![]() |
#1681 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() W domu miałam jednego kwiatka ale też nie przeżył ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dostałam@-pierwsza po porodzie i czuję się fatalnie-boli mnie głowa i nic mi się nie chce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Helloł!
![]() Dziś piękna pogoda u nas, więc zaraz kończy mi się gotować zupa i wybywamy na dwór... mam zamiar do wieczora spacerować i siedzieć na placu zabaw ![]() Koraliku ale akcja z tą komunią, pewnie ktoś im odmówił i chcieli Wami "załatać" dziurę, albo po prostu liczyli na jeden prezent więcej.. dobrze zrobiłaś, że odmówiłaś ![]() Ja też nie mam ręki do kwiatów, mam jednego na oknie w kuchni, ale podlewam jak mi się przypomni ![]() ![]() Dobra, uciekam się szykować i zmykamy! Miłego Dnia! Zajrzę, jak przyjdziemy na obiad ![]()
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak nie macie ręki do kwiatów, a największym problemem jest podlewanie to polecam storczyki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1685 | ||
Rozeznanie
|
Cześć!!!
U mnie też pięknie na dworze. Dziś wcześniej wstałam, bo wybieram się na kawę z Natalką do koleżanki. Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze teraz na samą myśl podnosi mi się ciśnienie ![]() Życzę Wam miłego, słonecznego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ale się rozpisałyście ![]() Ja ostatnio nie mam na nic siły, chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło, do tego jest mi już okropnie ciężko (chyba trochę za wcześnie ![]() ![]() Teraz myślę nad roczkiem, który obchodzimy w sobotę i usiłuję ustalić menu ![]() ![]() Do jutra dziewczyny i miłego wieczory życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Rozeznanie
|
Hej!
Dzieci zasnęły! ![]() Mamz myślę, że będziesz zadowolona z tortu, bo tam są naprawdę świetne przepisy, które warto wypróbować... ja nigdy nie potrafiłam piec, a za każdym razem jak coś robię z tamtych przepisów, to wszyscy się nadziwić nie mogą, że ja to sama robiłam i takie dobre! ![]() Jem kolacyjkę i czekam na męża, może jakiś film w końcu uda nam się obejrzeć ![]() Dobrej nocki!
![]() |
#1688 | ||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ale napisałyście przez te kilka dni mojej nieobecności ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj byliśmy na długiej wycieczce w Warszawie, byliśmy w zoo, na spacerku a wieczorem wróciliśmy do domu. ~~~~ Cytat:
![]() Mój mały już odchowany, a do tego jak pomyślę o stresach związanych z ciążą to wszystkiego mi się odechciewa ![]() ![]() ~~~~ Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Cześć!
No co za pogoda! Słońce po prostu przypieka, wróciliśmy przed chwilą z dworu, Adaś śpi, a Bartek chce iść z powrotem na dwór... na nic moje tłumaczenia, że jest że jest za gorąco, że pójdziemy jak coś zjemy itd... Tż w pracy w taką pogodę ![]() Dopiero piątek ma wolny... Mi się nic nie chce, mam lenia, dobrze, że mam wczorajszą zupę, bo nawet nie mam siły przy garach stać... chyba jednak wolę zimę ![]() ![]() ![]() No nic, idę się na chwilę wyłożyć ![]() Ciaputka my też się wybieramy pod koniec maja do ZOO do Wawy i poodwiedzać stare kąty, bo troszkę tam mieszkaliśmy wcześniej. Ale nie żałuję, że już nie mieszkamy, bo jakoś mi do gustu nie przypadła stolica... ![]()
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Kurczę, ale wam dziewczyny zazdroszczę tego bycia na dworze
![]() A ja siedzę w pracy i gapie się w monitor, na szczęście zmieniłam sobie tapetę na bardziej wiosenną i słoneczna, ale też bym sobie posiedziała trochę ![]()
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No pogoda dziś super ![]() My nie dawno właśnie wróciłyśmy ze spacerku żeby mała mogła się przespać... Coś mi ostatnio strasznie marudzi w wózku i muszę ją brać na rączki - kurde mam nadzieję, że to tylko chwilowe bo się wykończę takimi spacerami ![]() ![]() A co do storczyków to się zgadzam ![]() ![]()
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
No to widzę, że dziś wszyscy prawie zaliczyli spacerki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
Chyba dziś taki dzień dziewczyny że każdy wykończony
![]() Ja też po spacerze ledwo zipie, bo musiałam biegać z 1,5 godziny za rowerem małego ![]() Ale teraz siedzę już z kawką, po obiadku, i gruntownych porządkach w sypialni. Teraz dopiero wieczorkiem wyjdziemy już całą rodzinką na spacer z psiakiem ![]() Pozdrawiam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
No moje dzieci już słodką śpią, a ja zaraz pójdę do sklepu kupić sobie chipsy i coś słodkiego i zasiądę przed tv obejrzeć M jak Miłość
![]() Dzisiaj się wkurzyłam, bo poszłam z dziećmi do koleżanki, do której dzwoniłam wcześniej, że przyjdę.. No i zachodzę, siadam, maluchy pobiegły się bawić z jej dziećmi i jej siostry, która była tam też z synkiem... no i gadka szmatka, a ta siostra mówi, że ona i jej synek mają jelitówkę chyba, bo srają na rzadko ![]() ![]() ![]() No ale mogła chociaż powiedzieć, że jest u niej siostra co ma prawdopodobnie jelitówkę to bym wcale nie poszła... wrrrr.... No dobra, teściowa na chwilę zajrzała spojrzeć na dzieci, w razie jakby się obudzili, a ja biegnę do sklepu! Miłego wieczorku!
![]() |
#1695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś sobie zjadłam zamiast obiadu truskawki ze śmietanką ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Farahh wcale ci się nie dziwię, no niektórzy ludzie czasami to mnie po prostu zadziwiają, rozumiem, ze jakby była sama to mogłaby nie pomyśleć o tym, ale jak ma się swoje dzieci to już chyba zwraca sie uwagę na takie rzeczy jak choroba
![]() mamz no nie wytrzymam, od kilku dni chodzą za mną truskawki, niestety u mnie w sklepie jeszcze nie mieli a te w ogródku teścia to jeszcze długo muszę poczekać, a ty mi tu opowiadasz jakie dobre truskawki jadłaś ![]() ![]()
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!!
Pięknie ciepło się zrobiło ![]() Jak wracam z pracy nad ranem ptaki cudnie ćwierkają ![]() Nadchodzi lato..... Farahh mam nadzieję, że chłopaki zdrowe...? Muszę ogarnąć po drugim śniadaniu, wstawić jakieś pranko i wypuścić Natalkę na ogród.... a ja wtedy zrobię sobie kawę i będę się relaksować!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
cześć!
chłopaki zdrowe ![]() u nas dosłownie lato! Zaraz kończę gotować obiad, zjemy i zmykamy na dwór do wieczora! truskawki!!! ![]() ![]() ![]() miłego dnia! zajrzę wieczorem!
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja się dziś relaksuję, bo mąż z teściową poszli z młodą na spacer ![]() marejta mi dziś na wczorajsze wspomnienie truskawek też ślinka leci, tak codziennie nie jadam niestety, bo kurcze drogie jeszcze jak diabli...A Tobie już zazdroszczę, że będziesz miała takie zupełnie swoje z działki ![]() Cytat:
No to najważniejsze, że dzieciaki nic nie złapały, no i w sumie Ty też. Ja wiem, że te truskawki, to jeszcze nie to co w czerwcu, ale nie mogłam się powstrzymać. Zdecydowanie wolę te nasze, ale te co są teraz tak kuszą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Całe szczęście że dzieciaki zdrowe ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja niunia wczoraj zrobiła sobie noc od 17.30 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem tak ciekawa czy na następnej wizycie lekarz będzie wstanie mi powiedzieć kto tam mieszka ![]()
![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
W dodatku wczoraj wyszło mi coś na brodzie, taki jakiś ropny kawałek i zamienił sie zaraz w wielki strup i trochę się zastanawiam czy to nie opryszczka
![]() ![]()
![]() |
#1705 | ||
Rozeznanie
|
Jak długo zamierzasz karmić? Kurcze, pamiętam jak ja karmiłam, to było tak niedawno... A jak mleko leciało mi strumieniami, robiły mi się zastoje, to myślałam, że będę już wiecznie matką karmiącą, że ten stan się już nie zmieni... a tu chwila cyk, pyk, dwójka wykarmiona i zostały tylko dwa flaki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja pamiętam, że miałam jakoś w pierwszym trymestrze też opryszczkę i nic się nie stało.. lekarka powiedziała, że groźna jest dla płodu opryszczka właśnie tam na dole ![]() Moje dzieci śpią, a ja właśnie wszamałam jajecznicę ze szczypiorkiem prosto z ogródka ![]() ![]() Mąż do 22 w pracy, więc poczekam za nim... Dzisiaj się pokłóciliśmy, więc trzeba się chyba pogodzić... powiedziałam mu kilka przykrych słów i teraz żałuję... bo chyba zrobiłam mu przykrość.. ![]() Karolina coś zamilkła... mam nadzieję, że wszystko ok u niej.. A ja się dziś dowiedziałam, że kuzynka mojego męża, a moja dawna dobra koleżanka, która mieszka w Anglii, poszła ze swoim synkiem 10 miesięcznym do lekarza, bo kaszlał od półtora miesiąca, no i prawdopodobnie ma astmę ![]() ![]() No nic, chyba sobie włączę tv... może leci coś ciekawego...
![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Farahh no właśnie o tej opryszczce też w internecie dzisiaj trochę się naczytałam i też wywnioskowałam, ze ta dolna jest niebezpieczna, ale wydaje mi się że kobiety wrzucają wszystko do jednego worka nazywając opryszczka
![]()
![]() |
#1707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
eff8 Twoje dziecko już duże z tego co kojarzę (5 mies?) więc ja bym na Twoim miejscu zaryzykowała i nie żałowała sobie truskawek, oczywiście tych krajowych. Nie wiem jak Twoje dziecko reaguje na to co zjesz, ale u mnie było tak, że przez 3 mies. trzymałam dietę jak Pan Bóg przykazał, a potem jadłam już wszystko i małej nic nie było. Dziś zapowiada się znowu piękny dzień. Ja czekam na mamę która mi się dziś Ewką zajmie a sama zabieram się pomału za tort, bo na sobotę musi być gotowy ![]() Miłego dnia Wam życzę i udanych spacerów z pociechami! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Z jednej strony już bym chciała przespać całą noc ![]() Chyba że nie będzie się na to zanosiło to zacznę ją oduczać ![]() Cytat:
![]() U mnie było podobnie, tak do 3 miesięcy uważałam a później zaczęłam jeść prawie wszystko (prawie bo moje dziecko jest dość uczuleniowe więc takich uczulających rzeczy unikam). Także troszkę się boję objadać truskawkami - ale coś na pewno podjem ![]() Też Wam życzę miłego dnia ![]() Znów piękna pogoda ![]()
![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
Wcięło mi długiego posta
![]() ![]() Ostatnio mam sporo na głowie i tylko was podczytuję. Latam z mały po lekarzach a to szczepienia... a to pulmonolog... Na dodatek dziś mi się 2 razy zerzygał, raz zkupkował śmierdząco i nie chce jeść ![]() Dużo czasu spędzamy na placu zabaw a jak dotrę do domu to muszę szykować jedzonko, kąpać dzieciaki ... i zostaje mi tyle sił by położyć się spać ![]() Jeszcze mała zrobiła sobie strajk głodowy,czym mnie strasznie wściekła. Za 3 tyg idziemy do gastrologa od którego miała przykaz przytyc (od 2,5 roku waży tyle samo!) i jak nie przybierze to czekaja nas pewnie jakieś kolejne mało przyjemne badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zadomowienie
|
Ale tu pusto!
Mały czuje się dobrze-je. Nie wiem co mu zaszkodziło ![]() ![]() ![]() Z tej całej złości na córe ktora nie chce jeść stwierdziłam,że olewam ta sprawę- szkoda moich nerwów. I o dziwo wczoraj nawet ładnie sobie pojadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.