|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
Ja osiągałam 5 przy głodzeniu się i ćwiczeniach więc ta 5 szybciutko znikała |
|
|
|
|
#1682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek znad pysznego sernika dwukolorowego (jak tylko sprawie sobie aparat, zaczne robic zdjęcia
Gratki spadeczkow, zastojnikom i nie wazacym sie wytrwalosci Cytat:
Byle tylko tak samo dalej o Ciebie dbal. Powodzenia z mam nadzieje przyszlym TZ i ciesz sie zyciem piekna Cytat:
A co do serka, ja kupowalam biedronkowy President, lepszego nie znalazlam, a Kaufland mam pół miasta od siebie (i to nie tego, w ktorym obecnie przebywam). Poczytaj sklad i tabelke, w składzie jak nie ma jakis dziwnych dodatkow typu cukier/skrobia (i to sie zdarza), a w tabelce b+t>w to git ![]() Cytat:
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
No tak tylko ja lubie mieć już wszystko na teraz
Wytrwam wiem że dam rade tylko nie pomaga mi fakt że nie układa mi się z chłopakiem i to raczej już końcówka znajomości.. eh mam ochote się wyżalić
Edytowane przez Depersonalizantka Czas edycji: 2010-08-15 o 09:53 |
|
|
|
#1684 | |||
|
Zadomowienie
|
No i niespodzianka. Choć niewielka, ale jednak. Miał być wzrościk, jest spadeczek o 0,2. Tyz piknie
Od razu człowiek ma lepszy humor z rana...Witam dziewczyneczki chudzineczki. Mam nadzieję, że będzie to naprawdę miły dzień dla nas wszystkich Cytat:
Wyobrażam sobie Twoje wieczorne motyle w brzuchu... były? Fajne uczucie taki kiełkujący... nie wiem... związek? może... daj Boże... Facet w pierwszym podejściu wydaje się w porządku, nie? Życzę Ci szczęścia w tej sprawie, siostro ![]() [QUOTE=blackcoffee;2137901 7]Hej, hej! ![]() Obudziłam się koło 5, sama z siebie, a położyłam się o północy, nie wiem o co chodzi poszłam siku i odrazu wskoczyłam na wagę - 65,1.spadek: -0,9 kg bardzo się cieszę i zabieram się za robienie galaretki ![]() Nie no cudownie... ![]() Też bym chciała żeby mnie obudział taki spadek... ![]() Mnie tymczasem obudziała o 6 moja szurnięta córka, która zasnęła po północy, bo "nie mogła spać"... Sześć godzin snu wystarczyło siedmiolatce. Myślałam, że ją potraktuję eterem normalnie... Co za kosmitka... No i chodzę jak neptyk, bo ja bynajmnoej się nie wyspałam... ![]() też to zauważyłam, niektórzy myślą, że mówienie komuś że schudł jest nietaktem stąd to "nie poznałam Cię", "świetnie wyglądasz" czy "no nie mogę się napatrzeć zainspirowałaś mnie do zrobienia galaretki! już siedzi w lodówce A mi mówią, że schudłam - bez obcyndalania. Nie wiem czemu Wy tak macie. A ile wcześniej ważyłyście? Może miałyście dużą nadwagę i ludziom głupio jest to jakby podkreślać...? Ja ważyłam 67 kg przy 160 wzrostu, więc byłam, powiedzmy "pulchna" dla ludzkiego oka. Moje zwały tłuszczu na brzuchu oglądałam ja sama w lustrze... Ale teraz słyszę ciągle, "ależ ty schudłaś, jak świetnie wyglądasz". No i glut - lubimy taką szczerość ![]() Cytat:
![]() I to dopiero 2 miesiące. Pomyśl, co dalej nawyczyniasz ![]() Cytat:
Jak to nasza koleżanka napisała wczoraj motto: "Bo prawda jest jedna i wszystkim dobrze znana Wujek Dukan obiecał, to i będzie zmiana" Mi się podoba, a Tobie? ![]() Uszy do góry! |
|||
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Agnese69;21379727]No i niespodzianka. Choć niewielka, ale jednak. Miał być wzrościk, jest spadeczek o 0,2. Tyz piknie
Od razu człowiek ma lepszy humor z rana...Witam dziewczyneczki chudzineczki. Mam nadzieję, że będzie to naprawdę miły dzień dla nas wszystkich Aaaaaaalllllleeeeeeeee!!! !! O matulu, jakie to romantyczne... Wyobrażam sobie Twoje wieczorne motyle w brzuchu... były? Fajne uczucie taki kiełkujący... nie wiem... związek? może... daj Boże... Facet w pierwszym podejściu wydaje się w porządku, nie? Życzę Ci szczęścia w tej sprawie, siostro ![]() Cytat:
![]() ![]() , dawaj mi tu swoje menu . Co Ty jesz, że idziesz jak burza i masz takie spady![]() ![]() klaski:![]() Ja chcę jeść to samo ![]() :br zydal:
|
|
#1686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też większość mojego otoczenia (przynajmniej ta starsza grubo ode mnie, czyli powyżej 40tki) ciągle mi wytykała, że gruba, że musze schudnąć (od jednej babeczki dostałam nawet złosliwie przydomek Sylfida). Robili to tyle czasu, że w końcu przestało to na mnie wywierać wrazenie i...schudłam
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...tak mogę dzień zaczynać i kończyć... .Nie chcę żadnych głodówek i maltretowania siebie na siłowni (no chyba ze fitness i pływanko dla podtrzymania formy )...o takie efekty mi chodzi,dlatego ta dieta mi odpowiada ....,bo nie jest sztuką szybko schudnąć,ale tą wagę utrzymać na długooooo....powodzenia ))).
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-15 o 10:16 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Jasne że podoba! Teraz to moje motto życiowe hehehe
No głodzenie! Bo głupi gówniarz byłam ;D w sumie dalej jestem <myśli> |
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
U mnie po 1 dniu diety spadł mi 1kg a dziś stałam na wadze i 69,2
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
data ważności do 22.08 nigdy już nie kupię tego g...
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Musisz miec wyjątkowego pecha, kiedyś maniakalnie kupowałam Pilosy (po 20 serków i w lodówce) i nigdy mi sie tak nie trafiło. Co nie zmienia faktu, że od kiedy doczytalam sie skrobii w ich składzie, odstawiłam i miksuję twaróg.
Dzieki za ostrzezenie.
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, w sumie to już będzie chyba 12 serków z pleśnią jakie tam nabyłam. Nigdy wcześniej z niczym innym tak nie miałam i to mi wystarczy, by tym serkom powiedzieć dziękuje
|
|
#1693 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo kurde, nie chcialo mi sie tlumaczyc..... w skladzie jest twarozek, smietanka, sol, szczypiorek. nie dodawany jest tam cukier, tyle ze w tabelce napisane jest wedlowodany 2g, w tym cukry 2g... nie mozna popadac w paranoje, w co drugim produkcie tak powinno byc napisane, ale nie kazdy producent wyroznia cukry z weglowodanow..... sorry ze ostro, ale mam tak h....y dzien dzisiaj ze albo wyjde z siebie albo wyskocze przez okno!!!!!! ![]() Cytat:
![]() no wiadomo, zdarzy sie wyskok pod postacia piwa z frytkami, ale to wtedy mozna pod uczte podciagnac i pozniej grzecznie dukac dalej ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
gratuluje
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry, u mnie warzywny wzroscik +0,4, wiec szalu nie ma, pozostaje liczyc, ze sie z tego wygrzebie na PP. ale w planie mam nie grzeszenie, wiec bede jadla tylko jajeczka, miesko, pokombinowane serki i EWENTUALNIE sernik, zeby sie nie narazac na kakao i mleko ;P
chciaaalabym wreszcie zobaczyc to 64 bo waga chyba postanowila sie zaciac na 65 :< dziewczyny, sos pomidorowy lepiej z pomidorow w puszce czy koncentratu? macie jakis smaczny szybki przepis? Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-15 o 10:55 |
|
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/...ga-lidl-pilos/
nie tylko ja mam problem z pleśnią w Pilosie dziewczyna piszę "wcinam te serki, ściągam tylko warstwę wraz z tymi pomponikami" nie wolno tego robić!!! kiedyś czytałam na ten temat spory artykuł w czasopiśmie Fitness Authority i tam było wyraźnie napisane, że jak na jedzeniu jest pleśń, to całe nadaje się tylko do jednego, do wywalenie! Nie ma odkrawania, zdejmowania itp. to TRUCIZNA!
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez wolno schodzi... a jak juz patrze na Agnese... to idzie sie zalamac wiec nie patrze na jej podpis i dukam sobie w swoim tempie (slimaczym) ale pocieszam sie ze moge duzo jesc, takze slodkosci a tak to ja sie moge odchudzac i pol roku
|
|
#1697 |
|
Rozeznanie
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyznaje bez bicia , teraz już będe wiedziała. Dla mnie słowo cukier jest jednoznaczne, skoro mnie uświadomiłyście to ok
Dukam od 28.06 58kg Waga 58kg ![]() Cel 51kg 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2010-08-15 o 11:02 |
|
|
|
|
#1700 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no za stara.... i za duzo obowiazkow mam na glowie (praca, dom, dziecko) wiec dukam grzecznie z Wasza pomoca i jest super ![]() tylko kurde. czyzby to juz (pomimo lykania tabletek i tak to mam) nadchodzilo wkur....e przed @?? no zaraz chyba trzasne sobie jakimis drzwiami w ramach odreagowania ![]() dobrze ze chociaz TŻ poszedl na grzyby, cisza w chalupie i mniej nerwow... a dziecko sie bawi... powinnam po jakies sniadanie isc... no i dal buzi przed wyjsciem wiec pojedyncze trzasniecie wystarczy.... ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Cytat:
----------------------- Agnese!!! ![]() i wogole DUK DUK jestem dzis ham ze wsi.... gratuluje wszystkim spadkow. ja sie nawet nie wazylam bo wstalam lewa noga i od razu wypilam kubek kawy. no i PW od wczoraj wiec nie chce sie dobijac
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Mam do was pytanie, a mianowicie jestem drugi tydzień na diecie plaż połdniowych na 1 fazie dozwolone tam są warzywa z wykluczeniem niektórych oraz nabiały. Już ten etap skończyłam, ale nic nie spadło mi z wagi i pomyślałam, że zaczne diete białkową, ale czy można tak przeskoczyć z diety na dietę? Może ktoś miał podobnie jak ja i napisze mi jak to się skończyło? Zależy mi żeby schudnąć 6 kilogramów |
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeeeeń Dobryyyyyyy
![]() Historia faktycznie filmowa trochę, motyle w brzuchu były- a jakze Facet też jest naprawdę w porządku, przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Żeby nie robić offtopu to Wam powiem, że po tym nocnym pływaniu zaliczyłam SPADEK -900G!! Polecam Wam siostry takie nocne kąpiele w blasku księżyca - wujcio Dukan chyba tez je lubi ![]()
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=avataris;21379769
no dobra Agnese ![]() ![]() , dawaj mi tu swoje menu . Co Ty jesz, że idziesz jak burza i masz takie spady![]() ![]() klaski:![]() Ja chcę jeść to samo ![]() :br zydal:[/QUOTE]Eeeeeeeeeemmm. Zaraz, niech się skupię... No nie powiem żeby mój jadłospis był jakiś szalony... Dzień zawsze zaczynam od kawy z mlekiem - inaczej nie da rady. W pracy jest to tylko kawa, w domu dokładam do tego np serniczek na zimno ![]() Koło 9-tej w pracy zjadam pierwszą turę swojego śniadanka, czyli 2 kromeczki (małe one są) chleba dukanowego posmarowanego twarożkiem domowym Piątnicy, z wędliną na wierzchu (dziś w domu teraz dopiero jem śniadanko takie właśnie i na wędlinie leży jeszcze pomidor). W domu też na śniadanie robię sobie często jajka na miękko i zagryzam chlebkiem z szyneczką. Potem w pracy koło 11-12 piję drugą kawę z mlekiem, po 13-tej zjadam drugą turę takiego samego śniadanka. Do domu docieramy około 17-tej i tam jemy albo kurczaka pieczonego lub z rożna, albo kotlety mielone indycze (wołowe niedobre Za jakąś godzinkę wchłaniam porcyjkę serniczka, a mój małż upodobał sobie galaretki - szamie ich ilości skandaliczne... Na kolację - hmmm.... tu różnie bywa, czasem przykłądnie zjem np. twaróg zawinięty w szynkę, czasem zeżrę kolejną porcję sernika, czasem wciągnę twarożek domowy albo wieśniaka... Piję colę - najczęściej do obiadu i ewentualnie do podwieczorkowego serniczka szklaneczkę jeszcze, ale ja ją rozcieńczam wodą, bo jest dla mnie za słodka... W domu na PP oczywiście warzywka dokładam (ogóreczki, pomidoreczki idą jak woda) no i gotuję ZUPY - mój małż bez zupy żyć nie może i zjaga przez weekend wielki gar i jeszcze troszkę Ja też nie gardzę zupką, czemu dałam wyraz wczoraj wciągając dwie michy kapuśniaku, a dziś to powtórzę ![]() Dwa garnki zupy stoją u nas w lodówie Tak to mniej-więcej wygląda. Unikam jakoś tej skrobi, której się po prostu boję ![]() No i po moim "próbowaniu" mleka w proszku też jakoś je omijam szerokim łukiem... Mam lęki jednak Mam nadzieję, że jeszcze żyjesz czytając tę epistołę, ale wiesz, Agnese, jak to Agnese - całą strona moja
|
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
no ponad godzinke samochodem szkoda ze nie blizej
![]() Cytat:
![]() blackredmoon jak z filmu ehhh A ja dzis zaczynam druga faze podsumowanie -3kg jestem dumna teraz zobaczymy co na II bedzie sie dzialo ile w dol ![]() wlasnie wcinam wiesniaka
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Będę wieczorkiem, nie wiem jak Was nadrobię, chyba całą noc będę czytała zaległości z trzech dni
Nooo chyba, że znowu mi się trafi romantikos wieczorrros z moim boskim armando, to wtedy "amsory"
|
|
#1706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się więc, że im "pokazałaś"... ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Ale mnie też przestraszyłaś, siostro. Chyba nie będę ich kupować więc... Nieee, no trzeba do Kauflandu... |
||
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
ale zjadlam dobre sniadanko
![]() salatke z tunczykiem + 2jajeczka na pol-miekko ![]() na drugie beda nalesniczki z mikrofali na slodko ![]() jednak jak czlowiek glodny to zly ![]() nie wiem co ugotowac na drugie danie dziecku i TŻ
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(btw twarzy okrągłej nigdy nie miałam )Na śniadanie zjadłam potwornie słonego warkocza z łososią . Pierwszy raz tak słone mi sie trafiły , więc jutro na wadze pewnie będzie + 2 kg
Edytowane przez sweeney Czas edycji: 2010-08-15 o 11:47 |
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jeszcze go nie robiłam . Całkiem fajne menu , myślałam, że może zjadam za dużo , ale widzę, że to norma . Tylko, że ja do swojego daję 1 łyżkę skrobi . Muszę zacząć go robić, bez skrobi . Może faktycznie poczekam z nią do III fazy . Używam jej tylko do sernika, wychodzi 1/3 łyżki skrobi na dzień .---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
, po prawie dwóch miesiącach dukania, uważam, że go za dobry w miarę tani Dukanowy sklep , Leclerk, Tesco fajne mięsko drobiowe, ser na sernik , Selgros otręby, cola, rybki mrożone i duże serki wiejskie z Pietnicy.hmmm mówiałam TŻ, że w jednym sklepie nie da rady się zaopatrywać
|
|
#1710 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję, że mi to uświadomiłyście... Cytat:
Ty się jednak nie nadajesz do wulgaryzmów... ![]() A powiedz mi, jest coś, co Ci poprawia nastrój w takich chwilach? Może starego obuj w dziecko na godzinę czy dwie, a sama zrób sobie coś, co lubisz... Nie wiem, idź na spacer samotny, kąpiel z bąbelkami, wyśpij się, poczytaj książkę, obejrzyj komedię romantyczną.... albo wpadnij do mnie na kawkę ciśnieniową - robię najlepszą po tej stronie Wisły ![]() Cytat:
![]() Gratulacje
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

.
...nikomu nie zazdroszcząc,w nadziei dalszego wsparcia i radości dnia codziennego,że nauczyłam się zdrowiej odżywiać i nie mam nieustannych myśli o jedzeniu...i nałogu zaczynania i kończenia dnia na słodkich-zgubnych kaloriach 
Wiecie jakie miałam randez vous? 
poszłam siku i odrazu wskoczyłam na wagę - 65,1.

klaski:

)...o takie efekty mi chodzi,dlatego ta dieta mi odpowiada

, w sumie to już będzie chyba 12 serków z pleśnią jakie tam nabyłam. Nigdy wcześniej z niczym innym tak nie miałam

74kg 10.08.10