![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
nie, nie będę się ważyć. Nie chcę doprowadzić do tego samego stanu, co w wakacje, kiedy to obsesyjnie wchodziłam na wagę i rozpaczałam, jak nie widziałam zmian mimo tak wielkiego wysiłku. Teraz będę się odchudzać bez głupiej presji, powoli, rozsądnie, mierząc to na podstawie ubrań
![]()
![]() |
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
Jejku, a ja siedzę przed tym głupim komputerem, zamiast się uczyć!
Ale tak mi się nie chce... ![]() A mój jadłospis wyglądał dzisiaj tak: omlet z papryką i cebulą, pół piersi z kurczaka z kapustą kiszoną, wz-ka (kurde! nie mogłam odmówić, bo była jedzona w wyjątkowym towarzystwie ![]()
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
ja niedawno wrocilam z korkow i tez sie musze uczyc i tez okropnie mi sie nie chce i w dodatku @ mi sie zaczela
![]() moj jadlospis dzis sn owsianka z 1/2 banan, jogurtem i siemieniem w szkole zjadlam grahamke z wedlina i pol papryki na obiad babka ziemniaczana (uwielbiam :P) ale na usprawiedliwienie dodam, ze nieduzy kawalek ![]() no i teraz jem na kolacje jablko starkowane z jogurtem i 2 pokrojonymi morelami suszonymi pyyycha ![]() a z cwiczen zrobie tylko 2x8min i bylam dzis na 30min spacerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj miałam męczący dzień. Pojechałam się zapisać do wolontariatu w hipoterapii i nas od razu wzięli na szkolenie, więc w tym zimnie chodziłyśmy po stajniach, potem konia czesałyśmy itp potem na halę z nim, ale było warto
![]() ja też dzisiaj trochę złamałam mój słodyczowy post, bo kolega miał urodziny i cukierka zjadłam ![]() Navien nie wiem jak Ty, ale mnie brak wagi teraz jednak trochę męczy, bo widzę, że schudłam, ale nie wiem ile ![]()
![]() |
#1685 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie męczy mnie brak świadomości swojej wagi
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś zabrałam siostrę i mamę na zakupoholizm ikea'owy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
nawte nie pisze co dzis zjadlam bo z dietą to nie ma nic wspolnego. tyle, że po 12 zadnego pieczywa, na obiad ryż, zero słodyczy.
ale obiecałam Wam swoją historię. Parę lat temu schudłam, nawet sporo, bo z 7 kg. Ale z czasem kilogramy powróciły, niezauważalnie... Ale nie mieszczę się już w stare spodnie. Od tamtego czasu chciałam schudnąć dużo razy, ale strasznie ciężko mi to idzie. Mam teorię, że mam niedoczynność tarczycy - caly czas mi zimno, mam stany depresyjne, chce mi się spać, trudno mi schudnąć. Do tego biorę tabletki antykoncepcyjne, a zanim je brałam, podejrzewano u mnie zespół policystycznych jajników, czyli jakieś tam problemy hormonalne. Tłuszcz odkłada mi się na brzuchu głównie. W wakacje wzięłam się za ćwiczenia, twister, skakanka, ograniczanie jedzenia. Straciłam z 3 cm w udach a z brzucha nic nie chciało ruszyć. Zniechęciłam się. Pewnie już odrobiłam z nadwyżką te stracone centymetry. I tak w kółko i w kółko . . . Jestem osobą drobnokościstą, że tak to określe ![]() Poz atym strasznie mnie ciągnie do niezdrowych rzeczy - pieczywa, chipsów, słonych rzeczy... Eh. Ale postanowiłam sobie, że shcudnę wreszcie. Nie chcę być okrągła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Rozeznanie
|
Navien człowiek naprawdę przy Tobie się czuje jak największy leń! Ja już nie wiem, od kiedy ja regularnie nie ćwiczę... tylko wf-y mam i chyba tylko to mnie ratuje. ale dobra dobra, może w końcu mi się uda, jak Cię poczytam
![]() intransitive jednak powinnaś napisać, co jadasz, nawet jakby były to same słodycze, bo w dalszym ciagu coś mi się wydaje, że jesz za mało. na brzuch najlepsze jest a6w
![]() |
#1688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na razie nie ma co prorokować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
dzięki kochane!
jeśli chodzi o policystyczne jajniki - teraz biorę tabletki anty i jajniki się uspokoiły. badań w końcu nie zrobiłam... bo tak wyszło ![]() myślę , że zrobię sobie badanie tsh - już raz robiłam, bo lekarka powiedziała, że widzi u mnie powiększoną tarczycę i od tego mogą się moje doły brać. Ale wyniki były dobre. Tylko też nikt mnie nie uprzedził, że przed tym badaniem nie należy nic jeść. Wiem, że może być mi trudno schudnąć, ale z drugiej strony, te 3 lata temu udało mi się schudnąć ok. 6 kg... Wprawdzie jadałam wtedy po 1000 kcal dziennie i duuużo ćwiczyłam... Może tlyko przez taką restrykcyjną dietę udało mi się schudnąć? Corny - więc na śniadanie jajecznica (wiem, źle ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi i troskę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: a i ile masz wzrostu?
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2008-12-08 o 20:14 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
a no bo cholesterol w jajecznicy... no i do jajecznicy obowiązkowo dwie kromeczki z masłem.
jogurt owocowy fantazja - więc też nie bardzo. ryż zwykły, biały. z tymi owocami dopiero się uczę, dzięki za radę. Mam 161 cm wzrostu. Jako dziecko byłam strasznym chudzielcem,ale z okresem dojrzewania trochę mi się przytyło, zaokrągliło i straciłam swoją filigranową figurę ![]() Nie bijcie za błędy w diecie ! Mieskzam z rodzicami i w sumie jem co jest... Bo jak nie zjem to będę głodna... Ale zawsze coś jest do wyboru w sumie, więc jakoś to sobie ułożę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy czytałaś mój wstęp do wątku, ale ja miałam podobnie jak Ty. Też schudłam 3 lata temu kilka kg... A potem wróciło z nawiązką. A jakie bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Co do Twojego dzisiejszego jadłospisu, to wg mnie było nieźle ![]() ![]() Gratuluję zjedzenia cytryny- odważna jesteś ![]() Cóż, ja też teraz przed snem muszę pić taką miksturę: szklanka gorącego mleka (fuj! jak ja nienawidzę mleka...) + czosnek + miód... Ale wolę to, niż antybiotyki ![]() Trzymaj się i główka do góry ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za miłe powitanie
![]() ![]() ![]() Widzę, że już 4kg zgubiłaś, brawo ![]() Teraz już jestem na studiach, czasu więcej, a ja nie mam ochoty na ćwiczenia. Biorę microgynon, nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się dobrze... Zrobię te hormony może, tylko, że będę musiała odstawić tabsy, później wrócić, nie wiem czy to tylko nie pogorszy sprawy ![]() Wiem, że dobrze że tu trafiłam. Potrzebowałam osób, które mają podobne problemy co ja. Bo jak innym idzie o wiele lepiej niż mi to się zniechęcam. Tym razem się uda, mam już dość płakania z powodu swojego brzucha. PS A6W probowlaam. Wytrzymałam chyba ok. 22 dni... Dla mnie jest nie do wytrzymania. Nie mam takiej kondycji. Postanowilam,ze poprobuje callanetics na brzuch, bo kiedyś przyniosl u mnie efekty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
intransitive ja rowniez witam
![]() co do odzywiania proponuje rzeczytac 10 zasad zywienia ![]() z mojej nauki nici bo przyjechali znajomi i siedzieli ponad 2h- a jakos dziwnie byloby ich wyprosic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
|
już czytam te 10 zasad
![]() co do ćwiczeń to mam teraz zastój... dwutygodniowy. a od wakacji mniej więcej regularnie ćwiczyłam... nie przemęczałam się w sumie, ale efekty jako takie były, przynajmniej w udach. Białko na noc, czyli serek wiejski tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Wtajemniczenie
|
a mleczko na przykład ? (tak wyczytałam na jednym portalu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
Z tymi obiadami mam podobnie jak Ty. Zresztą moja mama np. gotuje obiad dwa razy w tygodniu. I każdy z tych obiadów jest potem jedzony, a raczej męczony przeze mnie przez cały tydzień, bo ona u siebie w pracy opycha się drożdżówkami, a mój brat nie wyraża chęci jedzenia domowych obiadów.... A ja, żeby nie opychać się bułkami czy innymi rzeczami, to muszę jeść takie rzeczy...
W wakacje było lepiej, bo mama w ogóle nie gotowała i sama sobie robiłam, to co chciałam, a teraz jeśli chcę coś sobie sama ugotować, to na mnie krzyczy, że sobie wymyślam głupoty... A co do tego mleka, to wydaje mi się, że szklanka mleka to za mało. Organizm na noc też musi dostać troszkę kalorii, żeby nie był na totalnym głodzie ![]() Andziuchna, tak czy się mylę? Bo Ty tu jesteś ekspertem ![]()
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
jak topcia napisala- mleko samo to niebardzo posilek- lepiej jakas maslanke/serwatke czy cos w tym stylu
ja sie upieram przy tunczyku :P bo 1) bialko na kolacje 2) ma malo kalorii i mozna sie nim najesc ![]() Cytat:
co do gotowania to czasami jem to, co mama ugotuje (jak np nie chce mi sie nic robic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() właśnie szamam śniadanko - pieczywo bez żadnych wyrzutów sumienia ![]() no i kawe obowiązkowo. Pozdrawiam, miłegodnia. Może dziś coś poćwiczę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() tez wlasnie jem sniadanko ![]() blee dzis mam wielkie straszne kolo wiec 3majcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
też miałam kolosa dzis! ale bylo ok.
wlasnie zjadlam 3 mandarynki i pije zieloną herbatę. koniec owoców na dziś. Ciekawe co będzie na obiad ![]() Jem co około 3 godziy, tak jak nakazane, ale że wstaję przed 6 to sporo tych posiłków na dzień wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
uf moje kolo nie bylo takie straszne jak myslalam
![]() ![]() ja juz po obiadku, popijam wlasnie bratka jeszcze mnie dzis czekaja korki i stepper i bede lezala (plaskim:P) brzuchem do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
brawo anfziuchna. ja dzi sniestety do pracy :[ ale tylko 1.5 h niecałe
![]() poćwiczyałam callanetics, wprawdzie troche go zmodyfiowałam bo nie mam stopera, ale zrobilam ćwiczenia na brzuch po 90 powtorzen każde, w sumie wyszło z tego 4 ćwiczenia + nożyce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj też na śniadanko trochę sobie pozwoliłam, bo zjadłam dwie takie spooore kromki chleba razowego z żółtym serem
![]() ![]() ![]() A co do ćwiczeń, to ćwiczę codziennie wieczorem brzuch ![]()
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
no już 4 kg zrzucone więc efekty są
![]() ta sukienka która dałaś kilka strn wczesniej jest przepiękna! ja sama byłam w podobnej na swojej studniówce.ah kiedy to było p.s. na obiad klopsy (gotowane na szczescie) , ziemnaki z pieczarkami i sałatka, nie jest źle. nie najadłam się do syta tylko tak ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
kurde jak sie wkurzylam! bachor odwolal korki wrr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dopiero do domu wróciłam niedawno. Porozbijałam się po galeriach, nakupiłam bzdetnych ozdób i jestem szczęśliwa ![]() moje menu dzisiejsze: ś: kanapka z ciemnego chleba z kawałkiem łososia II: kawa frostito malinowa w CH ![]() O: bigosik mamusiny. Co prawda pomiędzy ś a kawą byłam głodna, ale wypiłam kawę i już się maksymalnie najadłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tobie też się uda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiecie co my dzisiaj robiłyśmy na wf-ie? Grałyśmy w zbijaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1710 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj miałam okropny dzień, bardzo męczący dopiero o 20.30 byłam w domu i tyle nerwów
![]() ![]() i o diecie nawet nie było co myśleć, przez pierwszą część dnia praktycznie nie jadłam, a potem praktycznie same węgle. i też dzisiaj byłam na krótkich zakupach, ale teraz lecę spać, bo tak mnie wymęczyły te emocje wszystkie... i przepraszam, że tak marudzę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.