajmniej otworzysz szafę i zobaczysz, aha tu są moje pieniądze a tak to wiesz sama gdzie są

Tekst z SATC I like my money right where I can see it - hanging in my closet
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 14:18   #1642
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=ButterBear;9940058]
Cytat:

Stary 2008-12-02, 14:21   #1643
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
aa..10 min mowisz..to ja pewnie zjadalbym surowe pieczarki.
Uwielbiam.
A kanapki z pieczarkami, pomidorem i majonezem to juz w ogole poezja.

No tak kostek idzie mi duzo. Nie solę zup i sosow- a "kostkuję".

Najlepszym sosem do salatek jest balsamico+oliwa bez 2 zdań
Surowe pieczarki zaintrygowałaś mnie, bo nie wiedziałam, że można je jeść surowe.Tak normalnie tylko obierasz? muszę kiedyś spróbować...
Stary 2008-12-02, 14:24   #1644
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Surowe pieczarki zaintrygowałaś mnie, bo nie wiedziałam, że można je jeść surowe.Tak normalnie tylko obierasz? muszę kiedyś spróbować...
Nie jadłas nigdy,spróbuj ja często do sałatek dodaję surowe
Stary 2008-12-02, 14:25   #1645
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Hehehe, klasyk gatunku
Stary 2008-12-02, 14:25   #1646
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jadłas nigdy,spróbuj ja często do sałatek dodaję surowe
mój P. tez lubi surowe pieczarki

Stary 2008-12-02, 14:26   #1647
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Moja kolezanka raz mnie wlaśnie zszokowała jedząc surowe pieczarki,które poprostu soli i je.

Jakiś czas temu kupiłam,pomysł na kurczaka z pieczarkami z Winiary.Musze zrobić wkoncu,bo mamy piersi z kurczaka w zamrażalce.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2008-12-02 o 14:28
Stary 2008-12-02, 14:39   #1648
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

tylko dlatego rzucilo mi się to w oczy że pijąc wodę w niedzielę..prosto z butli bo kać...zobaczylam przyklejoną cenę..i się trochę zdziwilam ze tyle Cisowianka kosztuje. No a wczoraj bylismy na zakupach w realu a tam 1,39 zl.

Cytat:
Teraz zakładam spodnie i myslę sobe "zbiegly się w praniu"

Cytat:
Sprobuj. Obieram kroję cieniutko i na kanapeczkę. A na to majonez...oczywiscie tylko kielecki.
Stary 2008-12-02, 14:39   #1649
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny, przestańcie już z tym jedzeniem, bo zaraz padnę z głodu - żołądek mi się przykleja już do kręgosłupa
Cholerka, przez to, że długo pracuję, moje regularne jedzenie i nawyki żywieniowe zostały naruszone np. teraz wrócę do domu i jeszcze przez ponad 2 godziny nic nie zjem

W ogóle postanowiłam, że muszę zrobić porządek w szafie...ale nienawidzę tego robić żal mi wywalać
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 14:43   #1650
hania811
Zakorzenienie

Własnie, własnie miałam pisać. Ogladałm 9 Dexa...w koncu wrocił.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości