|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Domi, to z Basiulą się linkami dzielisz a ze mną nie ?
Cytat:
moja to jedyne co je i mogłaby 2 słoiki na raz to jarzynowa z królikiem z Gerbera i jarzynki z delikatną rybką z Gerbera. Z owoców to banan i jabłka z czymś, byleby nie owoce leśne. Kaszki daję "normalne", Bobvita lu Nestle. Starsza też jadła, nic jej nie było. Nie utyła, zęby nie popsuły się. Kupuję w promocji. Kiedyś kupiłam za 3,45 zł!!! Nakupiłam przeróżnych smaków i na różne miesiące. Ela, kocioł garnkowi przyganiał. Ciebie też mało jak kot napłakał, a innym piszesz, że nie piszą ![]() Pokszyfka, poczytam w klubie wieczorem, bo jeszcze Pati muszę położyć, a gadzina dostała kucyka Applejack do zabawy i tak się cudnie bawi, że nie mam serca kazać jej się myć i kłaść jej Fatal, o rety!! Ja pierwsze co to marznę w stopy i zawsze skarpety zakładam. Nawet śpię w skarpetach zima czy lato i rodziłam też oczywiście w upały nie zakładam.
|
|
|
|
|
#1682 |
|
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, dostalismywozeczek, poszlismy na spacer testowy... Potem kapiel i usypianie a wy w tym czasie 3 strony
![]() Pozniej fotki wkleje, wozek super lekko sie prowadzi, z tylu kola srednica 40 cm, sunie po wertepach jak po stole- wiec jestem zadowolona Z tym ze szeroki jak czolg no ale poprzedni byl dlugi jak tramwaj wiec tak czy inaczejxnobody is perfect a idealnego wozka dla twixow chyba nie ma
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Hej;
UWAGA UWAGA! MAMY PIERWSZY ZĄBEK ![]() |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobno tyle waza A jak coe temat ciekawi to jeszze powim ze ostatnio spotkalam w parku rodzinke z blizniakami - chlopiec 3 kilo, dziewczynka 6- mieli po 4 mce, chlopiec sie irodzil z niewyksztalcona watroba Dobra lece fotki poladowac ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Gratulacje Dziewczyny a jest u was zwyczaj ze kto wypatrzy nowy zabek dostaje butyprezencie????
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
no to siem chwalimy nowym wozkiem
i kochana starsza siostrabtw wlasnie dziewczynki dla alergikow jest ta kaszka Sinlac ale w poradniku z bobovity widzialam ze sa te nowe produkty- Minima- zbozowe bezglutenowe chyba. i w opiniach maja ze to tansza wersja sinlac
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
.
|
|
#1688 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas na gryzienie w dupke podziałała przesiadka do spacerówki. Masakra, teściowa sie wstydu najadła jak z nią i Helusia poszliśmy na zakupy a ta w drodze powrotnej tak sie darła ze wszyscy sie na nas patrzyli tak jak byśmy jakąś krzywde małej robiły. Więc musiałam ja nieść a zakupy przyjechały w wózku. Potem juz brałam ja w chustę. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,chlopaki wygladaja na zadowolonych .Ja chyba jutro skocze po mleko HA,bo plam coraz wiecej a Ty co tak dzisiaj kropki stawiasz ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Dobra sprawa z tymi butami .Jedne wlasnie do mnie ida (modle sie,zeby pasowaly,bo sa sliczne ),mam nadzieje,ze zaden zabek sie nie pojawi w tym czasie,bedzie okazja kupic nastepne .Ide przyprawic lopatke |
|
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Glam wózek super
Chłopaki zadowoleni widzę
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
z chusta popieram- jak sie opanuje teechnike to kwestia chwilki
ja np wiaze podwojne x bez dzieciaka- ale juz mniej wiecej wiem na jakiej dlugosci musze zawiazac zeby potem w gotowe wiazanie malucha wlozyc bez koniecznosci dociagania albo wiazania na sobie. chwila- moment i gotowe to teraz moje rozwiazanie na brak dodatkowej pary rak jak juz nie jezdzimy wypinanymi gondolkami- jedziemy na rehabilitacje spacerowka, w wozkowni na dole zostawiam wozek, szybko sie wiaze, jeden lepek w chuste, drugi na biodro i zasuwamy na gore do sali cwiczen inne blizniakowe mamy tez z takiego patentu korzystaja jak musza same gdzies z dwojeczka wychodzic. zawiazanie to zaden problem ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- no chyba- obaj mysla ze sa z przodu ![]() byly juz testy- wyscigi wozkow z sonia bo dzis poszlysmy na spacer po parku wkolo domu ja z moimi dzidziusiami a sonia ze swoimi lalkami w wozeczku... ale z niej wyrodna matka, nie wiem jakie dziecko by przezylo takie traktowanie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ja sobie na wszelki wypadek zostawilam pudlo ogromne w ktorym mi wozek dostarczyli...w razie czego cala trojka wlezie i wysle do indii ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ja podaje gluty
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
a ja narzekalam zemoj pojedynczy Britax szeroki
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz jak to fajnie jak on bedzie spiewal i sie cieszyl a ty klaskala ![]() ![]() moj Domek robi baran buc- tak z banki wali
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Bryka niezła Mój też ma już jednego zęba i gryzie nim mnie po cycku ![]() Coś ostatnio ma gorsze dni i tylko zadowolenie mu przynosi pies - dobrze ze go mamy Nauczył się już rzucać przedmioty co jest nieco uciążliwe ale trzeba przetrwać.Nie mam się dziś czym pochwalić, bo mały nie pozwala zasiąść do maszyny. Za to kolejny dzień uczę się wiązać plecak - jak widac rezultaty nie zadowalające choć niebo lepsze niż wczoraj. |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
WIolka a jakiego masz britaxa? bo ja dla Soni tez mialam britaxa trojkolkowego i tez zad mial jak krowa,zdarzalo mi sie utknac przy kasie w supermarkecie
no i powiem ci ze tamten mial przednie kolo skretne i to jednak utrudnialo podjazdy pod wysokie krawezniki bo czasem @stawal deba@ten chyba przez ta szerokosc jest swietnie wywazony. no i przednie kolo tylko na wprost, zeby skrecic w miejscu to musze przod podniesc- ale jest leciutki...no a w porownaniu z podnoszeniem tramwaju pod kraweznik- gdzie sie niemal musialam uwiesic na raczce zeby przod poderwac- to w ogole bajka... mam wrazenie ze nawet ten soni britax taki nie byl komfortowy w prowadzeniu. w ogole z 4 wozkow jakie mialam to mam wrazenie ze ten sie najlzej prowadzi...mimo ze krowiasty. sorki ze w kolko o tym wozku ale jestem podekscytowana libido libidem, wprawdzie zerowe ale gdzies ta energia musi ujsc wiec u mnie na wozkowe podniety ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Usnela!stawiam kropki bo na nast str nie moge przejsc.ide sie myc.glam super zakup.a ja mam zachcianki jak ciezarna i czasem mnie mdli.w ciazy moge byc ale urojonej najwyzej.
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
britax vigour 3+, ja go bardzo lubie za zwrotnosc wlasnie. przednie kolko da sie blokowac, na szczescie co przydaje sie na piachach
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja muszę chyba pudlo skobinować i zaadresować do Ameryki, gorzej jak sie Hela z TŻ miną w drodze ![]() Ja daje glut 1x dzienie i 1-2 bezglut ![]() Chawa- |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co obiecuje sobie juz od godziny ze zaraz spac pojde aha jeszcze sie poskarze- wysypalo mi na gebie diod jak u nastolatki normalnie pryszcz na pryszczu, czyzbym miala po pol roku wreszcie @ dostac???? chyba z 8 nagle wyskoczylo
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wysyłka do indii tez mnie rozłożyła ![]() sie neie ma co dziwić skąd u Twojej Soni takie teksty
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-05-08 o 21:41 |
|
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro wygladasz jak nastolatka to i tradzik mlodzienczy masz
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znaczy 3x 0,5) jak do nas tzt dojedzie to bedzie 2,5 ... i zakladam ze to dlatego czasem takie niegrzeczne te bachorki czasem mam naprawde ochote spakowac towarzystwo i do tatusia wyslac, nniech sobie zobaczy jak to milo o prosze wrzucam fotke z naszego wyjazdu do indii w zeszlym roku mocno podstarzala nastolatka niestety
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-08 o 21:52 |
|
|
|
|
#1703 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() klas ki:A ja zapomnialam Wam napisac, ze mamy 2 juz dosyc duzawe sa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak nastolatka się prezentujesz to i na twarzy Ci wysypało jak nastolatce ![]() Sonia jaka słodzizna na tej fotce w Indiach
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2012-05-08 o 21:56 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladam te fotki, sonia miala wtedy 1,5 roku...i tak mysle jak bardzo sie zmienila...wydoroslala. normalnie dzieci nam w oczach rosna...
a w tych ichnich ciuszkach to ona mi sie bardzo podobala
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=axOeUBASt7E
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie-czy smoczkiem trójprzepływowym aventu kaszkę da radę dziecko wypić????
bo nie wiem czy brać go czy teżwziąc ten co ma dziurkę w kształcie litery "Y"??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-08 o 22:37 |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja kupilam do kaszki smoczki z x ale
Za Szybko leci Wzielam tez po prostu szybki smoczek z duza dziura z lovi, pasuje do butelek aventu i jest ok Tego trojprzeplywowego sie wystraszylam ze nie hede umiala ustawic Kurcze cos spac nie moge Chyba powinnam wziac moj nowy obiekt podniet i przeleciec... Sie z trzy razy wkolo bloku na lepszy sen
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
witam, mam mało czasu, więc pokrótce
pojawił się fragmencik ząbka - dolnej lewej jedynki stąd te wrzaski ostatnio u mojego bądź co BĄDŹ spokojnego młodszego synala musial 2x dostać nurofenzupki warzywne/owocowe idą już lepiej i więcej zostaje w brzuchu, daję też 1/2 łyżeczki manny. Dzis zjadł cały sloiczek ziemniaczków ze szpinakiem. (wczoraj tak z 3/4, bo reszta sie wylala w mikrofali )ruchowo głównie zadzieranie nóg do góry i ich opuszczanie i dzięki temu pełzania "w dół" i obracanie się o 360stopni. Tez myślę o obniżeniu łóżeczka, bo łapie się za szczebelki i do nich dociąga. karmię piersią i planuję minimum rok, ale max pewnie 1.5. Nie daję mm. na komary mam jakieś Chicco Bzzzz, czy cos w tym stylu dygotka, jak karmisz piersią, to dawaj wit.D, ziajke tą 50 kupiłam swoim i używam, chyba jest od 6mies. Nie lubię chustek Pampersa, na takie niemowlęce kupy są za mokre (za to na takie stałe u starszego lepsze niz babydream) ![]() glam - ten majewski wczoraj był super. babki z Jarzębiny mega odjechane i dziwaczne, ale tez bardzo sympatyczne, chciałabym takie ciotki/babki - jedna dziwnie się rechotała (ta co sie przesiadla, by wpuscić StrongMena), a ta starsza co grala na harmonijce, tez niezła sztuka! Stong nieźle wkręcił Wendzikowska - kupa smiechu, konkurs z czasławem, wałęsa i szefem pzpn był super i jeszcze na koniec ten filmik o euro.... hehe, udał im sie stanowczo ten odcinek |
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mała stwierdziła, że 5 to świetna pora na pobudkę a teraz ziewa Szkoda, że nie uwzględnia mojej opinii na temat wstawania ![]() Oolong u nas też ten ząbek się wykluwa, długo mu schodzi ![]() Glamm wózeczek super, a i maluchy śliczne Witam w klubie mnie też @ po pół roku raczyła odwiedzić, ale ja się już martwiłam bo problemy z cyklem przed ciążą miałam spore.Fatal jak to mówią nigdy nic nie wiadomo a i urojona to dobry powód na dogadzanie sobie ![]() nettka_ gratuluję ząbka, agulan również, dwa to zaraz będzie komplet ![]() Co do kaszki Sinlac to ja ją podaje, fajny ma smak a i mała na nią dobrze reaguje, pomału zaczynam podawać jej kaszkę mannę. Życzę miłego dnia bo ja w pracy to raczej za wiele czasu nie mam. Ale podczytuje co tam u Was
|
|
#1710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
WITAM Z RANA
![]() Pobudeczka o 5 eh, bo malutka wczoraj padła już o 19:20... Basiula za siostrę! Kurczę, stresująca sytuacja, ale powiem Ci, że ja byłam dwa razy w szpitalu i wszystko dobrze się skończyło ![]() Glam wózek super! A jak patrze na te zdjęcia to normalnie podziw mnie rozpiera, że tak sobie dajesz radę z trójką dzieciaczków Hiroł Nettka gratuluję ząbka My nadal czekamy. Ślinotok jest już 5go stopnia, więc coraz bliżej ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

caly dzien marudzi, musi byc na rekach i to tak zebym sie nim zajmowala, do tego nie zjadl obiadu, mleka wypil 100ml a do 15 powinien wypic 2x180ml + obiadek.
dobrze ze dzieci nie pamietaja nic z tak wczesnego dziecinstwa...
moja to jedyne co je i mogłaby 2 słoiki na raz to jarzynowa z królikiem z Gerbera i jarzynki z delikatną rybką z Gerbera. Z owoców to banan i jabłka z czymś, byleby nie owoce leśne. 
i rodziłam też
oczywiście w upały nie zakładam.

),mam nadzieje,ze zaden zabek sie nie pojawi w tym czasie,bedzie okazja kupic nastepne 

no i powiem ci ze tamten mial przednie kolo skretne i to jednak utrudnialo podjazdy pod wysokie krawezniki bo czasem @stawal deba@

klas ki:
za siostrę! Kurczę, stresująca sytuacja, ale powiem Ci, że ja byłam dwa razy w szpitalu i wszystko dobrze się skończyło