|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Anka Moj maz ma dwa etaty. Główna praca to w lakierni samochodowej. Przygotowuje auta do lakierowania. Wieczorami jezdzi do biura sprzątać ( za mnie wziął ta robotę jak poszłam na macierzyński) czasami w weekendy pomaga koledze, zawsze to JAKIS grosz (pens) wpadnie.
Rodziny nie mamy tu wgl. Znajomych tez średnio. Mam kilka koleżanek ot to wszystko. Dzwonię codziennie po kilka razy czasami do mamy. To jest moja najlepsza przyjaciółka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Brawo dla Tymonka
![]() Moje sprytne dziecie nauczyło sie otwierac zabezpieczenie na szafkach ![]() i nowe słowo: czapa, codziennie nowe [uwaga chwalę się]; oprócz mama, tata, dziadek, babcia mówi niosek (nos), niuta(nasza kicia), pan, dzidzi, czesc, lala, mniam, pies [tylko p takie zniekształcone], ni ma, jest i ulubione nie nie nie. a dzis mnie zszokowała przechodziliśmy obok bloku, a ta na nasz balkon patrzy i woła tata ![]() w ogóle niesamowite jak te dzieci sie rozwijają, dopiero co się rodziły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Lecę patrzeć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli sytuacja nie jest zła w gruncie rzeczy ![]() ![]() ![]() madzia1k1 - co z Tobą??? Tak nagle zaginęłaś ![]() I Chelsea dawno nie była ![]()
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
PSTRYK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Rozeznanie
|
![]() Wiki, Sara Boskie ![]() Witam, u nas pobudka o 8mej ![]() ![]() odkąd nie mamy smoka, nie jemy w nocy i śpimy razem nocki są rewelacyjne ![]() Ale żeby nie było tak pieknie i ja otworzyłam apteczkę, mała ma znowu katar, kaszel...załamana jestem, dopieor co skończyłysmy brac antybiotyk. A za tydzień szczepienie już tyle razy przekładane!!! Miejmy nadzieje, że syropek zadziała i nie rozwinie się to dalej. Kupiłam wczoraj te witaminki D+DHA mają rybny smaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Sarcia jest boska ![]() Wiki też. Cudny kucyk ![]() Alibany omg, kolejny chorowitek . biedna malutka... Saren charczy w gardle, zatkany nos odkaszlnąc nie umie, a wyciagnąć sie nie da. I do tego, ma jakieś sine usta, taką ranę brunatną, jakby przygryzione. Wczoraj przy raczkowaniu chciała chyba żeby nogi wyprzedziły ręce i grzmotnęła o podłogę zębami, może wtedy to się stało... Agawoo szczury dżizas chyba bym się wtedy wyprowadziła spać na balkon. Przez kanalizacje to różne stworzenia przychodzą... Bu. ![]()
#1688 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam sie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam sie z kawusia. Dostalam wczoraj @, wiec nie zostaniecie jeszcze ciotkami, ![]() Humor juz mi przeszedl. Pije kawe i ide pranie na dwor wyniesc, poki nie pada moze przeschna bo jest lekki wiaterek.
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
Eve myślicie sie przenieść wszyscy do UK ? A brat chyba nie az taka sierota jesli sam prace ma. Moze cos pomoże
Ja dzis znów sama. Moj tz pojechał do Silverstone na wyścigi ferrari. |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Jak będziecie na urlopie to możecie sie rozejrzeć. A jak Tz z angielskim ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu w Polsce ma pomysl na prace, ale trzeba by zainwestowac troszke, ale nie bede zdradzac.
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Sara dziękuje za wszystkie miłe słowa. U nas wczoraj pogoda paskudna, co chwile padało, mocny wiatr i temp 15st. Dzisiaj już trochę lepiej.
Mam braki w szafie na portki i rajtki dla Sarki (ale już brunetka nas poratuje ![]() ![]() Narazie wygrywamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
CARMELA podeslij link do foty to ja tez polajkuje
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Dobry ![]() Chyba Was nienadrobie. Chyba, ze jutro z pracy ![]() U nas tez wczoraj była paskudna pogoda. Wiało strasznie. Wybralismy sie wczoraj na lody z TŻ i Martyna. Nie mogliśmy ich zjesc w spokoju bo ciagle sie upominała, zeby jej dac troche ![]() Ide zaparzyc kawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze Sara zaczeła też kaszleć... ![]()
![]() |
#1697 |
Wtajemniczenie
|
Patik a Ty byłaś na FB. CZemu sie usunęłas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
carmela
moze sie uda wygrac, kiedy koniec glosowania? A ja wyrzucilam pranko na dwor. Czekam az TZ od babci porzyniesie rosolek.
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj idziemy na obiad do rodziców. Przynajmniej nie musze gotowac
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- STRONCZKU dziekuje za zaproszenie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Moje dziecko spi juz ponad godzine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |||
Zakorzenienie
|
jestem, jestem, na razie w szpitalu, jakiś net działa więc korzystam
![]() Mamad1, dzięki kochana za przekazywanie wieści ![]() Najpierw nadrobię, a potem Wam pomarudzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie. A co Ty dziewczyno chcesz? Ona się przy Tobie schować może, i ładniejsza jesteś, i zdecydowanie masz więcej w głowie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ciekawy link http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...ternetowa.html ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
Myha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
spryciara ![]() ![]() Też mam takie samo wrażenie, że dopiero co się urodziły... No to po kolei. Wczoraj obudziłam się nad ranem, bo zrobiło mi się okropnie dziwnie, słabo, gorąco strasznie, nie wiedziałam czy wstawać z łóżka czy co robić. Brzuch mnie pobolewał, a do tego zaczęły mnie mocno boleć krzyże, a tak nigdy nie miałam. Poczekałam tylko na TŻa bo dopiero wczoraj z pracy wracał no i stwierdziliśmy że jak mam się zastanawiać, to pojedziemy skonsultować. No a lekarz na IP powiedział że na już to on mi co najwyżej usg zrobi i dalej będę myśleć do poniedziałku, lepiej żebym się położyła do szpitala to mi zaraz wszystkie badania zrobią. No to trudno, zostałam, TŻ pojechał po rzeczy. No i rzeczywiście, zrobił usg, badania krwi itp. Wczoraj już mi mówił że zobaczymy co z badań wyjdzie, ale wygląda że wszystko jest w porządku i to po prostu normalne dolegliwości, jeśli się to potwierdzi to dziś może mnie z moim podpisem wypuścić, bo bez sensu żebym tu siedziała. No ale (co za wstyd) jak był rano na obchodzie to zasnęłam i nawet nie wiem kiedy przyszedł ![]() Przyjmowała mnie położna przy której rodziłam, stwierdziła że jak chcę mi pokaże oddział po remoncie, więc miałam spacerek ![]() ![]() No i w ogóle personel dalej super, pani mi powiedziała że bez problemu synka może TŻ przywieźć, no i w ogóle bardzo miło, sympatycznie, nie można narzekać. Nie chciałam zostawać ze względu na Adasia, ale z TŻem sobie radzą bardzo dobrze, więc luz ![]() Kończę bo idzie pyyyyyszny szpitalny obiadek ![]() ![]() o matko, ale się rozpisałam.... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- A w ogóle to fajnie widzieć znowu zdjęcia usg i bijące serduszko, maleństwo ma teraz 1,6 cm ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-09-16 o 11:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Do Nas przyszli wczoraj znajomi i spędziliśmy bardzo miły wieczór i pół nocy ![]() ![]()
![]() |
#1706 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tymi chorobami to już jakieś przegięcie ![]() Cytat:
![]() edit: JUŻ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Dobrze, ze już dobrze, Aniu ![]() ![]() 3. ![]() A właśnie tego sobie nigdy nie wyobrażałam - jak nie dźwigać w ciąży, kiedy się ma już małe dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- ![]()
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Oddam dziecko w dobre rece
![]() Nie mam sily za nia biegac, rozsypala flipsy w korytarzu, wyjele wszystkie garczki w kuchni, w pokoju dosuwa fotel do papapetu i ciagnie za firanke i probuje kwiatka zwalic. ![]()
#1708 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka nie, nie zloszcze sie. Juz od dawna mi mówił ze chce jechać. Strasznie sie na to cieszył. Nie codziennie trafia sie taka okazja. Bilety dostał za darmo z pracy więc żal nie skorzystać. Pozniej Moze Wam jakieś fotki wstawie bo Tz wziął aparat.
Ja w ramach rekompensaty ide Wlasnie na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
aania, ogromnie się ciesze że pobyt w szpitalu to pestka
![]() ![]() brawa dla męża i synka, że tak dobrze sobie radzą i nie musisz się denerwować że w domu pogrom a o którym szpitalu piszesz? że tak ładnie zrobiony? ja wczoraj byłam na inflanckiej, ciągle pracują przy nim - przy elewacji widziałam prace, bo wewnątrz nie byłam, ale prezentuje się nieźle ![]()
#1710 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() A obrazek z Marysią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile zębów ma Szymek ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Przepraszam że tak mało sie udzielam ale troche zmieniły mi sie godziny pracy i później jastem w domu a do wieczora to czas tak szybko leci ![]() ![]() Pisałyście o smoczkach ![]() ![]() ![]() Brumek i inne mamusie chłopczyków jak byłam z Krystkiem na szczepieniu to lekarka obejrzała siusiaczka i ryknęła - On ma stuleję !!! (jak ja nie cierpie tej baby ![]() ![]() Krystek je jeszcze w nocy ![]() Lili wow kotlet to już prawdziwy facet z Radzia ![]() ![]() Zdrówka dla chorowitków ![]() ![]() ![]() Dobra ide gotować obiad ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.