Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 12:46   #1681
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie jak na Wasze maluchy reagują inne dzieciaczki.

Jestem po dniu spędzonym u znajomych, ich synek ma 24 miesiące. Jest mega wkurzony jak Julo tylko dotknie jego zabawki. Zaraz mu zabiera, szarpie go za bodziaka, popycha Już pod koniec wizyty był tak sfrustrowany, że rzucił w niego z impetem takim wózkiem do zabawy Julo mało płacze, ale jak tak oberwał tym wózkiem, to biedak nie wiedział co się dzieje

A Julo jest kurde mega pozytywny, uśmiecha się, nie zraża jak dziecko jest dla niego niemiłe i wrogie. Kiedy Rafał coś mu zabiera, to ten się nie przejmuje i idzie po coś innego. Kurczę, niesympatycznie było z tym dzieciakiem, aż mi przykro było

No ale tż się śmiał, że niech tylko poczeka parę miesięcy i mina Rafałkowi zrzednie. Julo ma 8, 5 miesiąca a jest kilo lżejszy i z 6cm niższy od 24 miesięcznego kolegi Już za moment nie będzie tak łatwo
A może ma taki okres? Mam kontakt z kilkoma dziećmi od urodzenia i każde przechodziło jakiś tam etap (gorszy-lepszy) np. niedawania zabawek, zabierania, nawet szczypania czy ciągłego tulenia się, chodzenia do mamy na rączki, fajnej zabawy z innymi itp. Nie wiem, lincz będzie, ale zauważyłam tutaj, że jak ktoś zaobserwuje jakieś złe zachowanie dziecka u kogoś, to od razu mowa że rodzice źle wychowują dziecko.
Myślicie, że Wasze dzieci nigdy nie będą tupać nóżką? Będą zawsze uśmiechnięte? Super sie bawiły z każdym?
Chyba, że faktycznie masz kontakt z tym dzieckiem częsty i zawsze tak sie zachowuje to co innego

Co do jedzenia tylko słodyczy i mleka to mam takie zdanie jak Wy

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
ale jak to przerwała?!
współczuję
a swoją drogą 20-30 rzęs to ja mam na obu oczach
hehe
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:46   #1682
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam te dokładnie:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
+dokupiłam jeden puzzel za 6zł i mamy matę 5x5
5x5 metrów?!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:48   #1683
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam mamusie
monia wymiatasz

u mnie postępów sebcia ciąg dalszy usilnie chce chodzić za rączki i się puszcza jeśli wczesniej trzymając sie palców wstawał i stał to nigdy nie przerabiał nóżkami żeby jakiekolwiek kroczki robić a dzisiaj przyszedł do mnie wyciągnął rączki żeby wstać i zobaczył auto adriana ...odwrócił się i zaczał stawiać piękne kroczki tak jakby miała za chwilę zacząć chodzic sam oczywiście podejmuje nadal próby puszczenia sie i ma zaciesz ze robi bam nie wiem czy to tylko chwilowe postępy czy mu już tak zostanie bo za duzo tego na raz sie dzieje

a tak poza tym to moje przemyślenie dzisiejszego dnia;
KOCHAM MOJE DZIECI

jejjjjj ale Sebuś poszedł mocno do przodu teraz Twoja mama nie będzie mówiła że Seba jest leniuch prześcignął Olę bo ona niby się wspina do góry, na kolankach też dobrze stoi, ale na stópkach jeszcze nie bardzo

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na moment .wracamy od lekarza . lila ma infekcje wirusową. weszłam do gabinetu to lekarka zapytala czemu nie odbieram telefonów .próbowała dzwonić do mnie i do męża ale my zmieniliśmy numery i nie podaliśmy w przychodni nowych . ona dzwoniła bo mówi ze jej nie daje spokoju lilkowe ciemiaczko. Dała nam skierowanie do szpitala . przyznam się ze się tym tak nie przejmowałam bo ponoć szwagra córce tez szybko się zroslo ale po dzisiejszej wizycie jestem klębkiem nerwów, dodatkowo na necie przeczytałam jakie są skutki i wyje z rozpaczy!!

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

nic a nic nie dobieraj sobie do głowy! sprawdzicie i będzie wszystko ok, trzymam mocno kciuki za Lilunie i też za choróbsko oby jej nie wymęczyło za bardzo

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

dzieki dziewczyny
nie zamierzam sie sama leczyc, ani tez za pomoca dr google
weszlam tylko sprawdzic, co to moze oznaczac i troche sie zmartwilam.
dzis tata ma mnie zapisac do dr i zobaczymy, co ona mi powie
u Ciebie też mam nadzieję że wszystko będzie w porządku

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
booooooooooshhhhhhhhh

bawiłam się z Natka i ona mi kopnęła w oko.soczewkę mi przerwała,ale to nic. Wyleciało mi z 20-30 rzęs, wyglądam jak idiotka z połową oka taką łysą! I nie wspomnę jak to boli!!!!!!!!!!!!:mur ::mur :
aj, no na pewno bolało

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
młody podczas podróży do Łodzi gdzie oboje się pospaliśmy, jak się obudził, to tak się mu nudziło, ale rozpiął się, przekręcił na foteliku i wstał. ojciec mój jak zobaczył jego twarz we wstecznym lusterku to mało na zawał nie zszedł...
heheh niezły Miłoszek

Cytat:
wyobraziłam sobie Oleńkę i

co do auta to spoko się facet zachował Laryska, a czym jeździsz?
Peugeotem 206

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
aaa i gadalam z małzem ze chce kupic ten garnuszek na klocuszek a on mowi ze po co wydawac pieniadze jak mamy przeciez w domu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Laryska ja kupowałam tylko duże słoiczki
z deserów były 4 rodzeje : jabłko z biszkoptem,jabłko,banan z pomarańczą,jabłko,banan z mango i mleczny deserek morele i owoce południowe z jogurtem
ten z biszkoptami po 6 miesiącu,pozostałe po 9
dziękuję to widzę że duże te same co u mnie ja kupowałam tylko małe

Cytat:
wooow aż niespotykane, że facet tak się zachował

fajnie,że Oli sie podoba.Masz siostrzyczkę?

tak siostrzyczkę
no aż uwierzyć nie mogłam, bo najpierw brat mówi że mi ktoś bok auta przerysował i ja już w głowie wszystkie czarne scenariusze oraz to ile na to wydam aby to naprawić, a tu zaraz mi daje kartkę z numerem telefonu, więc trochę już byłam spokojniejsza auto miałam postawione przed samą klatką więc mógł się przestraszyć że ktoś z bloku widział z okien, bo to ledwo pare metrów do parkingu a mieszkań 60 a no i z jednej jak i drugiej strony wiele ludzi chodzi, boiska są itd ale no tak czy tak dobrze że jego ubezpieczenie pokryje malowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
durna jestem... wiatr mi pranie przewrocil wiec ta na szybko polozylam mala na trawie i podnosze suszarke. nati dzielnie skubie trawnik z jakas dziwna mina... jak ja podnioslam to dopiero zauwazylam ze raczke miala w gniezdzie czerwonych mrowek nigdy wiecej! ale chyba jjej nie zdazyly pogryzc...
oby nie zdążyły!!

Edytowane przez Larysa88
Czas edycji: 2014-05-30 o 12:58
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:52   #1684
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
jak przyrządzasz takie danie? i skąd ryba? z Piotra&Pawła?
Tak, łososia wzięłam z PiP, filet a nie dzwonek, bo uznałam,że mniej ości.wybrałam te ości, któreznalazłam i zrobiłam na parze. potem znowu się bawiłam z ośćmi. I zblendowałam. I jak miałam kalarepkę to z nia tez zblendowałam, a mimo wszystko ciągle się ba łam o te ości:/

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
motyl omg to musialo cholernie bolec....
dalej boli i pulsuje:/

ok wstała, idziemy się inhalować i bawić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:54   #1685
Larysa88
Zakorzenienie

a pisałyście jeszcze o tym że dzieci są znudzone mamami. też to obserwuje u Oli, ale tłumaczę to sobie tym że mnie ma ciągle pod ręką i wiadomo że może się nudzić już czasem, a jak jest ktoś nowy to po prostu motorek w dupce, raczkuje w tą i z powrotem, cieszy się, piszy i popisuje, no zwraca na siebie uwagę
wczoraj to była w raju jak był tż i mój chrześniak i wszyscy siedzieliśmy na podłodze i bawiła się z nimi

a i Ola mega uwielbia moją mamę, no nawet mam wrażenie że bardziej ode mnie no ale myślę że jeszcze będzie mamusina niedługo jak będzie rozumiała więcej

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy kupić konik morski do zasypiania? U Was działa? W dzień często mamy problem.
sprawdzał się od 3 tygodnia życia Oli, uspokajała się wtedy jak grała melodyjka, a później używałam tylko wieczorami przy wieczornym karmieniu i usypiała wtedy, teraz nie włączam ale czasem się nim bawi, jak będzie starsza myślę że jeszcze go polubi
Stary 2014-05-30, 12:54   #1686
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A może ma taki okres? Mam kontakt z kilkoma dziećmi od urodzenia i każde przechodziło jakiś tam etap (gorszy-lepszy) np. niedawania zabawek, zabierania, nawet szczypania czy ciągłego tulenia się, chodzenia do mamy na rączki, fajnej zabawy z innymi itp. Nie wiem, lincz będzie, ale zauważyłam tutaj, że jak ktoś zaobserwuje jakieś złe zachowanie dziecka u kogoś, to od razu mowa że rodzice źle wychowują dziecko.
Myślicie, że Wasze dzieci nigdy nie będą tupać nóżką? Będą zawsze uśmiechnięte? Super sie bawiły z każdym?
Chyba, że faktycznie masz kontakt z tym dzieckiem częsty i zawsze tak sie zachowuje to co innego

hehe
no tak ale jest roznica pomiedzy zlym humorkiem a rozwydrzonym ewidetnie ba... dzieckiem ze tak ladnie powiem
zachowanie ktore Endzi tu przytoczyla raczej nei wyglada mi na zwyklego foszka,
i uwazam ze takie zachowanie swiadczy o tym ze rodzicie cos zle robia ze przez cala wizyte dziecko az kipi ze zlosci
przeciez takie sie nie urdzilo

moj Alek tez np zmiata raczkami w zlosci wszystko ze stolika do karmienia tzn jakies zabawki bo denerwuje sie bo on chce sam jesc, ale to dziecko wiadomo ze roznie sie zachowuje, natomiast na zlocie nie wył , nie szarpal nie wyrywal zabawke itd

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:59   #1687
Aaamelkaa
Zakorzenienie

właśnie pożarłam pół kilo truskawek

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 12:59   #1688
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Karolson a jak tam u Ciebie ?
a dziękuje troche lepiej ale niewiele, byłam wczoraj 3 h na spacerze, wyspałam się a dziś staram się sprzatac, maruda wkłada sobie do buzi wtyczke od odkurzacza...... dzis moze piwo z Matal mi pomoze

Madziuchna a pisałaś co powiedział doktorek o rehabilitacji jest potrzebna? bo jakoś nie doczytałam
Stary 2014-05-30, 13:12   #1689
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
heja

trzepiecie równo dziewczyny nie bylo mnie od wczorajszego popołudnia a tu tyle do nadrobienia
byla u mnie wczoraj wieczorem kolezanka i wypilysmy po 2 piwka

lece nadrabiać

aaa i gadalam z małzem ze chce kupic ten garnuszek na klocuszek a on mowi ze po co wydawac pieniadze jak mamy przeciez w domu

Do póki nie doczytałam to myślałam , że nam pokazujesz jak zabawki wyparzasz Mąż ma fantazję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:19   #1690
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
heja

trzepiecie równo dziewczyny nie bylo mnie od wczorajszego popołudnia a tu tyle do nadrobienia
byla u mnie wczoraj wieczorem kolezanka i wypilysmy po 2 piwka

lece nadrabiać

padłam, no i po co wydawać kasę, skoro w kuchni tyle skarbów
Stary 2014-05-30, 13:26   #1691
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

hehe

Ja mogę powiedzieć szczerze, że moje dziecko z charakteru to mały złośnik, jak mu coś nie wychodzi to sie rozpłacze, jak sie coś zabierze to piszczy.

a, że dzieci są zazdrosne, no cóż są... Jak byliśmy w PL, była 4-latka i 2 latka, 1,5 roczny chłopiec i potem jeszcze jedna 4 latka. Myslicie, że fajnie się bawili ? Ta na początku może tak, a potem było słychać co chwilę płacz któregoś.

Korn nie płakał tylko, bo siedział sobie i memlał klocki non stop.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 13:30   #1692
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Zdecydowanie się z tym zgadzam

Dzieki za przywitanie
Jeśli któraś z Was rozważa przeprowadzkę do innej strefy czasowej to proponuję zmienić plany i NIGDY się na to nie decydować Hardcore. Śpimy w dzień, w nocy igraszki, bez kitu mam nadzieję, że szybko Pola się przestawi bo długo tak nie wydole
Ło matko Obyście szybko się przestawiły,bo wykonczyć się mozna

motylku Ałć :/ Musiało boleć :/ Niezła artystka z Tusi

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

misia Julia jest identyczna! Złośnica na maksa!!! Bys widziała jak się wydziera jak Maja jej coś zabierze... moja mama się śmieje,że to miał byc Olek

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

czaszka I widzisz,już masz problem z głowy.. garnuszek jak ta lala

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

anutka Zdrówka Ci życzę!
policzanka Nie denerwuj się,Kochana! Wierzę,że wszystko będzie dobrze! Dobrze,że malutka będzie pod obserwacją

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:45   #1693
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

moj Alek tez jest zlosnik, moja mama mowi ze oj ma charakterek

ale wg mnei jest pewna granica, tylko tyle powiem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:58   #1694
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziękujemy z Miłkiem za wszystkie gratulacje i życzenia

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

No i mogę sie pochwalić. Kornel już siada całkowicie sam, wcześniej bał sie z siadu przewrócić na czworaki, dzisiaj już to robi. Przemierza mi pokój wzdłuż i wszeż. I zaczyna się podności do stania.
Potrafi się sam bawić przez 50 minut
super

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Motyl: z takich, co ewentualnie jeszcze myślę:

ten pierwszy śliczny ale ja muszę mieć z usztywnianą miseczką

Cytat:
Dziewczyny ja tylko na moment .wracamy od lekarza . lila ma infekcje wirusową. weszłam do gabinetu to lekarka zapytala czemu nie odbieram telefonów .próbowała dzwonić do mnie i do męża ale my zmieniliśmy numery i nie podaliśmy w przychodni nowych . ona dzwoniła bo mówi ze jej nie daje spokoju lilkowe ciemiaczko. Dała nam skierowanie do szpitala . przyznam się ze się tym tak nie przejmowałam bo ponoć szwagra córce tez szybko się zroslo ale po dzisiejszej wizycie jestem klębkiem nerwów, dodatkowo na necie przeczytałam jakie są skutki i wyje z rozpaczy!!

policzanko tylko spokojnie w szpitalu wszystko się wyjaśni, nie zamartwiaj się niepotrzebnie
dużo zdrowia dla Lilki

Cytat:
Tak swoją drogą, to przebiła się co najmniej jedna górna jedynka, nie wiem jak druga, bo sobie młody nie pozwala do japki zajrzeć

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
ja od wczoraj mam jazdy z Jaskiem, w dzien tak marudzi ze masakra, nigdy taki nie byl. Zęby mu się przebiły dwie dolne i górne jedynki i przy przebijaniu nie był taki neiznośny jak teraz jest wiec o co chodzi dałam mu dzisiaj nurofen i czekam na efekty, procz tego dentinox i szczoteczka sylikonowa...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:05   #1695
policzanka
Wtajemniczenie

Wpiszcie w Google zrosniecie szwów czaczkowych i spójrzcie na grafikę..jak mam nie panikować?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Dziękuję za słowa otuchy ..oby wszystko było dobrze ze szwami Lilki..

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:10   #1696
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
booooooooooshhhhhhhhh

bawiłam się z Natka i ona mi kopnęła w oko.soczewkę mi przerwała,ale to nic. Wyleciało mi z 20-30 rzęs, wyglądam jak idiotka z połową oka taką łysą! I nie wspomnę jak to boli!!!!!!!!!!!!:mur ::mur :
omg nieźle Cię urządziła

Cytat:
niezła agentka

młody podczas podróży do Łodzi gdzie oboje się pospaliśmy, jak się obudził, to tak się mu nudziło, ale rozpiął się, przekręcił na foteliku i wstał. ojciec mój jak zobaczył jego twarz we wstecznym lusterku to mało na zawał nie zszedł...
no nie mogę, ale agent z niego

Cytat:
ale jak to przerwała?!
współczuję
a swoją drogą 20-30 rzęs to ja mam na obu oczach

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no i tak... a to ponoć ja miałam wczoraj urodziny a prezenty zgarniała Ola heheh.
co to jeszcze chcialam... aaaaaaaaaaaa. wiecie jaki prezent 'dostałam'? brat wieczorem odwoził Leona i wrócił się po chwili i mówi że mam obdarty samochód..... że ktoś wycofywał pewnie i zawadził i 2 elementy zdarte - zderzak i błotnik ehhhhhhh
ale ale... i tu coraz bardziej zaskakują mnie ludzie - zostawił facet kartkę z numerem tel żeby się skontaktować. nawet nie zdążyłam zadzwonić bo kładłam Olę spać i ktoś puka i to byli oni i zeszłam do nich na dół i sama też zobaczyłam jak to wygląda wtedy. no i na dzisiaj jesteśmy ugadani żeby spisać oświadczenie i z jego oc pójdzie naprawa.
i mówię w pewnym momencie do tego gościa wie pan co, a ja mam dzisiaj urodziny a ten aaaaa o proszę, no to wszystkiego najlepszego i śmialiśmy się, ogólnie atmosfera w porządku bo widać gość taki ok.

pewnie mina mi zrzednie jak będę musiała auto oddać do malowania i pozostanę jak bez ręki nie wiadomo na ile :/

dobra bo się rozpisałam jak na blogu

miłego dnia
wszystkiego najlepszego Larysko
fajnie, że ten facet tak się zachował

Cytat:

Cytat:
zastanawiam się czy kupić konik morski do zasypiania? U Was działa? W dzień często mamy problem.
zawsze odpalam konika do zasypiania, ale czy działa to ciężko powiedzieć teraz młody zasypia sam w łóżeczku z tym konikiem i smokiem, ale niedawno jeszcze i konik nie pomagał tylko rączki

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-30, 14:14   #1697
karolson
Zakorzenienie

Policzanka
Stary 2014-05-30, 14:15   #1698
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

ehhh wolę się nie wypowiadać i nie denerwować, bo bym musiała napisać to słynne zdanie, którego tu pisać nie wolno
no ogólnie to się zgadzam

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
5x5 metrów?!

podejrzewam, że 5 puzli na 5 puzli

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-30, 14:16   #1699
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Wpiszcie w Google zrosniecie szwów czaczkowych i spójrzcie na grafikę..jak mam nie panikować?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Kochana, bedzie dobrze
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:20   #1700
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
5x5 metrów?!.
nie to by mi cały pokój zajęło 5x5 puzzla więc 160x160cm
Cytat:
a pisałyście jeszcze o tym że dzieci są znudzone mamami. też to obserwuje u Oli, ale tłumaczę to sobie tym że mnie ma ciągle pod ręką i wiadomo że może się nudzić już czasem, a jak jest ktoś nowy to po prostu motorek w dupce, raczkuje w tą i z powrotem, cieszy się, piszy i popisuje, no zwraca na siebie uwagę
wczoraj to była w raju jak był tż i mój chrześniak i wszyscy siedzieliśmy na podłodze i bawiła się z nimi
TZ był na urodzinach?
Cytat:
kochana, ale nie czytaj google, bo ja wg niego powinnam już nie żyć albo nie mieć w ogóle więcej dzieci

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:29   #1701
inwersja
dryfuję słowami

Czy od ząbkowania może być kwaśna kupa? :/
Stary 2014-05-30, 14:32   #1702
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dworek Stara Cynkownia w Cz-Dz. W 2009 jak szukaliśmy to jeszcze bieda z salami była, teraz się pobudowało dużo w moim uluionym stylu

a wy?
w Tawernie Bałkańskiej w Szczyrku, a ślub w Sanktuarium na górce... faktycznie lipa byla wtedy z salami na sluby w naszym city...

Cytat:
Anutka nie wiem od czzego to może być

Mam mega dylemat i proszę o radę W sobotę przyjeżdża do mnie siostra i w niedzielę moglibyśmy się z nią zabrać ja i Leo, ale cykam się zostać tam sama z nim na tydzień bez Tża, nie wiem czemu skoro jego i tak nie ma w domu od 6 do 21 w następny weekend by po nas przyjechał

plusy:
wizyta w moim rodzinnym mieście
czas spędzony z rodziną
spacery po mieście, a nie po mojej wsi
koleżanki
w następny weekend dni mojego miasta a to spora atrakcja i 3-dniowa impreza
odpocznę od rodziny tża

minusy:
sama będę się zajmować Leosiem, w tym kąpać, a tam mi jakoś to nie idzie
siostra ciągle tyra, brat siedzi z łbem w komputerze, pola w skulu, a ojciec też ma firmę i gibie całą dobę, więc i tak sama chyba będę siedzieć
ostatnio Leoś był tam marudny i nie szło z nim wyrobić nawet w dwójkę
jedz

Cytat:
zanotuję sobie
a jak dzieci jedzoną suszone owoce? w sensie technicznym

od niedawna, szczoteczką na palcu i przegotowaną wodą
mozesz wkleic jakiegos linka do takiej szczoteczki? bo ja widzialam tylko takie jak dla doroslych...

Cytat:
Angelika no już 3x mu się to zdarzyło, wiadomo, że fajnie tak razem się przytulić, ale nie chcę żeby to się norma zrobiła bo ma swoje łóżeczko

no! chyba leki zaczynają działać- mam dobry humor, bo jednak wygląda na to, że cykl się powoooooli normuje nawet owu była niby fakt, że jest 39dc a do @ jakieś 10-12dni więc cykl będzie ponad 50 dniowy, ale poprawa jest także odrana mam dobry humor
a ten cykl to wina nadczynnosci? bo mi najpierw wyszla nadczynnosc, potem niedoczynnosc 13 po zmniejszeniu lekow, potem znowu zwiekszyla mi leki i ponad 2 miechy nie mialam okresu ale niby tsh wyszlo mi 3,8 i moja lekarka sie zachwycala ze super wynik ale ja sie nie zachwycam bo chce sie starac o 2 bobo po powrocie z polandii... i dzis bylam sobie pobrac krew prywatnie bo tamta baba kazala mi przyjsc dopiero za 3 miesiace, a ja sie lekam ze znowu mam nadczynnosc albo niedoczynnosc...

Cytat:
tak, na początku Adaś tez nie otwierał buzi, a teraz jak widzi szczoteczkę, to sam otwiera

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

tam będziesz miała koleżanki, codziennie możesz gdzieś pójść
moj sie cieszy jak widzi mnie myjaca zeby to moze jakos damy rade a jak to technicznie robicie? gdzie siedzi dzidzia wtedy, na rekach, na jakims krzeselku? czym myjecie bo kupilam jakis zel z ziajki od 1 zabka i nie wiem czy ok

Cytat:

na pewno wszystko bedzie dobrze, nie zamartwiaj sie na zapas!! na dlugo musicie do tego szpitala? trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze bo chce Lilke na synowa
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:40   #1703
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Pewnie to jakies ekstremalne przypadki. U Lilci na pewno o cos innego chodzi. Tak sobie myśle, ze take zmiany zachodzą wcześniej i dawno juz by ktoś cos zauważył. A Lilcia ma juz 9 miesięcy i dopiero teraz o tym lekarka wspomniała.
Trzymam kciuki, bedzie dobrze. Nie denerwuj sie.

Cytat:
Czy od ząbkowania może być kwaśna kupa? :/
Jedli dobrze kojarzę, to Julka czaszki miała.

Wszystkiego najlepszego dla Miloszka kasiuni

motyl ale masz ekstremalne przejścia z Tusia. Dobrze, ze nic z okiem sie nie stało, kosmetyczka naprawi rzęsy.
Ostatnio jak maz obcinał Wiki paznokcie, to kawałek wpadł mu do oka. Masakra ile sie naszukalam a go ponoć strasznie piekło.
Stary 2014-05-30, 14:44   #1704
misia332
Zakorzenienie

Poli ale nikt tego w zlej wierze nie napisal. W necie sa rozne opinie, takze wstrzymaj sie z czytaniem i poczekaj co powie lekarz. Trzymamy mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze z Lila.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:46   #1705
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna codo hobby to małż się podjarał bo lekarz zalecił mu wręcz jazdę na rowerze (gorzej już z treningami), a co do pracy to też ok

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a ten cykl to wina nadczynnosci? bo mi najpierw wyszla nadczynnosc, potem niedoczynnosc 13 po zmniejszeniu lekow, potem znowu zwiekszyla mi leki i ponad 2 miechy nie mialam okresu ale niby tsh wyszlo mi 3,8 i moja lekarka sie zachwycala ze super wynik ale ja sie nie zachwycam bo chce sie starac o 2 bobo po powrocie z polandii... i dzis bylam sobie pobrac krew prywatnie bo tamta baba kazala mi przyjsc dopiero za 3 miesiace, a ja sie lekam ze znowu mam nadczynnosc albo niedoczynnosc...
może być od niedoczynności i nadczynnoście bo ogólnie i tu i tu masz rozpiprzone hormony całego organizmu

przy nadczynności raczej daruj sobie starania bo może skończyć się poronieniem, wadami płodu itd. w ciążę najlepiej zajść przy TSH 1-1,5 więc masz za wysoki i to sporo (niedoczynność) warto zrobić jeszcze fT4 przed ciążą (w ciąży też miałam robione)

dlatego ja już teraz to wszystko muszę ogarnąć na 100%, czyli wyjść z nadczynności, doprowadzić swoje cykle do regularności bo teraz mam takie ponad 50 dniowe i coś chyba jeszcze u mnie jest nie halo z druga faza cyklu odpowiadająca za utrzymanie ewentualnej ciąży,ale powolutku do przodu

i powiem Ci, że super opcją jest prowadzenie obserwacji cyklu bo od kiedy biorę tabsy to jest różnica od razu widać, że tempka tak nie skacze itd. i wygląda to tak jak powinno, nawet owu niby miałam
wstawiam Ci mój cykl, on powinien być bardziej płaski, a przy jazdach z hormonami jest taki "zajęcy" skok czy coś takiego
cykl.jpg

i jak chcesz to jest wątek dla staraczek i mam z problemami tarczycy na wizażu- jo tam jestem dziewczyny fajnie pomagają
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760155&page=5

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-30 o 14:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:47   #1706
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Pewnie to jakies ekstremalne przypadki. U Lilci na pewno o cos innego chodzi. Tak sobie myśle, ze take zmiany zachodzą wcześniej i dawno juz by ktoś cos zauważył. A Lilcia ma juz 9 miesięcy i dopiero teraz o tym lekarka wspomniała.
Trzymam kciuki, bedzie dobrze. Nie denerwuj sie.

Wszystkiego najlepszego dla Miloszka kasiuni

motyl ale masz ekstremalne przejścia z Tusia. Dobrze, ze nic z okiem sie nie stało, kosmetyczka naprawi rzęsy.
Ostatnio jak maz obcinał Wiki paznokcie, to kawałek wpadł mu do oka. Masakra ile sie naszukalam a go ponoć strasznie piekło.
No Miłosz przed chwilą też zrobił. Kwaśną, zieloną i rozrzedzoną. A nie dalej jak wczoraj mowilam lekarzowi, ze juz takich nie ma...
Stary 2014-05-30, 14:52   #1707
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nie dołować się, nie dołować się
Już niedługo wróci słońce, dzieciom wreszcie wyrosną zęby, ewentualnie skończą się skoki i inne dziwy i będzie lepiej

matal, w sumie pipa jestem, ze nie zapytałam.... Ty grafik jesteś, czy copywriter? Wersja czarna mi się najbardziej podoba - taka szlachetna jest
Super wieści, widzisz, będzie dobrze

ja, witaj

misia, za staro i brzydko

oj, motylku, motylku... kompleksy rozumiem, każdy jakieś ma, ale nad wiarą w siebie koniecznie popracuj, bo jesteś piękną, mądrą kobietą i baaaardzo ciepłą kobietą i szkoda, że Ty sama tego nie dostrzegasz

ewacia Mały model Ci rośnie

pszczoua gratulacje

katarzyna, też się zakochałam w fotce, tym bardziej chciałabym tą sesje wygrać, ale coś na razie komentarzy mało
Swoją drogą super ludzie, którzy robili zdjęcia i tak dumam, czy jeśli nie uda się wygrać, to na roczek w ramach prezentu nie fundnąć sobie rodzinnej sesji... albo podrzucić komuś jako pomysł na prezent

Samba, myjemy A dokładniej Bartek myje
Mamy taką nakładkę na palec i czasami Żuk paszcze otworzy, a jak nie chce, to kupiliśmy mu takie szczoteczki z NUK, gdzie pierwsza jest bardziej gryzakiem - nakładam na to trochę pasty i Młody sam sobie ogryza i trochę myje przy okazji

monia
Śmiej się śmiej, ja to na żywo w Egipcie widziałam, ba, pływałam obok

Poziomkowa, jedź
zmiana otoczenia dobrze Ci zrobi, a z kąpielą jakby co siostra pomoże... albo kto inny Co do marudzenia, to jaka różnica, gdzie Ci marudzi

papalinka, zgadzam się z Tobą Dla mnie rozciąga się toto również na spotkania z rodziną, wyjścia do sklepu, etc... Jak Żuk niewyraźny, to ewentualnie tylko spacer - spotkań z ludźmi niet

rusałko

Dla Miłosza

kaska dla męża

Madziuchna, przepraszam, ale
Żuka jak się wkurzy to po kąpieli Bartka obsikuje - Bartek najpierw czyści mu nos, a potem zakłada pieluchę... sam się prosi

papalinka

Nic nie mogę zrobić, bo Maruda marudzi... nosz fuck... nie ma innych zabaw niż wspinanie po mamie?!
moj tez ma taki zestaw szczoteczek co to niby do gryzienia sa, ale on gardzi wszelkimi gryzakami i szczoteczkami...zeby ostrzy na zabawkach do kapieli i skarpetkach hahaha

Cytat:
Samba, Miłosz na początku tez nie otwierał buzi do mycia zębów, ale teraz jak widzi szczoteczke to ma ją rozdziawioną jak szeroko Bo przy okazji dostaje masaż

Tak swoją drogą, to przebiła się co najmniej jedna górna jedynka, nie wiem jak druga, bo sobie młody nie pozwala do japki zajrzeć
moj tez nie pozwala mi zajrzec ... kurde nie mial zebow to nie bylo problemu jaK je myc...

Cytat:
Inwersja, nie, nie zje żadnego typowego obiadku. Przy mnie zjadł jednak np. "jogurt" Danone z biszkoptem - więcej w tym chyba cukru niż mleka.
Dziecko ma aż nadwyżkę witaminy D, bo jedzie niemal wyłącznie na mm, robią mu się od tego iksowate nóżki

Mama dziecka ma taką teorię, że Rafałek nie je jakichś "konkretów", bo ona jest wege, w ciąży nie jadła mięsa, rzadko jakąś tam rybę. I Rafałek nie zna tego smaku, nie zje, nawet jak jest przegłodzony. O warzywach można zapomnieć.

Kurde, serio współczuję przebojów z jedzeniem, bo zdaję sobie sprawę jak ciężko jest przełamać opór. Ale ja widzę, że u nich w ogóle nie ma "kultury jedzenia", gotowania, jakichś nawyków. Mama nie umie gotować, tata rzadko coś tam zje - czekoladę na cały dzień albo pizzę jak ma ochotę sam upiec. Moim zdaniem to tutaj jest pies pogrzebany.
ciekawe czy do 18stki bedzie na mm

Cytat:
Dziękuję za porady w sprawie wyjazdu powiedziałam sobie wczoraj ze pojadę jeśli na dzis dotrze prezent dla leosia bo jak nie to w pon bede musiała go odebrać a kurier byl juz o 8 gdy jeszcze spalam i tel nie odebrałam a paczkę odebrała teściowa. Jestem w szoku ze tak szybko bo kupiłam wczoraj o 14!

Temat zębów mnie tez dotyczy stale boli mnie 8

100 lat dla Miłoszka!

Wybrałam sie z Leo przed chwilą do miasta i koles zrobił kupę, zawsze go przewijam w ostatnim rzędzie w samochodzie bo tam jest kanapa ale stary mi ja wyjął zeby mi sie listwy zmieściły po które sie wybrałam. I nie wiedziałam jak mam go przewinać zadzwoniłam do tz po poradę ale tylko mnie wpienil, no ale jakos ogarnęłam temat jupi

w koncu dzien dziecka to sie uwijaja...

maly wstal i juz przy laptopie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:53   #1708
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny wspolczuje nocek, nie wiem moze to ta pogoda tak wplywa na dzieci?moja moze dobrze spi ale od kad brzydka pogoda to marudna.

i jeszcze raz zdrowka dla wszystkich maluszkow

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
moja nie miala kwasnych kupek, miala tylko dlugo biegunke.
Ale czytalam ze przy ząbkach czesto sa kupki o kwasnym odczynie

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:58   #1709
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

wiem ze sie martwisz, ale sprobuj poki co sie tak nie denerwowac napewno bedzie dobrze poczekaj na opinie lekarza
Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie jak na Wasze maluchy reagują inne dzieciaczki.

Jestem po dniu spędzonym u znajomych, ich synek ma 24 miesiące. Jest mega wkurzony jak Julo tylko dotknie jego zabawki. Zaraz mu zabiera, szarpie go za bodziaka, popycha Już pod koniec wizyty był tak sfrustrowany, że rzucił w niego z impetem takim wózkiem do zabawy Julo mało płacze, ale jak tak oberwał tym wózkiem, to biedak nie wiedział co się dzieje

A Julo jest kurde mega pozytywny, uśmiecha się, nie zraża jak dziecko jest dla niego niemiłe i wrogie. Kiedy Rafał coś mu zabiera, to ten się nie przejmuje i idzie po coś innego. Kurczę, niesympatycznie było z tym dzieciakiem, aż mi przykro było

No ale tż się śmiał, że niech tylko poczeka parę miesięcy i mina Rafałkowi zrzednie. Julo ma 8, 5 miesiąca a jest kilo lżejszy i z 6cm niższy od 24 miesięcznego kolegi Już za moment nie będzie tak łatwo
mi to wyglada na bunt dwulatka choc skoro piszesz ze dziecko rozpieszczone ...to napewno to ma duzy wplyw na jego zachowanie
Cytat:
Wczoraj też byłam w biedrze, kupiłam słoiczki bobovity (były jabłko i łagodna dynia - super bo Ola uwielbia, i banan brzoskwinia marchewka, były u Was inne bo nie wiem czy jeździć po innych biedronkach? ) no i kocyk jeden kupiłam choć chyba te w tamtym roku były ładniejsze

a i musy kubusia wzięłam 2 i wczoraj jeden Ola zjadła, prosto z tubki i smakowało więc na wyjazdy super
ugotowałam też wczoraj pomidorówkę dla niej i też jej smakowała cieszę się bo nie wszystko mojej roboty tak ładnie je

aaa i kupiłam jej też siostrzyczkę szczeniaczka i jak Ola wstała po drzemce jej ją dałam i matko... aż się trzęsła z radości i tak się cieszyła strasznie i się popłakałam uwielbiam jej sprawiać radość

no i tak... a to ponoć ja miałam wczoraj urodziny a prezenty zgarniała Ola heheh.
co to jeszcze chcialam... aaaaaaaaaaaa. wiecie jaki prezent 'dostałam'? brat wieczorem odwoził Leona i wrócił się po chwili i mówi że mam obdarty samochód..... że ktoś wycofywał pewnie i zawadził i 2 elementy zdarte - zderzak i błotnik ehhhhhhh
ale ale... i tu coraz bardziej zaskakują mnie ludzie - zostawił facet kartkę z numerem tel żeby się skontaktować. nawet nie zdążyłam zadzwonić bo kładłam Olę spać i ktoś puka i to byli oni i zeszłam do nich na dół i sama też zobaczyłam jak to wygląda wtedy. no i na dzisiaj jesteśmy ugadani żeby spisać oświadczenie i z jego oc pójdzie naprawa.
i mówię w pewnym momencie do tego gościa wie pan co, a ja mam dzisiaj urodziny a ten aaaaa o proszę, no to wszystkiego najlepszego i śmialiśmy się, ogólnie atmosfera w porządku bo widać gość taki ok.

pewnie mina mi zrzednie jak będę musiała auto oddać do malowania i pozostanę jak bez ręki nie wiadomo na ile :/

dobra bo się rozpisałam jak na blogu

miłego dnia
super ze Ola zadowolona z prezentu

ale mialas prezent na urodziny.... dobrze ze gosc okazal sie uczciwy
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Do póki nie doczytałam to myślałam , że nam pokazujesz jak zabawki wyparzasz Mąż ma fantazję
no czasami mnie zadziwi
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
padłam, no i po co wydawać kasę, skoro w kuchni tyle skarbów
Julka wczoraj pol dnia sie bawila kartonem z pizzy
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Miłosz dziś kończy 8 miesięcy
wszystkiego najlepszego dla Miłoszka!

Stary 2014-05-30, 15:01   #1710
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
mój biedny TZ dostał skierowanie na operację tego kolana jeszcze musi na rezonans iść i 2 tygodnie jeszcze ma L4
przykro mi mam nadzieje ze szybko wroci do normy po rehabilitacji
Cytat:
może od razu takie? burkini...

Cytat:
nawet nie wiedzialam ze tyle mozna w tym islamie...

" Find your style. Find your voice! I wear the yellow one on the bottom row. Which one are you?"
z tym kaszkietem najlepsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości